X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    blubka to Twoje pierwsze dziecko? WOW jakie zakupy! (zazdroszczę różu!!!)

tylko my z Kleo jeszcze pracujemy a reszta już się leniuchuje?

ja też jeszcze pracuję ! i chce wytrwać jak najdłużej :) na pewno w kwietniu jeszcze chciałabym trochę pociągnąć jak będzie mi dane bo mam dość nieciekawą sytuacje jeśli chodzi o pracę więc nie chce szybko iść na zwolnienie.

2017 -syn
    2019 - córka
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:49

Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    co do rzeczy do prania to na gemini też są, więc jak ktoś zamierza coś z apteki więcej kupić to warto też płyny ;-) Tak mi się wydaje przynajmniej.
    Tam jest chyba wszystko heh pieluchy tetrowe panpersy obcinaczki nozyczki emolienty smoczki mleka i w ogole:)

MEGI81, bezimienna lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

Ja też prałąm tylko raz i prasowałam. Prałam w Loveli i tak jak Hope kupiłam mały karotnik, żeby zobaczyć czy jest oki. Później dostałam Jelp od kogoś i w tym prałam, też było wszystko oki :)
    Jakoś po 3 miesiącu zaczęłam próbować prać z naszymi ciuchami i nic się nie działo więc od tego czasu wszystkie ciuchy małej piorę z naszymi.

Też polecam Medelę Mini, rewelka!!! Miałam też ręczny to się tak napompowałam, że myślałam, że mi ręka odpadnie.
    Ja kupiłam laktator jak po porodzie, żeby rozkręcić laktację, jakoś w połowie pierwszego miesiąca.

MEGI81 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Tam jest chyba wszystko heh pieluchy tetrowe panpersy obcinaczki nozyczki emolienty smoczki mleka i w ogole:)
    fakt, ja się dopiero rozkręcam, może warto w naszym exelu zrobić listę gemini, co warto i się przyda ;-) :P

Arwi, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:16

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, teraz tylko odbiór osobisty w Gdańsku, a szkoda szkoda...

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    A laktator kupić już przed porodem czy dopiero, jak będzie potrzeba?

Ja właśnie chciałam kupić przed porodem, ale wszyscy mnie namawiają, żeby nie kupować, bo na pewno nie będzie potrzebny, a jak będzie to się wtedy kupi... Tylko ja się tyle naczytałam o zapaleniach piersi itp., zastojach pokarmu i innych powikłaniach, że wolałabym go mieć od razu, tak po prostu dla komfortu psychicznego. Jak się nie przyda to trudno, będzie leżał w szafie i czekał na drugie. No ale wszyscy są tak bardzo na nie, tak bardzo przekonują, że teraz nie wiem, co zrobić.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszła paczka z pingwinoskiem, fajny bajer i zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż latarek do odkurzacza, bakabhm się ze dziecku mózg wciągnie :P

Co do prania to ja używki po kimś prałat w 90 stopniach, nowe będę w 40 pkus oczywiście prasowanie - Ale tylko przez pierwszy miesiąc jak nie będzie problemów skórnych bo nienawidzę tego, swoich też nie prasuje :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:08

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja właśnie chciałam kupić przed porodem, ale wszyscy mnie namawiają, żeby nie kupować, bo na pewno nie będzie potrzebny, a jak będzie to się wtedy kupi... Tylko ja się tyle naczytałam o zapaleniach piersi itp., zastojach pokarmu i innych powikłaniach, że wolałabym go mieć od razu, tak po prostu dla komfortu psychicznego. Jak się nie przyda to trudno, będzie leżał w szafie i czekał na drugie. No ale wszyscy są tak bardzo na nie, tak bardzo przekonują, że teraz nie wiem, co zrobić.

Ja kupuje wcześniej z założeniem ze najwyżej sprzedam, wolę to niż potem na szybko jakikolwiek model z apteki z którego mogę być niezadowolona i K tam trzeba będzie kupić drugi

Arwi lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, ja też prasowałam chyba tylko miesiąc, no może dwa, bo nie nawidzę prasowania! Jakoś tak mnie od razu boli kręgosłup ;p

Rudzik widziałam Twoje łupy w liski, zakochałam się. Myślisz, że dla chłopca też mogą być liski, bo się nie mogę opanować ;)
    Mała ma sówki, to mały miałby liski ;)

Rudzik lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizaaaas, to forum to SKARBNICA WIEDZY! <3

PRANIE: czemu nie można prać ubranek w 60 stopniach? Teoretycznie taka temperatura lepiej dezynfekuje niż 40, prawda? Heh, pytam, bo ja wszystkie nasze ubrania wrzucam na godzine, na 60 stopni, taki fajny programik xD

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupilam po tych nieszczesnych szczepieniach i pozniej przydal sie tez jak szlam na wesele, a potem to juz od swieta jak musialam gdzies wyjsc.
    Teraz tez bym nie kupowala, po co zakladac z gory ze sie przyda ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha może tez być karta do empiku... Maa rzeczy i dla dzieciaczków i dla dorosłych...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dżizaaaas, to forum to SKARBNICA WIEDZY! <3

PRANIE: czemu nie można prać ubranek w 60 stopniach? Teoretycznie taka temperatura lepiej dezynfekuje niż 40, prawda? Heh, pytam, bo ja wszystkie nasze ubrania wrzucam na godzine, na 60 stopni, taki fajny programik xD
    Ale przecież i tak będziesz na początek wszystko prasować? Po co ryzykować, ze się zbiegnie, straci kolor czy zdeformuje...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee jestem w podobnej sytuacji coTy jezeli chodzi o brak pomocy i większego zainteresowania ze strony rodziny. Mój mąż również. Rodzice ani złotówki nie dołożyli nam się do niczego, nie pomagają przy Julce. Co do wesela mamy w lipcu wesele kolegi ale jak łatwo się domyślić ja na pewno nie pójdę bo nie zostawię syna i córki z kimś niezaufanym. Poza tym Jula jadla przez całą dobe co dwie godziny. No nic, nie narzekam, dzieci sa najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:33

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Spirit, ja też prasowałam chyba tylko miesiąc, no może dwa, bo nie nawidzę prasowania! Jakoś tak mnie od razu boli kręgosłup ;p

Rudzik widziałam Twoje łupy w liski, zakochałam się. Myślisz, że dla chłopca też mogą być liski, bo się nie mogę opanować ;)
    Mała ma sówki, to mały miałby liski ;)

Ja mam w jeżyki to pewnie i liski się nadadzą :D ja wychodzę z założenia, że dla chłopca to byle nie różowe :D

Rudzik, Ju14 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Mikołaja też kupiłam body z liskiem - Kacperek je wybrał :)

Ju14 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Was nadrabiam (pewnie doszło kolejnych 10 stron;p) ale byłam na zakupach, a przy okazji weszłam do lumpka.

Oto moje zdobycze z dzisiaj:D

- pajacyk rozpinany w całej długości
    - biała sukieneczka Cubus - nie mogłam się oprzeć <3
    - jeansowa sukienka Next
    - śpiworek
    - kurtka z polarem
    - ogrodniczki
    - świąteczna bluzeczka :D (będzie idealna na grudzień:D)

każda rzecz za 3zł to się nie zastanawiałam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0de2258ad4e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9111a854186a.jpg

bbee, Hope_, Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81, amilka87, monika_89, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:16

Arwi, MEGI81, Rudzik, Ju14 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ