SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • anilewe Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:

Ja dziś miałam standardową wizytę, od nowego roku +50 zł. 🙃 Wszystko git, trochę naciągane bo dzieć niewspółpracujący ok. 560g. 😅
    Sporo 🤐 moja pani doktor szczęśliwie podniosła tylko 10 zł

♀️1994 ♂️1990 ⛪2022

1️⃣
    04.2025 ⏸️🤩
    05.2025 poronienie zatrzymane😭 (11 tydz./ 8+0 💔)

2️⃣
    08.2025 ⏸️🌈😍
    10 dpo- beta 43,90, 13 dpo- beta 302,00
    05.2026 czekamy... 💙

preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z witamin biorę puerie duo ☺️

A z wyprawkowych rzeczy udało mi się wczoraj kupić na olx komodę Hemnes w super cenie .Miałam ją przy synku i super się sprawdziła jako przewijak i do przechowywania ubranek . Poprzedni właściciel przemalował ją na piękny pudrowy róż więc jeszcze bardziej mi się podoba dla córeczki ❤️

anilewe lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Natt99 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Tak jak Ssilvia mówi, że mogą wystąpić wcześniej to ja już je mam +/- od miesiaca, a jestem w 23 tc. Biorę magnez w suplementach plus dodatkowo magnez 🙈
    Sporo wam gin podniósł cenę, ja się pocieszam że na prywat się tak często nie widzę z ginekologiem tylko na NFZ. Glukozę też będę mieć na NFZ i mój lekarz powiedział, że na razie na glukozę mi nie da skierowania bo teraz się wykonuje ja między 26 a 28 tc 🤔

Ssilvia lubi tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
  • Kropka787 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczepicie się w ciazy na grypę, RSV i krztusiec? Mam dylemat czy sie szczepić...

• dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Dziewczyny mam już używany wózek 3w1. Pojechaliśmy zobaczyć bo to dobra marka, stał rok czasu więc cały do prania ale „mechanicznie „ ok. I to zaledwie 600 zł 😊

Pochwal się jaki. 😊

anilewe, ano, niestety. Ale mój lekarz w innych punktach te 50 zł więcej już miał za wizytę w zeszłym roku, tylko my jeździmy do jego gabinetu przy domu, a tam zwykle trochę taniej (i nam akurat najbliżej). Ja jedynie myślę sobie, że no... inflacja już aż tak nie szaleje, a ceny za wizytę już tak. 🤣 Dobrze, że 1x w miesiącu i na szczęście wszystkie badania mam w ramach pakietu medycyny prywatnej.

Kropka787, szczepię się na wszystko. Grypę mam już za sobą - późno się szczepiłam, bo w styczniu, jakoś sąsiedzi z grypą mnie zmobilizowali. Krztusiec szczepiłam się w poprzedniej ciąży i teraz też będę, no i cieszę się, że ciężarne mają refundację na szczepienie na RSV, bo ono u maluszków jest niebezpieczne.

A z witamin biorę Pregnę, z żelazem. Hemoglobina to mi się od ostatniego miesiąca podniosła na 13. 😅 Na końcówce poprzedniej ciąży miałam problem z żelazem, no i nasza młoda też zaliczyła już anemię i pół roku brania żelaza, więc wolę brać suple z żelazem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:04

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka787 wrote:
    Dziewczyny, szczepicie się w ciazy na grypę, RSV i krztusiec? Mam dylemat czy sie szczepić...
    Chcę się zaszczepić na RSV i krztusiec, wszędzie polecają te szczepienia ze względu na ochronę rónież dla maluszka po narodzinach więc jak jest taka możliwość za darmo to na pewno skorzystam.

iiaawaak lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    de45992e503d4.jpghttps://zapodaj.net/plik-Dtl9B6fyQB

Marka Bugaboo

Powiem szczerze że zastanawiałam się nad nowym gorszej marki ale jak zobaczyłam jak ten się prowadzi to rewelacja.

Natt99, dracaena, iiaawaak, Agat99 lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • iiaawaak Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka787 wrote:

Tak, szczepię się przeciwko rsv i krztuściowi. Jeśli mała by złapała to są naprawdę poważne choroby dla noworodków, a zaszczepienie zgodnie z kalendarzem chroni też malucha.

Na początku ciąży i sezonu też szczepionki na grypę i Covid wleciały bo miałam miesięczną delegację zagraniczną. A gorączka długotrwała na wczesnym etapie może nawet spowodować poronienie.

👱‍♀️'93 👱‍♂️'94

💔 🪽 14.02.2025 (7+4 / 9+3)

⏸️ 08.09.2025/14 dpo
    01.10.25: CRL 0,87 cm, FHR+
    11.10.25: CRL 1,84 cm, FHR 176
    14.11.25: CRL 7,34 cm, FHR 147 🩷 tri 21 1:690
    26.11.25: FHR 140
    03.12.25: SANCO ryzyka niziutkie 🩷
    22.12.25: FHR 140
    12.01.26: 452 g

preg.png
  • Lavariavel Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z suplementow dla kobiet w ciazy biorę pregna, do tego mam didatkowo wit D3 1x2000jm, magnez +b6 3x dziennie, Duphaston 3x , euthyrox100x1, nospa powinnam 3 razy ale jak mnie nie boli to nie biore lub biore 2x.
    Jestem pod kontrolą endokrynologa- mialam badaną wit d3 i mialam na dolnej granicy dlatego mam 4tys jednostek na dzien, magnez badalam to tez na dolnej granicy.
    Prawdopodobnie dojdzie mi Akard. Lekarz na prenatalnych mowil ze w moim przypadku powinnam brac od 16tc bo mam ryzyko stanu przedrzucawkowego. Paradoksalnie pierwsze prenatalne robil mi niby specjalista z Warszawy na NFZ i mowilam ze pierwsza ciaza zakonczona cc z powodu stanu przedrzucawkowego a w dokumentach tego nie wpisal i w jego ocenie mam niskie predyspozycje. A u tego co teraz bylam z nim rozmawialam to jak najbardziej jestem w grupie ryzyka i powinnam przyjmowac akard. Moj maz jak go nasluchal sie to tragedia. On strasznie panikuje.

Ja mam w domu zestaw do szpitala z uwagi na to ze jednak musialam byc przygotowana na punkcje i wgl. W domu tez spie w dlugich koszulkach przewaznie. Wole nago ale juz moj syn jest nieco duzy wiec staram sie nie paradowac nago. Nie mam problemu z byciem nago, ogolnie z tematem nagosci ale juz staram sie nie przesadzac :)

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka787 wrote:
    Dziewczyny, a jakie witaminy stosujecie w 2 trymestrze? Możecie polecić jakies bez żelaza?

Ja w dalszym ciągu biorę wszystko w osobno. Folian, Wit. B12, DHA, cholina, Wit. D, magnez, jod, lekarz kazał jeszcze dodać 3x1 wapń i Acard.
    Głównie stosuje Prenacaps ale też inne. Sprawdzam składy. 🙂
    Mam pojemnik na leki jak senior 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:03

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Kupiłam tę: https://allegro.pl/oferta/koszula-abigail-nocna-ciazowa-do-karmienia-piersia-l-xl-13933351766 dla mnie ważne, że bez zbędnych rysunków itp 🤣

Warte uwagi są podobno też z Formommy coś takiego jeszcze. W nocy do karmienia też spoko sprawa, bo łatwo odpiąć.

Dziękuję, chyba też skorzytam 🙂 Dasz znać jak rozmiarowo wypadają te koszule z allegro?

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Nat99, ja mam skurcze Braxtona Hicksa od 21tc, tak samo jak w 1 ciąży. Brzuch mi twardnieje dosc czesto. Szyjka super, stabilne 4 cm. W pierwszej ciazy szyjka stalowa, 4 cm do samego końca mimo regularnych przepowiadających. 🙈 To co pomaga to Aspargin. 🙂 Ale i tak nie sa jakies mega uciążliwe.

Ja dziś miałam standardową wizytę, od nowego roku +50 zł. 🙃 Wszystko git, trochę naciągane bo dzieć niewspółpracujący ok. 560g. 😅

U mojego też +50zł 🫠🙈

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka787 wrote:

Ja się nie szczepię

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
‹‹ 284 285 286 287 288
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ