🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila, bardzo się cieszę że tak się ułożyło. Będzie zdrowa córa, a Ty odreaguj ten stres, który przeżyłaś, odpocznij Kochana. Fiołek, Ty już zweryfikowałaś to w nipt, tylko w odwrotnej kolejności ☺️ więc na pewno też jest wszystko OK! Ponoć Panoramie można ufać!🙂🥰Lila777 wrote:Dziękuję 🥹
Tydzień temu byłam u Pani genetyk prenatalnej - dostałam skierowanie po odbiorze złych wyników z pappy na amniopunkcję. Oczywiście zanim zdecydujesz się na amniopunkcję trzeba iść na wizytę ustalić co i jak.
Zdecydowałam się iść - z nastawieniem że znowu trafię na okropnych lekarzy jak przeczytałam opinie.. na miejscu okazało się że komentarze tym razem nie pokrywają się z obsługą jaką zastałam. Wystraszona weszłam do gabinetu, pani Doktor zobaczyła wyniki i mówi - następna biedna kobieta którą statystyki i wyliczenia rodem z PRL wystraszyły.
Powiedziała że to badanie NIPT mam zrobić i nie decydować się na amniopunkcję - no chyba że by wyszło coś nie tak z NIPT.
Za granicą taki wynik jak mój czy Twój nie jest uważany za wysokie ryzyko.. w Polsce podnieśli te ryzyka , ze względu na to ze nie każdą kobietę kiedyś było stać wydać 500€ na NIPT i z automatu dostawały możliwość zbadania się poprzez amniopunkcję. Kilka lat temu przy zarobkach ok 2500zl wydać całą wypłatę na NIPT było nierealne. Stąd te statystyki które już są przestarzałe, a w tych czasach już więcej ludzi stać na to badanie nieinwazyjne. Powiedziała że mój wynik to niskie ryzyko - uwzględniając obraz USG.
Nie zdecyduje się na amniopunkcję dzięki tej Pani właśnie.
Ufam, że obie nie mamy się już czym martwić 🥹
Lila777, Fiolek100 lubią tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
IT_Girl wrote:Jak długo czekałaś na wynik? Też czekam i się zastanawiam kiedy będzie 😅
Tak mi się dzisiaj nic nie chce, a wypadałoby ruszyć tyłek gdzieś 🙃
Ja na Panoramę czekałam równo 9 dni kalendarzowych. Też w alabie.👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Firest wrote:Ja na Panoramę czekałam równo 9 dni kalendarzowych. Też w alabie.
Dostałam rano wyniki więc w sumie też 9 dni czekałam 😊
Lila super wiadomość i gratuluję dziewczynki 🩷
Fiołek, u Ciebie też wierzę że będzie ok, szczególnie że panorama wyszła dobrze 😊
Firest, Fiolek100, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze raz Serdecznie dziękujemy z moją Kruszynką Wam za wszystko 🥹❤️
Jeśli któraś z Waszych znajomych jest w podobnym wieku jak ja ( 33l w Grudniu skończę ) to polecajcie wydać te 2tys zanim ktoś dostanie wyniki z tej Pappy.. ja już wiem że stres i zdrowie nie ma ceny…
Ja się nastawiłam że jak coś nie tak z tych prenatalnych wyjdzie, to wtedy zrobię NIPT, ale ten stres nie był wart 2tys które dla spokoju mogłam wydać wcześniej i mieć w pupci wyniki pappy..
w piątek idę na kontrolę pierwszy raz po prenatalnych - wcześniej byłam w takim stanie, że nie dałam rady iść na normalną wizytę i oglądać usg.. oby ten cały stres nie zaszkodził mojej córeczce 🥹❤️
Monika33, Kassialka, A_nulka, Karpatka95, Polczi5, Natt99, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Lila, a dziś właśnie myślałam o Tobie🫂 tak bardzo się cieszę, że wynik nipt jest dobry 😍 i gratuluję Małej Księżniczki 💜
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Kochana ❤️ ja też ostatnie dni nie byłam na bieżąco z forum ☺️Karpatka95 wrote:Firest jbc odpisałam Ci na wiadomość 😅 Wybacz że dopiero teraz, ale nie ma żadnych powiadomień o wiadomościach i dopiero teraz się zorientowałam 😊
Karpatka95 lubi tę wiadomość
👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Kassialka, a jakie kierunki rozważasz? ☺️ Ja też właśnie planuję wykorzystać II trymestr na jakieś tygodniowe i leniwe wakacje, ale akurat wypadła nam zima ehh😣A mam obawy udać się w ciąży poza Europę (w razie czego, żeby mieć dostęp do wysokiego poziomu opieki medycznej). A Ty jakie masz zdanie? A Wy dziewczyny, któraś z Was planuje jeszcze wakacje przed MAJEM? 😊Kassialka wrote:Jutro planuje pójść na zakupy, ciuchów mi brakuje wygodnych a niestety po pracy nie ma szans na chodzenie po sklepach bo o 16 ja juz ciagne nogami i marze o kanapie 😆 będziemy tez szukać jakiegoś all inclusive na początek grudnia, nawet moja mama mnie przekonuje ze to pewnie ostatni raz na luzie i żebyśmy polecieli 😆
Trzymam kciuki za wizyty dzis ❤️👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Na pewno będzie wszystko dobrze ♥️ najważniejsze że takie dobre wiadomości nam przyniosłas 🥰trzymałam kciuki za Ciebie i szkoda tylko Twojego stresu i nerw przez te dwa tygodnie ☹️Lila777 wrote:Jeszcze raz Serdecznie dziękujemy z moją Kruszynką Wam za wszystko 🥹❤️
Jeśli któraś z Waszych znajomych jest w podobnym wieku jak ja ( 33l w Grudniu skończę ) to polecajcie wydać te 2tys zanim ktoś dostanie wyniki z tej Pappy.. ja już wiem że stres i zdrowie nie ma ceny…
Ja się nastawiłam że jak coś nie tak z tych prenatalnych wyjdzie, to wtedy zrobię NIPT, ale ten stres nie był wart 2tys które dla spokoju mogłam wydać wcześniej i mieć w pupci wyniki pappy..
w piątek idę na kontrolę pierwszy raz po prenatalnych - wcześniej byłam w takim stanie, że nie dałam rady iść na normalną wizytę i oglądać usg.. oby ten cały stres nie zaszkodził mojej córeczce 🥹❤️
-
Lila, cudowna wiadomość, super, że wyniki NIPT okej. 😊 Oby dalsza ciąża była juz bezstresowa!
Fiolek, to zawsze do rozważenia indywidualnie, myślę, że też namieszało to, że wynik NIPT był przed prenatalnymi, bo gdyby było odwrotnie, to pewnie byłabyś spokojna. 😊
Fiolek100, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Jeszcze raz Serdecznie dziękujemy z moją Kruszynką Wam za wszystko 🥹❤️
Lila, wzruszyłam się - czekałam tutaj na Ciebie 🥹 Ja kończę 33 lata w lutym 2026, jestem jeszcze przed prenatalnymi i bardzo się boję. Twoja wiadomość daje dużą nadzieję. Bądź szczęśliwa już do końca ♥️
-
Dziewczyny, ja mam dzisiaj wizytę u lekarza prowadzącego popołudniu i już oczywiście nie śpię. Ostatnią miałam 5 (!) tygodni temu. Jest we mnie dużo stresu. Proszę o kciuki 💐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 05:53
Agat99, KurtynaMileczenia, A_nulka, Default.owa, anilewe, Lila777, dracaena, ami_ami, Lira97, Fiolek100, Karpatka95, kitka_, Nicole123, Polczi5, Monika33, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Firest wrote:Kassialka, a jakie kierunki rozważasz? ☺️ Ja też właśnie planuję wykorzystać II trymestr na jakieś tygodniowe i leniwe wakacje, ale akurat wypadła nam zima ehh😣A mam obawy udać się w ciąży poza Europę (w razie czego, żeby mieć dostęp do wysokiego poziomu opieki medycznej). A Ty jakie masz zdanie? A Wy dziewczyny, któraś z Was planuje jeszcze wakacje przed MAJEM? 😊
Co roku w grudniu latam na wyspy Kanaryjskie, w tamtym roku Fuerteventura. Pogoda przyjemna, powyżej 20 stopni
Firest lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Weszłam dzisiaj na wagę i nie bardzo mi się podoba co tam zobaczyłam 🫣 Już prawie 4kg na plusie, pewnie część to zatrzymana woda bo czuję się trochę napuchnięta ale i tak.
Chyba muszę powstrzymać moje zachcianki 😅 A przecież w miarę kontroluję co jem, więc boje się pomyśleć co by było jakbym nie kontrolowała 😂
A jak waga u was? W górę, w dół? -
U mnie narazie waga stoi, albo nawet lekko w dół. Ale pamiętam jak w poprzedniej ciąży ruszyła w górę to już żadna siła nie była w stanie tego zatrzymać 🤣 chociaż też zachcianki miałam większe2018 - początek starań
2020- start klinika
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start InVitro
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀 --> 💚JEST DRUGA KRESKA!
08 .2023- 💙 13:22, 3540g., 53cm💙

-
A i najważniejsze - prosiłabym o wpisanie na pierwszą stronę z TP 29.05 😉2018 - początek starań
2020- start klinika
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start InVitro
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀 --> 💚JEST DRUGA KRESKA!
08 .2023- 💙 13:22, 3540g., 53cm💙

-
U mnie waga bez zmian ale nie wiem jak to możliwe bo w jeansy się ledwo zapinam i biust też dużo większy. Co prawda liczę w aplikacji co jem ale nie ogranicza mnie to niestety w podjadaniu słodkości..IT_Girl wrote:Hej dziewczyny! Weszłam dzisiaj na wagę i nie bardzo mi się podoba co tam zobaczyłam 🫣 Już prawie 4kg na plusie, pewnie część to zatrzymana woda bo czuję się trochę napuchnięta ale i tak.
Chyba muszę powstrzymać moje zachcianki 😅 A przecież w miarę kontroluję co jem, więc boje się pomyśleć co by było jakbym nie kontrolowała 😂
A jak waga u was? W górę, w dół? -
Hej dziewczyny, nie było mnie cały weekend, bo ciągle coś. Ale jestem na bieżąco.
Lila cieszę się, że u Was ok 🩷
Moja siostra właśnie jak była w ciąży z ostatnim, a miała wtedy 38 lat to lekarz po usg mówił, że pappaoze wyjść zła, bo wiek i starszy syn z ZD. Ale wyszła ok, ale wtedy i tak zrobiła panoramę, synek zdrowy. Ja nie kumam tego badania serio.
Co do prenatalnych to ja mam jutro o 9.00 - oczywiście stresik jest i główka pracuje, chociaż próbuje sobie wmówić, że po co ten stres - będzie dobrze, bo od początku wszystko jest ok! ☺️😄 Mam badanie u mega dobrego lekarza, chociaż podobno z komunikacją u niego słabo, ale właśnie kumpela robiła u niego badania i mówiła, że bada mega długo.
Dziś mam. Jeszcze do rodzinnego, bo robiłam te badania 20+ i w przedszkolu synek ma przedstawienie, więc jakoś minie ten dzień. 🙃
-
U mnie waga w górę, ale bez zaskoczenia. Zawsze miałam problem z wagą, więc teraz to odczuwam 3x bardziej. W większości to woda i działające hormony, bo wiem jak puchłam w fazie lutealnej 😆.
Sosenka miliony kciuków 🥰.
U mnie wyszło niskie NT więc to z automatu zaniża np. ryzyko w Pappa. Zobaczymy co wyjdzie, jak dostanę wyniki ☺️ -
Trzymam kciuki ! 💕Sosenka93 wrote:Dziewczyny, ja mam dzisiaj wizytę u lekarza prowadzącego popołudniu i już oczywiście nie śpię. Ostatnią miałam 5 (!) tygodni temu. Jest we mnie dużo stresu. Proszę o kciuki 💐
Ja mam jutro te prenatalne i też już miałam ciężką noc więc doskonale rozumiem ogrom stresu 😮💨🙈
Jeśli chodzi o wagę u mnie 5kg na plus 😵💫 ale no teraz dopiero spada ze mnie wilczy głód, wcześniej nie mogłam spać w nocy bo mi tak ssało w żołądku, a niestety marchewki czy jabłuszko tego nie hamowało 🤣 ale jestem też niska więc może temu tak szybko ta waga idzie 🤔