MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Szalejecie kurcze ja jakoś nie mogę się przełamać i kupić czegoś 🙈 ale z drugiej mam wszystko po 2 synach więc nie czuję jakoś potrzeby. No nic może niebawem dostawę kupię 😃
-
A co do bolących pleców miałam problemy mega po świętach obecnie zdecydowanie lepiej ale ostatnio dużo więcej odpoczywam i pracuje na kanapie z nogami leżącymi i plecami podpartymi i mi dużo lepiej.
-
Ja w przyszłym tygodniu zapisuje się do mojej położnej na indywidualne zajęcia przygotowujące do porodu i nauka karmienia piersią i to normalnie mam na NFZ 😊
Położną mam już wybraną jak urodzi się mała bo moja na NFZ nie przychodzi 😐
Ból kręgosłupa nie odpuszcza i drętwienie rąk i puchnięcie jest normalne w ciąży ☹️Karenira lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
A kupujecie otulacz lub kokon (nie wiem do czego to ma konkretne służyć) 10 lat temu jak rodziłam nie było takich wynalazków. Może ktoś podzieli się opinią o tych szumiących misiach.
-
Ja kupuję i kokon i otulacze. Od znajomych słyszałam same dobre opinie o kokonach,że maluszki bardzo dobrze się w nich czują.
Taki kokon można wlozyc do łóżeczka, do swojego łóżka i być blisko. Albo zabierać do salonu. Myślę,że ma wiele zastosowan.
Z szumiących rzeczy, to kupuje wydrę z Fischer Price i chmurke z Fischer Price. -
mother84, Karenira, AJrin, AmazonkA29, Daar, Angelaaaa, Emimo, malami.91, squirrel, niebieska, Rio, Emimi, Kala139, wisienka94 lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
423 gramy, mały wskoczył na 51 centyl więc niepotrzebnie martwiłam się po ostatniej wizycie .
Co do wyprawki to kokon i rożek dla mnie must have. W kokonie można bobka położyć sobie chociażby na kanapie czy stole w salonie i mieć go cały czas na oku.3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Gratuluje udanych wizyt 😃
Też miałam dzisiaj wizyte i jest ok.Gin dał mi skierowanie na usg serduszka płodu bo miałam takie zalecenie od innego gina na połówkowych to zamiast prywatnie pójdę na kasę 😃
Ja tam nie kupuję kokona czy otulacza, nie widzę takiej potrzeby.Mam tylko rożek po Karolku 🙂 ciuszki już kupiłam i leżą w szafie.Teściowa mi obiecała że kupi jakiś dresik 2 częściowy i czapeczki -
Gratuluję udanych wizyt ☺️
Ja też nie kupuję ani kokona ani otulacza, w pierwszej ciąży miałam rożek z takich rzeczy i w tej jak dla mnie też to wystarczy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:00
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
My jesteśmy po Połówkowych....lekarz jakiś buc...tak strasznie cisnął głowica w brzuch że myślałam że mnie nią przebije...nawet kilka razy uderzył nią w brzuch bo nie podobało mu się jak dziecko ułożone...nic mu to nie dało bo nie widział łuku aorty i tętniczek nerkowych....dał skierowanie na echo serduszka...ale zanim pójdę na to echo zapisałam się. A piątek jeszcze na kolejne prenatalne u kogo innego...tam gdzie robiłam pierwsze...jak też da skierowanie to od razu się zapisze na echo...mam nadzieję że będzie dobrze jednak... Może ten buc był ślepy albo miał słaby sprzęt....Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka spokojnie, na szczęście piątek już niedługo to zobaczysz co powie drugi lekarz. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Właśnie ja chyba tez z zrezygnuje z zakupu kokonu. A czym się różni otulacz od kocyka ? Ja w salonie będę miała kosz Mojżesza lub jakieś inne małe łóżeczko wiec już z kokonu bym nie korzystała. Natomiast koniecznie chce jakaś huśtawkę na prąd. Miałam z córka ale fisher price już ich nie produkuje wiec kupię z innej firmy.
-
Ja otulałam dziecko kocykiem żeby odruch moro nie wybudzał. Są instrukcje w internecie jak to zrobić żeby się zaraz nie rozkopało. Synek szybko przestał to lubić, więc otulacz by leżał bezużyteczny a kocyk się przydał, wiadomo. Kokona raczej nie kupuję, bo z dwulatkiem w domu mam obawy żeby położyć w tym dziecko np. na kanapie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 19:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja kokona nie kupuję, nad otulaczem się właśnie zastanawiam bo moja najmłodsza uwielbiała być właśnie kocykiem ściśnięta, jak tylko się poluźniło to był płacz, ale to było w styczniu więc mógł być kocyk a teraz w maju nie wiadomo jaka będzie pogoda 🤔