Maj 2027
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za przyrosty! 🤞🏻
Z moich objawów to ochota na serek almette, boli trochę podbrzusze i rano lekkie mdłości dopóki nic nie zjem. W sumie tyle.
Ale mam wrażenie, że siedzę na jakiejś bombie i że cos pójdzie nie tak, nie potrafię totalnie tych myśli z siebie wyrzucić 😵💫09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Lia. wrote:Aniulka, to już duży Człowiek! ❤️ Jak w ogóle czujesz się w drugiej ciąży, jak do niej podchodzisz? Bo nasze maluchy w bardzo podobnym wieku są 😃
Glorietka, przyrost książkowy 🙏🏼 I super progesteron urósł, suplementujesz jakiś?
W ogóle są tu dziewczyny na jakichś lekach kalibru prograf / encorton / accofil etc?
Hmm, czuję się spokojniejsza, w ciązy z Synem to poziom stresu wybijal poza skalę. Teraz postanowilam cieszyc sie z etapu, w ktorym jestem, chociaz sklamalabym mowiac ze sie nie stresuje. Syn dostarcza mi zajecia na cale dnie, jest przekochany, ale tez wymaga duzo uwagi, wiadomo😀 no i tez zastanawiam sie jak to bedzie z dwojka maluchow, ale staram sie na razie az tak w przyszlosc nie wybiegac. A u Ciebie jakie nastroje panują?😀
Co do lekow, ktore wymienilas to ja biore Encorton 20 mg.♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca -
AniulkA wrote:Hmm, czuję się spokojniejsza, w ciązy z Synem to poziom stresu wybijal poza skalę. Teraz postanowilam cieszyc sie z etapu, w ktorym jestem, chociaz sklamalabym mowiac ze sie nie stresuje. Syn dostarcza mi zajecia na cale dnie, jest przekochany, ale tez wymaga duzo uwagi, wiadomo😀 no i tez zastanawiam sie jak to bedzie z dwojka maluchow, ale staram sie na razie az tak w przyszlosc nie wybiegac. A u Ciebie jakie nastroje panują?😀
Co do lekow, ktore wymienilas to ja biore Encorton 20 mg.
Ja też się dołączę, bo widzę że też mam dziecko w podobnym wieku.
I mam dokładnie tak samo, pierwsza ciąża to wszystko strasznie przeżywałam, teraz jestem już bardziej spokojna i staram się nie stresować. Wiadomo że też nie ma się tyle czasu na odpoczynek co było w pierwszej ciąży, ale jakoś tak mi lepiej na sercu na myśl, że mała nie będzie jedynaczką.
Co do wybiegania w przyszłość, to będzie co będzie. Charakteru dziecka nie da się przewidzieć. -
W zeszłym tygodniu “marudziłam”, że nie mam za bardzo objawów poza bólami podbrzusza. No to jakoś od weekendu jestem potwornie zmęczona, śpiąca. Jak usypiam córkę to zasypiam razem z nią czyli jakoś 20:30 😅 Niestety mam dużo pracy teraz i to nie sprzyja odpoczynkowi. Wczoraj obudziłam się jeszcze z lekkimi mdłościami i już nawet rozważałam by pójść na krótkie L4.
Coś w tym jest, jak dziewczyny piszą, też mniej się stresuję w tej ciąży, albo jestem zajęta pracą albo zajęta żywiołową prawie 2 latką i nie mam czasu na myślenie o ciąży 😜
My też pewnie powiemy o ciąży dopiero po 1 prenatalnych, choć ze względu na moje ogromne zmęczenie przydałoby się większe wsparcie dziadków… -