Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MaAnia wrote:Mi święta zawsze dobrze się kojarzyły ale od jakiś 2lat są rodzinne galimatiasy, kłótnie etc że też przykro niemniej teraz mam drugą rodzinę do odwiedzenia więc muszę to jakoś pogodzić więc inny problem😝 za to sylwester chyba na kanapie z dziećmi
Do świąt mam tak wypchany kalendarz spraw do załatwienia plus ogarnięcie dań na wigilię u mamy ciast itp że nie wiem jak na zakrętach wyrobić
Ja święta też lubię natomiast w tym roku pierwszy raz nie spędzę ich w domu rodzinnym tylko u teściów, dobrze że teściowa dobrze gotuje to mam nadzieję, że jedzenie mnie nie zawiedzie, ale wiadomo, co rodzina to się je co innego Mimo, że z moim mężem jesteśmy ze sobą już 10 lat to święta zawsze spędzaliśmy osobno, każdy ze swoją rodziną, bo i tak non stop spędzaliśmy ze sobą czas w ciągu roku, więc taka chwila oddechu naszym zdaniem była super. Dopiero po ślubie była decyzja, że już jako małżeństwo wypadałoby jednak te święta spędzać razem, a że ślub był w zeszłym roku to i pierwsze wspólne święta u moich rodziców. Planujemy jeździć na zmianę, więc w tym roku wypada u teściów. Ciekawe jak teściowa zareaguje jak się dowie, że pierwsze święta z wnukiem nie będą u nich tylko u moich rodziców Pewnie jak się mały pojawi to będziemy odwiedzać i jednych i drugich dziadków, ale teraz bez dzieci to nam się nie specjalnie chciało krążyć.
A co do sylwestra to albo sami, albo wpadnie do nas ta parka znajomych co też są w ciąży - pokontemlpujemy sobie ostatniego sylwestra w ciszy i spokoju
Ja już odliczam dni do piątku, zostawiłam sobie cały rytuał chowania na strych notesów i takich finansowych książek które wykorzystywałam w pracy Będę czyścić biuro żeby robić przestrzeń na pokój dla malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 16:24
Agats lubi tę wiadomość
-
HolyFantasia wrote:Byłam dziś pierwszy raz u urofizjo i powiem Wam że jestem mega rozczarowana. 😕
Poszłam do niej ze względu na ból pleców ktory mi dokucza w nocy i ból lewego pośladka, ktory promieniuje na cala noge i pojawia sie od czasu do czasu.
Spotkanie trwało godzinę, kosztowało 250 zł. I przez cały ten czas jedyne co było sprawdzane i omawiane to miesnie dna miednicy, ktore mam spoko, miesnie brzucha, ktore mam mega wycwiczone i jakieś basicowe cwiczenia na miednice na wałku do porodu. Czyli generalnie same rzeczy z ktorymi nie mam zadnego problemu 🙄
Totalny bezsens i strata czasu i kasy.
Muszę poszukać jakiegoś fizjo ktory faktycznie zajmie się moim problemem, a nie kopiuj wklej to samo kazdej pacjentce. 😤HolyFantasia lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Asia2121 ja właśnie trochę mam problem z podziałem świąt bo od lat odpowiedzialna za święta jestem ja i to ja głównie je przygotowuje choć u mojej mamy. Zresztą moi rodzice nie mają z kim świat spedzic takie podziały powstały…druga sprawa u mojego przyszłego męża na święta je się tak dla mnie dziwne rzeczy że niewyobrazam sobie takiej wigilii😝🙈 puki co podział jest że mój partner jedzie do swojej rodziny na trochę a później do nas i ogólnie wigilia u moich rodziców, pierwszy dzień świąt też a drugi dzień świąt u jego rodziny. Nie mniej mam nadzieję że każde święta jakie by nie były i gdzie będą po prostu świąteczne i udane w dobrej atmosferze.
Holyfantasia no to faktycznie słabo, też nie lubię takich bezsensownych drogich wizyt. Najgorzej że weź i wiedz czy to dobre miejsce i czy mi pomogą po samych opiniach🤷🏼♀️
FENIX87 jednak fryzjer to podstawa😎 ja odliczam do piątku bo mam nowego fryzjera i akcja ratowanie moich włosów więc pewnie cięcie 🙈 nie mnie lubię ten fresh na głowie po wizycie
Alis gratulacje udanego zakupu😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 17:36
HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Ale Kobitki produkujecie wow 😄
Gratuluję Wszystkim, które wizytowały 🩵🩷 Cieszę się na dobre wiadomości 🥰.
U mnie ten tydzień trochę na wyższych obrotach, w końcu czuje napływ jakiekolwiek energii choć pogoda nie zachęca. Wczoraj byłam już na świątecznych pazurkach, w czwartek mam fryzjera i planuje rewolucie i wrócenie po kilku latach do swojego koloru więc caaaaant waaaait 😅 choć trochę się boję 🤣.. w czwartek też mam równiutko połowę ciąży 🩷🙉..nie wiem kiedy to zleciało. W piątek wizyta u prowadzącego 🍀. Czeka mnie jeszcze ubieranie choinki - stoi i czeka na swoją kolej od soboty 😅, jeszcze reszta zakupów spożywczych przed weekendowym szałem.. no i końcóweczka sprzątania i strojenia domu. Czyli standardowy Sajgon przedświąteczny 😆.Agats lubi tę wiadomość
-
Uwaga uwaga uwaga.. mój największy wstydzioch w końcu dzisiaj (oczywiście po wielkim wysiłku lekarza) pokazał co ma między nogami... i jak to doktor powiedział jest ptak 🩵😀 także już tutaj nie ma wątpliwości i nic się nie zmieni 😉
I udało się, że mąż był ze mną więc w końcu zobaczył, jemu lekarz wszystko pokazywał a mi tylko tego ptaka na ekranie zaprezentował 😂 ale jutro jeszcze mam prenatalne więc ja sobie jutro wszystko obejrzę dokładniej 😀
MaAnia bardzo proszę o aktualizację na 1 stronie, dołączam do większości niebieskich serduszek
🩵30.04.2025 - Mimblanee
👨🏼⚕️14.01.2025
🧬II 18.12.2024
Moje przewidywania w ogóle się nie sprawdziły, jednak chłopaki też bywają wstydziochy. Moja pierwsza reakcja to były łzy wzruszenia, ale też troszkę rozczarowania.. Bardzo chciałam być mamą dziewczynki. Ale już to trochę przetrwawiłam, bo to pierwsza ciąża więc nic straconego. Ale jestem taka trochę w szoku 😀
Wstawiam jeszcze aktualizację brzuchola 😁
AsiaF, Sylwia_chytrusek, Paszurka, Soleil_, Agats, aganieszkam, Lexia, MaAnia, Ania40, Loka, Nalli, Asia2121, Mary2094, Cami Cami, Mervee, HolyFantasia, WerkA, pp2018, Kulcia, Herbaciana lubią tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Uwaga uwaga uwaga.. mój największy wstydzioch w końcu dzisiaj (oczywiście po wielkim wysiłku lekarza) pokazał co ma między nogami... i jak to doktor powiedział jest ptak 🩵😀 także już tutaj nie ma wątpliwości i nic się nie zmieni 😉
I udało się, że mąż był ze mną więc w końcu zobaczył, jemu lekarz wszystko pokazywał a mi tylko tego ptaka na ekranie zaprezentował 😂 ale jutro jeszcze mam prenatalne więc ja sobie jutro wszystko obejrzę dokładniej 😀
MaAnia bardzo proszę o aktualizację na 1 stronie, dołączam do większości niebieskich serduszek
🩵30.04.2025 - Mimblanee
👨🏼⚕️14.01.2025
🧬II 18.12.2024
Moje przewidywania w ogóle się nie sprawdziły, jednak chłopaki też bywają wstydziochy. Moja pierwsza reakcja to były łzy wzruszenia, ale też troszkę rozczarowania.. Bardzo chciałam być mamą dziewczynki. Ale już to trochę przetrwawiłam, bo to pierwsza ciąża więc nic straconego. Ale jestem taka trochę w szoku 😀
O szok nieźle 😄 to ładnie się ukrywał 🙉.
Gratulacje 🩵 a brzusio piękne 🥰, mam już bardzo podobny a jestem równo tydzień za Tobą 😅..Mimblanee, Ania40 lubią tę wiadomość
-
Mimblanee gratulacje! Brzuszek masz śliczny ❤️
W ogóle dzisiaj leżałam na połówkowym i mi dr pokazuje siusiaka i prawie w głos się roześmiałam, bo mi się przypomniała opowieść jednej z Was o wielkim siusiaku na cały ekran (czy to Nalli pisała? Już nie pamiętam, wybaczcie) 🤣🤣🤣Mimblanee, aganieszkam, Agats, Loka, Nalli lubią tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:Mimblanee gratulacje! Brzuszek masz śliczny ❤️
W ogóle dzisiaj leżałam na połówkowym i mi dr pokazuje siusiaka i prawie w głos się roześmiałam, bo mi się przypomniała opowieść jednej z Was o wielkim siusiaku na cały ekran (czy to Nalli pisała? Już nie pamiętam, wybaczcie) 🤣🤣🤣
Ja nie na połówkowym jeszcze, ale jak mi wczoraj lekarz pokazywał siusiaka to o tym samym pomyślałam, że ten mój takiego małego ma siusiaczka 😅
A- 34lata
M ur. 18.03.2020
16.12- potwierdzony 💙 Kuba -
U nas wigilia już bez wyboru, bo mężowi została tylko moja rodzina 🤷🏼♀️ wcześniej przez dłuuugie lata związku (byliśmy ze sobą 9 lat przed ślubem) był podział, że wigilia osobno, pierwszy dzień u mnie, drugi u męża. Po ślubie jeden rok ogarnialiśmy dwie wigilie (chwilę tu i tu) a kolejne lata już wszyscy razem u moich rodziców (mąż miał tylko mamę i dziadka).
W Sylwestra wstępnie planujemy córkę zostawić u mojej mamy i pojechać do przyjaciół. Oni chyba też starszą córkę wyeksmitują do dziadków i zostanie nam tylko ich miesięczny synek pogramy w planszówki, chłopaki coś sobie wypiją, my co najwyżej soczek 😂 ale to już będzie nasz trzeci taki sylwester, dwa lata temu ja byłam KP, a przyjaciółka w 6. miesiącu, rok temu ja mogłam coś tam wypić, ale koleżanka dalej karmiła, a w tym roku znów obie na trzeźwo 😅😆Mimblanee, Kulcia lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Mimblanee, gratluję synka ależ zaskoczenie, długo kazał czekać 😅
Gratuluję wszystkim udanych wizyt ❤️ oby tak dalejMimblanee lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Mimblanee gratulacje synka🩵 niebieski ma moc 😎a brzus piękny😍
Agats hahahah dobre🤣
I właśnie przeliczyłam chłopaki przegonili dwukrotnie dziewczynki😁
Na ten moment 30🩵 i 15🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 20:45
Soleil_, Mimblanee, Agats, _Pistacjowa_, AsiaF, Lola93, aganieszkam, Mervee, HolyFantasia, Kulcia, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Mimblanee gratuluję synka!! Też miałam odrobinkę rozczarowania, ale już teraz cieszę się z tego bardzo 🩵
MaAnia o kurde! Co jest x tymi chłopakami 😂😂 aż muszę inne watki popodgladac i zobaczyć jak tam wypadają statystyki.
U nas znowu wigilię robimy my. Ja mam tylko rodziców w sumie, a mąż troszkę większą rodzinę natomiast teściowa robotna i chętna zupełnie nie jest, a i z umiejętnościami na bakier. Jesteśmy z mężem 9 lat razem i nigdy nie byłam u nich na obiedzie. A nie chce obciążać moich rodziców , żeby zapraszali też teściów , bo co oni mają się narabiac. Na szczęście każdy u nas coś przynosi, więc zostaje kwestia organizacji, ale samego gotowania nie będę miała aż tak dużo… pierogi zamówiłam w tym rokuMimblanee, MaAnia lubią tę wiadomość
-
Mimblanee witamy w gronie synkowych Mam!
I wszystkich dobrych wizyt!
I tak tak to moja historia była o siusiaku na cały ekran haha.
Byłam z kotem u weterynarza, lekarka potwierdziła że albo ją leczę żeby przedłużyć jej życie i podnieść wyniki jakoś, na sikanie nie pomoże, zrobiła posiew moczu, wyniki tydzień czekania bo może ma infekcje i dlatego sika. Ale jak na moje ona już po prostu nie ogarnia..jemy kolację przy stole a ta przychodzi i leje na dywan..no koniec świata. A no i za wizytę 360zl nie moje..
Muszę się z tym przespać, ale siki kota wszędzie w domu to jest coś co chyba mnie przerasta..Mimblanee lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Dzięki dziewczyny 😀 poza tym że to chłopak to wszystko dobrze i z USG wyszło 21w5d więc idzie ciągle tydzień do przodu, zobaczymy co jutro na prenatalnych powiedzą. Dzisiaj już myślałam, że znowu nie poznamy płci, bo znowu się chował 😂 i lekarz tak się wpatruje, wypatruje, przekłada, kombinuje, mąż stoi za jego plecami, gapią się w ekran a ja leżę jak jakiś okaz. I nagle lekarz mówi do męża "widzisz to? To ptak" 🤣 myślałam, że padnę
Nalli współczuje sytuacji z kotkiem, musisz to dobrze przemyśleć. Ja kocham moje kotki nad życie, ale to jest zawsze trudna decyzja, gdy zaczynają chorować i cierpieć, może trzeba pozwolić odejść, przesyłam uściski 🫂Loka, aganieszkam, HolyFantasia, Soleil_, AsiaF lubią tę wiadomość
-
Nalli bardzo trudna decyzja przed Wami. My na początku roku pożegnaliśmy mojego ukochanego psa rodzinnego. Wiem, że to był TEN pies i mimo, że teraz też mamy psiaka, bo ciężko było wytrzymać tę pustkę i lubię go i ma zapewnione wszystko, co najlepsze to jednak zupełnie inne uczucie jest. My dowiedzieliśmy się o ciężkiej chorobie na początku października, w grudniu już było bardzo źle, ale udało się jeszcze go wzmocnić w szpitalu i w lutym było znowu już duże pogorszenie i postanowiliśmy się z nim pożegnać. Codziennie jeżdżenie do szpitala to tylko stres , a jak zwierzę musi być na lekach, nie ma apetytu i sił to nie ma sensu. Wydaliśmy kupę kasy mimo, że wiedzieliśmy, że nie ma szans na ratunek. Ale tak jak mówię dla mnie i rodziców to był ten ukochany zwierz. Tęsknię za nim każdego dnia ja bym pewnie poczekała na wyniki tego posiewu i wtedy ocenić , czy leczenie może pomóc, czy to tylko wydłużanie życia. Jednak siki kota są bardzo uporczywym problemem…
-
Nalii kompletnie nie znam się na kotach i nie wiem co może oznaczać takie sikanie (moja psina miała kiedyś tak objawiające się zapalenie pęcherza ale wyleczyłyśmy szybko antybiotykiem), ale swojego psiaka kocham nad życie i zrobiłabym wszystko żeby go ratować (o ile byłoby to możliwe), ale jakbym widziała że cierpi to chyba jednak podjęłabym najgorsza z decyzji nie wiem, współczuję, to okropny dylemat.
Gratuluję Mimblanee chłopca i pięknego brzuszka 🥰 ale super że już wiecie co skrywa się między nogami dzidziutka 😆 moja siostra zobaczyła dziś zdjęcie mojego USG i spytała czy jestem oby na pewno przekonana że to dziewczynka. Musiałam jej tłumaczyć że to nie jest wielka pała tylko jednak noga 🤪
Mimblanee, Soleil_, Agats, Loka lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Dziewczyny, czy któraś z was przerabiała rwę kulszową? Dziś byłam na IP, bo tak mi bole kręgosłupa i miednicy dawały w kość, okazało się że rwa. Obecnie leżę z termoforem ale kurcze co tu zrobić żeby było lepiej. Oczywiście biorę paracetamol ale wiadomo, on pomaga tyle co nic.
-
Pozdrawiam z bezsennej nocy.
Nalii, bardzo mi przykro, ciężka decyzja przed Wami. Wiem jak to jest z tym zapachem, bo u mojej mamy też starszy kot wszędzie podsikiwal i mimo, że ona wszędzie to starała się doczyścić to i tak w domu było bardzo czuć zwłaszcza jak ktoś nieprzyzwyczajony przychodził.
Mimblanee, gratulacje synka! Wiem, że miałaś nadzieje na córeczkę, ale może się niedługo oswoisz z tą myślą i “pokochasz jak swoje” 😁 super, że wszystko w porządku! Czekamy na jutrzejsze (dzisiejsze już) badania)
Asia, to ciekawe że macie same 💙 w TP, zobacz u nas na 18/05 - wtedy z kolei sa same 🩷. Moze cos w tym jest 😎
A jak Wasze płcie vs kalendarz chiński? U mnie oczywiście fail na calosci 🤣Mimblanee lubi tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Mimblanee wrote:Uwaga uwaga uwaga.. mój największy wstydzioch w końcu dzisiaj (oczywiście po wielkim wysiłku lekarza) pokazał co ma między nogami... i jak to doktor powiedział jest ptak 🩵😀 także już tutaj nie ma wątpliwości i nic się nie zmieni 😉
🩵30.04.2025 - Mimblanee
👨🏼⚕️14.01.2025
🧬II 18.12.2024
Cudowne wieści!
Ciekawa jestem jak się będą nasze chlopaki rozwijać, biorąc pod uwagę ten sam TP. 😄
Czekamy na wieści z dzisiejszego prenatalnego!
U mnie to też pierwsza ciąża, przy kolejnej będzie już wieksze cisnienie na płeć, to pewne 😅
Też bym chciala jeszcze małą siebie zobaczyć, ale póki co jestem mega szczesliwa z chłopca, bo to o nim marzyłam w 1-kolejności.Mimblanee, Asia2121 lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗