Maj 2027
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz nie wie skąd to plamienie, bo krwiaka żadnego nie ma. Dostałam luteinę pod język.09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Górskadziewczyna, J.ss, kciuki za wizyty i dobre informacje, przesyłam dużo pozytywnych myśli ❤️
Chochlik, naprawdę super wynik mieliście, no i ciąża z pierwszego transferu.. cudo! A podchodziliście do procedury w Polsce? Bo w DE właśnie tak się robi, że zapładnia tylko część komórek, a resztę z nich zamraża, aby nie uzyskać zbyt dużo zarodków na raz. W Polsce te parę lat temu się z tym nie spotkałam, chociaż może się coś pozmieniało. W każdym razie macie jeszcze tyle komórek, że może na trójce nie stanie, kto wie! 😊
Livos, gratuluję serduszka, super wieści ❤️ To "otwierasz" wątek z terminem na 1szego 😃 Dbaj o siebie ❤️ A dostałaś jakieś zalecenia co do tej torbieli, żeby nie dźwigać etc?
Livos lubi tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21
'22 i'23 - 3 IUI, 2 cb 💔, poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
'24: 3x ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 3 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB w Czechach ✨
sierpień '25: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

24.08.26: naturalne II ❤️
25.08: beta 261 -> 08.09 bije serduszko ❤️ -
J.ss wrote:Lekarz nie wie skąd to plamienie, bo krwiaka żadnego nie ma. Dostałam luteinę pod język.
A ta krew była jasnoczerwona czy raczej brązowawa? Dużo jej było? Może się czymś zatarłas / jakieś naczynko albo właśnie stara krew
Ja w poprzedniej ciąży miałam nawet takie skrzepy małe, które mnie o zawał przyprawiały.. A dzieciątko sobie rosło zdrowo i nigdy nie było widać przyczyny krwawienia.
Zmierzył lekarz dzidziusia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 15:39
🎂 29
Starania od lipca '21

Lia. wrote:Górskadziewczyna, J.ss, kciuki za wizyty i dobre informacje, przesyłam dużo pozytywnych myśli ❤️
Chochlik, naprawdę super wynik mieliście, no i ciąża z pierwszego transferu.. cudo! A podchodziliście do procedury w Polsce? Bo w DE właśnie tak się robi, że zapładnia tylko część komórek, a resztę z nich zamraża, aby nie uzyskać zbyt dużo zarodków na raz. W Polsce te parę lat temu się z tym nie spotkałam, chociaż może się coś pozmieniało. W każdym razie macie jeszcze tyle komórek, że może na trójce nie stanie, kto wie! 😊
Livos, gratuluję serduszka, super wieści ❤️ To "otwierasz" wątek z terminem na 1szego 😃 Dbaj o siebie ❤️ A dostałaś jakieś zalecenia co do tej torbieli, żeby nie dźwigać etc?
Właśnie doczekać się nie mogłam aż ktoś wątek założy
cieszę się, że już jest i siedzimy w tym razem 😛
nie mam żadnych zaleceń, jedynie mam się odezwać jakbym poczuła nagły ból z okolicy tej torbieli i mam się tym nie stresować (łatwo powiedzieć). Mamy też prawie trzylatka na stanie, więc ciężko ograniczyć dźwiganie 🫣
J.ss ja czytałam ostatnio posta na tym forum, w którym dziewczyna pisała że miała cały pierwszy trymestr krwawienia niewiadomego pochodzenia, też nie było krwiaka i stresowała się tym niepotrzebnie, bo dzidziuś cały i zdrowy się urodził 🤗 ale może jeśli Cię to niepokoi dalej, to skonsultuj z drugim lekarzem?
-
Jakiego koloru to plamienie? Brazowe czy czerwone? Moze sie wyciszy przy braniu progesteronu.J.ss wrote:Lekarz nie wie skąd to plamienie, bo krwiaka żadnego nie ma. Dostałam luteinę pod język.
Ja dzis miewam lekkie plamienie ale takie kawa z mlekiem plus ból typu okresowego. Na razie obserwuje, wizyte wstepnie mam we wtorek. Przyjmuje od poczatku cyclogest i luteine wlasnie pod jezyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 16:25
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca -
Lia, jasnobrązowa, zmierzył i wskazuje na 6+2, czyli tak jak powinno być i pokazywał pulsujące miejsce ale szczerze miałam wrażenie, że sam nie wie czy to na pewno serduszko, zapłaciłam 350 zł a z usg mam praktycznie zamaz, gdzie wcześniejsza wizyta była tydzień temu i mam ładne zdjęcie usg.
Livos, dziękuję za pocieszenie 🫶🏻 Za tydzień mam wizytę u swojego prowadzącego. Na razie plamienia ustąpiły.
Aniulka, dosłownie to samo, też takie kawa z mlekiem i ból okresowy + ból lędźwi, zawsze tak mam przy @Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 16:17
Livos lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Lia. wrote:Górskadziewczyna, J.ss, kciuki za wizyty i dobre informacje, przesyłam dużo pozytywnych myśli ❤️
Tak, w Polsce, ale trafiłam na naprawdę mądrą lekarkę 🥹 Podczas stymulacji, widząc moją reakcję na leki, sama zaproponowała zamrożenie części komórek. Bardzo obawiała się ostrego zespołu hiperstymulacji i nie chciała „marnować” tego, co udało się uzyskać. 😄 Jestem jej za to ogromnie wdzięczna, bo zdecydowanie nie chciałabym przechodzić przez stymulację kolejny raz. 🥲
My też nie chcielibyśmy zapładniać większej liczby komórek. Później pojawia się trudny dylemat, co zrobić z nadmiarem zarodków, jeśli powstanie ich więcej. 🥹 Jesteśmy wierzący i nie wyobrażam sobie ich po prostu zostawić, a oddanie ich komuś również byłoby dla mnie bardzo trudne. 🥹
Lia. lubi tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer zarodka AA
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08.09 • beta 95,80 mIU/ml
10.09 • beta 220,30 mIU/ml
12.09 • beta 525,7 mIU/ml
15.09 🔜
__
Trusting the One who holds our future. 🤍 -
Livos wrote:Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było… Ale będę się więcej udzielać, bo już jestem na L4

Gratuluję Wam wszystkim kreseczek, przyrostów i dobrych wyników, oby tak dalej 🥳🤞🏻🤞🏻
ja wizytę miałam 9.września, widziałam serduszko, crl 63 mm, termin na 1.maja ❤️🥹 niestety mam na lewym jajniku dość dużą torbiel 6 x 4 cm, na razie do obserwacji… 😞 dbamy o siebie do kolejnej kontroli 1.10 🫶🏻
J.ss trzymam kciuki, daj znać po wizycie 🤞🏻
Ja w ciazy z Synem mialam identycznej wielkosci torbiel tez na lewym jajniku. Przyjmowalam spore dawki progesteronu, bo moj poziom nie powalal to przy okazji sprzyjalo zmniejszaniu sie torbieli. Powoli sie zmniejszala, kolo 10 tyg nie bylo po niej sladu. Moglam normalnie funkcjonowac, nie mialam szczegolnych zalecen. Gdyby pojawil sie silny bol to wiadomo jechac na sor. Ale na szczescie nic sie nie dzialo.
Livos lubi tę wiadomość
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca -
J.ss wrote:Lia, jasnobrązowa, zmierzył i wskazuje na 6+2, czyli tak jak powinno być i pokazywał pulsujące miejsce ale szczerze miałam wrażenie, że sam nie wie czy to na pewno serduszko, zapłaciłam 350 zł a z usg mam praktycznie zamaz, gdzie wcześniejsza wizyta była tydzień temu i mam ładne zdjęcie usg.
Livos, dziękuję za pocieszenie 🫶🏻 Za tydzień mam wizytę u swojego prowadzącego. Na razie plamienia ustąpiły.
Aniulka, dosłownie to samo, też takie kawa z mlekiem i ból okresowy + ból lędźwi, zawsze tak mam przy @
To nie brzmi groźnie! Pewnie jakieś resztki pookresowe. Ale oszczędzaj się i zrób dla siebie coś dobrego ❤️ Na pewno głowie pomoże się to uspokoić
J.ss lubi tę wiadomość
🎂 29
Starania od lipca '21

J.s.s dobrze że się z kimś skonsultowałaś, mam nadzieję że to było jakieś chwilowe zaburzenie i plamienie już nie wróci.
Ja też jestem już po wizycie. Niby okej, jest pęcherzyk w macicy o średnicy 7,2 mm więc spory jak na 4+3. Ale już mnie zestresował mój lekarz bo powiedział że może być obrzęk tego pęcherzyka ale może to i nie być obrzęk. Narazie nie chciał jednoznacznie powiedzieć czy jest się czym martwić czy nie. Oczywiście ja już się martwię 🙈 wyczytałam że może to być po prostu fizjologiczne zgrubienie ale że może też to znaczyć coś złego… pozostaje tylko czekać, ale dla spokoju ducha chyba się przejdę do niego w następnym tygodniu a nie dopiero za dwa jak planowałam.
Mam powtórzyć też betę, chyba w poniedziałek pójdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 16:37
-
Górska, współczuję tych wieści z wizyty, bo wiadomo, że człowiek zaczyna się martwić i wyszukiwać. Mam nadzieję że to wszystko u Ciebie jest fizjologiczne i nie ma powodu do niepokoju, ja też bym poszła na kolejny tydzień aby to sprawdzić. Trzymaj się
GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Ja ostatnio czytałam różne artykuły i przeżyłam szok jak zobaczyłam statystyki, że krwawienia w I trymestrze dotycząq nawet 20–30% kobiet, a u wielu z nich ciąża rozwija się zupełnie prawidłowo. Strasznie głupio to matka natura wymyśliła 😃
Ponad 2.5 roku starań 🤍
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
15.09 🔜
__
GórskaDziewczyna przykro mi, że wizyta tak przeszła, czytam trochę o tym i to też nie musi świadczyć o jakimś problemie, będę trzymać kciuki za Ciebie!
Ponad 2.5 roku starań 🤍
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
15.09 🔜
__
Kurczę dziewczyny ale problemowy wątek nam się szykuje 😂
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Górskadziewczyna - a ja to widzę tak, że mało która kobieta chodzi na takim etapie na usg, więc jakby zbadać ogół to pewnie by był cały przekrój pęcherzyków, od mniejszych po większe, i wszystko dobrze się kończy
to tak jak z betą - większość kobiet nie bada przyrostów, a my się potrafimy martwić że urosła np. 80% a nie 100 😀 Także główka do góry i myśl pozytywnie, bo jest jeszcze bardzo wcześnie aby wysuwać jakieś wnioski
J.ss, GórskaDziewczyna, Yumi24 lubią tę wiadomość
🎂 29
Starania od lipca '21

Elza1234 wrote:Przepraszam że wam wbijam ale zobaczyłam że Lia komentuje post i aż weszłam
Gratulacje Lia! Widzę że naturalny cud więc tym bardziej gratuluję ♥️
I wam wszystkim też ♥️
Oo jak mi miło 🥹 Kurcze, też kawał życia "ze sobą" spędziłyśmy. I widzisz, u każdej z nas historia zakończyła się pozytywnie. Jesteśmy szczęściarami! Dużo zdrówka dla Ciebie i córci ❤️
Elza1234 lubi tę wiadomość
🎂 29
Starania od lipca '21

GórskaDziewczyna wrote:J.s.s dobrze że się z kimś skonsultowałaś, mam nadzieję że to było jakieś chwilowe zaburzenie i plamienie już nie wróci.
Ja też jestem już po wizycie. Niby okej, jest pęcherzyk w macicy o średnicy 7,2 mm więc spory jak na 4+3. Ale już mnie zestresował mój lekarz bo powiedział że może być obrzęk tego pęcherzyka ale może to i nie być obrzęk. Narazie nie chciał jednoznacznie powiedzieć czy jest się czym martwić czy nie. Oczywiście ja już się martwię 🙈 wyczytałam że może to być po prostu fizjologiczne zgrubienie ale że może też to znaczyć coś złego… pozostaje tylko czekać, ale dla spokoju ducha chyba się przejdę do niego w następnym tygodniu a nie dopiero za dwa jak planowałam.
Mam powtórzyć też betę, chyba w poniedziałek pójdę.
Myślę że na razie nie ma co się nakręcać że bedzie coś nie tak. To jest dopiero bardzo wczesny tydzień, czasami jeszcze nic nawet w takim tygodniu nie widać. Głowa do góry i w poniedziałek powtórz betę I przejdź się jeszcze na wizytę.
Mi np lekarz ma telewizycie polecił dopiero koło 6-7 tygodnia iść na pierwsze usg żeby właśnie się nie stresować że np serce nie bije. Chociaż to czekanie do 6 - 7 tygodnia jest i tak ciężkie:(