SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2027
Odpowiedz

Maj 2027

Oceń ten wątek:
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaKota wrote:
    Testów nie planuje, chyba że lekarz da wskazanie. Ogólnie słyszałam, że zamiast nifty lepiej zrobić panoramę, która idzie do USA na analizę, bądź sanco, które jest polskie. Nifty jest chińskie i tam idzie do analiz. Cenowo pewnie to samo każdy.

Też słyszałam o panoramie, muszę sobie o tym poczytać, bo ja chciałabym zrobić.

Współczuję przeziębienia, teraz rozpoczął się taki paskudny sezon ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:47

Bambik lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakąś załamkę przez brak objawów.. czuję się za dobrze. Nic mnie nie boli, nie ciągnie, jem normalnie, nie jest mi niedobrze. Niby wiem, że to dopiero początek 5 tygodnia i beta jest dziś pewnie około 180, ale niepokoi mnie to dobre samopoczucie… nawet śpiąca nie jestem, wręcz przeciwnie :(

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ja mam jakąś załamkę przez brak objawów.. czuję się za dobrze. Nic mnie nie boli, nie ciągnie, jem normalnie, nie jest mi niedobrze. Niby wiem, że to dopiero początek 5 tygodnia i beta jest dziś pewnie około 180, ale niepokoi mnie to dobre samopoczucie… nawet śpiąca nie jestem, wręcz przeciwnie :(

Ja też się czuję bardzo dobrze, nie mam mdłości. Tylko w nocy się budzę na siku i mam czasem zatkany nos i szybciej się głodna robię.
    Myślę że nie ma co się martwić tylko raczej cieszyć że się dobrze znosi. Już na nic i tak nie mamy wpływu a nie warto się stresować ☺️

Yumi24 lubi tę wiadomość

• Yumi24 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GórskaDziewczyna rozumiem Twój niepokój po wizycie, dlatego trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i beta ładnie rosła. Będę czekać na wieści odnośnie Twojej bety i kolejnej wizyty 😊

Owszem, sporo z nas w tym wątku miało większe i mniejsze przeprawy, ale mam nadzieję, że pomimo tych trudności los będzie dla nas łaskawszy i jednak obejdzie się bez większych problemów, a nasze ciąże będą nudne do samego końca 😉

PannaKota mam nadzieję, że przeziębienie szybko minie i nie będzie, aż tak uciążliwe 🫂

Glorietka wiem jak to jest stresujące jak nie widzi się żadnych objawów. Przytulam wirtualnie 🫂 i tak jak napisałaś jest jeszcze dość wcześnie, więc jest jeszcze czas żeby objawy się pojawiły, a też czasem zdarza się, że nie ma żadnych, a ciąża się rozwija jak najbardziej prawidłowo.
    Ja sama staram się teraz spokojnie czekać na wizytę i momentami jest to trudne 😅. Aktualnie jest u mnie teraz 6+4, objawy mam ale delikatne i jak zauważe, że któryś zniknął to jednak pojawia się to delikatne uczucie niepokoju.

Ja w pierwszej ciąży chciałam iść na NFZ, zobaczyć czy jest ok i poprosić o zlecenie badań własnie żeby trochę zmniejszyć koszty. Ale trafiłam na strasznego buca. Powiedziałam wprost, że chodzę prywatnie, ale chcę sprawdzić czy jest ok bo czułam się zaniepokojona mniejszą ilością objawów i dodałam, że lekarz prywatny wskazał badania które uważa za potrzebne i czy jest możliwość, że mógłby mi dać na któreś z tych badań skierowanie. Podkresliłam, że jak nie to ok, że najbardziej zależy mi na USG piersi. On się spojrzał jak na wariatke i zapytał jak ja to sobie wyobrażam i czy to jednorazowa sytuacja czy ja zamierzam sobie tak własnie chodzić. Ostatecznie zrobił mi USG i skomentował, że chyba będę źle wspominać u niego wizytę bo zarodek się zatrzymał. Dał mi tylko skierowanie do szpitala, a jak zapytałam o więcej szczegółów to zbył mnie tym, że w szpitalu wszystko powiedzą.
    Dlatego teraz chyba zrobię badania prywatnie bo nie mam siły do ginekologów na NFZ.

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi24 wrote:
    GórskaDziewczyna rozumiem Twój niepokój po wizycie, dlatego trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i beta ładnie rosła. Będę czekać na wieści odnośnie Twojej bety i kolejnej wizyty 😊

Owszem, sporo z nas w tym wątku miało większe i mniejsze przeprawy, ale mam nadzieję, że pomimo tych trudności los będzie dla nas łaskawszy i jednak obejdzie się bez większych problemów, a nasze ciąże będą nudne do samego końca 😉

PannaKota mam nadzieję, że przeziębienie szybko minie i nie będzie, aż tak uciążliwe 🫂

Glorietka wiem jak to jest stresujące jak nie widzi się żadnych objawów. Przytulam wirtualnie 🫂 i tak jak napisałaś jest jeszcze dość wcześnie, więc jest jeszcze czas żeby objawy się pojawiły, a też czasem zdarza się, że nie ma żadnych, a ciąża się rozwija jak najbardziej prawidłowo.
    Ja sama staram się teraz spokojnie czekać na wizytę i momentami jest to trudne 😅. Aktualnie jest u mnie teraz 6+4, objawy mam ale delikatne i jak zauważe, że któryś zniknął to jednak pojawia się to delikatne uczucie niepokoju.

Ja w pierwszej ciąży chciałam iść na NFZ, zobaczyć czy jest ok i poprosić o zlecenie badań własnie żeby trochę zmniejszyć koszty. Ale trafiłam na strasznego buca. Powiedziałam wprost, że chodzę prywatnie, ale chcę sprawdzić czy jest ok bo czułam się zaniepokojona mniejszą ilością objawów i dodałam, że lekarz prywatny wskazał badania które uważa za potrzebne i czy jest możliwość, że mógłby mi dać na któreś z tych badań skierowanie. Podkresliłam, że jak nie to ok, że najbardziej zależy mi na USG piersi. On się spojrzał jak na wariatke i zapytał jak ja to sobie wyobrażam i czy to jednorazowa sytuacja czy ja zamierzam sobie tak własnie chodzić. Ostatecznie zrobił mi USG i skomentował, że chyba będę źle wspominać u niego wizytę bo zarodek się zatrzymał. Dał mi tylko skierowanie do szpitala, a jak zapytałam o więcej szczegółów to zbył mnie tym, że w szpitalu wszystko powiedzą.
    Dlatego teraz chyba zrobię badania prywatnie bo nie mam siły do ginekologów na NFZ.

Straszna ta historia z tym lekarzem 🥺 przykro mi, że miałaś takie niemiłe przeżycie i nie dziwię się wyborem prywatnego lekarza 🙈

Yumi24 lubi tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer zarodka AA
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08.09 • beta 95,80 mIU/ml
    10.09 • beta 220,30 mIU/ml
    12.09 • beta 525,7 mIU/ml
    15.09 🔜

__
    Trusting the One who holds our future. 🤍
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Na spokojnie 💖 pewnie niedługo przyjdą różne objawy

Ponad 2.5 roku starań 🤍

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

15.09 🔜

__
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Yumi, współczuję tego doświadczenia z lekarzem na NFZ. Też miałam nieprzyjemność na pierwszych prenatalnych gdzie właśnie się zarodek zatrzymal i lekarz jak najszybciej próbował mnie uciszyć żebym o nic nie pytała. Następnym razem pewnie lepiej nie przyznawać się że się chodzi prywatnie. A myślałyście może o tym programie Koordynowanej Opieki Okołoporodowej? Ja mam to szczęście że mój lekarz przyjmuje też na NFZ więc część wizyt będę miała na NFZ a resztę prywatnie. Uważam że tyle tych składek płacimy że warto skorzystać i te wszystkie badania z krwi i prenatalne zrobić na fundusz. Na pewno są jacyś sensowni lekarze na NFZ

• Bambik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:

Ja też nie mam żadnych objawów. Z tego wszystkiego aż poszłam na betę, bo dziwne mi się to wydało. W pierwszej ciąży od początku jakieś bóle brzucha, zmęczenie i senność. No i mega drażliwość na zapachy, teraz nic. Nie ma co się stresować, ciąża ciąży nierówna nawet u jednej osoby, trzeba być dobrej myśli 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:35

👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅

🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅

starania od 2015, w klinice od 2022
    08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
    11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24
    SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej

03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB

04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

07/26 histero - Hiperreceptywność endometrium, IO

Antybiotyk, EmbrioGlue
    08/26= 7dpt 64,2| 9dpt 128 | 11dpt 342 |15dpt 2187,7 | ♥️🙏

To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…

Został ❄️
  • PannaKota Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi, Górska dziewczyna współczuję przeżyć z tymi lekarzami. Słabe to jest że przychodzi się do nich z wrażliwymi problemami a spotyka się znieczulicę. Ja akurat miałam do tej pory nieprzyjemność chodzić do ginów z luxmedu i medicoveru i standard usług podobnie do waszych przeżyć z nfz.

18.06.2025 💗
    30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml

event.png
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambik wrote:
    Ja też nie mam żadnych objawów. Z tego wszystkiego aż poszłam na betę, bo dziwne mi się to wydało. W pierwszej ciąży od początku jakieś bóle brzucha, zmęczenie i senność. No i mega drażliwość na zapachy, teraz nic. Nie ma co się stresować, ciąża ciąży nierówna nawet u jednej osoby, trzeba być dobrej myśli 😉

Dosłownie to samo jest u mnie. chodzę pełna energii, to aż dziwne :(

Ja chodzę na NFZ, mam tak cudowną Panią Ginekolog, że naprawdę nie ma potrzeby jej zmieniać 🥰

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
  • PannaKota Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed wizytą w aptece poszłam jeszcze do diagnostyki i mam już wyniki:
    Beta - 4013,13
    Progesteron - 22,62

Chochlik12, Strelicja lubią tę wiadomość

18.06.2025 💗
    30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml

event.png
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje przezyc z lekarzami na nfz. Ja zawsze chodzilam prywatnie, ale teraz dodatkowo zalapalam sie do genialnego lekarza na nfz, w dodatku w mojej miescinie. Dal mi juz skierowanie na badania prenatalne oraz te wszystkie wstepne typu cmv, toxo. Ze swojej doktor prywatnie nie rezygnuje, ale moze bede rzadziej jezdzic, mam tam okolo 50 km, zobaczymy.
    Co do braku objawow, moja poprzednia ciaza taka byla, jakies subtelne pojawily sie kolo 7-8 tyg i wtedy glownie byla to sennosc. Teraz wiem, ze nalezy sie z tego cieszyc. Ciaza ciazy nierowna.
    Jesli zdecyduje sie na badania dodatkowe zrobie Sanco, przy nim nie trzeba heparyny odstawiac.
    J.s.s, plamienia ustaly? U mnie na razie ustaly. Ja mdlosci i zawrotow po luteinie nie mam, ale jej smak przyprawia mnie o konwulsje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:52

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
    21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
    04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaKota wrote:
    Przed wizytą w aptece poszłam jeszcze do diagnostyki i mam już wyniki:
    Beta - 4013,13
    Progesteron - 22,62

Super🙂

PannaKota lubi tę wiadomość

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
    21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
    04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaKota, super wyniki!

Aniulka, dziękuję że pytasz, ustały ale ta luteina mnie miażdży. Mdłości level hard + zmęczenie, czuję się jak wrak człowieka, gdzie ja zawsze jestem pełna energii 😵‍💫

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła nowa betka 💖 525,7 mIU/ml.
    Przyrosty wyglądają dobrze! Zrobię ostatni za 3 dni na zlecenie kliniki i chyba już zluzuje 😂

Strelicja, J.ss lubią tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

15.09 🔜

__
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ