MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Irmi123 wrote:Co do L4 to jesli jest ciaza to nie wazne jaka choroba zawsze jest platne 100 % tylko trzeba lekarza poinformowac o ciazy.
Co do hemoroidow to mozna posterisan w masci i cyclo 3 fort w tabl -
Cyclo 3 forte polecam. Ja używałam po ciąży ale dopiero jak zredukowałam karmienia, gdy wróciłam do pracy i nie karmiłam z ok 12 godz., czyli jak córka miala 1 rok i 3 miesiące. Dzięki tym tabletkom problem hemoroidów po ciąży całkowicie zniknął - aż do czasu kolejnej ciąży.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Co do rożkow to ja mam dwa ale niestety dziewczęce w kwiatki 🙂 nam się przydawały. Szpital też wymaga rożka i po porodzie każde dziecko jest zawijane w rożek. No nie będę brała do szpitala dla chłopca różowego w kwiaty więc kupię kolejny. Ale to akurat nie jest duży wydatek jeżeli oczywiście nie kupujemy jakiś hand-made albo instagramowych na zamówienie. W smyku widziałam ładne po 40 zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 10:40
Skowronek lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja rożek w pierwszej ciąży kupowałam na allegro, też jakiś zwykły, tani na rzep,ale byłam bardzo zadowolona 😊
Skowronek lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Właśnie widzilam,że w smyku są tanie rożki. Ja chyba kupię jeden taki tani do szpitala ale taki insagramowy też kupię😁 To nasze pierwsze dziecko więc nie zamierzam jakoś specjalnie oszczędzać. Poza tym lubię też rzeczy,które cieszą oko i kupowanie małej różnych ładnych rzeczy sprawia mi po prostu przyjemność 😊
Chociaż wiadomo,że dziecku nie robi różnicy,czy rożek jest za 50 zł czy za 150zl.
-
W końcu otrzymałam wyniki nifty 🙂 dzidziuś zdrowy 😁 przez ten cały stres schudłam 1kg.. Zaraz się zbieram na połówkowe 😁 a wieczorem jeszcze wizyta u mojej gin 😁
mother84, Karenira, KaroInka, AJrin, Kala139, Emimo, Venice, Emimi lubią tę wiadomość
-
Daar to wspaniałe wieści 😊 możesz odetchnąć 😉
Ja nie mierzę ciśnienia, bo nie mam ciśnieniomierza, tyle co na wizytach. Generalnie jestem niskociśnieniowcem, na wizytach mam w normie, ale to tylko dlatego, że pewno się podnosi że stresu 😂Daar lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
ZielonaHerbata ja mam dokładnie tak samo. Cieszy mnie oglądanie tego wszystkiego. Wybieranie. Jak przychodzi do płacenia to boli ale trudno :p mimo tego, że mam problem z określeniem ilości i ogólnie dokładnym zebraniem do kupy wszystkiego co potrzeba, to i tak czerpie z tego przyjemność
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Byłam rano na połówkowych. Wszystko ok. Mały wazy 461g.
Jak wróciłam od lekarza to się zorientowałam,że nie mam węchu i smaku 🥴 także umówiłam się na teleporade do rodzinnego po skierowanie na test. Wiem ,że mam koronę ale wolę mieć to na papierze w razie jakbym miała wylądować na ip albo coś. Wtedy chyba już nie będą robić testu jak pokaże pozytyw. No i może prze porodzie pomoże.AJrin, Karenira, Emimo lubią tę wiadomość
-
Ja też mam w domu ciśnieniomierz choć mam niskie ciśnienie. Zaczęłam mierzyć jak u lekarza miałam wyższe niż zwykle. W domu tętno koło 80 chyba że coś robię np. sprzątam to mam więcej. Tętno mi zegarek mierzy więc widzę jaki mam przekrój przez cały dzień.
Z tą wyprawką szalałam przy pierwszym dziecku i teraz sobie powtarzałam, że nie będę szaleć, że wózek odkupię itd. No ale oczywiście życie wszystko weryfikuje i mnie też cieszy jednak nowe i piękne 😂 Narazie zaczęło się od nowego wózka ale i tak oglądam nowe rzeczy. Coś może od koleżanki dostanę. Postaram się też nie szaleć nie wiadomo jak bo za rozek 150zl raczej nie dam. Co innego pewnie jakby była dziewczynka😂 U nas nie mogliśmy się dogadać jakie imię dla chłopaka, dla dziewczynki było od razu wybrane ale dla chłopaka każdy chciał co innego. Ostatecznie chyba będzie Kuba, taki wypracowany ciężko kompromis. -
To moja pierwsza dzidzia wymarzona dziewczynka i wlasnie się zastanawiam jak to w nocy w pierwszej połowie maja będzie. Czy spiworek czy jakis otulacz chociaż nie wiem czy nie będę się bała go zawinąć bo nie mam doświadczenia z noworodkiem. Ktoś coś podpowie ??