Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenkaa wrote:No i super, zaraz zacznie spadać 😀 ja sobie idealnie dopasowałam tsh mam równe 1.0 teraz tylko powiem o tym na wizycie ciekawe czy mnie opieprzy za samowolkę 😂
Może nie będzie tak źle 😂
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤ -
Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Mocno wierze i chce wierzyć, że będzie dobrze. Na szczęście od wieczora nie krwawie - czy tabletki mogły tak szybko zadziałać? Działałam w mega szybkim tempie o 11 zaczęłam krwawić, o po 12 miałam lek..
Oby to pomogło😭💛
Ja przy nawet bardzo niskim żelazie miałam inne wyniki zawsze w normie.
Test Pappa (i ten drugi zapomniałam nazwy) kazano mi zrobić w laboratorium alab, teraz w październiku jest jakaś promocja (nie wiem czy wszedzie). A na stronie przy płatności online jest jeszcze niższa cena. Za każe 105 zł. To nie jest obowiązkowe, nierefundowane.
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Mocno wierze i chce wierzyć, że będzie dobrze. Na szczęście od wieczora nie krwawie - czy tabletki mogły tak szybko zadziałać? Działałam w mega szybkim tempie o 11 zaczęłam krwawić, o po 12 miałam lek..
Oby to pomogło😭💛
Test Pappa (i ten drugi zapomniałam nazwy) kazano mi zrobić w laboratorium alab, teraz w październiku jest jakaś promocja (nie wiem czy wszedzie). A na stronie przy płatności online jest jeszcze niższa cena. Za każe 105 zł. To nie jest obowiązkowe, nierefundowane.
Tak tabletki mogły tak szybko zadziałać
Super, że dzisiaj jest lepiej, odpoczywaj07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ana.Ta wrote:Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Mocno wierze i chce wierzyć, że będzie dobrze. Na szczęście od wieczora nie krwawie - czy tabletki mogły tak szybko zadziałać? Działałam w mega szybkim tempie o 11 zaczęłam krwawić, o po 12 miałam lek..
Oby to pomogło😭💛
Chyba nie ma sensu robić dwóch testów, pappa jest tylko na 3 chromosomy, nifty na więcej więc jak już bym miała robić to wybrałabym nifty, tyle że ten test to już cena w tysiącach, więc chyba nie o ten Ci chodzi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 11:40
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Ana.Ta wrote:Hmm na skierowaniu
mam tak:
PAPP-A i βHCG
Czyli pappa na te 3 najczęstsze choroby chromosomalne i określenie poziomu bety. Tylko po co w tym tygodniu ? Miałaś wcześniej jakieś problemy z poronieniami ?
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Nie odzywam się ostatnio bo kiepsko sie czuję. Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom🙂.
I chciałam się Was zapytać bo ja nadciśnienie miałam w pierwszej ciąży i nie pamiętam. Czy można jakimiś domowymi sposobami je obniżyć? Przypadkowo dziś zmierzyłam bo oprócz osłabienia doszedł silny bol glowy i ciśnienie mam 150 na 110. Do lekarza mam dopiero 29 i wcześniej się nie da bo remont w przychodni. Nie wiem co robi -
jo_ana wrote:Czyli pappa na te 3 najczęstsze choroby chromosomalne i określenie poziomu bety. Tylko po co w tym tygodniu ? Miałaś wcześniej jakieś problemy z poronieniami ?
Nie miałam. Wyczytałam, że badanie wolnej podjednostki beta ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej wykorzystuję się w badaniam prenatalnych - testach FMF i Prisca - do oceny dobrostanu płodu.
Być może profilaktycznie zapisuje oba. 🤔16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
miissia wrote:Cześć Dziewczyny
Nie odzywam się ostatnio bo kiepsko sie czuję. Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom🙂.
I chciałam się Was zapytać bo ja nadciśnienie miałam w pierwszej ciąży i nie pamiętam. Czy można jakimiś domowymi sposobami je obniżyć? Przypadkowo dziś zmierzyłam bo oprócz osłabienia doszedł silny bol glowy i ciśnienie mam 150 na 110. Do lekarza mam dopiero 29 i wcześniej się nie da bo remont w przychodni. Nie wiem co robi
Ja na twoim miejscu poszlabym do innego lekarza bo jest to zbyt wysokie ciśnienie, mierz ciśnienie rano i wieczorem, bo pewnie ci to lekarz i tak zaleci... Na na pierwszej wizycie miałam 160/90, ale chyba mieli zepsuty ciśnieniomierz bo w życiu nie miałam takiego ciśnienia, od tamtej pory mierze właśnie 2 razy dziennie, bo lekarz mnie nastraszył że jak będę kiedyś w szpitalu to przy takim ciśnieniu będą chcieli mi dziecko z brzucha wyciągać 🤦♀️ A tak to mam podkładkę, bo w domu moje ciśnienie nie dochodzi nawet do 120/70...28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Ana.Ta wrote:Nie miałam. Wyczytałam, że badanie wolnej podjednostki beta ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej wykorzystuję się w badaniam prenatalnych - testach FMF i Prisca - do oceny dobrostanu płodu.
Być może profilaktycznie zapisuje oba. 🤔
No w sumie możliwe, że zlecił jako dodatkowy czynnik przy ocenie w badaniach prenatalnych.
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny najadłam się czosnku i narazie spadło ale do 138 na 80 ale już wiem że będę musiała mierzyc a jak będzie gorzej to pójdę prywatnie do swojego w poniedziałek. Chyba że nie będzie tak źle to może na prenatalnych może lekarz coś mi poleci. Jeszcze raz dzięki.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
miissia wrote:Cześć Dziewczyny
I chciałam się Was zapytać bo ja nadciśnienie miałam w pierwszej ciąży i nie pamiętam. Czy można jakimiś domowymi sposobami je obniżyć? Przypadkowo dziś zmierzyłam bo oprócz osłabienia doszedł silny bol glowy i ciśnienie mam 150 na 110. Do lekarza mam dopiero 29 i wcześniej się nie da bo remont w przychodni. Nie wiem co robi
Czosnek obniża ciśnienie , jedz sporo i zero soli , jak najszybciej musisz się udać to lekarza , ja miałam w pierwszej ciąży nadciśnienie i teraz mi lekarz powiedział ze mam mierzyć co 2 dni , gdyby było wyższe muszę jak najszybciej przyjechać i włączymy leki bo ciśnienie jest dość niebezpieczne dla dziecka , a do pediatry nie możesz się zgłosić albo do innego ginekologa ? Narazie nie denerwuj się , jedz ten czosnek , dużo wody i zero soli .Tysia -
Papę (i bete) jest sens robić razem z 1 usg prenatalnym (11-13tydz.), wtedy obliczają ryzyko, nie tylko chorób ale też np stanu przedrzucawkowego
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualnyTysia :) wrote:Czosnek obniża ciśnienie , jedz sporo i zero soli , jak najszybciej musisz się udać to lekarza , ja miałam w pierwszej ciąży nadciśnienie i teraz mi lekarz powiedział ze mam mierzyć co 2 dni , gdyby było wyższe muszę jak najszybciej przyjechać i włączymy leki bo ciśnienie jest dość niebezpieczne dla dziecka , a do pediatry nie możesz się zgłosić albo do innego ginekologa ? Narazie nie denerwuj się , jedz ten czosnek , dużo wody i zero soli .
Dziękuję. Jak narazie jest dobrze. Na weekend to nie możliwe no chyba że będzie dalej wysokie ale na pewno pójdę w poniedziałek -
Dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie?
u mnie pojawiło się pieczenie i problem przy oddawaniu moczu + niestety małe plamienie
Może do czasu wizyty powinnam uzyc jakis probiotyk na infekcje? Macie coś sprawdzonego bezpiecznego w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 10:10
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie?
u mnie pojawiło się pieczenie i problem przy oddawaniu moczu + niestety małe plamienie
Może do czasu wizyty powinnam uzyc jakis probiotyk na infekcje? Macie coś sprawdzonego bezpiecznego w ciąży?
Ja w zaleceniu od ginekologa w pierwszych tygodniach ciąży brałam Lactinova mama 1kapsulka dziennie.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyAna.Ta wrote:Dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie?
Może do czasu wizyty powinnam uzyc jakis probiotyk na infekcje? Macie coś sprawdzonego bezpiecznego w ciąży?
Myślę że możesz mieć zapalenie pecherza i będzie tylko gorzej. Tyle że nie wiem czy w ciąży można furagine. Nawet w aptece zapytaj. -
miissia wrote:Myślę że możesz mieć zapalenie pecherza i będzie tylko gorzej. Tyle że nie wiem czy w ciąży można furagine. Nawet w aptece zapytaj.
Furaginum nie można stosować w I trymestrze ciąży, jedynie w razie wyższej konieczności za zgodą lekarza.
Puki co pij napar z żurawiny lub sok oraz witaminę C możesz brać.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)