Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do infekcji to się nie wypowiem, ale odnośnie ubranek, jeśli nie przewidujecie że dzidzia będzie wyjątkowo drobna, to nie ma sensu inwestowac za bardzo w 56.
Mój syn urodził się powiedziałabym "sredni", ale 56 włożyłam tylko przez kilka pierwszych dni, później się nie wcisnął. Teraz wychodzę z założenia że lepiej trochę podwinąć 62, a przynajmniej będzie na dłużej.Ana.Ta, Olenkaa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
miisiia kurcze przykro, że akurat w takim momencie wyszedł pozytyw. Musicie cierpliwie przeczekać. Mam nadzieje, że czujecie się dobrze😘
Vende ja w pracy też często nie czułam ruchów, znając życie przez stres, czy to że poprostu skupiałam się na innych sprawach. Dobrze, że dziś u Ciebie dyskoteka trwa. Ps. U mnie też 😘
Na upławy ja również już profilaktycznie co 2-3 dni aplikuje lactovaginal- miałam zapisany przez ginekolog jak wyszły lekkie bakterie w moczu. Też uważam jak Klara możesz sobie aplikować do wizyty codziennie. Tylko mi np. po nim też „lecą” na drugi dzień takie pozostałości, Klara Ty też tak masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 11:30
Vende lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziękuję za pomoc, jutro kupuje i zobaczymy czy bedzie poprawa. A przy okazji ogolnego moczu moze dam tez na posiew, nie zaszkodzi
.
Ana.ta wlasnie tak myślę, ze po prostu sie na tym nie skupiałam, a ona pewnie cos tam kopała. Ale potem po powrocie do domu zaczynalam sie martwic jak zdalam sobie sprawde, ze caly dzien nie ogarnęłam czy sie ruszała... Ale po dzisiejszym poranku na pewno wiem, ze jest ok.
A jak tam Wasze brzuszki dziewczyny? U mnie juz jest kosmicznie. Mam w pracy dziewczynę , ktora tez jeszcze pracuje i tez ma termin na maj i wyglada jak modelka. Brzuszek ma naprawde minimalny i trzeba sie przyjrzeć. Ja za to nie mieszcze sie juz w nic z przed ciąży (nigdy nie bylam szczupła, przytyłam teraz 6,5kg od poczatku). A brzuch wydaje mi sie, ze juz jest ogromny (dobra, wiem, ze nie jest bo na szkole rodzenia sa dziewczyny na dalszym etapie i maja większe, ale szczerze wcale nie tak duzo). Powiedzcie gdzie jest sprawiedliwość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyMam to samo zdanie o ubrankach 56, za szybko wyrastają bobasy z tego. Ja dosłownie mam 1 body i to kupione 2 dni temu, żeby do szpitala mieć, po wyjściu mąż dokupi jak będzie trzeba.
Vende co do ruchów w pracy, ja też malo czuje, zazwyczaj tylko jak mam mega pełny pęcherz, a tak to skupiam się na pracy, plus tez ruszam się i jest trochę głośno czasem u nas, więc mały śpi raczej.
Wczoraj się martwiłam, ale znowu zbyt duża ilością ruchów. Zaczelo sie o polnocy i co chwile akrobacje. Rano poszliśmy z mężem rano do kina,żeby uniknąć tłumów i głośne dźwięki jednak małego nakręciły na cały dzień, później tez aktywny, a wieczorem już w ogóle tam jest
szał, bo to jego pora.
Co do brzucha, mój widać, ale faktycznie raczej drobny jest. Wczoraj byliśmy u znajomych co mają 3 miesieczne dziecko i oboje w szoku, że tak mały. Ona wiekszy miała dużo w tym czasie. Ponoc wyglądam jakbym trochę przytyła, a nie w ciąży. Na plusie mam 7kg sprzed ciąży ciuchy wchodzą, ale jeansy są niewygodne wiec ja leginsy tylko noszę.
Do fit modelki mi daleko 😂😂 -
nick nieaktualnyAna.Ta wrote:
Na upławy ja również już profilaktycznie co 2-3 dni aplikuje lactovaginal- miałam zapisany przez ginekolog jak wyszły lekkie bakterie w moczu. Też uważam jak Klara możesz sobie aplikować do wizyty codziennie. Tylko mi np. po nim też „lecą” na drugi dzień takie pozostałości, Klara Ty też tak masz?
Też tak mam. Ogólnie dużo rzadkiej wydzieliny. Moja lekarka sprawdzała papierkiem do pH i jest prawidłowe, czyli ani infekcja ani wody, bo się matwiłam.
Odnośnie ruchów, wczoraj w ogóle nie czułam, aż dwa razy sprawdzałam detektorem, bo się matrwilam. Dziś znowu czuję prawie cały czas, ale jestem mniej w ruchu.
Ubranek m a m sporo 56 po córce. Ona była drobna i nawet długo x nich korzystałam, bo w 62 tonęła. Teraz też nie prognozuję wielkiej wagi urodzeniowej, więc myślę że się przydadzą.
Ja przytyłam 8 kilo i brzuch jest już bardzo widoczny. W pierwszej ciąży długi nie było widać.
A fit modelką zamierzam być po ciąży 🤣🤣 n aż razie mam wielki apetyt i wszystko mi smakuje.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Oj nie mówcie mi o brzuchu, jak patrzę na swoje zdjęcia sprzed wyjazdu do porodu i obecny brzuch, to dużej różnicy nie widzę... Długo nie było nic widać, ale jak go wypchnęło w styczniu to na maxa, chociaż na plusie jestem 4 kg, więc bez szału.
U mnie młoda mocno ruchliwa, najczęściej jak leże, ale w pracy też. Rozmawiam z kimś a tu akrobacje w brzuchu, ciężko się skupić. Zaczynam pomału marzyć o L4...29.04 - moja kochana córeczka -
Vende wrote:Jeszcze pytanko mam do tych, ktore maja problemy z upławami. Czuje, ze u mnie sie nasilają. Mam 1,5tygodnia do wizyty. Wiem, ze na wizycie pewnie trzeba bedzie zrobic cytologie, ale czy cos przed? Moze posiew moczu? Ktoś coś wie?
Mi przy uplawach moja gin zrobiła i cytologie i wymaz z szyjki, ale może też temu że ja taka pacjentka przewrażliwiona. (badanie moczu robię przed każdą wizyta tak, żeby wynik był gotowy na wizytę.
A co do uplawow też mam zwiększone i trochę pociesza mnie ze nie tylko ja, do wizyty też ponad tydzień.
Mam dużo śluzu bezbarwnego myślę i już oczywiście czarne myśli w głowie, ale w internetach piszą że w 2 trymestrze to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 15:10
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Co do ruchów dzidzi chwilowo sama miałam taki przestój, czułam je ale jakby słabiej, a dziś pierwszy raz dowiedziałam się, jak to jest jak kopie w pęcherz 😅 troszkę zabolało. Czasami aż tak mocno się rusza, że zastanawiam się kiedy śpi 🙊jeśli to taki temperament będę miała ciężkie wakacje 😀
U mnie +6 kg na plusie a brzuszek powoli widoczny, ale każdy mówi, że malutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 15:14
-
Co do ubranek to ja nie mam doświadczenia osobiście ale mam kilka tych 56. Jak będzie potrzeba to moja bratowa mi też da takie na 50-56. U nich syn miał być duży (lekarz mówił przy każdym USG, że młody będzie duży bo antybiotyki w ciąży, cukrzyca i że tak wychodzi). Moja bratowa miała mieć nawet cesarkę bo po pierwszej ciąży gdzie był problem z budową miednicy i wyjściem dziecka nie chcieli ryzykować, że drugie dziecko też się poobija. Finalnie z tego niby wielkiego dziecka wyszło raptem mniej niż 3 kg (naturalnie) i musili na szybko lecieć do Pepco szukać maleńkich ubranek na 46-50 bo młody się topił w 56. Więc ja mam to z tyłu głowy.
-
Dziewczyny pomyślmy sobie że już bliżej niż dalej, a do większej wagi mamy po prostu prawo. 😘
Tak naprawdę każdy organizm rozkłada inaczej kg... ja przytyłam 8-9kg ale sama nie wiem gdzie to poszło. Na pewno jestem okrąglejsza na twarzy i urosły mi piersi 😂 i standardowo udka. Za to na plecach żebra jak były tak są przez co boli mnie kregosłupa brzuch coraz wiekszy, na razie taka piłka od koszykówki... chyba teraz dopiero nam „wystrzelą” 😂
Kasjanna oby ci szybko zleciało i abyś szybko zapomniała o pracy, ja też już miałam spadek formy, a Ty widzę jesteś już „dalej”. To już wgl. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 17:08
Soleil lubi tę wiadomość
Asiulka87 wrote:Kurcze wszystkie piszecie ze kupujecie malo ubranek na 56 a ja chyba właśnie zaszalałam z takimi...😋na szczęście kupilam używane na vinted wiec nie za miliony wiec nie bedzie tak bolało jak dzidzia szybko wyrośnie😂
Ja też kupuje na vinted. Mam już kilka cudownych kompecików nie za miliony w idealnym stanie 💪, ale obiecałam sobie, że musze dostać ciuszki od szwagierki- wtedy ruszę z resztą 🙈😇16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
A ja bardzo szybko tylam a teraz od jakiegoś czasu stoję na 10kg a brzuch i tak rośnie razem z Laura 🤭😀 Nie wiem od czego to zależy 🤷♀️ U mnie brzuch jest mocno widoczny ale może to dlatego ze przed ciąża byłam chudziną ☺ A piersi mam jak balony a całe życie najmniejsze rozmiary nosiłam może tam poszło te 10 kg 😆
Soleil, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie od początku ciąży doszło 4,5 kg a brzuch prezentuje się tak:https://naforum.zapodaj.net/c7b6fda82879.jpg.html
🙂
Miałam też robiony posiew moczu ale wyszedł ok. Warto zakupić sobie płyn do higieny intymnej z bardziej kwaśny pH. Do tego kiszonki i jogurty 🙂 polecam też provag bo lactovaginal nie każdemu służy, troszkę przereklamowany.
Dostałam trochę ubranek w rozmiarze 50.do tego kupiłam póki co na długi rękawek ubranka 56 i 62. Też nie wiem jak będzie w maju i czerwcu. Przecież bywają też chłodne dni, nie zawsze są upały. Teraz będę kupować coś z krótkim rękawkiem 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 19:21
Megsi, 5ylwian, Soleil, Ana.Ta, Malinka2021, Merci92, Olenkaa lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
nick nieaktualnyMega brzuszek provitamina
Ten drugi trymestr jest super, tez brzuszki takie ładne i okrągłe, a pózniej sie zacznie
Ja pewnie dokupie troche 62 z długim rękawem. U nas zazwyczaj maj czerwiec jest piękny i gorący. Nawet jak słonca nie ma to straszna duchota.
Ja jestem straszny zmarzluch, wiec jak mi jest gorąco to znaczy, że juz piekło
Forme mam ostatnio swietna, codziennie praca i do tego spacery, duzo energii na sprzatanie i gotowanie.
Sama jestem w szoku, bo zapisuje sobie miliony nowych przepisów i ciągle coś robię.
Natomiast ja znam siebie i wiem, ze moje energiczne dni są policzone
Od kwietnia to ja juz pewnie z łożka nie wyjdę. -
Ja mam na plusie prawie 8kg i głównie to brzuchol i cycki🙊za chwile miseczka D będzie za mała a przed ciążą miałam c. Trochę faktycznie na buzi okrąglejsza jestem. Ale przeraża mnie fakt bladości na twarzy🥴macie jakiś sprawdzony samoopalacz do buźki? Do tego zawsze miałam przedluzone rzęsy a teraz bez nich dramat...nie mogę patrzeć na siebie w lustrze, muszę coś zrobić dla siebieUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Provitamina piękny brzuszek 😘 u mnie aktualnie taki:
https://zapodaj.net/87a8f5910e9b0.jpg.html
Motyl12 ja nie stosuje samoopalaczy, ale mi się teraz sprawdza krem z ziaji spf 50, który wyrównuje koloryt cery i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Ale jak ktoś lubi „matową” twarz to odpada:)
Ja za to mam jakieś takie cienie pod oczami, których nigdy nie miałam 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 22:54
Malinka2021, Merci92, Olenkaa lubią tę wiadomość
Ana.Ta widzę że mamy bardzo podobny brzuszek 🙂 jutro wrzucę info odnośnie kremu samoopalającego na twarz 🙂 teraz już się kładę spac 🙂 dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 22:58
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Też planowałam dzisiaj jechać na badanie, ale przeziębienie mnie rozłożyło 😟 za tydzień mam wizytę u dr, mam nadzieję, że do piątku wyzdrowieję, żeby zrobić badanie.
Tymczasem zażywam syrop z cebuli, miodu, imbiru i cytryny oraz pije napar z imbiru, goździków, miodu i syropu z pigwy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 08:14
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙