Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolitka wrote:Asia! Ewidentnie dzis jest dzien lenia naszych dzieci ! Ja odkad sie polozylam wczoraj to nie czulam mlodego... nabilam glowe sobie ta szyjka i ciagle myslalam o nim i jeszcze sie nie ruszal no dramat. Co chwile sie budzilam tykalam go i nic.. rano to samo... i tez niedawno poszedl detektor w ruch.. i wszystko ok obudzilam go zjadlam sniadanie wypilam zielona herbate ( ktorej nie pilam bardzo dawno) i juz szaleje🥰 rozmowe wychowawcza z synkiem mam za soba ! Zobaczymy czy wzial sobie do serduszka ze ma Mamy nie straszyc takze wiem co czujesz i wspieram Cie🥰
Chyba dzieciaki tak jak my dzisiaj mają lenia, też się faszeruje cukrem aby młoda się obudziła, bo dziś mało co się rusza, coś tam ją czuje ale nie ma szaleństw, też dziś rano szukałam ją detektorem bo 2h od pobudki i jej nie czułam.
Za to najstarsza jeszcze ma drzemkę po powrocie z przedszkola, zaraz muszę ją obudzić bo później będzie ciężko jej zasnąć 😃 -
A oglądałyście kiedyś te programy o ciążach z zaskoczenia i nagłych porodach w kiblu? 🤣
Ja mam w swoim otoczeniu 2 przypadki koleżanek pierworódek, które przyjechały na porodówkę zdziwione lekkimi skurczami a tam już 10 cm rozwarcia i urodziły po kilku minutach. Trochę zazdroszczę 😁 ale dla równowagi mam też koleżanki, które rodziły 2 dni w mękach a na koniec skończyło się cięciem. Co ciekawe te szybkie porody przytrafiły się dziewczynom, które w ogóle się nie przygotowywały na poród SN a znajoma, która była bardzo nastawiona i miała wynajętą położną nie dała rady. No nie ma reguły 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:12
-
Mimblanee sama w moim otoczeniu znam kobietę lat wtedy 42 która miała już trójkę dzieci dorosłych która o ciąży dowiedziała się w 7 miesiacu🫣 i w sumie nie wiem jak to możliwe jak dla mnie ciąży nie da się z niczym pomylić a Tymbardziej porodu😁
Soleil_ lubi tę wiadomość
-
MaAnia wrote:Mimblanee sama w moim otoczeniu znam kobietę lat wtedy 42 która miała już trójkę dzieci dorosłych która o ciąży dowiedziała się w 7 miesiacu🫣 i w sumie nie wiem jak to możliwe jak dla mnie ciąży nie da się z niczym pomylić a Tymbardziej porodu😁
Mam w otoczeniu dziewczynę ale która miała lat 18 (z jednej strony zrozumiale, młoda, nie wiedziała co jest grane, co miesiąc plamiła podejrzewam że raczej myślała że to okres niż ze np ma może krwiaka czy coś) dowiedziała się jak była w 6 msc ciąży że coś jest nie tak bo przestała wtedy plamić. I ona myślała że kopniaki to ruchy jelit bo wcześniej miała z nimi problemy. Też nie mogłam uwierzyć jak to mi opowiadała że się nie zorientowała że jest w ciążypp2018 lubi tę wiadomość
-
#ciuszki z lumpeksu
Wracając z badania zaszłam o lumpeks i kupiłam troszkę ciuszków (naprawde sporo można kupić za niecałe 45 zł, w tym bardzo duży śpiworek na suwaki do wózka). Kupiłam to, co było w bardzo dobrym stanie bez plam i zmechaceń itd., pojedyncze rzeczy z Next czy M&S. Patrzyłam na skład, żeby było 100% bawełny.
Chciałabym ubranka wyprać w 60 stopniach, ale na wszystkich jest napisane 40 stopni... 😅😂😅😂
Myślicie, że to się skurczy przy 60 stopniach?
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
pp2018 wrote:#ciuszki z lumpeksu
Wracając z badania zaszłam o lumpeks i kupiłam troszkę ciuszków (naprawde sporo można kupić za niecałe 45 zł, w tym bardzo duży śpiworek na suwaki do wózka). Kupiłam to, co było w bardzo dobrym stanie bez plam i zmechaceń itd., pojedyncze rzeczy z Next czy M&S. Patrzyłam na skład, żeby było 100% bawełny.
Chciałabym ubranka wyprać w 60 stopniach, ale na wszystkich jest napisane 40 stopni... 😅😂😅😂
Wypierz w 40 i wyprasuj j będzie git 😊 zazdroszczę takich lumpów u mnie same słabe:/ -
Hej,
Podczytuję Was, ale ostatnio nie mam weny do pisania
Zawsze takie historie wydawały mi się niewiarygodne, że ktoś tak późno się dowiedział o ciąży, ale teraz jak już sama tego doświadczam to już w ogóle. Ja przechodzę całkiem dobrze ciążę, ale i tak to jest tak ogromna ilość zmian w organizmie, że bardzo bym się zdziwiła co się ze mną dzieje, jeżeli nie byłabym w ciąży. I właśnie ostatnio rozmawiałam z koleżanką też w ciąży i ona mówi że ona nie czuje w ogóle, że jest w ciąży (wtedy była w 7msc, brzuch duży). No to ja się pytam czy nie czuje dziecka to mowi ze czuje i spać po nocach nie może, bo tak ją kopie. No to jak nie czuje, że jest w ciąży jak czuje 😀
-
Nie wiem co może być przy 60 😂
Może faktycznie spróbuj w 40, resztę weź przeprasuj żelazkiem z parą i myślę że będzie dobrze 👍
Ja kiedyś mężowi załatwiłam ale buty w 60… 😂 -
Alis96 wrote:Wypierz w 40 i wyprasuj j będzie git 😊 zazdroszczę takich lumpów u mnie same słabe:/
U mnie w mojej małej mieścinie to nic tu nie mamy, mega bieda. Bym musiała jechać do Bydgoszczy na łowy, właśnie do Bigi zobaczyć albo niegdyś w Fordonie była Werona, tam były zawsze mega ciuchy na wagę.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Myślę że nie Next raczej wytrzyma, nie wiem jak M&S- też wszystko z lumpa piorę w 60 stopniach, a potem jeszcze traktuję żelazkiem (pierwsze pranie) 😜 niech bakterie roztocza, chemie i smrody giną 🤺pp2018 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
To chyba dzisiaj ogólnie dzień słabych ruchów. Moja mała też jakoś lżej stuka i musiałam rano się naczekać na jej kopniaczki. Już zaczełam się martwić że zaszkodziłam jej przez znieczulenie i wyrywanie zęba, ale przeczytałam internet i raczej nie powinno to wpłynąć na ciążę.
Pp2018 gratuluję udanych łowów. Satysfakcja jest ogromna gdy uda się znaleźć super okazje w niewielkiej cenie 🙂 też bardzo lubię lumpeksy i chyba niedługo wybiorę się na łowy 🙂pp2018 lubi tę wiadomość
-
To ja znam historię dziewczyny co niby dowiedziała się o ciąży jak poród się zaczął, przyszła do szpitala z bólem brzucha a okazało się, że to ciąża bliźniacza i 9 miesiąc.. no nie wierzę jej, że nie wiedziała o ciąży. Dzieciaczki były bardzo słabe ale na szczęście przeżyły, ale kiepsko było z nimi na początku
-
Moja znajoma swoje pierwsze dziecko urodziła na trawie przed blokiem 🙈 mąż poród odbierał, nawet do auta nie zdążyła wejść. Z kolei jak byłam ostatnio u fizjoterapeuty to opowiadał mi że jakiś czas temu była u niego kobitka która dowiedziała się że jest w ciąży w 37tyg 😵💫 jak to jest możliwe w ogóle to nie wiem..
-
Szok te historie, aż ciężko uwierzyć 😅
Pp2018 ja bym prała bez zastanowienia, ale ja wszystko piorę w 60 stopniach jak leci. I to od kilku lat i na różnych pralkach. Nic mi się nigdy nie zepsuło no dobra, tylko rajstopy ciążowe mi się skurczyły 😂 nie wiem, może się szybciej zużywają te ciuchy.. ale jakoś nie zwracam uwagi.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Ja mimo że mieszkam w dużym mieście, to też daleko mam do jakiegokolwiek lumpeksu i bardzo nad tym ubolewam.
Dziś tam zaszłam w poszukiwaniu wełny dla siebie, bo akurat byłam obok w bibliotece 😂 nie ma wolnych przebiegów.
Zorientowałam się też, że mam po kilka body, a do nich przecież trzeba mieć dół, ewentualnie na body pajacyk.. nie wiem sama 😂 chyba wyjdzie w praniu.
Ale jak widzę te spodenki dziecięce z wąską gumką w pasie, to aż mnie wszystko uwiera 😂😅38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Magdanka wrote:To chyba dzisiaj ogólnie dzień słabych ruchów. Moja mała też jakoś lżej stuka i musiałam rano się naczekać na jej kopniaczki. Już zaczełam się martwić że zaszkodziłam jej przez znieczulenie i wyrywanie zęba, ale przeczytałam internet i raczej nie powinno to wpłynąć na ciążę.
Pp2018 gratuluję udanych łowów. Satysfakcja jest ogromna gdy uda się znaleźć super okazje w niewielkiej cenie 🙂 też bardzo lubię lumpeksy i chyba niedługo wybiorę się na łowy 🙂
Oo mi też stomatolog zalecił usunięcie ósemki górnej w lutym i jestem nawet zapisana, choć nie jestem przekonana.. A dlaczego u Ciebie było rwanie zęba? Dostałaś jakieś leki dodatkowo po ekstrakcji?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Właśnie zrobiłam sobie swoją ulubioną owocową herbatkę z Herbapola - truskawka z poziomka, w składzie jest też liść hibiskusa, myślicie że jak jedna dziennie wypije to się nic nie stanie? Wiem że dużo osób totalnie odrzuciła hibiskusa z powodu ciąży ale czy tak niewielkie ilości mogą zaszkodzić?
-
pp2018 wrote:Oo mi też stomatolog zalecił usunięcie ósemki górnej w lutym i jestem nawet zapisana, choć nie jestem przekonana.. A dlaczego u Ciebie było rwanie zęba? Dostałaś jakieś leki dodatkowo po ekstrakcji?
U mnie ósemka wyszła częściowo już dawno temu i nie sprawiała problemów, w niedzię zaczęła mnie boleć i z dnia na dzień było tylko gorzej. Konsultowałam u dwóch dentystów i jeden się bał ze względu na ciążę i leki przeciwzakrzepowe, drugi też i dodatkowo chciał zaświadczenie od ginekologa o braku przeciwwskazań, którego ja nie mogłam załatwić od tak i dopiero trzeci mi wyrwał. Trzeba było szybko wyrywać bo już zaczynał się robić stan zapalny. Antybiotyków nie dostałam ponieważ chirurg stwierdził że nie było jeszcze tak źle i organizm sam sobie poradzi, a w ciąży nie ma co dokładać mocnych leków.
Także jeśli jesteś zapisana to wyrywaj dopóki jeszcze nie zacznie Cię boleć po później może być bardziej niebezpiecznie. A znieczulenie miejscowe jest w ciąży bezpieczne 🙂 -
Klaudiaaa13 wrote:Właśnie zrobiłam sobie swoją ulubioną owocową herbatkę z Herbapola - truskawka z poziomka, w składzie jest też liść hibiskusa, myślicie że jak jedna dziennie wypije to się nic nie stanie? Wiem że dużo osób totalnie odrzuciła hibiskusa z powodu ciąży ale czy tak niewielkie ilości mogą zaszkodzić?
Myślę że takie ilości nie zaszkodzą pij na zdrowie.
Dzięki dziewczyny za przypomnienie o wizycie u dentysty 😄 byłam przed ciążą, ale przejdę się znowu na przegląd żeby sprawdzić czy nie ma tam żadnych nowych ubytków , w 3 trymestrze już nie będę miała odwagi 🫣💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼