🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczęłam od dużych rzeczy z wyprawki więc z tych rzeczy do szpitala nic nie mam jeszcze 😅 Mówię sobie ,że wszystko kupię jak będę na L4 😂
Zrobiłam sobie badania D3, B12, żelazo i ferrytyne. Żelazo niby w normie ale ferrytyna szura po ziemi. Jeszcze w czwartek będę robić morfologię więc będę widzieć jaka jest hemoglobina i pokaże lekarzowi. A myślałam, że całkiem dobrze się odżywiam 🙃, szczególnie że przed ciążą badałam i było ok. No ale ciąża rządzi się własnymi prawami.
dracaena lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Oki dziękuję, idę w przyszłym tygodniu na krzywą, to od razu też ciachnę oprócz standardowej morfologi te witaminy - bardzo mnie dziwi, że lekarze nie przywiązują do tego takiej uwagi…
Właśnie byłam w paczkomacie po koszule dwie z Vinted- za 10zl sztuka haha ale jeszcze ze 3 sobie kupię, podobno człowiek mocno się poci i warto mieć ich kilka.. a że nie będę z nich potem korzystać to się odda komuś za darmo albo wystawi znowu na Vinted 😁 obie przystosowane oczywiście do karmienia 😊 pierwsze moje zakupy ciążowe zostały dokonane.
Wrzucisz fotkę? Bo nie wiem nawet czego szukać 🙈 -
Ja z zalecenia lekarza stosuję ciagle prenatal unoKropka787 wrote:Dziewczyny, a jakie witaminy stosujecie w 2 trymestrze? Możecie polecić jakies bez żelaza?
,
Teraz mam pregna start, bo nie było nigdzie w okolicy prenatal. Ale wrócę do prenatal, jak wykończę opakowanie. -
Krzywa do przodu 💪 69,4/165/151.
Agat99, Ssilvia, IT_Girl, Kassialka, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Anemia w ciąży jest częsta, a niestety w ciąży nie łatwo podnieść wskaźników. Ja mam zwiększona dawkę żelaza. Teraz na wizytę muszę właśnie kwas foliowy, ferrytyne i b12 zrobic.IT_Girl wrote:Ja zaczęłam od dużych rzeczy z wyprawki więc z tych rzeczy do szpitala nic nie mam jeszcze 😅 Mówię sobie ,że wszystko kupię jak będę na L4 😂
Zrobiłam sobie badania D3, B12, żelazo i ferrytyne. Żelazo niby w normie ale ferrytyna szura po ziemi. Jeszcze w czwartek będę robić morfologię więc będę widzieć jaka jest hemoglobina i pokaże lekarzowi. A myślałam, że całkiem dobrze się odżywiam 🙃, szczególnie że przed ciążą badałam i było ok. No ale ciąża rządzi się własnymi prawami.
Ja pueria duo biorę. Tzn biorę prenatal duo, ale mi się kończy i wróciłam do pueria. -
Ja kupuje nowe, na allegro polski producent, bawełna i 52 złLila777 wrote:Oki dziękuję, idę w przyszłym tygodniu na krzywą, to od razu też ciachnę oprócz standardowej morfologi te witaminy - bardzo mnie dziwi, że lekarze nie przywiązują do tego takiej uwagi…
Właśnie byłam w paczkomacie po koszule dwie z Vinted- za 10zl sztuka haha ale jeszcze ze 3 sobie kupię, podobno człowiek mocno się poci i warto mieć ich kilka.. a że nie będę z nich potem korzystać to się odda komuś za darmo albo wystawi znowu na Vinted 😁 obie przystosowane oczywiście do karmienia 😊 pierwsze moje zakupy ciążowe zostały dokonane.
zamówiłam sprawdzić dziś jedna, ale ma dobre opinie. Na Vinted teraz to mam wrażenie, że ceny sobie takie ustalają jak za nowe, a często w fatalnym stanie.
-
Gratulacje za dzisiejsze połówkowe dziewczyny! ❤️
Ja byłam dziś na kontroli u endokrynologa i zapisal mi dodatkowe żelazo na receptę, trochę się zdziwiłam bo faktycznie hemoglobina trochę spadła ale jeszcze jestem w normie i ginekolog mówił że ładna, a ten że za mało. Mam kolejną morfologie w poniedziałek to we wtorek na wizycie dopytam gina czy faktycznie brać więcej czy olać.
Ja biorę Prenatal Duo (z żelazem wlasnie) I tam jest niby wszystko co potrzeba 😉 ale w trakcie zimy dodatkowo jeszcze kolejne D3, magnez, Prenacaps z żurawina i wit c., Nospe i Acard. Niby zdrowa ciąża, a jednak jak spojrzę na tą ilość tabletek to dużo wychodzi 😜
Pierwszą koszulę nocną kupiłam rok temu jak musiałam iść do szpitala z poronieniem.. Nie miałam nic i szybko po drodze weszłam do Sinsaya, teraz mam już 3 szt ale też kupuję jak najtańsze bo nie lubię w czymś takim spać. -
ami_ami wrote:Anemia w ciąży jest częsta, a niestety w ciąży nie łatwo podnieść wskaźników. Ja mam zwiększona dawkę żelaza. Teraz na wizytę muszę właśnie kwas foliowy, ferrytyne i b12 zrobic.
Ja pueria duo biorę. Tzn biorę prenatal duo, ale mi się kończy i wróciłam do pueria.
Właśnie wiem o tym, że może być anemia. Lekarz na moje wcześniejsze wyniki nic nie mówił ani nie zlecał nic dodatkowego, sama postanowiłam zrobić dodatkowo dla pewności. Także pewnie też będę suplementowac. -
ami_ami wrote:Ja kupuje nowe, na allegro polski producent, bawełna i 52 zł
zamówiłam sprawdzić dziś jedna, ale ma dobre opinie. Na Vinted teraz to mam wrażenie, że ceny sobie takie ustalają jak za nowe, a często w fatalnym stanie.
Podeślesz link ? -
anilewe wrote:Krzywa do przodu 💪 69,4/165/151.
Super
Jak bylo ?
-
U mnie dziewczyny po połówkowych wszystko w porządku
młody waży 350 g 🥰
A co do witamin , to ja biorę wszystko osobno bo biorę metylowana formę kwasu foliowego i większość kupuje z Allines , gdyż mają dobry skład 🙂
Kwas metylowany, d3, omega 3, b12 i b6👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH