Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MaAnia wrote:Jakbyś coś fajnego znalazła to podziel się🫶🏼
No i cenowo też spoko wypadają, że można spokojnie mieć kilka. Bo teraz mam np. fajny biustonosz, ale on kosztował 320zl, no to nie kupię sobie np. trzech takich, zwłaszcza że ten rozmiar to teraz będzie co chwilę inny...pp2018 lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Powiedział że w testach ogólnych wypadają tak samo na 4. Ale w jakimś tak aspekcie cybex 5 a avionaut 4. No i przekonał nas tym, że dzięki temu, że się rozkłada jednak ten cybex do bardziej leżącej pozycji (są 3 ale 2 tylko do jazdy) to wydłuża to podróż z 2 do 3h w teorii. No i to że można go już w tej trzeciej pozycji już tak dość płasko rozłożyć to jak pewniesz do gondoli to też może w tym posiedzieć dzidzia dłużej trochę.
Ja się upierałam przy wadze, ale ostatnio przez okno widziałam jak pani z auta wyciągnęła stelaż fotelik hop do stelaża i do klatki. Więc stwierdziłam że zamiast to nosić też mogę tak robić jak będzie mi ciężko. I ja mając z tyłu głowy, że na pewnie wroca mi te bóle stawów to i tak nie byłabym w stanie nosić nawet avionauta
Cybexy mają troche lepsza ochronę boczna, pewnie o tym mówił 🙂 a porównywał jakoś pozycje dziecka w takim normalnym użytkowaniu, normalnych trasach? My co prawda kupiliśmy już avionauta Bo doczytałam w sieci że jednak w avionaucie mają lepsza ta wkładkę jeśli chodzi o ułożenie ciała ale jestem ciekawa co mówią w różnych sklepach na ten temat 🙂
Co do staników to ja się zastanawiam czy już kupować takie od razu do karmienia czy jeszcze się wstrzymać bo od początku ciąży rosnie mi ten biust jak szalony 😁 -
Ja żałuję, że jak kupowałam fotelik kilka lat temu to nie wzięłam lżejszego. Jednak czasem łatwiej i szybciej wziąć sam fotelik z dzieckiem. Teraz przy trójce dzieci by się mega przydał taki Maxi cosi Coral z tą wyciąganą wkładką.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Dziewczyny myślę że miedzy Cybexem a Avionautem to niuanse które dla każdej z nas mają większe lub mniejsze znaczenie. Jedna będzie zwracała uwagę bardziej na wagę druga na możliwość trzystopniowej regulacji itp.
Soleil_ o widzisz a Ava to nawet z mojego miasta ☺️ a ten drogi to jakiej firmy? Bo ja mam ze dwa drogie ale nie jestem z nich zadowolona. Za to z Ewy Bien no petarda ale nie mają do karmienia
-
Szabelka wrote:Cybexy mają troche lepsza ochronę boczna, pewnie o tym mówił 🙂 a porównywał jakoś pozycje dziecka w takim normalnym użytkowaniu, normalnych trasach? My co prawda kupiliśmy już avionauta Bo doczytałam w sieci że jednak w avionaucie mają lepsza ta wkładkę jeśli chodzi o ułożenie ciała ale jestem ciekawa co mówią w różnych sklepach na ten temat 🙂
Co do staników to ja się zastanawiam czy już kupować takie od razu do karmienia czy jeszcze się wstrzymać bo od początku ciąży rosnie mi ten biust jak szalony 😁
A no i co do wagi to pan powiedział i chyba się zgodzę że te różnice czuć na początku tylko. Bo jak dziecko jest cięższe to te 2kg nie robi bo i tak jest ciężko i tak.👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Dziewczyny, pytanko nam odnośnie rożków. Zamówiłam jeden na próbę i jestem rozczarowana jakością. Już pomijając, że kolory odbiegają od zdjęć to spodziewałam się, że rożki są trochę usztywniane. Nie wiem czy słusznie? Ten jest całkiem miękki, jedynie taki jakby wykrochmalony. Czy to tak powinno wyglądać?
-
Hopeee wrote:Dziewczyny, pytanko nam odnośnie rożków. Zamówiłam jeden na próbę i jestem rozczarowana jakością. Już pomijając, że kolory odbiegają od zdjęć to spodziewałam się, że rożki są trochę usztywniane. Nie wiem czy słusznie? Ten jest całkiem miękki, jedynie taki jakby wykrochmalony. Czy to tak powinno wyglądać?
Hopeee lubi tę wiadomość
-
FENIX87 wrote:Ostatnio rozmawiałyśmy na temat golenia...
https://www.instagram.com/reel/DFQvQhKNBo6/?igsh=MW1wZDRzaHRmbXR3eA==
Jest to mega prawdziwe 😂😂😂😂
Podejrzewam że tak wyglądam po ogoleniu dołu 😂pp2018 lubi tę wiadomość
-
Hopeee wrote:Dziewczyny, pytanko nam odnośnie rożków. Zamówiłam jeden na próbę i jestem rozczarowana jakością. Już pomijając, że kolory odbiegają od zdjęć to spodziewałam się, że rożki są trochę usztywniane. Nie wiem czy słusznie? Ten jest całkiem miękki, jedynie taki jakby wykrochmalony. Czy to tak powinno wyglądać?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Witam się po kilkudniowej przerwie 😊
Przez ból zęba miałam wyjęte kilka dni z życia. Ale wczoraj został zatruty (poczeka sobie aż do wyrwania 😅) i jest naprawdę dobrze, zostało trochę dziąsło podrażnione bo nadchodziło na zęba ale nareszcie funkcjonuje normlanie.
Ania40, pp2018, MaAnia, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
Tak myślałam dzisiaj o takich rzeczach do pielęgnacji bejbików -jakies nożyczki czy szczotka do włosów. Macie jakieś polecajki?
A co do pampersów to jakich zamierzacie używać? Słyszałam dobre opinie o Lupilu lidlowych ale ja zielona w tych tematach jak zawsze 🤣 -
Ja kupiłam szczotke z lullalove bo zamawiałam od nich kocyk więc wrzuciłam do koszyka ale drogie to 😐😵💫ale też jest polecana z bocioland ( i jest tańsza 😅🫣)
Jeśli chodzi o zestaw taki do paznokci kupiłam akurat jakie z pepco tani bo był po promce za 3 zł ale polecany jest z akuku
Ale nie wiem czy jest sens kupować to całe jabłuszko jak coś to już prędzej te nożyczki są polecane (ale to też wiadomo co komu przypasuje )
A co do pieluch to mam kupiona paczkę z Lidla i paczkę z Dada care (bo były ostatnio 1+1)
Ale bardzo dużo osób sprzedaje np niepełne paczki na vinted/olx za połowę ceny i można sobie sprawdzić co będzie pasować do pupci niemowlaka 😊 ale też nie warto robić zapasów bo dzieci podobno szybko rosną 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 20:53
Klaudiaaa13 lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:No mówił że avionaut ma te wyciągane elementy z pod pupy i boczki, a cybex jednak całą wkładkę ale że pozycja kręgosłupa w jednym i drugim taka sama, podparcie od odcinka lędźwiowego do głowy w kinie prostej. No i cybex ma regulowaną wysokosc zagłówka która rośnie z dzieckiem. Ogólnie według tego pana oba są porównywalnie dobre. Cybex lekko droższy, ale na cybexa mógł dać i tak jakiś większy rabat, więc wyszedł tyle samo chyba. A no i mój mąż męskim tokiem myślenia ' jak coś jest cięższe to znaczy że jest lepsze i wytrzymalsze)?'
A no i co do wagi to pan powiedział i chyba się zgodzę że te różnice czuć na początku tylko. Bo jak dziecko jest cięższe to te 2kg nie robi bo i tak jest ciężko i tak.
Mój mąż poświecil troche czasu, zeby fizycznie porównać te linie prosta i nie była w cybexie. To miejsce na głowę w cybexie było też szersze i mniej stabilizujące główkę. Wg pana ze sklepu to obnizanie fotelika jest niebezpieczne i w aucie zawsze powinno byc wyprostowane normalnie, ale wiesz.. ilu sprzedawców tyle opinii. Niuanse właściwie, bo moze to nie mieć znaczenia przy danym dziecku. Tam, gdzie kupiliśmy różnica między tymi fotelikami była chyba zaledwie 100 zł.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Hopeee wrote:Dziewczyny, pytanko nam odnośnie rożków. Zamówiłam jeden na próbę i jestem rozczarowana jakością. Już pomijając, że kolory odbiegają od zdjęć to spodziewałam się, że rożki są trochę usztywniane. Nie wiem czy słusznie? Ten jest całkiem miękki, jedynie taki jakby wykrochmalony. Czy to tak powinno wyglądać?
Bardzo jest lejący ? Jak zamawiałam to niby napisane było, że jest lekko usztywniany, ale też to średnio czuję. W sensie nie jest lejący jak kocyk, ale nie ma też usztywnienia mocnego, widziałam też takie z wkładami kokosowymi czy pianka, ale nie jestem przekonana do takich. -
Sylwia_chytrusek wrote:Ja kupiłam szczotke z lullalove bo zamawiałam od nich kocyk więc wrzuciłam do koszyka ale drogie to 😐😵💫ale też jest polecana z bocioland ( i jest tańsza 😅🫣)
Jeśli chodzi o zestaw taki do paznokci kupiłam akurat jakie z pepco tani bo był po promce za 3 zł ale polecany jest z akuku
Ale nie wiem czy jest sens kupować to całe jabłuszko jak coś to już prędzej te nożyczki są polecane (ale to też wiadomo co komu przypasuje )
A co do pieluch to mam kupiona paczkę z Lidla i paczkę z Dada care (bo były ostatnio 1+1)
Ale bardzo dużo osób sprzedaje np niepełne paczki na vinted/olx za połowę ceny i można sobie sprawdzić co będzie pasować do pupci niemowlaka 😊 ale też nie warto robić zapasów bo dzieci podobno szybko rosną 😄
Ale niech się bardziej doświadczone Mamusie wypowiedzą.Klaudiaaa13 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Klaudiaaa13 ufff dobrze że chociaż ból już za Tobą! Dla mnie ból zęba krąży niż poród🙈
Co do pieluch kiedy Lidlowe przeciekały i były sztywne nie wiem jak teraz. Za to Dade bardzo lubiłam tylko no mówię nie wiem jak teraz i czym się różni care od pure?🤷🏼♀️ Natomiast pampers premium był nieprzyjemny…
Zastanawiam się też nad bambusowymi różnymi i już sama nie wiem na co się zdecydować.
Z kolei nożyczki czy szczotka to moim zdaniem jakiekolwiek, nie wiedzę tam jakiś jakościowych różnic. Szczotka na pewno lepsza twardsza i warto szczotkować główkę bez względu na ciemieniuche.
pp2018 mi z kolei sprzedawca tłumaczył że ta regulacja dwustopniowa (bo 3 stopień jest do wózka), pomaga dopasować fotelik do auta co powoduje że Cybex pasuje do praktycznie każdego auta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 21:11
-
Jeszcze co do avionauta to nas w dwóch niezależnych salonach uczulali na ich bazę obrotową. Oni dopiero niedawno ją wypuścili i tłumaczono nam, że nie ma jeszcze żadnych/wszystkich testów jakie powinna mieć taka baza. Znowu ta z Cybexa obrotowa ma wszystkie testy.
-
MaAnia wrote:Klaudiaaa13 ufff dobrze że chociaż ból już za Tobą! Dla mnie ból zęba krąży niż poród🙈
Co do pieluch kiedy Lidlowe przeciekały i były sztywne nie wiem jak teraz. Za to Dade bardzo lubiłam tylko no mówię nie wiem jak teraz i czym się różni care od pure?🤷🏼♀️ Natomiast pampers premium był nieprzyjemny…
Zastanawiam się też nad bambusowymi różnymi i już sama nie wiem na co się zdecydować.
Z kolei nożyczki czy szczotka to moim zdaniem jakiekolwiek, nie wiedzę tam jakiś jakościowych różnic. Szczotka na pewno lepsza twardsza i warto szczotkować główkę bez względu na ciemieniuche.
pp2018 mi z kolei sprzedawca tłumaczył że ta regulacja dwustopniowa (bo 3 stopień jest do wózka), pomaga dopasować fotelik do auta co powoduje że Cybex pasuje do praktycznie każdego auta.
Mam nadzieję, że ja też tak to odbiorę, że jednak ból zęba okaże się być gorszym od porodu 😅
Właśnie ja czytałam na jakimś forum, że dziewczynom te Dada przeciekały a Lupilu nie 🙈 ale pewnie ile ludzi tyle opinii, chyba muszę protestować i zobaczyć co mi się sprawdzi 😁
Co do cybexa to nam w sumie to samo powiedział sprzedawca, co do pasowania do każdego fotela i jeżeli nie mylę się to wspomniał, że baza Cybexa pasuje później do innych fotelików (dla tych większych dzieci). Mąż też mówi, że tak mówił to chyba jednak wtedy nie weszło baby brain za mocno 🤣 -
No właśnie wiadomo, każdy coś innego powie. Myślę że ogólnie to są jednak wiodące firmy i się ścigają wzajemnie, kopiują rozwiązania itd. więc zakładam że są bardzo podobne. Wiadomo że różnice się znajdą tu na plus tu na minus. Jakby nie patrzeć ..multum dzieci jeździ i w jednym i w drugich i w innych, więc jakoś to będzie:) najbardziej cieszę się z wózka. Ich używanych w koło Trójmiasta nie ma w ogóle;p
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
PonyShake wrote:Jeszcze co do avionauta to nas w dwóch niezależnych salonach uczulali na ich bazę obrotową. Oni dopiero niedawno ją wypuścili i tłumaczono nam, że nie ma jeszcze żadnych/wszystkich testów jakie powinna mieć taka baza. Znowu ta z Cybexa obrotowa ma wszystkie testy.
Nam facet powiedział że ta obrotowa baza avionauta jest robiona na podstawie wcześniejszego modelu który testy przeszedł tylko jest dołożona właśnie możliwość obrotu plus jakieś tam lepsze dopasowanie jakichś elementów, a testów Adac jeszcze nie przechodziła Bo one są jakoś na wiosnę robione z tego co kojarzę🙂
Tak jak mówi Nalli dzieci jeżdżą w różnych modelach, a już w ogole multum dzieci jeździ w fotelikach które żadnych testów nigdy nie miały, więc myślę że tutaj w jednym i drugim ochrona jest super 🙂