Maj 2027
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia. wrote:Aniulka, to już duży Człowiek! ❤️ Jak w ogóle czujesz się w drugiej ciąży, jak do niej podchodzisz? Bo nasze maluchy w bardzo podobnym wieku są 😃
Glorietka, przyrost książkowy 🙏🏼 I super progesteron urósł, suplementujesz jakiś?
W ogóle są tu dziewczyny na jakichś lekach kalibru prograf / encorton / accofil etc?
Hmm, czuję się spokojniejsza, w ciązy z Synem to poziom stresu wybijal poza skalę. Teraz postanowilam cieszyc sie z etapu, w ktorym jestem, chociaz sklamalabym mowiac ze sie nie stresuje. Syn dostarcza mi zajecia na cale dnie, jest przekochany, ale tez wymaga duzo uwagi, wiadomo😀 no i tez zastanawiam sie jak to bedzie z dwojka maluchow, ale staram sie na razie az tak w przyszlosc nie wybiegac. A u Ciebie jakie nastroje panują?😀
Co do lekow, ktore wymienilas to ja biore Encorton 20 mg.♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo podczas kp
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca

-
Dziewczyny gratuluję wyników i wizyt

Oby tak dalej
Glorietka lubi tę wiadomość
-
AniulkA wrote:Hmm, czuję się spokojniejsza, w ciązy z Synem to poziom stresu wybijal poza skalę. Teraz postanowilam cieszyc sie z etapu, w ktorym jestem, chociaz sklamalabym mowiac ze sie nie stresuje. Syn dostarcza mi zajecia na cale dnie, jest przekochany, ale tez wymaga duzo uwagi, wiadomo😀 no i tez zastanawiam sie jak to bedzie z dwojka maluchow, ale staram sie na razie az tak w przyszlosc nie wybiegac. A u Ciebie jakie nastroje panują?😀
Co do lekow, ktore wymienilas to ja biore Encorton 20 mg.
Ja też się dołączę, bo widzę że też mam dziecko w podobnym wieku.
I mam dokładnie tak samo, pierwsza ciąża to wszystko strasznie przeżywałam, teraz jestem już bardziej spokojna i staram się nie stresować. Wiadomo że też nie ma się tyle czasu na odpoczynek co było w pierwszej ciąży, ale jakoś tak mi lepiej na sercu na myśl, że mała nie będzie jedynaczką.
Co do wybiegania w przyszłość, to będzie co będzie. Charakteru dziecka nie da się przewidzieć.
AniulkA lubi tę wiadomość
-
W zeszłym tygodniu “marudziłam”, że nie mam za bardzo objawów poza bólami podbrzusza. No to jakoś od weekendu jestem potwornie zmęczona, śpiąca. Jak usypiam córkę to zasypiam razem z nią czyli jakoś 20:30 😅 Niestety mam dużo pracy teraz i to nie sprzyja odpoczynkowi. Wczoraj obudziłam się jeszcze z lekkimi mdłościami i już nawet rozważałam by pójść na krótkie L4.
Coś w tym jest, jak dziewczyny piszą, też mniej się stresuję w tej ciąży, albo jestem zajęta pracą albo zajęta żywiołową prawie 2 latką i nie mam czasu na myślenie o ciąży 😜
My też pewnie powiemy o ciąży dopiero po 1 prenatalnych, choć ze względu na moje ogromne zmęczenie przydałoby się większe wsparcie dziadków… -
Przyszedł wynik bety 💖
08.09 - 95,80 mIU/ml
10.09 - 220,30 mIU/ml 🤩
Kolejna w sobotę (zalecenie kliniki) 😃
Strelicja, PannaKota, Kameleon, Yumi24, Lia., Łatwiej już było, GórskaDziewczyna, AniulkA lubią tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza, adenomioza, PCOS, zrosty, niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT, HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z 💓
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Jest dokładnie tak, jak piszecie! Ta druga ciąża jest o wiele spokojniejsza - może dlatego, że wiemy, że nasze ciało umie stworzyć i urodzić małego człowieka? Ale na pewno też przez ten brak czasu, o którym piszecie. Już nie można myśleć tylko o sobie i tym bobasie w brzuszku. Generalnie jako matka schodzi się na drugi plan, bo ten starszak (jak to brzmi 😅) pochłania całą uwagę. Ja jeszcze nie wybiegam myślami na czas po porodzie - na razie muszę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę 🙈 Chociaż dzisiaj chodziłam po naszym domu, do którego zaraz się wprowadzamy, i powiem Wam że się wzruszyłam wyobrażając sobie dwa pokoje dziecięce.. Bo to było zawsze spełnienie moich marzeń, a teraz właśnie to marzenie staje się rzeczywistością. Chociaż będzie ultra ciężko.. Wszystkie dobrze to wiemy 🫣😅
GórskaDziewczyna, AniulkA, amani_96 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina, zrosty - 3 histeroskopie
🎂 29
Starania od 2021
2022 - 3 IUI, 2 cb 💔
2023 - poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
2024: 3 procedury ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 3 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB w czeskim Reprofit 🙏🏼
08.2025: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

24.08.26: naturalne II podczas kp 🤱🏽, 25.08: beta 261
08.09: 3,4 mm Człowieka z bijącym serduszkiem ❤️
21.09: 1,55 cm 🧸

-
Chochlik12 wrote:Przyszedł wynik bety 💖
08.09 - 95,80 mIU/ml
10.09 - 220,30 mIU/ml 🤩
Kolejna w sobotę (zalecenie kliniki) 😃
Ale radość, gratuluję 🥹❤️ Zobaczyć takie wyniki po transferze i zdać sobie sprawę, że to naprawdę się dzieje.. Uczucie nie do opisania ❤️
W ogóle piękne mieliście wyniki tego ivf z tego co patrzę w stopce!⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina, zrosty - 3 histeroskopie
🎂 29
Starania od 2021
2022 - 3 IUI, 2 cb 💔
2024: 3 procedury ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 3 transfery nieudane

-
W ogóle dziewczyny, mdłości mnie zmiatają z planszy.. Jest mi generalnie od rana do wieczora niedobrze 🙈 Ale dzisiaj miałam taką ochotę na maka.. No TAKĄ ochotę.. Że pojechałam 😆 I potwierdzam to, co mówi legenda - mak nigdy przenigdy nie smakuje tak dobrze, jak wtedy, gdy jest się w ciąży ✨
Chochlik12, Yumi24, GórskaDziewczyna, amani_96 lubią tę wiadomość
🎂 29
Starania od 2021
2022 - 3 IUI, 2 cb 💔

-
Lia. wrote:Ale radość, gratuluję 🥹❤️ Zobaczyć takie wyniki po transferze i zdać sobie sprawę, że to naprawdę się dzieje.. Uczucie nie do opisania ❤️
W ogóle piękne mieliście wyniki tego ivf z tego co patrzę w stopce!
Taaak 😊 30 jajeczek w jednej stymulacji. Kosztowało mnie to lekki OHSS i ogólnie stymulacja była dla mnie naprawdę fizycznie ciężka, ale ostatecznie dała nam 3 blastki. 🥹💖
Ta, która jest teraz w moim brzuchu, od początku rozwijała się najszybciej. Liczę, że zostanie z nami na dobre, modlę się o to 🙏 Ta fasolka była bardzo wyczekiwana przez nas. 🥺
Ostatecznie chcielibyśmy przetransferować wszystkie i mamy ogromną wiarę, że każda z nich kiedyś z nami zostanie.
U Ciebie pierwsze dzieciątko też było z in vitro, a drugie to naturals, prawda? 😍 Długo się staraliście o drugie, czy totalny spontan? 😄 Uwielbiam takie historie!
Lia. lubi tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Chochlik12 wrote:Taaak 😊 30 jajeczek w jednej stymulacji. Kosztowało mnie to lekki OHSS i ogólnie stymulacja była dla mnie naprawdę fizycznie ciężka, ale ostatecznie dała nam 3 blastki. 🥹💖
Ta, która jest teraz w moim brzuchu, od początku rozwijała się najszybciej. Liczę, że zostanie z nami na dobre, modlę się o to 🙏 Ta fasolka była bardzo wyczekiwana przez nas. 🥺
Ostatecznie chcielibyśmy przetransferować wszystkie i mamy ogromną wiarę, że każda z nich kiedyś z nami zostanie.
U Ciebie pierwsze dzieciątko też było z in vitro, a drugie to naturals, prawda? 😍 Długo się staraliście o drugie, czy totalny spontan? 😄 Uwielbiam takie historie!
3 blastki przy pierwszej procedurze to naprawdę piękny wynik 🥰 wyobrażam sobie Twoją radość teraz! A dobrze rozumiem, że 14 komórek macie jeszcze zamrożonych?
U nas droga po pierwszego synka była dość długa, prawie 4 lata. Przeszłam 3 histeroskopie, mieliśmy 3 IUI, dwie ICSI w Niemczech i trzecią w Czechach. Za każdym razem mieliśmy bardzo dużo zarodków, które umierały między 4 a 5 dobą. Została nam jedna jedyna blastka 3BB z 6 doby, rozwijała sie wolniej, i to ona dała nam synka. Krwawiłam cały pierwszy trymestr i generalnie uważam, że ta ciąża to był jeden wielki cud. Miesiączki dostałam z pół roku po porodzie, ale karmiłam jeszcze piersią, więc miałam nieregularne cykle. No i w sierpniu na roczek synka okresu już nie dostałam 🙈 Myślałam, że takie historie tylko w filmach 😃
AniulkA, Chochlik12 lubią tę wiadomość
🎂 29
Starania od 2021
2022 - 3 IUI, 2 cb 💔

-
Jakie piękne historie 😍
Chochlik, piękna beta ☺️
Ja dzisiaj po południu mam wizytę, mam nadzieję że coś zobaczę. 🤞
Yumi24, Chochlik12, Lia. lubią tę wiadomość
-
Chochlik, bardzo ładna beta 😊
Lia., pięknie Was życie zaskoczyło😍 karmisz jeszcze?
GórskaDziewczyna kciuki za wizytę😊
GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

-
J.ss wrote:Ja plamie, umówiłam się do lekarza ☹️
Sorki, polubiłam przez przypadek. Trzymam kciuki żeby to nic złego nie było. Ja w poprzedniej ciąży też plamiłam, okazało się że miałam krwiaka. Dostałam duphaston i ustało. Krwiak nie był powodem poronienia jakby co
Daj znać po wizycie, trzymam kciuki 🤞
J.ss lubi tę wiadomość
-
Chcialam zacytowac, a przez przypadek polubilam. To nie musi oznaczac niczego zlego. Moze to jakas stara krew. Mocno trzymam kciuki.J.ss wrote:Ja plamie, umówiłam się do lekarza ☹️♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

-
Lia. wrote:3 blastki przy pierwszej procedurze to naprawdę piękny wynik 🥰 wyobrażam sobie Twoją radość teraz! A dobrze rozumiem, że 14 komórek macie jeszcze zamrożonych?
U nas droga po pierwszego synka była dość długa, prawie 4 lata. Przeszłam 3 histeroskopie, mieliśmy 3 IUI, dwie ICSI w Niemczech i trzecią w Czechach. Za każdym razem mieliśmy bardzo dużo zarodków, które umierały między 4 a 5 dobą. Została nam jedna jedyna blastka 3BB z 6 doby, rozwijała sie wolniej, i to ona dała nam synka. Krwawiłam cały pierwszy trymestr i generalnie uważam, że ta ciąża to był jeden wielki cud. Miesiączki dostałam z pół roku po porodzie, ale karmiłam jeszcze piersią, więc miałam nieregularne cykle. No i w sierpniu na roczek synka okresu już nie dostałam 🙈 Myślałam, że takie historie tylko w filmach 😃
Tak, 14 zamrożonych jajeczek. 😊
Jak czekałam na transfer, słyszałam rozmowy embriologa z innymi pacjentami przez telefon i w jednej z nich padło, że z 6 jajeczek udało się uzyskać aż pięć 5-dniowych zarodków AA. 😱 Pewnie skuteczność zależy od miliona różnych czynników. U mnie, mimo PCOS i ogromnej liczby komórek, też udało się uzyskać naprawdę fajny wynik, ale mam wrażenie, że trochę jest w tym wszystkim loterii. 😃
Aż 4 lata… musisz być naprawdę silną babeczką. 🥹💖 Ogromnie się cieszę z Twojego cudu! 🥹 A ta niespodzianka na roczek syna to już w ogóle hit. 😭💖 Podobno czasem po porodzie coś „przeklikuje” się w organizmie - super, że akurat Ciebie to spotkało. 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 11:24
Lia. lubi tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
__

-
GórskaDziewczyna powodzenia dzisiaj na wizycie 🤍
J.ss trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego 🤞🏻
GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
__

-
Strelicja wrote:Livos, już jesteś po wizycie? Wszystko dobrze?
Glorietka, a jak Twoja druga beta?
Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było… Ale będę się więcej udzielać, bo już jestem na L4
Gratuluję Wam wszystkim kreseczek, przyrostów i dobrych wyników, oby tak dalej 🥳🤞🏻🤞🏻
ja wizytę miałam 9.września, widziałam serduszko, crl 63 mm, termin na 1.maja ❤️🥹 niestety mam na lewym jajniku dość dużą torbiel 6 x 4 cm, na razie do obserwacji… 😞 dbamy o siebie do kolejnej kontroli 1.10 🫶🏻
J.ss trzymam kciuki, daj znać po wizycie 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 12:06
GórskaDziewczyna, Strelicja, Lia., Yumi24 lubią tę wiadomość
👩 33 🧔🏻♂️36 👦🏼3 🦮7
17.08. ⏸️
9.09 jest ❤️ i torbiel 6 cm x 4 cm 🫤
1.10 ⏳ -
Livos - gratulacje serduszka. Teraz to już czekać tylko na kolejną wizytę

Chochlik, Lia - cudowne historie. Jesteście bardzo silne, że się nie poddałyście. Trzymam za was kciuki
J.ss - nie ma co panikować na zapas. Dobrze że masz dziś lekarza to zobaczy co i jak i najwyżej przepisze ci leki.
Górska dziewczyna - powodzenia na wizycie.
GórskaDziewczyna, Lia., Livos lubią tę wiadomość