X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende współczuję, oby na antybiotyku się skończyło.

Mi dzisiaj powoli psycha klęka w tym szpitalu. To odparzenie to był przysłowiowy gwóźdź. Wieczorem lekarka Zaleciła smarować clotrimazolum, co jeszcze bardziej zaogniło odparzenie. Teraz zalecili pimafucort, zobaczymy, oby pomógł. Więc teraz pomiędzy kroplówki, kropienie, nebulizacje mam jeszcze zmieścić wietrzenie pupy, najlepiej cały czas.

Chciałam się Wam wyżalić, żeby ciśnienie spuscic. Oby tylko nas w piątek wypuścili.

Odnośnie chrzcin, też mamy problem z chrzestnymi, a właściwie z zaświadczeniami.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzisiaj z rana na dworze Bartka w body na krotki i ogrodniczki na dlugi+skarpetki pozniej sie ochlodzilo to go przebralam w body na dlugi+spodebki+skarpetki.. moja mama to ma hopla na punkcie skarpetek i czapeczki...dzisiaj nie wzielam ze soba czapki dla malego to stwierdzila ze ona sie prosic nie bedzie i mu kupi aby mial jak bedzie u niej...

Edit: Klara wspolczuje :( ja z odparzeniem bujalam sie ponad tydzien...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 18:06

Klara_1985 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze Szkraby też wpatrują się w sufit i ściany? Często jak mam Wojtka na rękach to on i tak tam się wpatruje. Kontakt wzrokowy też mamy, ale ściany i sufity są bardzo fascynujące 😃 ja się nieczego w tym nie doszukuje, ale mąż stwierdził że to go martwi, więc powiedziałam że spytam jak jest u Was 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, sufit sam w sobie nie, ale sciany bardzo, szczegolnie taka jedna przy ktorej sie karmimy, ale są tam półki, więc myslalam ze na nią patrzy (ale co na niej jest nie widzi). Mam wrazenie ze ona po prostu patrzy w przestrzeń po nic, a skupia sie w tym czasie na czyms innym, moze na sobie i mieleniu jezyczkiem, bo robi to non stop.

Klara, oby sie szybko poprawiło żebyście mogly wrocic, trzymam kciuki...

Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka U mnie cora już kazdy sufit na pamięć chyba zna 😄 A w szczególności lampy 😆 I chyba to ja najbardziej interesuje ale to raczej taka zaduma bo skupia się na czymś innym ale nie wiem na czym 😀

U brata córka identycznie miała jak byla malutka z tego co pamiętam ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 18:39

Malinka2021 lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fascynuje ja ściana z naklejka myszki minnie i ochraniacz na szczebelki (mam w formie poduszek- na przemian myszka minnie i różowa) i interesuje ja tez ta z myszka minnie 😂

Malinka2021, Merci92 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała lampy uwielbia i jak juz patrzy na sufit to właśnie te lampy rządzą☺️

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka u nas skupia się na czarnych lampach jakby była zahipnotyzowana 🙃

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek oby to byl skok, u mnie dziś drugi cięzki dzien w tym tygodniu - no oprócz porannej drzemki🙈
    Taka maruda- nie wie czego chce. I jeszcze mi caly przewijak obsikala i siebie - ja niewiem co jej dziś jest.
    Tylko kąpiel nam zostala ... moze uśnie😂

Kasjanna super sprawa z tymi wyjazdami. U Mnie jutro bioderka, jestem ciekawa co tam odwali 🤭
    Ja jak mam blisko do domu to nie przebieram od razu. Ale gdzies dalej przy 20 stopniach jak najbardziej robilabym szybką akcje w gondoli :)

Klara bądź dzielna- dni na szczescie mijają- bedzie dobrze💛

U mojej córki też sufity rządzą. A lampy to juz wogole. siostry syn miał to samo. Zawsze sie zastanawiamy z mezem co tam ona sobie wtedy mysli, bo bardzo sie skupia 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 19:37

Malinka2021, Merci92, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie, niestety mam zle przeczucia... Ropien rosnie, piers jest coraz bardziej czerwona... Jak sie nie polepszy do rana mam jechac na izbe i prawdopodobnie będą czyscic chirurgicznie... Szczerze chyba jak do tego dojdzie to juz świadomie zrezygnuje z kpi bo nie mam sily na takie ekscesy :( bardzo zaluje bo dopiero co udalo mi sie zwiekszyc ilosci i druga piers jest super mleczna (robi teraz ok 70% wyniku) a nie boli w ogole i nic sie nie dzieje. Wczoraj mielismy 740ml mimo zastoju w tej jednej...
    Klara trzymam kciuki, ja też zaczynam sie znowu bujać z odparzeniem... Masakra. Wspolczuje Ci bardzo tej sytuacji mam nadzieję ze szybko z tego wyjdziecie.
    Co do kupynu nas tez juz dzisiaj dwa razy wyszla plecami... Chyba i my musimy zrobic zmiane pampersow na większe...
    U nas Mala patrzy sie glownie w okno i niestety ostatnio przyłapałam ja na ogladaniu telewizora ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 19:49

Malinka2021, Ana.Ta, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 😊 haha też małego przyłapałam na tv 😆 przekrecilam mu główkę, mówię że nie wolno a on z powrotem w tv 😅

Ana.Ta, Asiulka87, Zosiek lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, jeśliby faktycznie nie udało się uniknąć zabiegu, to możesz jeszcze pociągnąć karmienie z drugiej piersi. Moja siostra tak wykarmila 2 dzieci, 1 piers wystarczyla w zupełności. Oczywiście jeśli chcesz to kp pociągnąć.
    Zastanawiam sie tylko jesli z tej piersi byś nie odciągała, to tym bardziej sie tam zastoje w miedzyczasie porobią, co wtedy sie robi?

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez uwielbia tv. Szczegolnie podoba jej sie napis youtube jak wlaczam kolysanki, bo jest czerwono-bialo-czarny😂

Też się wlasnie zastanawialam jak to bedzie przy odstawieniu kp... 🤔poki co chcialabym walczyc aby karmic do roku.. samym cycem juz dawno bym sie poddala, przez te jej wariactwA, ale jak ściągam jest duzo lepiej z jej humorami...
    teraz wyrywa mi brodawke bo zachomikowalam na jutrzejszy wyjazd i juz zaluje 😂

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna nie mam pojecia, chyba i tak trzeba odciagac z obu? Nie wiem. Ale mysle ze jesli skonczy sie czyms gorszym to ja juz psychicznie nie pociagne. Jesli wyjdzie tylko ze przebija i wycisną i np pare dni bedzie sie goic ranka to jeszcze dam rade... Ale straszli mnie sączkiem i czymś tam, to juz chyba odpuszcze.
    Wlasnie poprawiam sobie samopoczucie ptasim mleczkiem. Rzadko sobie pozwalam ale dzisiaj troche mam doła. Zaraz powinnam kapac Mała ale przysnela u męża i chyba poczekamy az sie przebudzi bo ja cos nie mak sily...

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende strasznie Ci współczuję że musisz przechodzić ciagle przez jakieś problemy z tym karmieniem...pamiętaj że nawet jak zdecydujesz się zrezygnować z kp to nie będzie w tym nic złego! Moja koleżanka karmiła dzieci po półtora roku a dzieciaki i tak chorują co chwile😏
    Pamiętaj robisz i robiłaś co mogłaś!🤗

Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytaj Vende, bo jakby faktycznie do tego doszlo (oby nie), to sama laktacji nie zatrzymasz z dnia na dzień. Ale trzymam kciuki żeby się jeszcze udało. Tak sobie myślę że nie byłam świadoma jak laktatory są powszechne, i jak kiedyś kobiety karmiły bez tego, przecież problemy były te same...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja aparatka dopiero usnęła. Jeszcze jakby przy tym nie marudzila to bym nie komentowała... a tak to ileż można... nie wiem czasem o co jej chodzi... a tulenie jak ma zły humor dziala na odwrót i to jest najgorsze...

Vende ja zjadlam juz pol czekolady, bo taki maraton od 16:00 mnie wymordował.

Właśnie jak karmily bez tych urządzeń i pewnie bez mm. Moze dzieci dostawaly zwykle mleko🤔 a nam i tak ciezko - nie mówiąc nic o probiotykach.

Kasjanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam, że kiedyś łatwiej było o kp, bo właśnie nie było za dużo innych opcji a teraz popada się w błędne koło. Daje mm, bo się nie najada, tym sposobem zwalnia się laktacje i trzeba dokarmiać. Ewentualnie pewnie dawali jakieś krowie mleko. Tez czasy były takie, że nie było tyle rozrywek, a teraz szkoda czasem siedzieć tyle nad kp jak ciężko idzie zwłaszcza, że mamy właśnie rozwiązania jak mm czy laktatory. Kp to ciężka robota i bardzo łatwo wpaść w zły nastrój i wyrzuty.
    Cieszmy się tymi czasami wkrorych mamy te opcje 😉

Vende może wraz z antybiotykiem jakieś ciepłe okłady jeszcze pomogą? I przeciwbólowe tabletki? One też są przeciwzapalne. Trzymam kciuki, żeby do jutra było lepiej, a jak nie to się nie zadręczaj i nie wrzucaj na siebie takiej presji, walczysz ile się da, ale twoje zdrowie i komfort najważniejsze.

Klara trzymaj się tam w szpitalu szybko zleci!

Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie świat przyspieszył... a czasem trzeba odpuścić. Mi jak mam kryzys pomoga myśl że do 16.00 kiedyś będę w pracy, często znów będą stresujàce sytuacje, dlatego warto sobie odpuścić...

Myślałam, że moja mała juz wstanie bo byl okrzyk rozpaczy i pierdy, ale najprawdopodobniej znalazła wygodną pozycje i dalej śpi... mlaskała buzią, ale po ciężkim wieczorze nie będę jej budzić. O nie. Dobrze że mnie wybudzila bo usnęłam i nie byloby mleczka w butelce i nie wiem jak psychicznie bym to zniosła🙈

Trochę ostatnio przybiera mi dziwne pozycje- wczoraj rano z pleców przekręciła się na brzuch, a pozniej na bok. Teraz śpi na boku, ale chyba tylko zatrzymaly ją szczebelki w łóżeczku. Jedna noga wystaje poza. U Was pisalyscie tez juz tak sie przekręcają nie?

Zazdroszczę Wam dzieci, które uwielbiają się do Was tulić gdy im źle. Wczoraj złapałam przez to doła, bo dla mojej córki jestem często obiektem frustracji... echm beznadziejne uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 01:26

• Vende Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czuje ze mnie to wszystko przerasta i nie potrafie cieszyć sie macierzyństwem. I tak, jeśli cos pojdzie jutro nie tak i zdecyduje sie przestać pewnie bede musiala zaczac brac tabletki na gubienie pokarmu. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Mam dosyc tej głupiej presji powoli. Właśnie znowu wstalam na laktator, jeszcze jestem nieprzytomna bo die podpielam a zapomnialam go włączyć no i tak sobie moglam siedziec... Nawet do rana. Na szczescie po chwili sie skapnelam ze nic nie leci bo i jak...
    Megsi robie oklady zarowno ciepłe przed sciaganiem jak i zimne po sciaganiu, biore sobie doraznie ibuprofen bo tez dziala przeciwzapalnie...

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ