MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tych wózków dla dwójki dzieci to tylko bugaboo i cynex znam, na pewno te wózki będą ciężkie no bo coś za coś. Są one po prostu duże. Akurat z tym się liczę. Ale teraz mamy super spacerówkę taką lekką i składaną jedną ręką, że nie wyobrażam sobie na razie przesiadkę na większy i cięższy wózek🫣
Moja córcia na razie nie chodzi, no więc wózek to podstawa, ale zobaczymy co będzie bliżej maja. Wózka na zapas teraz nie planuję kupować. -
Te wózki to przemyślcie. Do maja jeszcze kupa czasu i dzieci troche dorosną. Między moimi chłopakami jest niecałe 2,5 roku różnicy i nigdy z wózka podwójnego nie korzystaliśmy. Przez bardzo krótki czas korzystaliśmy z takiej doponanej dostawki (tuż po porodzie), a potem już w ogóle. Starszy też dużo chodził. Czaami jak wybieraliśmy się gdzieś dalej wszyscy z mężem to braliśmy dwa wózki osobno, ale realnie ta wózkowa sytuacja trwała bardzo krótko
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈 -
Chochlik, J.ss, Yumi, jak tam te plamienia u Was? Boli Was też brzuch? Jak samopoczucie?
Przytulam mooocno, sama plamię już równo tydzień. Jeśli bardzo się stresujecie to lećcie na kontrolę, nie ma się co zastanawiać, spokojna głowa jest teraz podstawą. I pamiętajcie, że jeśli któraś z Was ma ujemną grupę krwi, przy takich krwawieniach trzeba przyjąć zastrzyk przeciw konfliktowi serologicznemu. Czytałam sobie trochę statystyk i nawet 40% kobiet plami w pierwszym trymestrze, z mojej sierpniowej grupy prawie każda miała taką akcję. Ja także i mam zdrowego synka. Póki nie ma żywej krwi to raczej nic się nie dzieje. Chociaż tydzień temu też poleciałam skontrolować bo bym chyba nie zasnęła (miałam sporo różowej krwi + ostry ból brzucha dzień wcześniej). I wszystko jest ok! Może troszkę Was pocieszę 🫂 Będzie dobrze, babeczki ❤️
Yumi24 lubi tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21
'22 i'23 - 3 IUI, 2 cb 💔, poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
'24: 3x ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 3 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB w Czechach ✨
sierpień '25: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

24.08: naturalne II podczas kp 🤱🏽, 25.08: beta 261
08.09: 3,4 mm Człowieka z bijącym serduszkiem ❤️

-
Axana wrote:Te wózki to przemyślcie. Do maja jeszcze kupa czasu i dzieci troche dorosną. Między moimi chłopakami jest niecałe 2,5 roku różnicy i nigdy z wózka podwójnego nie korzystaliśmy. Przez bardzo krótki czas korzystaliśmy z takiej doponanej dostawki (tuż po porodzie), a potem już w ogóle. Starszy też dużo chodził. Czaami jak wybieraliśmy się gdzieś dalej wszyscy z mężem to braliśmy dwa wózki osobno, ale realnie ta wózkowa sytuacja trwała bardzo krótko

No pewnie, same dobrze wiemy, że nasze dzieci potrafią się zmienić nawet przez noc, a co dopiero do maja 😅 Ja może kupię taki hamaczek, nawet używany, przetestujemy, a jak się nie sprawdzi to dokupimy podwójny wózek, bo to już większy wydatek.
Generalnie uważam, że 90% rzeczy związanych z dziećmi wychodzi w praniu. Ja niby dla synka miałam całą wyprawkę, a przez pierwsze dwa tygodnie codziennie coś domawiałam na Amazonie 😛 Miał piękne śpiworki, w których nie spał, bo jedynie otulacz zdawał egzamin. Kolektor do mleka, bo leciało mi z drugiej piersi przy karmieniu. A dostawkę dobrze że pożyczyliśmy, bo jedyna osoba, która w niej spała, to byłam ja (a raczej moja pupa jak dziecko rozpychało się w naszym łóżku) 😆⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21

-
Dzięki dziewczyny. Mnie w nocy bolal brzuch, brałam nospe, wstalam z zawrotami i mdłościami, ale na razie plamienia bardzo delikatne, tyle co na papierze. Zobaczymy jak wiecej pochodzę czy cos będzie. Ogolnie samopoczucie nie jest najgorsze, dziekuje.
PannaKota, super ci dziecko śpi, mój to był hajnid i przez 1,5 r nie przespał ani jednej nocy tylko ciągle się wybudzał.
Ja to totalnie jestem w tyle bo noworodka to ja miałam 8 lat temu, teraz wszystko się zmieniło, będę liczyła na was w tej kwestii co kupić i co się najbardzie przyda, bo pamiętam w pierwszej ciąży kupiłam dużo głupot które sie nigdy nie przydały. -
Dzięki dziewczyny 🥹
U mnie po nocy gorzej, dosyć mocno poplamiłam znowu rano
wszystko na brązowo. Zadzwoniłam do kliniki, mam jutro wizytę na 9:40.
Babeczka z recepcji zapodała temat, że w razie czego mogę też jechać na SOR. Zaczęłam o tym myśleć, ale chcę zobaczyć czy to plamienie się rozkręci bardziej, czy raczej wyciszy.
Na razie brzuch mnie nie boli. Po postu idę do łazienki i przy podcieraniu brązowy papierPonad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer zarodka AA - cykl sztuczny
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
29.09 • USG serduszkowe 🤞🏻💖
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Dzięki dziewczyny 🥹
U mnie po nocy gorzej, dosyć mocno poplamiłam znowu rano
wszystko na brązowo. Zadzwoniłam do kliniki, mam jutro wizytę na 9:40.
Babeczka z recepcji zapodała temat, że w razie czego mogę też jechać na SOR. Zaczęłam o tym myśleć, ale chcę zobaczyć czy to plamienie się rozkręci bardziej, czy raczej wyciszy.
Na razie brzuch mnie nie boli. Po postu idę do łazienki i przy podcieraniu brązowy papier
Na różowo czy czerwono plamisz?
Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam o tym moim plamieniu w pierwszej ciąży. Nic oprócz progesteronu na to mi nie dali, bo nie bardzo jest co. Oszczędzać się, leżeć.
A jeszcze pytanko, bierzesz heparynę? Ona rozrzedza krew, więc nawet małe zadrapanie przy aplikowaniu proga dopochwowego może dawać takie skutki.
Kciuki 🤞👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
07/26 histero - Hiperreceptywność endometrium, IO
Antybiotyk, EmbrioGlue
08/26= 7dpt 64,2| 9dpt 128 | 11dpt 342 |15dpt 2187,7 | ♥️🙏
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Bambik wrote:Na różowo czy czerwono plamisz?
Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam o tym moim plamieniu w pierwszej ciąży. Nic oprócz progesteronu na to mi nie dali, bo nie bardzo jest co. Oszczędzać się, leżeć.
A jeszcze pytanko, bierzesz heparynę? Ona rozrzedza krew, więc nawet małe zadrapanie przy aplikowaniu proga dopochwowego może dawać takie skutki.
Kciuki 🤞
Teraz zaczęło się kłanianie na czerwono/rózowo, więc jadę na SOR.
Heparyny nie, acard jedynie 🙈
Ja też mam podejrzenie, że to może od czopka. Zaczęłam krwawić pół godziny po włożeniu. No zobaczymy 🥹Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥 -
Chochlik, może jakaś izba przyjęć ginekologiczna? Masz w pobliżu taką?
Ja właśnie wróciłam z izby (tam gdzie jestem w KOC), trochę nie wiedziałam gdzie się udać, ale dobrze że tam trafiłam. Spokojnie i pusto, praktycznie od razu byłam przyjęta i zbadana, dostałam monural i jestem już spokojniejsza.
Przy okazji nowe CRL (8mm) i serduszko 160 bpm
Na początku się zmartwiłam, że fasolka mało urosła, ale biorąc pod uwagę późniejszą owulację i błędy pomiarowe na tym etapie, powinno być dobrze. Jeszcze poczekam z aktualizacją terminu porodu 🤪
Edit: trzymam kciuki Chochliczku 🤞 mam nadzieję że szybko się tobą zajmąWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:56
J.ss, Axana, Lia., PannaKota, Yumi24, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia
2026.08 ⏸️🤞
beta 08.29 - 22.7 ➡️ 09.07 - 1633.84
09.08 - GS 0.62, YS 0.18
09.12 - YS 0.4, CRL 0.27
09.14 - CRL 0.4, ASP✅
09.20 - CRL 0.8, 💓 160 bpm🤞

-
Chochlik12 wrote:Teraz zaczęło się kłanianie na czerwono/rózowo, więc jadę na SOR.
Heparyny nie, acard jedynie 🙈
Ja też mam podejrzenie, że to może od czopka. Zaczęłam krwawić pół godziny po włożeniu. No zobaczymy 🥹
To zdecydowanie dobra decyzja. Trzymam kciuki najmocniej 🤞🤞🤞🤞 dawaj znać ❤️09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈 -
Chochliczku, podjęłaś bardzo dobrą decyzję! A teraz wszystkie kciuki na pokład ❤️🤞🏻🤞🏻
-
Trzymaj się tam chochliku!
Peachy- potwierdzam że izby przyjęć przy szpitalach położniczych są najlepsze. I jest tam pewność zawsze, że jest lekarz polożnik w pobliżu, bo na sorze to różnie z tym bywa. -
Dzięki dziewczyny za wsparcie 🥹 Jestem już po badaniu. Okazało się, że zrobił mi się krwiaczek, który najprawdopobniej pękł. 🙈
Zaproponowali mi zostanie na oddziale, ale mogę też wypisać się na własne życzenie i chyba właśnie tak zrobię. Nawet lekarz zasugerował mi takie rozwiązanie, bo jutro i tak mam wizytę w klinice, a tutaj niewiele więcej mogą dla mnie zrobić poza zapewnieniem łóżka, a lekami jestem już zabezpieczona. Mam się oszczędzać.
Zobaczyłam też pierwszy raz pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodka (jeszcze ciężko ocenić echo serca, lekarz dał znać, że jeszcze jest wcześnie).
Peachy, Lia., Łatwiej już było, second time mom, J.ss, xmadziax, PannaKota, Yumi24, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Chochliczku, to wspaniała wiadomość, gratuluję zobaczenia maleństwa 🥹 Dobrze, że pojechałaś. Widzisz, wszystko jest w dobrym miejscu i rozwija się prawidłowo! Jesteś już troszkę spokojniejsza?
Peachy, u Ciebie już kawał bobasa! A z pomiarami to faktycznie na razie nie ma się co przejmować, teraz i inny sprzęt i inna osoba wykonująca pomiar mogą dać delikatnie inny wynik, a wtedy PTP się od razu przesuwa nawet o kilka dni
Peachy, Chochlik12 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21

-
Cześć, znajdzie się jeszcze miejsce? 🙂 Poczytywałam Was na starym wątku od początku ale chyba nie byłam gotowa napisać. Dzisiaj zaczynam 8 tydzień, to moja 6 ciąża a na pokładzie 3 latka. Termin wychodzi na 2 maj ale jestem po cc i możliwe że czeka mnie drugie CC więc termin może się zmienić na końcówkę kwietnia. Jeszcze w pełni nie umiem się cieszyć tą ciążą bo wszystko może się wydarzyć ale stwierdziłam że fajnie będzie dołączyć do wątku i wymieniać się doświadczeniami ☺️
Yumi24, second time mom, Lia., GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
-
Uff kamień z serca ! Odpoczywaj ❤️Chochlik12 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie 🥹 Jestem już po badaniu. Okazało się, że zrobił mi się krwiaczek, który najprawdopobniej pękł. 🙈
Zaproponowali mi zostanie na oddziale, ale mogę też wypisać się na własne życzenie i chyba właśnie tak zrobię. Nawet lekarz zasugerował mi takie rozwiązanie, bo jutro i tak mam wizytę w klinice, a tutaj niewiele więcej mogą dla mnie zrobić poza zapewnieniem łóżka, a lekami jestem już zabezpieczona. Mam się oszczędzać.
Zobaczyłam też pierwszy raz pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodka (jeszcze ciężko ocenić echo serca, lekarz dał znać, że jeszcze jest wcześnie).
Chochlik12 lubi tę wiadomość