MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag boziu dobrze ze ok, powiem Ci wyobrazilam sobie to i az mnie strach zlapal, a maz chyba by zabil typa...
WORECZKI DO MROZENIA MLEKA GDZIE KUPIC?!Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Ag dobrze ze wszystko ok
Jezus idlotów na drogach noe brakuje
Zaspa to dobry szpital wiec tak jak piszesz masz pod reka
Będziesz rodzic tez na Zaspie czy Kliniczna?
Ja nie kupuje laktatora
Jezeli bedzie trzeba kuoie medela swing lub mini
U nas one sa w tesco ktore jest czynne 24 na dobe wiec jak coa maz podskoczy i kuoi
Uzywane sa tu dosc tanie ale jakos chyba odpada uzywany po nieznanej mi osobie takze minimalizuje ten zakup i kupię jak bedzie potrzebny
W pl moze to wszystko da sie sprzedać dla dziecka ale w uk tego po.prpstu jest cala masa za pare £ wiec ja zdecydowanie nastawiam sie, ze pokarm bede miala
U nas tez do bani piatek 13stego
Maz dostal skoerowanie do szpitala na zabieg i to juz na wtoreka ja we wtorek mam wizyte ( ustalenie cc ) a później na 13 mamy byc w szpitalu w innym mieście ( nie mam pojecia dlaczego skoerowanie do innego miasta i dlaczego powiadamiaja meza w piatek jak zabieg we wtorek ) maz musi wziac wolne w pracy i raczej z naszego wyjazdu do pl nici
bo pozniej moze być ciezko z kolejnym wolnym a w maju jak urodze kolejne
No coz ale zdrowko ważniejsze maz musi ten zabiegi wykonac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:34
-
ag194 wrote:Miałam rano kolizje, gościu rozpędzony wjechał w nas na stacji. Zabrało mnie pogotowie, Malutka żyje i jest ok, nic się nie skróciło i oddzieliło. Ale przez to, ze odepchnelam się rękoma i nogami żeby chronić brzuch przed napięciem pasa strasznie boli mnie ręką. Byłam tak zryczana, ze masakra bo nagle dziecko przestało się ruszać a ona w ogromnym szoku była chyba. Najgorsze przeżycie w moim życiu. Ręką stluczona, mała normalnie się rusza. To była sekunda.... Dobrze ze narzeczony tak przeniósł uderzenie ze bardziej poszło w tylny bok a nie nas..
-
O kurcze Aga dobrze że nic poważnego Wam się nie stało, współczuję stresu, ale ważne że Mała się rusza i jest ok. Idioci jeżdżą po tych drogach, naprawdę... Jak widzę baranów w terenie zabudowanym i na oblodzonej drodze wyprzedzających, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Choćby człowiek był super kierowcą i w życiu nie spowodował żadnej stłuczki, to znajdzie się debil który spowoduje wypadek. Mieszkam akurat przy przejściu dla pieszych, a to główna droga i przeważnie pusta to zapieprzają czasem nawet stówkę. Nie zliczę, ile tu było incydentów i nawet jeden śmiertelny. Zanim przejdę przez pasy to czekam, aż droga będzie pusta bo nikt nawet nie myśli o hamowaniu. Ale mnie nerwy poniosły, no po prostu uczulona jestem na takich pajaców...
A ja mam nadzieję na szczęśliwy piątek 13, bo to nasza piąta rocznica. Se chłop datę wybrał, jak dotąd - odpukać - pech nas omijał w ten dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:39
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Hope a jaki masz ten adapter?
Ja w pierwszej ciąży miałam laktator ręczny, w 6 dobie po porodzie miałam nawał i bolące piersi, ale po znajomości dostałam ze szpitala tabletkę i na drugi dzień było już ok i mleko leciało normalnie. Później użyłam go tylko kilka razy i dlatego teraz zastanawiam się czy przed porodem kupować elektryczny. Mieszkam w mieście, gdzie są sklepy smyka, dużo aptek, hurtownia medyczna, więc raczej bez problemu kupię laktator. Poza tym mam prywatną położną (ciocia Męża) na porodówce, super lekarza, a do tego położną środowiskową (sąsiadka moich Rodziców), która jest doradcą laktacyjnym. -
Klaudia N. wrote:Ag boziu dobrze ze ok, powiem Ci wyobrazilam sobie to i az mnie strach zlapal, a maz chyba by zabil typa...
WORECZKI DO MROZENIA MLEKA GDZIE KUPIC?!
Wszędziew smyku, wapteka.pl, w Gemini też napewno będzie
teraz już bardzo powszechne są, w każdym sklepie widziałam je
Klaudia N. lubi tę wiadomość
-
Uszczesliwiona wrote:Wszędzie
w smyku, wapteka.pl, w Gemini też napewno będzie
teraz już bardzo powszechne są, w każdym sklepie widziałam je
A widzisz kiedys chyba probowalam szukac na gemini cos mi nie pyklo i zapomnialam spr jeszcze raz:-D -
Uszczesliwiona wrote:Co do laktatora to mi zależy przede wszystkim żebym mogła zamrozić pokarm a nie da się chyba inaczej niż laktatorem?
a na ręczny jestem zbyt leniwa
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Któraś z Was miała pomysł, żeby zebrać w listę to, co potrzeba kupić z gemini - podbijam, świetny pomysł!
Ja na razie tylko wiem, że octnispet, gaziki jalowe, sól fizjologiczna w ampułkach, sudocrem, nożyczki do paznokci, szczoteczka i grzebyk, ale to z pewnością nie wszystko.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Aga dzięki Bogu ze nic wam sie ni stało, teraz herbatka film i tylko wyluzować. Tylko nie włącz sobie horroru Hihi.
Mój maz wpadł wczoraj na pomysł oglądamy horror po 15 min zaczęłam krzyczeć żeby wyłączył, potem to samo było z thrillerem i kryminałem na to włączył gumisie i stwierdził ze teraz to bedziemy oglądać) u mnie wchodzą teraz w grę tylko komedie. Ach te hormony.
Ja tez kupuje laktator, chce medele harmony, elektryczne są mi za głośne. Wole go miec albo do rozchulania laktacji jakby była taka potrzeba, albo jak będzie trzeba gdzieś wyjść coś załatwić, albo jak moja koleżanka robiła ze ściągała i jak mały jeszcze był głodny po karmieniu to swoje podawała zamiast mieszanki.
Pokaże wam pokoik mojego synka jaki ma teraz po przeprowadzce chce miec tylko ogromna lokomotywa parowa na jednej ścianie, jego marzeniem już od 3 lat jest aby zostać maszynista
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ffa2936b8a8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc8537e08ecf.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97834e6ca242.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef044e911842.jpg
bbee, Kamilutek, daisy123, blubka, sylwucha89, Rudzik, Hope_, MEGI81, Kleopatra, natalia1354, ag194, Uszczesliwiona, Maniuś, marie_marie22, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Też nie mam adaptera, ale pasy mam jeden nad a drugi calkowicie pod brzuchem. Nie wiem czy w każdym samochodzie się tak układają, mi się wydaje, że tak jest OK.
Ja nigdy mleka nie mroziłam. Nie było po co bo nigdy z nikim nie miałam okazji dziecka zostawić.
Od wczoraj moje dziecko znów mało ruchliwe. Kilka dni kopie jak szalona, potem kilka lekko smyra, puka i napina.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ag przykro mi ze Ciebie to spotkał, bo pewnie sporo stresu ;(
Super, że z Tobą i Malutka wszytstko dobrze!
MEGI81 wrote:Dziewczyny a wszystkie jeździcie w adapterach do pasów?
Ja jeżdżę cały czas w adapterze ale często robię trasy po 400 km -
bbee wrote:U mnie w mieście nie ma apteki gemini
U mnie tez nie, ale nawet z kosztami wysyłki wychodzi taniocha.
W normalnej aptece stacjonarnej skasowali mnie chyba 48 PLN albo podobnie za PregnePlus a w internetowej Gemini to prawie że dwa opakowania za tą kwotę dostałamKlaudia N., MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!