Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja juz po śniadaniu
Mały musiał być głodny bo jak zjadłam to się uspokoił
Gosia nie ma sprawy
Synek będzie z nami w sypialni przez min.rok czasu wiec chcemy pomalować uniwersalnie i ożywić dodatkamiw necie jest pełno cudnych inspiracji
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/defcb06c182f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea6e2ff3871.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca5d25265232.jpggosia86, Bluberry, madziorek, nadulek, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Staję dzisiaj na wagę i sie przeraziłam 72,5 kg szok w niedzielę było 71,3
Było nawet więcej ale odjęłam trochę na ubranie bo zawsze ważę się nago a dzisiaj juz sie ubrałam
Ale skąd te kilogramy?przeciez ograniczyłam słodycze wiec myślałam że waga będzie teraz szla do góry trochę wolniej
No nic ciekawe co wyjdzie na ważeniu w sobotę/niedzielę -
nick nieaktualny
-
MiM wrote:Moja ma 4 lata i dalej przychodzi do nas spac więc skończy się na tym ze będziemy spać we czwórkę Plus kot
Ale to akurat nam nie przeszkadza.
MiM...u nas identyko....zasypiamy we trójkę (my plus kot), około północy dochodzi syn:p Myślimy o zmianie łóżka na jakieś 200x200 :pMiM lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
próbowałam nadrobić, ale chyba nie koniecznie mi to wyszło
Po pierwsz gratuluję wszystkich córeczek i dobrych wieści z wizyt (jeżeli byli jeszcze rozpoznani chłopcy to też gratuluję, ale chyba nie doczytałam)
Dzisiejszym wizytującym powodzenia! Trzymam kciuki za dobry rozwój Waszych Maluszków)
Co do tego ile lat mieliśmy jak się pobraliśmy (to było 5.07.2014) ja miałam wtedy 23 lata mąż 27. Także w tym roku będę mamą przed 25 rokiemCo do dzieci.. ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, u mnie była tylko siostra (brat zmarł) i przyznam szczerze, że bardzo brakowało tej 3 osoby w paczce, teraz z siostrą nie mam super relacji.. Długi czas utrzymywałyśmy relację ze starszymi (o 18lat!) braćmi ciotecznymi
Ale jeden z nich też umarł.. i tak teraz trochę smutno i pusto na tym świecie.. Mój znów ma 4 braci, chociaż jest jak taki oderwany od rodzeństwa, zupełnie różny
Wracając do tematu, chciałabym przynajmniej trójkę dzieci mieć
Jesli byłaby taka szansa to nawet czwórkę
) I o następne zaczynamy się pewnie starać już pod koniec tego roku
Zawsze mi się marzyła pierwsza dwójka rok po roku. A na pewno trójkę chciałabym "zamknąć" przed 30stką
Ja nie wiem ile teraz ważędobrze, że wagi nie mam.. Tak jak mówiłam obwód pasa mi się zmniejszył podczas choroby, ale nie sądzę żebym miała wagę mniejszą bądź nawet równą temu co przed świętami
chociaż ja o dziwo przez święta nic nie przybrałam na wadze
A co do pokoiku to robimy kącik łóżeczkowy w naszym pokoju tylko. Już dla małej przygotowałam miejsce w szafie, starczy na kilka wieszaczków i jest jedna ogromna szuflada tylko dla niej. Jeśli będzie wybitnie mało to wtedy jeszcze kupimy komodę do drugiego pokoju. Będę też na bieżąco usuwała ciuszki których już nie nosi i wywoziła do mamy. Przydadzą się później do następnych dzieci, więc myślę że i tego miejsca będzie dość dla Małej -
Gosia wizyte mam w przyszla srode wiec moze jakos dotrwam;)
Ja wlasnie czekam na pobranie krwi, ale oczywiscie wszyscy odwracaja oczy w inna strone.
Gosia ja tez tylko popatrze na jedzenie i bach dodatkowy kgAnioł, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Dizewczynki...gratuluję córeczek!
A propos córeczek i synków...myślicie, że jest jeszcze szansa, że po połówkowym coś się zmieni??? Ja jeszcze nie kupiłam nic Małej, bo obawiam się, że będzie chłopak i niekoniecznie będzie brykał w różowych sukieneczkach. Z drugiej strony kolejne usg dopiero po 30 tyg., więc wszystkie zakupy musiałabym zostawić na późnij. -
Dzień dobry!!!
Dziś pada od rana, ja od 8 w pracy i wciąż się cieszę od ucha do ucha że będziemy mieli małą Córcię!
Nikt i nic nie jest w stanie zepsuć mi humoru
Ja brałam ślub 14.06.2014, a we wrześniu już byłam w ciąży
Ja- 31 lat
Mąż - 30 lat (mimo, że inny rocznik, bo ja 83', on 84' to między nami jedynie 3 miesiące różnicy)
buziaki i spokojnego dnia!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:My tez chcemy 3:) ale ostatnie dzieciątko to tak za dobre 5 lat, bo tu juz organizacyjnie trzeba by dograc(za male mieszkanie itp).
Mamusie starszakow-nie straszcie kurde z tym spaniem bo my planujemy niedługo przenieść synka do nowego lozeczka (bezszczebelkowego) i boje się właśnie ze zaczną sie wędrówki do naszego pokoju, jak nie teraz (choc pewnie juz teraz) to z pewnością jak się mloda urodzi(ze zwyklej zazdrości ze ona z nami w pokoju). A ja raczej jestem na nie spaniu z dzieckiem-mąż tym bardziej..
Aaaaa - dla tych z problemami zaparciowymi. Polecam owsianki z siemieniem na śniadanie!
Gosia dzidzia rośnie to i waga leci w gore:) U mnie 67, czyli dalej te 5kg, ale za tydzień pewnie znów urośnie
Rika...nie straszymy :p Sporo zależy od dziecka. Mój synek to taki przytulak mamusi i w nocy potrafi przez sen sprawdzać kilkanaście razy czy jestem gdzieś blisko, jak jego raczka mnie nie wyczuje od razu załącza się alarm. A jak poczuje, że jestem często daje mi buziaka i przekręca się na drugi bok i dalej śpi. Ja wychodzę z założenia, że jeżeli on jeszcze potrzebuje bliskości i tego poczucia bezpieczeństwa - to dlaczego mam mu tego nie dać. Dzieci rosną tak szybko, że niedługo będę mogła tylko wspominać te słodkie chwile jak się we mnie, albo męża wtula. Także my z mężem (razem, jednogłośnie) akceptujemy te przytualnki z dzieckiem i na razie nie będziemy go na siłe uszczęśliwiać spaniem w swoim pokoju.
Ja też chciałam bardzo drugie dziecko, ale wymogiem było, że pierwsze zacznie już być samodzielne i uczęszczać do żłobka/przedszkoal. Synek w wieku dwóch lat poszedł do przedszkola, więc zaczęliśmy działać nad drugim. Nie chciałam dziecka rok po roku, bo bałabym się, że nie dam sobie rady z dwoma maluchami, a nawet jak sobie dam, to ten pierwszy rok będzie bardzo wyczerpujący i trudny. U nas różnica między dzieciakami wyniesie nie całe 3 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:13
-
PIGULSKA wrote:Ja juz po śniadaniu
Mały musiał być głodny bo jak zjadłam to się uspokoił
Gosia nie ma sprawy
Synek będzie z nami w sypialni przez min.rok czasu wiec chcemy pomalować uniwersalnie i ożywić dodatkamiw necie jest pełno cudnych inspiracji
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/defcb06c182f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea6e2ff3871.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca5d25265232.jpgwlasnie o to chodzi, że jak dla mnie to aż za duzo i nie potrafię zdecydować
mam duzo zakładek w komputerze, przeglądam i myśle
meczy mnie troche temat szafy, ale mam nadzieje, że rozwiąże sie juz w sklepie
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Puella, jeśli masz jeszcze wątpliwości co do płci, to zawsze możesz kupić kilka ubranek unisex. Ja mimo, że znam płeć kupuję właśnie takie ubranka, żeby ewentualnie przydały się na kolejne maluszki. Zawsze można dokupić dodatki, jeśli będzie dziewczynka, np. różową czapeczkę, skarpetki, opaskę na główkę, itp.
My w tym roku z mężem kończymy 29 lat, więc póki co mamy 28 lat:) A pobraliśmy się po 7 latach bycia razem. Miłość nadal kwitnie, więc jest cudownie. Oby tak było już zawsze.
Gratuluję dziewczynek! Super, że się wyrównało:) -
nick nieaktualny
-
Blu, ja też mieszkam w wynajmowanym
ale umowę mamy jeszcze do jesieni 2016, więc właściwie na świeżo. Właściciel jest taki spoko że mam wrażenie że gdyby mógł to by z nami ten kącik urządzał
jedyne zmiany jakie wprowadze to kilka dziur w ścianie na które mamy zgodę bo je zagipsujemy później.. Reszta pójdzie na te taśmy dwustronne. Kilka elementów trzeba będzie dokupić, ale zabierzemy je ze sobą. A potem będę miała swoje M to tam urządzę najlepszy pokój księżniczki
Mam już taką wizję pokoiku, który spokojnie posłuży jej dobre kilka lat.. ale to śpiewka dalekiej przyszłości wbrew pozorom
Bluberry lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamusie
Witamy się równo w 24 tyg
my na razie nie planujemy więcej dzieci. Ja bym chciała kolejne za jakieś 5 lat ale mój B. na razie nie chce o tym słyszeć. Ja myślę że dla niego to jest strach przed nieznanym. Dla Wiki stanął na głowie żeby załatwić mieszkanie, żeby osiedle chronione , nowoczesne, płac zabaw, sporo młodych par z dziećmi doookoła. Póki co pierwszy rok spędzimy u mamy dla oszczędności , żeby móc trochę wyremontować. No i mam opiekę dla Małej jeżeli będziemy potrzebować gdzieś wyjść. Mama będzie się nią zajmować do 3 rż. Później pójdzie do przedszkola. Teraz zastanawiam się jeszcze raz nad łóżeczkiem, to z Bambim jest piękne, ale chyba jednak nie praktyczne. Baldachimu nie potrzebuję, a jeżeli dziecko będzie takie jak mamusia to powinno być porządne. Ja zarwałam swoje robiąc hopsa hopsa i znalazłam się na podłodze. Mój tata musiał wstawić nową deskę w podłodze :p muszę to jeszcze raz przemyśleć.
Bluberry, nadulek, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja od ponad tygodnia budzę się regularnie o równej 7:50. niewiarygodne. mam takie ciśnienie na pęcherz że nie mogę spać.
Mi też włączył się syndrom wicia gniazda i już zaczęłam kupować. Świetne ciuszki dla małej kupiłam w tk maxx w okresie noworocznych wyprzedaży - 5-częściowe komplety śliczne w cenie 29zł. A dzisiaj kupiłam śliczne literki na ścianę do pokoju dziecka i pompony tiulowe którymi chce ozdobić łóżeczko.<3<3
-
Witam mamuski;)
gratuluję córeczeknajważniejsze że zdrowe;)
my tez nie planujemy drugiego dziecka może też gdzieś za minimum 5 lat pomyslimy o tym. przede wszystkim zaczynamy wielki remont w 2016 roku i pochłonie nam to kupe kasy.
a wiadomo dziecko też kosztuje i chce zapewnić dziecku wszystko co najlepsze;)
a do pokoju dokupujemy tylko komode dla małego robioną na zamówinie pod kolor moich mebli jasnych. no i łózeczkoTruskaweczka250 lubi tę wiadomość