🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama też zabrała małego terrorystę po południu i mogłam złapać drzemkę 🌸 ale dziwnie było samej w domu w ciszy 👀
Scandi-B kciuki na pokładzie za nasze bombelki☀️
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Default.owa wrote:Odebrałam właśnie wyniki pappy, miałam ją robioną w zeszły wtorek, czyli czekałam tydzień na wyniki.
Ryzyka dla bobo niskie.
Ale z kolei martwię się ryzykiem stanu przedrzucawkowego 1:30 i zahamowania wyrastania płodu 1:98. W zaleceniach mam branie acardu 150 mg na wieczór. Ze względu na branie heparyny będę to jeszcze konsultować z moją doktor prowadzącą.
Na razie bobo dobrze przyrastał, więc trzymam się myśli, że będzie dobrze.
Moja córka urodziła się jako hipotrofik. Lekarz powiedział, że jeśli to badanie wyjdzie na poziomie wysokiego ryzyka to wprowadzimy leki. Daj znać jak będzie u Ciebie 🙂 -
Napisałam do mojej doktor, bo wizyta dopiero 25.11. Jutro powinnam dostać odpowiedź i zobaczymy. Wierzę, że będzie dobrze. Na razie to tylko ryzyko, nikt nie stwierdził ani hipotrofii ani stanu przedrzucawkowego, więc staram się myśleć pozytywnie, bo mimo wszystko te ryzyka to 3.3% i 1.08%, więc są dość małe szanse, że będę to mieć.Sosenka93 wrote:Moja córka urodziła się jako hipotrofik. Lekarz powiedział, że jeśli to badanie wyjdzie na poziomie wysokiego ryzyka to wprowadzimy leki. Daj znać jak będzie u Ciebie 🙂
Muszę sobie powtarzać, że to tylko statystyka, nic potwierdzonego.
Acmvj lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
KurtynaMileczenia wrote:Jak to co się dzieje - maluch zażądał spanka i tak ma być 😂 witam w klubie
Hehe 😊 chyba tak 🥰😂 a ostatnio mówiłam że mam więcej energii😋
Ale swoją drogą coś dziwnie się czuję ,coś mnie mdli i tylko się wykąpałam i dalej w łóżku 🫢
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
-
Default.owa wrote:Napisałam do mojej doktor, bo wizyta dopiero 25.11. Jutro powinnam dostać odpowiedź i zobaczymy. Wierzę, że będzie dobrze. Na razie to tylko ryzyko, nikt nie stwierdził ani hipotrofii ani stanu przedrzucawkowego, więc staram się myśleć pozytywnie, bo mimo wszystko te ryzyka to 3.3% i 1.08%, więc są dość małe szanse, że będę to mieć.
Muszę sobie powtarzać, że to tylko statystyka, nic potwierdzonego.
Jasne ! Mysle, że nie masz się czym martwić. Daj proszę znać co zaleci lekarz 🙂
Default.owa lubi tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Jasne ! Mysle, że nie masz się czym martwić. Daj proszę znać co zaleci lekarz 🙂
Wiem, że nie mam, ale głowa I tak trochę pracuje. Matki chyba już tak mają.😅
Na pewnoz dam znać.
Sosenka93 lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
Super wiadomości z wizyt. 😍😍
Dziewczyny pozytywnie zazdroszczę. Ja czekam do jutra na prenatalne. Wizyta po pracy na 17:30
A w czwartek ginekolog prywatnie
12.11 wizyta na NFZ
Mocny stres i same czarne scenariusze. Ech co ta głowa robi. -
Hej,
Mogę dołączyć?
Na forum dołączyłam w 2022 przy staraniach o pierwsze dziecko. PCOS, nieregularne owulacje i zanikające miesiączki, po ok. roku starań, przy stymulacjach, zaszłam i w maju 2023 urodziła się córcia.
Karmiłam piersią 2l3m ponad, okres nie wracał, aż sobie wrócił w jakichś szalonych 60-dniowych cyklach.
No i na trzecim takim cyklu okazało się, że jestem w ciąży. Planowaliśmy się w sumie zacząc starać, ale zabierałam się do tego jak sójka za morze mając w głowie te regularne wizyty, monitoringi, zastrzyki, itd.
Było ciut stresowo od początku, bo ciąża wydawała mi się młodsza niż powinna, potem plamienie, w szpitalu orzekli, że puste jajo płodowe i zaprosili na indukcję poronienia (ale nie zostałam, bo 1. małe dziecko i tu lekarka sama zaproponowała, że mogę się zgłosić w innym dniu po ustaleniu tego ze swoim lekarzem, 2. chciałam najpierw iść do swojego gina na już umówioną wizytę zresztą, który pracuje w tym szpitalu), żeby 2 dni później na wizycie u mojego gina okazało się, że zdrowa ciąża z zarodkiem i serduchem. 🫣
No i tak sobie wytrwałam do już skończonego 12 tygodnia, jestem po prenatalnych w ubiegłym tygodniu, dziś dostałam pełne wyniki - ryzyka niskie, także uff. 😅
Trzymam kciuki za zbliżające się prenatalne! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 22:29
Agat99, ZuziaFruzia, Kassialka, Ania 93, Acmvj, zosiasamosia, Default.owa, anilewe, KurtynaMileczenia, Sosenka93, Scandi-B, Karpatka95, Nicole123, AniaB93, A_nulka, Kasieńka, kitka_, Polczi5, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
dracaena wrote:Hej,
Mogę dołączyć?
Na forum dołączyłam w 2022 przy staraniach o pierwsze dziecko. PCOS, nieregularne owulacje i zanikające miesiączki, po ok. roku starań, przy stymulacjach, zaszłam i w maju 2023 urodziła się córcia.
Karmiłam piersią 2l3m ponad, okres nie wracał, aż sobie wrócił w jakichś szalonych 60-dniowych cyklach.
No i na trzecim takim cyklu okazało się, że jestem w ciąży. Planowaliśmy się w sumie zacząc starać, ale zabierałam się do tego jak sójka za morze mając w głowie te regularne wizyty, monitoringi, zastrzyki, itd.
Było ciut stresowo od początku, bo ciąża wydawała mi się młodsza niż powinna, potem plamienie, w szpitalu orzekli, że puste jajo płodowe i zaprosili na indukcję poronienia (ale nie zostałam, bo 1. małe dziecko i tu lekarka sama zaproponowała, że mogę się zgłosić w innym dniu po ustaleniu tego ze swoim lekarzem, 2. chciałam najpierw iść do swojego gina na już umówioną wizytę zresztą, który pracuje w tym szpitalu), żeby 2 dni później na wizycie u mojego gina okazało się, że zdrowa ciąża z zarodkiem i serduchem. 🫣
No i tak sobie wytrwałam do już skończonego 12 tygodnia, jestem po prenatalnych w ubiegłym tygodniu, dziś dostałam pełne wyniki - ryzyka niskie, także uff. 😅
Trzymam kciuki za zbliżające się prenatalne! 🥰
Cześć! Jaka historia 🥹🥰
dracaena lubi tę wiadomość
-
Mogę dołączyć?
Witamy 🥰
Cos wam się ten maj mocno upodobał! 😊
Co do historii- wow ! Nie chce sobie wyobrażać jaki stres przeszłaś, ale ta radość po prenatalnych musiala być nieskończona 🩷
Na kiedy masz termin? I jak sie czujesz ?
-
Dracaena ale historia!
I kolejny poród na maj. Widać że Was szczęśliwy miesiąc.
U mnie też nie wrócił okres po porodzie. Młoda odstawiła się jakiś rok i 2 mc po i wtedy zaczelA się walka o powrót owulacji. Rozne tabletki, i czas leciał.
Aż w końcu się udało po 2 latach.
-
zosiasamosia wrote:Dracaena ale historia!
I kolejny poród na maj. Widać że Was szczęśliwy miesiąc.
U mnie też nie wrócił okres po porodzie. Młoda odstawiła się jakiś rok i 2 mc po i wtedy zaczelA się walka o powrót owulacji. Rozne tabletki, i czas leciał.
Aż w końcu się udało po 2 latach.
Dokładnie niesamowite jest to z jaką łatwością przychodzą niektórym lekarzom takie „werdykty”
Zosiasamosia- Powodzenia dzisiaj na prenatalnych!
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Mogę dołączyć?
Co za historia 😍 Witaj 🤗
-
@dracaena, u mnie podobnie jak u Ciebie - pierwsza córka również z maja 😁
Mogę zapytać o ile ciąża na początku była młodsza? Moja koleżanka jest teraz w takiej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 08:35
-
Hej 🥰 Powodzenia dzisiaj na wizytach 😊
Ja mam swoją jutro i lekki stresik się pojawił. Wczoraj robiłam jeszcze kontrolnie estradiol i progesteron i wyniki wyszły super. Mam nadzieję że lekarz odstawi mi część leków skoro łożysko już przejęło produkcję 😅.
A dziś byłam znowu na pobraniu krwi. Dostaliśmy w ramach nagrody w pracy bardzo obszerny pakiet na badania profilaktyczne. Fajna inicjatywa, uda się trochę zaoszczędzić 😊. Ku mojemu zdziwieniu udało się w miarę bez kolejki i poszło 5 fiolek krwi 🙈
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Dracaena witaj! 😄 Im nas więcej tym lepiej 😁
Wczoraj miałam badania krwi, tak patrzę chyba wszystko dobrze ale okaże się u lekarza za dwa tygodnie.
Rozważam zakup detektora tętna ale się boje, że będę się jeszcze bardziej nakręcać 🙃
I mam pytanie, szczególnie do tych które mają już dzieciaczki - planujecie chodzić/chodzilyscie do fizjoterapeuty uroginegologocznego? Dużo słyszałam, że właśnie dobrze jest pochodzić ale wiadomo to dodatkowy koszt 🤔
-
Hej
,
Dzięki za przyjęcie.
Kassialka, termin mam na 15.05, w pierwszej ciąży miałam na 16.05. 🫣😅 A czuję się niestety gorzej niż w pierwszej - na początku sporo mdłości, do teraz zdarza mi się rano wymiotować. No a teraz w ogóle podłapałam katar i ból gardła od młodej, także no.
Z terminem to ja wręcz nie dowierzałam, ale daleko nie szukając teść z 16.11, a jego młodszy brat z 17.11. 😅
Sosenka93, wg OM byłabym w skończonym 17 tygodniu, więc 5 tygodni różnicy. Ja sobie spekulowałam na bazie tego, gdzie mi się wydawało, że miałam owu, ale widocznie wtedy jej nie miałam tylko jeszcze później. Terminu z OM lekarze nigdzie mi nie wpisują, biorą pod uwagę wyłącznie USG.
Zosiasamosia, powodzenia na badaniach prenatalnych
Edit:
IT_Girl - ja polecam, sama chodziłam po 6 miesiącu bo w pierwszej pracowałam do 6 miesiąca. Mega sprawa również z nauką oddechu do porodu (u mnie skończyło się CC, ale po pełnym rozwarciu więc co się naoddychałam to moje 🙃).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 09:43
-
Hej ☺️
Dracaena witaj🌷.
-
Ja wczoraj w końcu złapałam bąbelka w detektorze.
Także lżej mi się zrobiło. Ale rano wstałam już z bólem brzucha, takim wiecie że stresu. Jakby miała mnie dopaść biegunka stulecia.
Próbuje zająć myśli pracą ale średnio dziś to wychodzi. Na dodatek nie wiem czy mąż zdąży wrócić z pracy.
Także jeszcze 5 godzin... -
zosiasamosia wrote:Ja wczoraj w końcu złapałam bąbelka w detektorze.
Także lżej mi się zrobiło. Ale rano wstałam już z bólem brzucha, takim wiecie że stresu. Jakby miała mnie dopaść biegunka stulecia.
Próbuje zająć myśli pracą ale średnio dziś to wychodzi. Na dodatek nie wiem czy mąż zdąży wrócić z pracy.
Także jeszcze 5 godzin...
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, postaraj się zająć głowę czymś innym.🩵🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻