🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaro90 wrote:ale to są podstawowe ryzyka czy już skorygowane ?
Skorygowane,
Podstawowe dla T21 257 (skorygowane 207)
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min

-
Raczej skorygowane. U mnie wyjściowe było 1:800Kaaro90 wrote:ale to są podstawowe ryzyka czy już skorygowane ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 14:04
-
Fiolek100 wrote:Skorygowane,
Podstawowe dla T21 257 (skorygowane 207)
Jak masz wynik panoramy to na 99% jest ok.
Jestes w górnej granicy wysokiego ryzyka, więc będą zalecać amnio, bo takie są wytyczne.
Ja miałam w poprzedniej ciąży wykonywaną amniopunkcję z mikromacierzami przy okazji amnioredukcji i nie taki diabeł straszny, ale to kwestia tego czego się bardziej boisz, czy 1% niepewności z NIPT, czy tego 0,5% powikłań po amnio.
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Mocno przytulam za stresy 🫂❤️ pamiętaj że pappa to statystyka. Ryzyko wydaje się duże, ale tak na prawdę prawdopodobieństwo że Maluszek jest zdrowy wynoszą 99,5%. A masz jeszcze wynik panoramy który jest dobry. Ale każda z nas rozumie ten stres, jeśli dla spokoju ducha potrzebujecie mieć pewność to amniopunkcja Wam ją da 🙏❤️Fiolek100 wrote:ja wlasnie wrocilam z prentalnych - ogolnie usg super, wszystko w normie (NT 1.7 mm, kosc nosowa obecena). Tak jak Wam pisalam, w poniedzialek dostalam wyniki panoramy, wszystkie ryzyka mega niskie, NATOMIAST, dzisiaj na pappie wyliczyli mi ryzyko ZD jako wysokie - 1 do 207
i teraz nie wiem co myslec, dr powiedziala, zebysmy zastanowili sie czy chcemy robic amniopunkcje, ale szczerze to chyba sie nie zdecyduje na to inwazyjne badanie. Co myslicie? Trzymac sie Panoramy i usg?
dodatkowo wyszlo mi ryzyko preeklampsji 1 do 228 i wewnatrzmacicznego zahamowania wzrostu 1 do 110
zlecono mi acard i wapn.
mial to byc fajny dzien, mielismy wieczorem powiedziec corce o ciazy a teraz nie wiem co myslec
Fiolek100 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Fiolek100 wrote:ja wlasnie wrocilam z prentalnych - ogolnie usg super, wszystko w normie (NT 1.7 mm, kosc nosowa obecena). Tak jak Wam pisalam, w poniedzialek dostalam wyniki panoramy, wszystkie ryzyka mega niskie, NATOMIAST, dzisiaj na pappie wyliczyli mi ryzyko ZD jako wysokie - 1 do 207
i teraz nie wiem co myslec, dr powiedziala, zebysmy zastanowili sie czy chcemy robic amniopunkcje, ale szczerze to chyba sie nie zdecyduje na to inwazyjne badanie. Co myslicie? Trzymac sie Panoramy i usg?
dodatkowo wyszlo mi ryzyko preeklampsji 1 do 228 i wewnatrzmacicznego zahamowania wzrostu 1 do 110
zlecono mi acard i wapn.
mial to byc fajny dzien, mielismy wieczorem powiedziec corce o ciazy a teraz nie wiem co myslec
Ooo Kochana - wdech i wydech, choć wiem że to nie jest takie proste. Ściskam Cię mocno i przesyłam ogrom pozytywnej energii. 💕
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że moja znajoma miała bardzo podobnie a dzidziuś urodził się cały i zdrowy. Nie zdecydowała się na amino, ale też stwierdziła że dla niej to bez różnicy i w sumie co będzie to będzie.
Fiolek100 lubi tę wiadomość
-
Czytam teraz wasze wpisy i zerknęłam jeszcze na swój wynik. U mnie też ryzyko stanu przedrzucawkowego 1:117, ograniczenia wzrastania płodu 1:196 i ryzyko porodu przedwczesnego 1:113 😔 jutro mam wizytę u ginekologa, pewnie też zaleci Acard.
Czy którejś z was wyszła inna płeć na prenatalnych a inna na kolejnym USG u ginekologa albo na badaniach genetycznych? Nie ukrywam, że nastawiłam się już trochę na dziewczynkę… 🤭 -
@ Fiolek100 Bardzo współczuję tego stresu związanego z wynikami ale skoro Panorama i USG jest dobrze to też bym uwierzyła, że reszta to tylko statystyka. Ja miałam ostatnio USG I wyszło super, ale dopiero w piątek będzie teleporada z omówieniem wyników krwi z lekarzem i też się zaczynam stresować czy aby na pewno nie ucieszyłam się zbyt wcześnie.. ale staram się wmawiać sobie, że USG jest najważniejsze.
W pracy poprosili żebym została do połowy stycznia, ma to dla mnie trochę korzyści finansowych więc wstępnie się zgodziłam 😉
Trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty!
Lira97 lubi tę wiadomość
-
Fiolek100 tak jak dziewczyny piszą- to tylko statystyka. USG i Panorama sa ważniejsze.
Zobaczysz że urodzisz zdrowego dzidziusia ❤️ -
Cześć dziewczyny, ja też po wizycie i w sumie to żadnych nowości. Lekarz zbadał.tylko szyjkę i nie zrobił.usg bo tydzień temu było prenatalne. Więc bez sensu wizyta.
Pierwszy raz miałam wizytę ginekologiczna bez USG 🙄
Kolejna dopiero początkiem grudnia. Więc trochę cierpliwości poćwiczę.
Nie wiem czy jutro uda mi się powiedzieć w pracy o ciąży. Czas leci a chciałabym pracować tylko do grudnia. Więc wypadałoby się już pochwalić nowiną. -
Ja czekam na jutrzejszą wizytę.
Będę miała pierwszy raz omówione wyniki pappy i ryzyk. Wyszły mi pośrednie ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu, więc ciekawa jestem czy dostanę Acard.
Pewnie też będę miała wyznaczony termin badania połówkowego. -
Przepraszam że tak bezpośrednio o sobie - ale większość z Was pamięta moją historię z wysokim ryzykiem ZD 1:162 a idealnym USG. Nie jestem w stanie opisać co się ze mną działo przez cały ten czas - nikomu nie życzę tak potężnego stresu..
dziś po 2tyg oczekiwań dostałam wyniki z NIPT
„Zdrowa dziewczynka” 🥹❤️
Tak się rozpłakałam, że pojęcia nie macie..
jak trochę się uspokoję, to opiszę Wam co po drodze się działo - może komuś, kto będzie w podobnej sytuacji doda to wiary w lepsze jutro..
Bardzo bym Wam chciała podziękować za liczne wsparcie, słowa otuchy i kciuki ❤️ postaram się nadrobić i przeczytać co tam u Was się działo podczas mojej nieobecności 🥹
Default.owa, Kassialka, Karpatka95, Wiolami, Fiolek100, Agat99, zosiasamosia, Cavarathiel, ZuziaFruzia, iiaawaak, Scandi-B, Tortie, Firest, IT_Girl, Kaaro90, anilewe, Monika33, Dalia, dracaena, Sosenka93, KurtynaMileczenia, A_nulka, Kaśik, ami_ami, kitka_, Nicole123, Piwonia37, Natt99, Kasieńka, Ania 93 lubią tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Przepraszam że tak bezpośrednio o sobie - ale większość z Was pamięta moją historię z wysokim ryzykiem ZD 1:162 a idealnym USG. Nie jestem w stanie opisać co się ze mną działo przez cały ten czas - nikomu nie życzę tak potężnego stresu..
„Zdrowa dziewczynka” 🥹❤️
jak trochę się uspokoję, to opiszę Wam co po drodze się działo - może komuś, kto będzie w podobnej sytuacji doda to wiary w lepsze jutro..
Bardzo bym Wam chciała podziękować za liczne wsparcie, słowa otuchy i kciuki ❤️ postaram się nadrobić i przeczytać co tam u Was się działo podczas mojej nieobecności 🥹
Fantastyczna wiadomość, wierzyłam, że właśnie taka będzie. 🩵
Lila777 lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
Lila777 wrote:Przepraszam że tak bezpośrednio o sobie - ale większość z Was pamięta moją historię z wysokim ryzykiem ZD 1:162 a idealnym USG. Nie jestem w stanie opisać co się ze mną działo przez cały ten czas - nikomu nie życzę tak potężnego stresu..
„Zdrowa dziewczynka” 🥹❤️
My wiedziałyśmy że tu bedzie szczęśliwe zakończenie, po prostu musiałbyśmy wierzyć mocniej niz Ty 💓
-
„Zdrowa dziewczynka” 🥹❤️
Wspaniałe wieści 😍😍😍😍😍
Witaj ponownie ,bardzo się cieszę🫶🏻
-
Dziekuje dziewczyny za wsparcie - naprawde doceniam!
Na usg bylo super zobaczyc malucha, mamy piekne zdjecia (poprosilam szczegolnie dla coreczki, zeby jak najlepiej mogla sobie wyobrazic brata w brzuchu), ale na razie sama nie wiem czy jej mowic, skoro sama nie czuje sie 100% pewna etc 😭
Lila - super wiadomosc, troche w takim razie mamy podobna sytuacje?
rozumiem, ze nie robisz amnio?
Lila777, Angolek97017, dracaena, Nicole123 lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min

-
Super wiadomość! ❤️ gratulacje zdrowej córeczki! ❤️Lila777 wrote:Przepraszam że tak bezpośrednio o sobie - ale większość z Was pamięta moją historię z wysokim ryzykiem ZD 1:162 a idealnym USG. Nie jestem w stanie opisać co się ze mną działo przez cały ten czas - nikomu nie życzę tak potężnego stresu..
„Zdrowa dziewczynka” 🥹❤️
-
Fiolek100 wrote:Dziekuje dziewczyny za wsparcie - naprawde doceniam!
Na usg bylo super zobaczyc malucha, mamy piekne zdjecia (poprosilam szczegolnie dla coreczki, zeby jak najlepiej mogla sobie wyobrazic brata w brzuchu), ale na razie sama nie wiem czy jej mowic, skoro sama nie czuje sie 100% pewna etc 😭
Lila - super wiadomosc, troche w takim razie mamy podobna sytuacje?
rozumiem, ze nie robisz amnio?
Dziękuję 🥹
Tydzień temu byłam u Pani genetyk prenatalnej - dostałam skierowanie po odbiorze złych wyników z pappy na amniopunkcję. Oczywiście zanim zdecydujesz się na amniopunkcję trzeba iść na wizytę ustalić co i jak.
Zdecydowałam się iść - z nastawieniem że znowu trafię na okropnych lekarzy jak przeczytałam opinie.. na miejscu okazało się że komentarze tym razem nie pokrywają się z obsługą jaką zastałam. Wystraszona weszłam do gabinetu, pani Doktor zobaczyła wyniki i mówi - następna biedna kobieta którą statystyki i wyliczenia rodem z PRL wystraszyły.
Powiedziała że to badanie NIPT mam zrobić i nie decydować się na amniopunkcję - no chyba że by wyszło coś nie tak z NIPT.
Za granicą taki wynik jak mój czy Twój nie jest uważany za wysokie ryzyko.. w Polsce podnieśli te ryzyka , ze względu na to ze nie każdą kobietę kiedyś było stać wydać 500€ na NIPT i z automatu dostawały możliwość zbadania się poprzez amniopunkcję. Kilka lat temu przy zarobkach ok 2500zl wydać całą wypłatę na NIPT było nierealne. Stąd te statystyki które już są przestarzałe, a w tych czasach już więcej ludzi stać na to badanie nieinwazyjne. Powiedziała że mój wynik to niskie ryzyko - uwzględniając obraz USG.
Nie zdecyduje się na amniopunkcję dzięki tej Pani właśnie.
Ufam, że obie nie mamy się już czym martwić 🥹
Agat99, Scandi-B, Fiolek100, Lira97, dracaena, A_nulka, Default.owa, Karpatka95, ami_ami, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Lila cudowna wiadomość na koniec dnia.
Nawet sobie nie wyobrażam ile przeszłaś stresu przez te dwa tygodnie. Najważniejsze że już jest wynik. Teraz Ci życzę, żeby cała reszta dni upłynęła w spokoju ❤️❤️❤️
-
Lila777 fantastyczna wiadomość ❤️ Mam nadzieję, że reszta ciąży będzie dla Ciebie dużo spokojniejsza!
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Lila777, super, wszystkie wierzyłyśmy że wrócisz z dobrymi wieściami 💓
Fiołek, u Ciebie też będzie dobrze ☺️ ja bym nie robiła amniopunkcji, tym bardziej uwzględniając to co napisała Lila 🌸
Fiolek100, Lila777 lubią tę wiadomość