X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala139 wrote:
    Ja też mam w domu ciśnieniomierz choć mam niskie ciśnienie. Zaczęłam mierzyć jak u lekarza miałam wyższe niż zwykle. W domu tętno koło 80 chyba że coś robię np. sprzątam to mam więcej. Tętno mi zegarek mierzy więc widzę jaki mam przekrój przez cały dzień.
    Z tą wyprawką szalałam przy pierwszym dziecku i teraz sobie powtarzałam, że nie będę szaleć, że wózek odkupię itd. No ale oczywiście życie wszystko weryfikuje i mnie też cieszy jednak nowe i piękne 😂 Narazie zaczęło się od nowego wózka ale i tak oglądam nowe rzeczy. Coś może od koleżanki dostanę. Postaram się też nie szaleć nie wiadomo jak bo za rozek 150zl raczej nie dam. Co innego pewnie jakby była dziewczynka😂 U nas nie mogliśmy się dogadać jakie imię dla chłopaka, dla dziewczynki było od razu wybrane ale dla chłopaka każdy chciał co innego. Ostatecznie chyba będzie Kuba, taki wypracowany ciężko kompromis.
    Ja mam trochę wieksze tętno bo przed ciąża nórmalnie miałam 80. Ale byłam u kardiologa wszystko ok.

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z krwi wyszło że brakuje mi żelaza ale mam jutro wizytę więc zobaczymy co powie lekarka.. puchną mi dłonie i łydki, bolą mnie nadgarstki i ogólnie palce i nie wiem od czego ☹️ i też ręce mi drętwieją jak śpię ehh..

Orientujecie się czy jak chodzę prywatnie do ginekologa i mam położną to mogę ją wybrać żeby po porodzie przychodziła do mnie ale na NFZ ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Daar Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połowkowym🙂 Tymcio ma 470g 😍 zwapnienie na serduszku nadal jest, pytałam się jej o echo serduszka, to powiedziała, że oczywiście mogę zrobić ale i tak każdy powie mi, że to normalne 🙂 wszystko inne ok 🙂 mały leży już główkowo 🙂

Angelaaaa, mother84, AmazonkA29, Rio, Kamsza, Emimo, Karenira, AJrin lubią tę wiadomość

oar8vfxmslauailw.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też szalałam z wyprawką i też lubie jak rzeczy cieszą oko chociaż dziecku to na pewno bez różnicy 🙂 teraz jeśli chodzi o ubranka to również kupuję takie jakie mi się podobają. Do kupienia teraz oprócz ubranek mam tylko rożek, prześcieradło do łózeczka, butelka i przewijak nowy bo po córce jest już moco poniszczony. Największym jednorazowym wydatkiem to chyba będzie u nas łóżko dla córki, bo chcemy jej kupić taki domek, a to łóżeczko co ma teraz będzie dla synka. Oprócz tego zostały rzeczy dla mnie do szpitala ale tylko podkłady i podpaski, bo piżamy, szlafrok, staniki do krmienia i bluzki do karmienia mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 17:07

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daar wrote:
    Ja już po połowkowym🙂 Tymcio ma 470g 😍 zwapnienie na serduszku nadal jest, pytałam się jej o echo serduszka, to powiedziała, że oczywiście mogę zrobić ale i tak każdy powie mi, że to normalne 🙂 wszystko inne ok 🙂 mały leży już główkowo 🙂
    U mnie też to zwapnienie.. echo mamy 10go lutego

w57vpc0z9g0bye3h.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daar wrote:
    U mnie było wtedy 430 g ciekawa jestem jak będzie teraz 20go

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Monikakap Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    To moja pierwsza dzidzia wymarzona dziewczynka i wlasnie się zastanawiam jak to w nocy w pierwszej połowie maja będzie. Czy spiworek czy jakis otulacz chociaż nie wiem czy nie będę się bała go zawinąć bo nie mam doświadczenia z noworodkiem. Ktoś coś podpowie ??
    Ja kupiłam cieńszy spiworek i tak samo otulacz do fotelika.
    Fajne są też cienkie otulacz bambusowe

rfxgk0s3hyk4e196.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówię ten rożek
    742033a8a221.png
    Kokon też zamierzam zamówić w tym kolorze.

To moje 3 dziecko, ale ja lubię szaleć z wyprawką. Po moich dziewczynach nic nie mam. Dzisiaj przyszła paczka z Newbie. Cudne są te ubranka.

Zastanawia mnie ile sztuk body, spodenek i pajacyków kupujecie na dany rozmiar?

Emimo lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na smyku internetowym są teraz promocje na rożki, otulacze, śpiworki, dział pościeli niemowlęcej itp. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 17:01

Kala139 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Ja zamówię ten rożek
    742033a8a221.png
    Kokon też zamierzam zamówić w tym kolorze.

To moje 3 dziecko, ale ja lubię szaleć z wyprawką. Po moich dziewczynach nic nie mam. Dzisiaj przyszła paczka z Newbie. Cudne są te ubranka.

Zastanawia mnie ile sztuk body, spodenek i pajacyków kupujecie na dany rozmiar?

A Ty z newbie też dla chłopca szukasz ? Bo ja dla córki swego czasu to tylko tam kupowałam a dla chłopca to ciężko mi się odnaleźć.. i ostatecznie kupiłam w Pinokio śpiochy, pajace i body kopertoee na start 56 i na zalando dwa fajne zestawy body + leginsy z Name it ale to już rozmiar 62.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Venice Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zamowilam chłopięce ubranka. Te dla dziewczynek są przepiękne. Kupuję tam, bo wiem, że później łatwiej będzie je sprzedać. Po córce wystawiam ubrania z Newbie i sprzedają się w ciągu 5-10 min za polowe ceny.
    Uwielbiam tez ubranka z Gapa, ale w Polsce wybór mały. Zamawiam w Stanach i rodzice mi przywiozą.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt ja po córce sprzedawałam wszystko też od razu, ale dla chłopców jakoś mnie to wszystko nie urzeka 🙂

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice ja też chcę zamówić ten rożek ale w kolorze brudnego różu. Jeszcze zastanaiwm się,czy wziąć wersję z falbanką,czy bez 😊

Ja ostatnio zamówiłam trochę ubranek z Zary,newbie i z Reserved.
    Ale też nie wiem ile czego,ile sztuk z danego rozmiaru. Póki co zamawiam, to co mi się podoba i wpadnie mi w oko a potem będę liczyła ile czego mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:06

klz9df9hix7ly771.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuszkami narazie sie przystopowałam, zaczekam chyba do lutego.
    Pomożecie mi teraz wybrać laktator? Na pewno musiałby być elektryczny

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona herbata brałabym z falbanką :) bardzo mi się podobają, No ale dla chłopaka nie bardzo :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:

Ja mam laktator elektryczny Canpol Easy start. Kosztuje ok 200 zł i sprawdzał się super.

Co do tych rożków to też oglądałam muślinowe i jakoś ten materiał i jego faktura do mnie nie przemawia. Po prostu nie lubię tego materiału w ubrankach dziecięcych i dla siebie też bym sobie nic z tego nie kupiła. Teraz zaczęłam oglądać lniane ale znowu len jest dla mnie jakiś taki śliski i mało przytulny i w sumie nie wiem co mam kupić. Pewnie kupie zwykły bawełniany. Albo coś z bambusa i velvet.

Poza tym fajne są rożki które mają i rzep i dodatkowo troczek do zawiązania. Wiązanie na sam troczek, do tego luzem załączony jest kiepskie bo troczek się gubi. Mam w domu po córce jeden taki rożek na oddzielne wiązanie i wkurzało mnie to potem. Te rożki wiązane na sam luźny trok dla mnie odpadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:57

Skowronek lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Monikakap Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Ja laktator kupuje Medela swing

U mnie niestety problemy z ciśnieniem muszę mierzyć 5 razy dziennie i na usg wyszło nadciśnienie z prawej strony macicy, zawsze coś masakra

rfxgk0s3hyk4e196.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na kontroli u swojego ginekologa. Miałam iść w piątek, ale dość mocno mnie plecy bolą w okolicy kości ogonowej więc upolowałam wcześniejszy termin.
    Z maluchem wszystko w porządku. Ma 530g, jest ułożony główkowo. Też ma małe zwapnienie w sercu, ale lekarz mówił, że to normalne i że się wchłonie, więc mam się nie przejmować.
    Myślałam, że mnie plecy tak w dole bolą od tego hemoroidu co mam wrażenie, że mi wylazł, a okazuje się że to moja ładnie rozciągnięta macica jest już nisko i uciska. Muszę się umówić do ortopedy albo neurologa i wydębić skierowanie do fizjoterapeuty.
    Lekarz też pokręcił nosem, że przytyłam 4kg w miesiąc. Ech, te dwa świąteczne tygodnie u teściów... Kazał mi jeść tylko to, co ma IG <55. Będę musiała to ogarnąć i się przestawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 19:06

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych sklepach na IG w większości wszytskie rożki są i wiazane i na rzep. A jak nie maja, to można zamówić aby doszyli za dopłatą.
    Ja będę brała i z rzepem i z wiązaniem.

klz9df9hix7ly771.png
  • Monikakap Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    W tych sklepach na IG w większości wszytskie rożki są i wiazane i na rzep. A jak nie maja, to można zamówić aby doszyli za dopłatą.
    Ja będę brała i z rzepem i z wiązaniem.
    Polecisz jakieś sklepy na ig

rfxgk0s3hyk4e196.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ