SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2027
Odpowiedz

Maj 2027

Oceń ten wątek:
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za przyrosty! 🤞🏻

Z moich objawów to ochota na serek almette, boli trochę podbrzusze i rano lekkie mdłości dopóki nic nie zjem. W sumie tyle.
    Ale mam wrażenie, że siedzę na jakiejś bombie i że cos pójdzie nie tak, nie potrafię totalnie tych myśli z siebie wyrzucić 😵‍💫

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Aniulka, to już duży Człowiek! ❤️ Jak w ogóle czujesz się w drugiej ciąży, jak do niej podchodzisz? Bo nasze maluchy w bardzo podobnym wieku są 😃

Glorietka, przyrost książkowy 🙏🏼 I super progesteron urósł, suplementujesz jakiś?

W ogóle są tu dziewczyny na jakichś lekach kalibru prograf / encorton / accofil etc?

Hmm, czuję się spokojniejsza, w ciązy z Synem to poziom stresu wybijal poza skalę. Teraz postanowilam cieszyc sie z etapu, w ktorym jestem, chociaz sklamalabym mowiac ze sie nie stresuje. Syn dostarcza mi zajecia na cale dnie, jest przekochany, ale tez wymaga duzo uwagi, wiadomo😀 no i tez zastanawiam sie jak to bedzie z dwojka maluchow, ale staram sie na razie az tak w przyszlosc nie wybiegac. A u Ciebie jakie nastroje panują?😀
    Co do lekow, ktore wymienilas to ja biore Encorton 20 mg.

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
    21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
    04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca
  • PannaKota Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wyników i wizyt :)
    Oby tak dalej :)

Glorietka lubi tę wiadomość

18.06.2025 💗
    30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml

event.png
  • PannaKota Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniulkA wrote:
    Hmm, czuję się spokojniejsza, w ciązy z Synem to poziom stresu wybijal poza skalę. Teraz postanowilam cieszyc sie z etapu, w ktorym jestem, chociaz sklamalabym mowiac ze sie nie stresuje. Syn dostarcza mi zajecia na cale dnie, jest przekochany, ale tez wymaga duzo uwagi, wiadomo😀 no i tez zastanawiam sie jak to bedzie z dwojka maluchow, ale staram sie na razie az tak w przyszlosc nie wybiegac. A u Ciebie jakie nastroje panują?😀
    Co do lekow, ktore wymienilas to ja biore Encorton 20 mg.

Ja też się dołączę, bo widzę że też mam dziecko w podobnym wieku.

I mam dokładnie tak samo, pierwsza ciąża to wszystko strasznie przeżywałam, teraz jestem już bardziej spokojna i staram się nie stresować. Wiadomo że też nie ma się tyle czasu na odpoczynek co było w pierwszej ciąży, ale jakoś tak mi lepiej na sercu na myśl, że mała nie będzie jedynaczką.

Co do wybiegania w przyszłość, to będzie co będzie. Charakteru dziecka nie da się przewidzieć.

18.06.2025 💗
    30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml

event.png
  • Kameleon Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu “marudziłam”, że nie mam za bardzo objawów poza bólami podbrzusza. No to jakoś od weekendu jestem potwornie zmęczona, śpiąca. Jak usypiam córkę to zasypiam razem z nią czyli jakoś 20:30 😅 Niestety mam dużo pracy teraz i to nie sprzyja odpoczynkowi. Wczoraj obudziłam się jeszcze z lekkimi mdłościami i już nawet rozważałam by pójść na krótkie L4.

Coś w tym jest, jak dziewczyny piszą, też mniej się stresuję w tej ciąży, albo jestem zajęta pracą albo zajęta żywiołową prawie 2 latką i nie mam czasu na myślenie o ciąży 😜

My też pewnie powiemy o ciąży dopiero po 1 prenatalnych, choć ze względu na moje ogromne zmęczenie przydałoby się większe wsparcie dziadków…

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ