Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2027 💛 🐝
Odpowiedz

MAJ 2027 💛 🐝

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Niestety tak ;( jutro lekarz kazał powtórzyć betę, nie wiem w jakim celu, żeby upewnić się że nic z tego? Czy może jeszcze odbić? 😭😩 życie jest tak niesprawiedliwe

Ja znam jeden przypadek z forum, gdy odbiła 😭

Zgadzam się z Tobą, to jest strasznie niesprawiedliwe 🥲 Wyboista droga do macierzyństwa, to coś czego nie potrafię zrozumieć. Dlaczego niektórych spotyka tyle trudności na tej drodze. 😭❤

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer zarodka AA - cykl sztuczny
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    29.09 • USG serduszkowe 🤞🏻💖
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥
  • PannaKota Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Jak już wasze dzieci śpią we własnych łóżeczkach to myślę że przeniesienie do osobnego pokoju powinno pójść latwiej 🤍 My też będziemy próbować, położę sobie materac w jego pokoiku i w razie W dośpię tam nad ranem 😊 Mój synek też ma pobudkę między 4 a 5. Jak jeszcze karmiłam to go brałam do siebie (chociaż często się rozbudzał), a teraz mówię, że idziemy dalej spać, daję smoczek i zasypia 😊
    Co do wózka to ja myślałam nad takim hamakiem albo siedzonkiem montowanym do zwykłego wózka. Ale muszę się jeszcze zastanowić 🙈

A któraś z Was jeszcze karmi piersią? Jak ogólnie Wam śpią dzieci?

Ja już nie karmię. Z przyczyn zdrowotnych musiałam dosyć szybko skończyć karmienie i nie było problemu ze zmianą jedzenia na mleko z butelki.

Moja córcia miała różne okresy jeśli chodzi o sen, na razie od końca sierpnia mamy już dosyć fajny okres i rutynę, ponieważ nauczyliśmy ją zasypiać samej w łóżeczku. Tak więc wreszcie odpadły nam godziny na usypianie jej, bo usypialismy ją na rękach do tej pory 🫣 no i usypianie na rękach to czasami były przeboje żeby usnęła i cały proces trwał nawet i ze 2 godziny. Teraz sama się wycisza w łóżeczku i układa jak jej wygodnie. I śpi obecnie całą noc od ok 20 do tej 6.50 bez pobudek. Przed snem dostaje tylko wielką butlę mleka. W nocy Jak się obudzi to się sama sobą zajmuje i idzie dalej spać.

18.06.2025 💗
    30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml
    12.09.2026 - beta 4013,13 mlU/ml

event.png
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ