X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee współczuję nocki i łącze się w bólu bo moja też tragiczna…wczoraj K zrobił na obiad piersi w panko i sosie słodko kwaśnym ia na deser pojechaliśmy do Wedla na gorącą czekoladę i efekt taki że całonocny nie spałam bolał mnie brzuch za gorąco za ciężko i wogle bleee zdecydowanie nie mogę tak jeść.

Suomi Twoje prawo do informacji więc pytaj śmiało🫶🏼 i oczywiście kciuki za wizytkę

Nalli super z tymi zajęciami grunt to się ruszyć później już człowiek zadowolony🫶🏼

Lexia dzięki za wyjaśnienie ja jednak muszę postawić na oddzielny sprzęt żeby widzieć cały czas jakoś tak mi się wydaje wygodniej.

Któraś z Was pisała o smoczkach avent, faktycznie choć w opisie jest że butelka ze smoczkiem 0+ to przychodzi ze smoczkiem nr2 ale nr0 jak szukam to nie ma czyli zaczynająca się od nr1?

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Kulcia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia dzięki!
    Będę dzwonić i pytać, pójdę prywatnie to może się zgodzi.
    Moja pani ginekolog to mówiła że mogę przyjść z chłopcami, ale przez bóle brzucha i przyspieszona wizytę trafiłam w styczniu do innego lekarza, teraz też mnie umówili do innej pani ginekolog, bo do mojej już nie było terminów. Zrobiłam już terminy specjalnie do końca kwietnia żeby nie było że zaś trafię do kogos innego, bo chce iść do mojej.
    Jak się dziś nie zgodzą to chłopcy będą musieli poczekać na trzecie prenatalne. I wtedy wszystko zobaczą.
    Wiecie ciaza jak są już dzieci to przeżycie dla całej rodziny. Moi chłopcy to nawet do porodu się że mna wybierają 🙈 a jak mówię że jedzie ze mną tylko tata a oni przyjadą jak tylko urodzę to jest tylko "acha to tatę zawsze chcesz a nas nie" i obraza stanu

preg.png
  • Loka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek.
    Weekend zleciał tak szybko… wczoraj z mężem jeszcze ogarnialiśmy pokój i myśleliśmy nad układem… łóżeczko chyba wybrane, ale czekam jeszcze z zakupem. Na łopatki rozłożył nas przewijak. Z tego co wyczytaliśmy to konieczne jest zamówienie takiego drewnianego przewijaka na komodę - nasadki ? I jak to się montuje ? Taka listwa przed i za komodą i się wciska ? W takim razie - komoda nie będzie przytwierdzona do ściany (zazwyczaj producenci zalecają ) więc czy to nie będzie niestabilne ? Czy taką nakładkę mogę zamówić i zamontować na biurku o głębokości 70cm ? Ratujcie proszę, bo dla nas obojga to wszystko czarna magia jakaś 😂😂
    Za to resztę dnia spędziliśmy mega przyjemnie, bo wpadł kolega na kawę i byliśmy na długim spacerze z psem, potem pojechaliśmy sobie już sami na randkę do centrum, pochodziliśmy, zjedliśmy tajskie jedzonko i potem jeszcze na basen. Więc bardzo aktywnie i przyjemnie.

Dziewczyny współczuję przebojów zgagowych. Nie wyobrażam sobie jak musicie się męczyć :( Mnie na razie łapie tylko po niektórych produktach, więc unikam.

MaAnia cudowny taki masaż

Nalli na pewno aktywność nie zaszkodzi jeśli Ty się dobrze czułaś :) tańczysz coś konkretnego ?

O kamerze też myśleliśmy takiej zwykłej Xiaomi ze względu na zasięg. Sąsiedzi w domkach mają te nianie i często już na tarasie na zewnątrz im słabo działa, gdy dziecko śpi na piętrze, a niby deklarowany zasięg był większy. Mamy poprzedni telefon i wtedy moglibyśmy go używać jako nianię , gdyby się chciało podłubać na swoim coś.

Suomi powodzenia. Myślę, że jeśli nie uda Ci się uzyskać tych pomiarów to czas pomyśleć o zmianie lekarza. Zdjęcie zdjęciem, ale te parametry wskazują na prawidłowy rozwój bobasa…

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵

preg.png
  • Nalli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi pytaj o co potrzebujesz. Myślę, że lekarz MUSI Ci odpowiedzieć. Bywają różni, może Cię nie informuje o tym wszystkim bo wszystko jest okej i nie widzi potrzeby, aczkolwiek no powinien..nawet dla samego siebie żeby przy następnej wizycie porównać jak jest, bo do czego miałby się odnieść gdyby wystąpiła jakąś nieprawidłowość.
    MaAnia, widać takie ciężkie jedzonko nie dla Ciebie. Następnym razem zrezygnowałbym z panko, ale co do czekolady podjęłabym jeszcze jedną próbę 😅 uwielbiam w Wedla lekko gorzka z karmelem i solą morską 😍 i nawet cukier miałam po tym dobry!!
    Loka- tańczylam wiele lat od małego. Najpierw jakieś takie zwykłe dziecięce, potem hip hop, nawet byłam w zespole i jeździliśmy na zawody. Jako starsza przerzuciłam się na towarzyski, potem salsa kubańska a ostatnie lata spędziłam tańcząc zouka brazylijskiego. Mało kto to zna, ale dla mnie to był już taki majstersztyk doznań tanecznych. Brak choreografii, głównie improwizacja, w parze. Lata jeździłam na warsztaty, maratony taneczne (dla kogoś spoza brzmi absurdalnie;p), organizowałam eventy. To było moje życie jak byłam singielka. Potem poznałam męża i trochę zrezygnowałam, trochę pandemia to spowodowała. I chodziłam już raczej okazjonalnie, tylko.lokalne eventy. Ale uwielbiam to, daje mi poczucie wolności i spełnienia. Mam nadzieję że te kilka następnych miesięcy będę się tam zjawiać częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:29

MaAnia lubi tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
    preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka wrote:
    Weekend zleciał tak szybko… wczoraj z mężem jeszcze ogarnialiśmy pokój i myśleliśmy nad układem… łóżeczko chyba wybrane, ale czekam jeszcze z zakupem. Na łopatki rozłożył nas przewijak. Z tego co wyczytaliśmy to konieczne jest zamówienie takiego drewnianego przewijaka na komodę - nasadki ? I jak to się montuje ? Taka listwa przed i za komodą i się wciska ? W takim razie - komoda nie będzie przytwierdzona do ściany (zazwyczaj producenci zalecają ) więc czy to nie będzie niestabilne ? Czy taką nakładkę mogę zamówić i zamontować na biurku o głębokości 70cm ? Ratujcie proszę, bo dla nas obojga to wszystko czarna magia jakaś 😂😂
    Za to resztę dnia spędziliśmy mega przyjemnie, bo wpadł kolega na kawę i byliśmy na długim spacerze z psem, potem pojechaliśmy sobie już sami na randkę do centrum, pochodziliśmy, zjedliśmy tajskie jedzonko i potem jeszcze na basen. Więc bardzo aktywnie i przyjemnie.

Dziewczyny współczuję przebojów zgagowych. Nie wyobrażam sobie jak musicie się męczyć :( Mnie na razie łapie tylko po niektórych produktach, więc unikam.

Nalli na pewno aktywność nie zaszkodzi jeśli Ty się dobrze czułaś :) tańczysz coś konkretnego ?

O kamerze też myśleliśmy takiej zwykłej Xiaomi ze względu na zasięg. Sąsiedzi w domkach mają te nianie i często już na tarasie na zewnątrz im słabo działa, gdy dziecko śpi na piętrze, a niby deklarowany zasięg był większy. Mamy poprzedni telefon i wtedy moglibyśmy go używać jako nianię , gdyby się chciało podłubać na swoim coś.

Suomi powodzenia. Myślę, że jeśli nie uda Ci się uzyskać tych pomiarów to czas pomyśleć o zmianie lekarza. Zdjęcie zdjęciem, ale te parametry wskazują na prawidłowy rozwój bobasa…

Mamy od samego początku nakładkę na komodę drewnianą i komodę nieprzytwierdzoną do ściany. Nic nie jest niestabilne. Po prostu nie pozwalam dziecku wchodzić do szuflad i nie wysuwam ich wszystkich na raz (chociaż nawet jakbym to zrobiła to ciuszki niemowlęce nie ważą tyle, żeby ta komoda się jakkolwiek zachwiała i żeby ją to mogło przeważyć do przodu). Jedynie nie ma innej opcji jak to, że za komodą robi się przestrzeń. U nas pełni rolę schowka 😂
    Tak to wygląda: In-Collage-20250203-094603785.jpg
    post bilder

Loka lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia wrote:
    Mimblanee współczuję nocki i łącze się w bólu bo moja też tragiczna…wczoraj K zrobił na obiad piersi w panko i sosie słodko kwaśnym ia na deser pojechaliśmy do Wedla na gorącą czekoladę i efekt taki że całonocny nie spałam bolał mnie brzuch za gorąco za ciężko i wogle bleee zdecydowanie nie mogę tak jeść.

Suomi Twoje prawo do informacji więc pytaj śmiało🫶🏼 i oczywiście kciuki za wizytkę

Nalli super z tymi zajęciami grunt to się ruszyć później już człowiek zadowolony🫶🏼

Lexia dzięki za wyjaśnienie ja jednak muszę postawić na oddzielny sprzęt żeby widzieć cały czas jakoś tak mi się wydaje wygodniej.

Któraś z Was pisała o smoczkach avent, faktycznie choć w opisie jest że butelka ze smoczkiem 0+ to przychodzi ze smoczkiem nr2 ale nr0 jak szukam to nie ma czyli zaczynająca się od nr1?
    Tak, ten smoczek nr 1

MaAnia lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, dziewczyny mega współczuję tych rewolucji zgagowych🥺 strasznie Was męczy.

Suomi wybacz Bo pewnie pisałaś ale mi gdzieś umknęło - Ty te wizyty masz prywatne czy na NFZ i nie dostajesz zdjęć ani informacji? Śmiało pytaj i proś - sprawa dotyczyć Ciebie i Twojego dziecka więc raczej nie powinien robić Ci problemów. Trzymam kciuki żeby dzisiejsza wizyta była satysfakcjonująca 🙂

Dziewczyny z wadą wzroku - czy w ciąży okulista zakrapla Wam oczy? Bo zapisałam się żeby dopytać o te moje wskazania do cesarki ale pani w recepcji nie umiała mi powiedzieć czy w ciąży wolno zakrapiać oczy czy nie i nie wiem jak się przygotować, czy wziąć kierowcę czy będę mogła sama wrócić 🙂

• Loka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Matko, dziewczyny mega współczuję tych rewolucji zgagowych🥺 strasznie Was męczy.

Suomi wybacz Bo pewnie pisałaś ale mi gdzieś umknęło - Ty te wizyty masz prywatne czy na NFZ i nie dostajesz zdjęć ani informacji? Śmiało pytaj i proś - sprawa dotyczyć Ciebie i Twojego dziecka więc raczej nie powinien robić Ci problemów. Trzymam kciuki żeby dzisiejsza wizyta była satysfakcjonująca 🙂

Dziewczyny z wadą wzroku - czy w ciąży okulista zakrapla Wam oczy? Bo zapisałam się żeby dopytać o te moje wskazania do cesarki ale pani w recepcji nie umiała mi powiedzieć czy w ciąży wolno zakrapiać oczy czy nie i nie wiem jak się przygotować, czy wziąć kierowcę czy będę mogła sama wrócić 🙂

Będę miała badanie dna oka po 30tc i wtedy z kroplami :)

Lexia dzięki za podpowiedzi! Trochę mnie uspokoilas 😂

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵

preg.png
  • juszka_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos tych smoczków z avent to też miałam zagwozdkę ;) tam się chyba zaczyna od numeru 1 przy czym on oznacza bardzo wolny przepływ, nr 2-wolny przepływ, 3- średni, 4-szybki. Ja zamówiłam zestaw dla noworodka i przyszły mi właśnie 2,3,4 i nie rozumiałam skąd się to niby wzięło 😜
    Szabelka, myślę że krople do badania będą wręcz koniecznie- nie sądzę żeby mogły być jakimś zagrożeniem :)
    Ja się tu utożsamiam z Suomi, mi też moja pani doktor nie obliczała ostatnio wagi i innych parametrów. Za tydzień mam wizytę to też o to poproszę :)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamy!
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 🤞🏼🤞🏼🍀 Widzę, że niektóre z Was wyprawki mają prawie skończone 😃

Ostatni czas był u mnie mega intensywny 😮‍💨 Ale jakoś wszystko się udało pokończyć i dziś melduję się na L4, nareszcie! 🥳

Suomi, jesteś pacjentką, masz swoje prawa, nie obawiaj się zadawać pytań, bo to lekarza obowiązek poinformować Cię o rozwoju dziecka. Zacznie tylko USG to od razu wal - Doktorze, chciałabym wiedzieć jakich wymiarów jest moje dziecko, ile waży? O jak ładnie widać, poproszę takie zdjęcie na pamiątkę! Jeśli będziesz miała z nim ciągle pod górkę to pamiętaj, że lekarza prowadzącego można zmienić, Ty już długo się z nim męczysz 🫂

Kulcia, moja ostatnia wizyta to było spotkanie dziewczyn 💞 Super przeżycie🥰 Chodzę do lekarza prywatnie i zaobserwowałam, że normalne jest, że do gabinetu wchodzi mąż czy mama z dzieckiem, więc zabraliśmy Nutkę, a zanim poszłam się rozebrać do badania zapytałam czy przy USG może być córka,  mój Dr jest total pro rodzinny👌🏼Ale! Na prenatalne nie pozwala - to są często szczegółowe badania, przy których sam musi się skupić, żeby pomiary były dokładne i mąż wtedy tak, ale dzieciaki nie.

No i z tej wizyty również nie mam wymiarów Małej, ale wszystko jest ok, zwyczajnie zajęliśmy się tematami terminów badań, szczepień i wymazów, a ja nie zapytałam, bo obserwowałam też Starszą🙃

Współczuję Wam wszelkich niedogodności 🫂 Z moich to ta pokrzywka nadal jest i się rozsiewa na resztę ciała... Dr nie zalecił nic prócz wapna. I tak biorę Calperos 1000 x2 , smaruję miejscowo MaxiCortanem, używam emolientu ze srebrem i kończę opakowanie Zyrtec. Nic z tych rzeczy nie pomaga na dłuższy czas, także sprawdzę jeszcze Loratadynę i postaram się odwiedzić dermatologa. Poza tym kupiłam płyn hipoalergiczny do prania, sprzątam jak głupia, bo jedyne na co o tej porze normalnie mam uczulenie to kurz, odrzuciłam w diecie pomidory i przetwory z nich, a więcej pomysłów nie mam.

Czy któraś z Was też zmaga się z hemoroidami 😬 Wyskoczyło mi to dziadostwo po którymś razie pracy nad stawiającym się brzuchem 🙈 Najgorzej, że wczoraj znów miałam zawał, drugi raz pękło, krew się lała ze skrzepami, masakra 😵‍💫

Coś czuję, że te niedogodności będą mi towarzyszyły już do końca 🤐

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam dziękuję

Juszka_ no i ja miałam zagwostke bo napisane 0+ a smoczek 1 a położna mówiła 0 😁 nie mniej już w Gemini wrzuciłam do koszyka 1.

Nalli kiedyś też byłam mocno tańcząca ale jak przyszły dzieci na świat to już nie było czasu tylko praca praca.. ale super że masz taką pasję i jak możliwość to trzeba korzystać ;)

Angi90 hej hej współczuję hemoroidow, ja miałam po porodzie SN i długo je olewałam aż na nartach nie dałam rady na wyciąg usiasdz taki ból i wtedy mi koleżanka poleciła jakieś elektrody i pomogło do dziś nie wróciło tfu tfu tfu ale pewnie w ciąży nie można. Ratuj się maściami i czopkami🫶🏼

Dziś upolowałam torbę Mayoral praktycznie nówka za połowę ceny, wczoraj karuzelę FP podgrzewacz do chusteczek i kosz na pieluchy za połowę ceny i odrazu m lepiej😁
    Koszyki w Gemini, Rossmann i Allegro pełne ale tak jeszcze czekam z zakupem..
    Jeszcze może ktoś poleci płyn do mycia i odkażania zabawek? Mam trochę po siostrze córki grzechotek luk na fotelik itp ale wymagają czyszczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:48

Angi90 lubi tę wiadomość

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • sanda Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, krople będą konieczne ;-)

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka wrote:

Loka te nakładki kupuje się pod konkretny wymiar komody więc trzeba dobrze poszukać aby wymiary pasowały :)
    I moim zdaniem komody warto mocować do ściany ale dopiero jak dziecko zaczyna być mobilne i się wspina na wszystko co popadnie, więc wtedy taki przewijak jest już zazwyczaj za mały.
    Ja mam elementy montażowe do ściany do wszystkich mebli ale na razie tego nie robię, bo nie chce naruszać ścian jak nie wiem jaki będzie finalny ich układ za jakiś czas

preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaAnia, tak właśnie działam, bo nic więcej nie można, po porodzie jak nie znikną to idę to nawet wyciąć chirurgiczne 😐
    Twarde zabawki wyrzuciłabym do zmywarki i później wypłukała w occie, a miękkie do pralki z płynem do ciuszków po prostu. Tak prałam łuk, grzechotki pluszowe, pluszaki, tylko dobrze wrzucić te takie papierki do zbierania kolorów, gdyby któraś puściła farbę.

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    MaAnia, tak właśnie działam, bo nic więcej nie można, po porodzie jak nie znikną to idę to nawet wyciąć chirurgiczne 😐
    Twarde zabawki wyrzuciłabym do zmywarki i później wypłukała w occie, a miękkie do pralki z płynem do ciuszków po prostu. Tak prałam łuk, grzechotki pluszowe, pluszaki, tylko dobrze wrzucić te takie papierki do zbierania kolorów, gdyby któraś puściła farbę.
    Ale tak właśnie myślę czy np grzechotki nie naleją się woda?

Z hemoroidami podziwiam za odwagę ja się bałam iść na to chirurgiczne wycinane dlatego szukałam alternatywy😜

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Suomi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:

Prywatnie... 350zl za wizytę:/ to jest dr n med i pracuje w klinice, jest dobrym specjalista ale serio nie wiem co on odstawia teraz. Poprzednim razem było inaczej, więc podejrzewam, że w tym akurat gabinecie ma słaby sprzęt. No ale dziś będę mu mówić o tym, bo bez jaj.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
‹‹ 576 577 578 579 580
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ