X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Rio Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2021 wrote:
    U mnie syn później miał podcinane wedzidelko w wieku 4 lat przy okazji usunięcia trzeciego migdala, jak wcześniej był problem z mową tak po pół roku od zabiegu i logopedy wszystko bylo świetnie. Położna mówiła żeby przy drugim od razu powiedzieć pediatrze że taki był problem przy pierwszym dziecku to sprawdza.
    Mój miał podcinane jak miał pół roczku ale niestety się zroslo. Teraz będzie miał usuwanego migdałka to przy okazji laryngolog planuje podciąć jeszcze raz.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam tę horizon dziś je właśnie odnalazłam razem ze stanikami do kp ja miałam te co są pakowane jedne niskie drugie wysokie i te wysoki są genialne szczególnie po CC pięknie oddychają są lekkie ja je nosiłam prawie przez cały okres połogu bo jedyne które mi blizny nie uciskały nie rolowaly się. Przypadkiem kupiłam w pierwszej ciąży ale potem w 2 dokupiłem i prałam normalnie w.pralce nic z nimi się nie działo.

malami.91 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja bardzo polecam tę horizon dziś je właśnie odnalazłam razem ze stanikami do kp ja miałam te co są pakowane jedne niskie drugie wysokie i te wysoki są genialne szczególnie po CC pięknie oddychają są lekkie ja je nosiłam prawie przez cały okres połogu bo jedyne które mi blizny nie uciskały nie rolowaly się. Przypadkiem kupiłam w pierwszej ciąży ale potem w 2 dokupiłem i prałam normalnie w.pralce nic z nimi się nie działo.
    A jaki rozmiar brałaś.? W sensie Czy ten Twój przed ciąża czy duże.?

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam majtki siateczkowe canpola, te z zielonym paskiem u góry. Ja brałam L/Xl

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się muszę zabrać za zakupy higieniczne i dopisałam dziś do listy jakieś koszule. Bo tak mnie dzisiaj tknęło, że mam albo piżamy ze spodniami albo takie koszulki typowe bieliźniane z koronkami. Jakby mi tak przyszło nagle iść do szpitala to kaplica 🙈
    Polecacie jakieś? Patrzyłam u mamyginekolog ale jakoś tak nie widzą mi się.

Ja ledwo we wtorek po wizycie i bez dolegliwości a dziś przywitałam się z hemoroidem. Wczoraj już mnie coś tak pobolewało, ale myślałam, że to tylko przez długie siedzenie. Dziś kolejne 10 h przy komputerze i doprawiłam chyba 😣
    Nie wiem teraz, nigdy nie miałam. Czy umawiać się na szybką wizytę do lekarza, czy jakieś maści na własną rękę ?

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam 40 rozmiar przed ciążą w ciąży sporo przytyłam więc brałam te 40 do 44 czyli w zakresie wagowym.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi, ja czekam na taką:

https://allegro.pl/oferta/doctor-nap-koszula-9927-do-karmienia-kieszenie-l-9791246142?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Koszul jest zatrzęsienie. Ja po prostu patrzę czy wzór mi się podoba, żeby była bawełniana i przystosowana do karmienia. Do samego porodu miałam taką rozpinaną na całej długości. Położna mi rozpięła do pasa i położyła malucha na piersi, a od dołu byłam zakryta i to było fajne, komfortowe.

Emimi lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    I ja się muszę zabrać za zakupy higieniczne i dopisałam dziś do listy jakieś koszule. Bo tak mnie dzisiaj tknęło, że mam albo piżamy ze spodniami albo takie koszulki typowe bieliźniane z koronkami. Jakby mi tak przyszło nagle iść do szpitala to kaplica 🙈
    Polecacie jakieś? Patrzyłam u mamyginekolog ale jakoś tak nie widzą mi się.

Ja ledwo we wtorek po wizycie i bez dolegliwości a dziś przywitałam się z hemoroidem. Wczoraj już mnie coś tak pobolewało, ale myślałam, że to tylko przez długie siedzenie. Dziś kolejne 10 h przy komputerze i doprawiłam chyba 😣
    Nie wiem teraz, nigdy nie miałam. Czy umawiać się na szybką wizytę do lekarza, czy jakieś maści na własną rękę ?
    Mi lekarz przepisał kilka dni temu Posterisan H, czopki i maść, na receptę.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi ja noszę rozmiar 38, majtki kupiłam 38-40, były idealne, również polecam siateczkowe z firmy horizon.
    Na hemoroidy najlepsze czopki procto-glyvenol.
    Dostałam koszulę porodową od mamy ginekolog, ale nie dopięłam się w biuście, więc jej nawet nie użyłam 🙈

• miśka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie koszul, w domu najlepiej mi się sprawdziły na napy (te na guziki wkurzają) i rozpinane po bokach, osobno na każdego cyca, a nie przez środek :)
    Wiadomo każdy ma swoje preferencje, teraz warto kupić biustonosz do karmienia na alieexpress, żeby zdążył dojść na czas. Chociaż te lidlowe materiałowe też są fajne.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lidlowymi biustonoszami miałam ten problem, że mają raczej spore obwody (chyba od 80, a potrzebowałam 70-75max). Szkoda, że nie mają mniejszych, bo w dotyku są przyjemne.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie widzę moich na stronie internetowej, kupiłam stacjonarnie 2 lata temu rozmiar 75D

• Rio Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko cały dzień dzisiaj mi robi dyskotekę. Pierwszy raz tak mam bo do tej pory to najwięcej ruchów rano i wieczorem a sporadycznie w trakcie dnia.

malami.91, miśka, Emimi lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka wrote:
    Hmm nie widzę moich na stronie internetowej, kupiłam stacjonarnie 2 lata temu rozmiar 75D

Pewnie zależy od modelu. Pamiętam, że te które oglądałam w sklepie zaczynały się od 80 i jak na nie teraz patrzę w sklepie online to faktycznie tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 21:33

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś kopie bardzo nisko.. dostaje co chwilę po pęcherzu. I dziwne te kopniaki, aż czuje je w hmmm... kroczu 😳 to nie możliwe żeby był aż tak nisko 🤔🙄

• Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam majtki horizon,na randkę będą akurat 😛😂😂😂😂
    A koszulę dostałam od rodziców na imieniny ☺
    Podkłady poporodowe kupiłam campol,do samego końca byłam nastawiona na bella a campol niby są lepsze 🤔 zobaczymy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 23:23

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi mam podobny problem, też pierwszy raz w życiu pojawiły mi się hemoroidy. U mnie to efekt straszliwych zaparć i trudności z wypróżnieniem. Wizytę mam dopiero w środę ale pomogłam sobie laktulozą (chociaż nie działa na mnie jakoś spektakularnie) i dzisiaj kupiłam sobie maść Procto-Glyvenol. Tak mi doradziła znajoma położna. Diety już bardziej chyba nie mogę ulepszyć bo cały czas jem „cukrzycowo”. Ogólnie to mnie nic nie boli ale wystraszyłam się bo oprócz hemoroidów zauważyłam też, że po wysiłku związanym z wypróżnieniem miałam opuchnięte krocze i teraz nie wiem czy to nie jakieś żylaki😳. Jeszcze w morfologii mam poniżej normy erytrocyty, hemoglobinę i hematokryt. Jak dostanę żelazo to się już całkiem załamie bo podobno po nim jest jeszcze gorzej. Nie wiem skąd te zaparcia 😭. Czy macie jakieś rady co jeszcze mogłabym zrobić?

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa28 wrote:
    Mój dziś kopie bardzo nisko.. dostaje co chwilę po pęcherzu. I dziwne te kopniaki, aż czuje je w hmmm... kroczu 😳 to nie możliwe żeby był aż tak nisko 🤔🙄
    Mnie ostatnio jak tak kopał to był nóżkami na dole i dlatego, bo kopał przy samym ujściu 😉 fakt, przyjemne to nie jest 😊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolnka ja miałam zaparcia na początku ciąży a potem przeszło raczej samo, więc pewnie wina hormonów. A teraz jakoś od 2 h też jest gorzej i w dodatku taka sama historia z morfologią, od środy biorę żelazo 2x dziennie i już się nastawiam na męczarnię 😣 muszę też wrócić do owsianek na śniadania, bo ostatnio nie chciało mi się jakoś wstawać wcześniej żeby zdążyć ugotować przed pracą (nie lubię takiej tylko z namoczonych płatków).

Muszę się wybrać dziś do apteki w takim razie, skoro są środki bez recepty to zobaczę. Jak nie zadziała to umówię szybciej wizytę.

Malami.91 właśnie też mi wpadły w oko te koszule z doctor nap. Skoro mówisz, że fajne to zamawiam 😉

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kopniaków to na szczęście pęcherz omija ale i tak mam wrażenie, że teraz to chodzę non stop na siku. I chociaż kopniaki są głównie wyżej wokół pępka to też czasem mam wrażenie, że kopie mnie w pochwie. Ale lekarz powiedział, że to normalne i może być też tak, że wcale nie kopie tam dzidziuś tylko ogólnie drgania przechodzą na inne narządy 😊 na ostatniej wizycie to chyba miał mnie dosyć, po 7 tyg przerwy między badaniami to pytałam ze strachem o wszystko, ale szyjka ma 3,4 cm więc jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 08:06

34bwyx8dgabmtoyk.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ