MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala139 wrote:Ja też mam w domu ciśnieniomierz choć mam niskie ciśnienie. Zaczęłam mierzyć jak u lekarza miałam wyższe niż zwykle. W domu tętno koło 80 chyba że coś robię np. sprzątam to mam więcej. Tętno mi zegarek mierzy więc widzę jaki mam przekrój przez cały dzień.
Z tą wyprawką szalałam przy pierwszym dziecku i teraz sobie powtarzałam, że nie będę szaleć, że wózek odkupię itd. No ale oczywiście życie wszystko weryfikuje i mnie też cieszy jednak nowe i piękne 😂 Narazie zaczęło się od nowego wózka ale i tak oglądam nowe rzeczy. Coś może od koleżanki dostanę. Postaram się też nie szaleć nie wiadomo jak bo za rozek 150zl raczej nie dam. Co innego pewnie jakby była dziewczynka😂 U nas nie mogliśmy się dogadać jakie imię dla chłopaka, dla dziewczynki było od razu wybrane ale dla chłopaka każdy chciał co innego. Ostatecznie chyba będzie Kuba, taki wypracowany ciężko kompromis. -
Mi z krwi wyszło że brakuje mi żelaza ale mam jutro wizytę więc zobaczymy co powie lekarka.. puchną mi dłonie i łydki, bolą mnie nadgarstki i ogólnie palce i nie wiem od czego ☹️ i też ręce mi drętwieją jak śpię ehh..
Orientujecie się czy jak chodzę prywatnie do ginekologa i mam położną to mogę ją wybrać żeby po porodzie przychodziła do mnie ale na NFZ ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja już po połowkowym🙂 Tymcio ma 470g 😍 zwapnienie na serduszku nadal jest, pytałam się jej o echo serduszka, to powiedziała, że oczywiście mogę zrobić ale i tak każdy powie mi, że to normalne 🙂 wszystko inne ok 🙂 mały leży już główkowo 🙂
Angelaaaa, mother84, AmazonkA29, Rio, Kamsza, Emimo, Karenira, AJrin lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży też szalałam z wyprawką i też lubie jak rzeczy cieszą oko chociaż dziecku to na pewno bez różnicy 🙂 teraz jeśli chodzi o ubranka to również kupuję takie jakie mi się podobają. Do kupienia teraz oprócz ubranek mam tylko rożek, prześcieradło do łózeczka, butelka i przewijak nowy bo po córce jest już moco poniszczony. Największym jednorazowym wydatkiem to chyba będzie u nas łóżko dla córki, bo chcemy jej kupić taki domek, a to łóżeczko co ma teraz będzie dla synka. Oprócz tego zostały rzeczy dla mnie do szpitala ale tylko podkłady i podpaski, bo piżamy, szlafrok, staniki do krmienia i bluzki do karmienia mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 17:07
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Daar wrote:Ja już po połowkowym🙂 Tymcio ma 470g 😍 zwapnienie na serduszku nadal jest, pytałam się jej o echo serduszka, to powiedziała, że oczywiście mogę zrobić ale i tak każdy powie mi, że to normalne 🙂 wszystko inne ok 🙂 mały leży już główkowo 🙂
-
Daar wrote:Ja już po połowkowym🙂 Tymcio ma 470g 😍 zwapnienie na serduszku nadal jest, pytałam się jej o echo serduszka, to powiedziała, że oczywiście mogę zrobić ale i tak każdy powie mi, że to normalne 🙂 wszystko inne ok 🙂 mały leży już główkowo 🙂
-
AmazonkA29 wrote:To moja pierwsza dzidzia wymarzona dziewczynka i wlasnie się zastanawiam jak to w nocy w pierwszej połowie maja będzie. Czy spiworek czy jakis otulacz chociaż nie wiem czy nie będę się bała go zawinąć bo nie mam doświadczenia z noworodkiem. Ktoś coś podpowie ??
Fajne są też cienkie otulacz bambusowe -
Ja zamówię ten rożek
Kokon też zamierzam zamówić w tym kolorze.
To moje 3 dziecko, ale ja lubię szaleć z wyprawką. Po moich dziewczynach nic nie mam. Dzisiaj przyszła paczka z Newbie. Cudne są te ubranka.
Zastanawia mnie ile sztuk body, spodenek i pajacyków kupujecie na dany rozmiar?Emimo lubi tę wiadomość
-
Na smyku internetowym są teraz promocje na rożki, otulacze, śpiworki, dział pościeli niemowlęcej itp. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 17:01
Kala139 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Venice wrote:
A Ty z newbie też dla chłopca szukasz ? Bo ja dla córki swego czasu to tylko tam kupowałam a dla chłopca to ciężko mi się odnaleźć.. i ostatecznie kupiłam w Pinokio śpiochy, pajace i body kopertoee na start 56 i na zalando dwa fajne zestawy body + leginsy z Name it ale to już rozmiar 62.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Tak, zamowilam chłopięce ubranka. Te dla dziewczynek są przepiękne. Kupuję tam, bo wiem, że później łatwiej będzie je sprzedać. Po córce wystawiam ubrania z Newbie i sprzedają się w ciągu 5-10 min za polowe ceny.
Uwielbiam tez ubranka z Gapa, ale w Polsce wybór mały. Zamawiam w Stanach i rodzice mi przywiozą. -
Venice ja też chcę zamówić ten rożek ale w kolorze brudnego różu. Jeszcze zastanaiwm się,czy wziąć wersję z falbanką,czy bez 😊
Ja ostatnio zamówiłam trochę ubranek z Zary,newbie i z Reserved.
Ale też nie wiem ile czego,ile sztuk z danego rozmiaru. Póki co zamawiam, to co mi się podoba i wpadnie mi w oko a potem będę liczyła ile czego mamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:06
-
Skowronek wrote:Ja z ciuszkami narazie sie przystopowałam, zaczekam chyba do lutego.
Pomożecie mi teraz wybrać laktator? Na pewno musiałby być elektryczny
Ja mam laktator elektryczny Canpol Easy start. Kosztuje ok 200 zł i sprawdzał się super.
Co do tych rożków to też oglądałam muślinowe i jakoś ten materiał i jego faktura do mnie nie przemawia. Po prostu nie lubię tego materiału w ubrankach dziecięcych i dla siebie też bym sobie nic z tego nie kupiła. Teraz zaczęłam oglądać lniane ale znowu len jest dla mnie jakiś taki śliski i mało przytulny i w sumie nie wiem co mam kupić. Pewnie kupie zwykły bawełniany. Albo coś z bambusa i velvet.
Poza tym fajne są rożki które mają i rzep i dodatkowo troczek do zawiązania. Wiązanie na sam troczek, do tego luzem załączony jest kiepskie bo troczek się gubi. Mam w domu po córce jeden taki rożek na oddzielne wiązanie i wkurzało mnie to potem. Te rożki wiązane na sam luźny trok dla mnie odpadają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:57
Skowronek lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Skowronek wrote:Ja z ciuszkami narazie sie przystopowałam, zaczekam chyba do lutego.
Pomożecie mi teraz wybrać laktator? Na pewno musiałby być elektryczny
U mnie niestety problemy z ciśnieniem muszę mierzyć 5 razy dziennie i na usg wyszło nadciśnienie z prawej strony macicy, zawsze coś masakra -
Byłam dzisiaj na kontroli u swojego ginekologa. Miałam iść w piątek, ale dość mocno mnie plecy bolą w okolicy kości ogonowej więc upolowałam wcześniejszy termin.
Z maluchem wszystko w porządku. Ma 530g, jest ułożony główkowo. Też ma małe zwapnienie w sercu, ale lekarz mówił, że to normalne i że się wchłonie, więc mam się nie przejmować.
Myślałam, że mnie plecy tak w dole bolą od tego hemoroidu co mam wrażenie, że mi wylazł, a okazuje się że to moja ładnie rozciągnięta macica jest już nisko i uciska. Muszę się umówić do ortopedy albo neurologa i wydębić skierowanie do fizjoterapeuty.
Lekarz też pokręcił nosem, że przytyłam 4kg w miesiąc. Ech, te dwa świąteczne tygodnie u teściów... Kazał mi jeść tylko to, co ma IG <55. Będę musiała to ogarnąć i się przestawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 19:06
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm