🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila777 No to wstępnie - rodzimy razem haha 😁❤️ gratulacje 💪
Oo to zobaczymy czy uda nam się w terminie 😁ja również gratuluję ❤️
Chociaż ja tutaj do tej pory w szoku jestem ale bardzo szczęśliwa bo to moja 6 ciąża - 2 poronienia w tym bliźniaczej ciąży, śmierć córci w 5 miesiącu ciąży i dwie cudowne corcie 😁❤️z tym że jedna ma 5 miesięcy 🤣Lila777 lubi tę wiadomość
-
W końcu po całym dniu dojechałam do domu;)
Mamy serduszko❤️❤️ I 5mm największego szczęścia 😍😍Martt95, Młodamama2, Acmvj, Lila777, anilewe, Lola_a, KurtynaMileczenia, Kassialka, Ania 93 lubią tę wiadomość
-
Ssilvia Nie ma żadnych zasad co do tego kiedy można dołączyć i kiedy można zacząć sie cieszyć 😁Mąż dobrze prawi!
Monika33 5 miesięczny maluch na pokładzie i już kolejna ciąża? 😲 Ale szaleństwo! 😀
liwka Aaaaa, super! Gratulacje!❤️ Jest maluszek na pokładzie, niech teraz ładnie rośnie ❤️liwka, Ssilvia lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ Cross match 27%, Allo mlr 0%, ANA1+, cytokiny i IMK rozjechane
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
-
Monika33 wrote:Lila777 No to wstępnie - rodzimy razem haha 😁❤️ gratulacje 💪
Oo to zobaczymy czy uda nam się w terminie 😁ja również gratuluję ❤️
Chociaż ja tutaj do tej pory w szoku jestem ale bardzo szczęśliwa bo to moja 6 ciąża - 2 poronienia w tym bliźniaczej ciąży, śmierć córci w 5 miesiącu ciąży i dwie cudowne corcie 😁❤️z tym że jedna ma 5 miesięcy 🤣
Jej to masz spory bagaż doświadczenia i tego dobrego i tego przykrego, tym razem musi się znowu udać ❤️
Monika33, Firest lubią tę wiadomość
33l 👩❤️👨 35l
🐶🐈
3CS
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
23.08.25 bhcg 57
25.08.25 bhcg 151
27.08.25 bhcg 367
30.08.25 bhcg 1315
1 kontrola 17.09 -
liwka wrote:W końcu po całym dniu dojechałam do domu;)
Mamy serduszko❤️❤️ I 5mm największego szczęścia 😍😍
Jeeej gratulacje! ❤️liwka lubi tę wiadomość
33l 👩❤️👨 35l
🐶🐈
3CS
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
23.08.25 bhcg 57
25.08.25 bhcg 151
27.08.25 bhcg 367
30.08.25 bhcg 1315
1 kontrola 17.09 -
Cześć Majowe Mamusie!
Z łezką w oku zobaczyłam wątek "majowe mamy 2026", ponieważ zostałam majową mamą, ale 2025. Wpadłam Wam życzyć powodzenia, "nudnych" ciąż oraz samych wspaniałości i czerpania garściami z bycia "majową mamą" - najlepszy miesiąc do porodu!
Dużo zdrowia i trzymam kciuki!Acmvj, liwka, Cavarathiel, ŚWIEŻYNKA97, Lila777, Martt95, anilewe, Monika33, Lola_a, KurtynaMileczenia, AniaiX, Ania 93, Firest lubią tę wiadomość
-
Mervee wrote:Cześć Majowe Mamusie!
Z łezką w oku zobaczyłam wątek "majowe mamy 2026", ponieważ zostałam majową mamą, ale 2025. Wpadłam Wam życzyć powodzenia, "nudnych" ciąż oraz samych wspaniałości i czerpania garściami z bycia "majową mamą" - najlepszy miesiąc do porodu!
Dużo zdrowia i trzymam kciuki!
Dziękujemy za kciuki, oby faktycznie wszystkie ciąże były tu z tych nudnych 😁Mervee, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ Cross match 27%, Allo mlr 0%, ANA1+, cytokiny i IMK rozjechane
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
-
Ssilvia wrote:Witajcie dziewczyny, jeszcze nie mam śmiałości oficjalnie dołączyć. Mam dopiero jedna beta. W poniedziałek będę mogła zrobić druga. Ale już was podczytuje. Pierwszy raz dwie kreski po roku starań gdzie zawsze biel. Jeszcze nie wierze. Kolejne dni okażą się najważniejsze.
O rany. Ale ja sie ucieszyłam jak Cie zobaczyłam!
Trzymam kciuki ✊️ i po cichutku Gratuluję! 🥹🥰Ssilvia lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
23.08 ⏸️🥹
25.08 BETA 214,000mIU/ml
27.08 BETA 488,000mIU/ml
09.09 Zarodek młodszy o 6 dni🤔 widać pulsujące ♥️
16.09 👩🏼⚕️⏳️ -
Monika33 wrote:
dwie cudowne corcie 😁❤️z tym że jedna ma 5 miesięcy 🤣
Oo jaaaa. Szaaaaloni rodzice❤️ Malutka chociaż jest łaskawa i przesypia nocki? Ile lat ma starsza córeczka? 😃Monika33 lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:Ssilvia Nie ma żadnych zasad co do tego kiedy można dołączyć i kiedy można zacząć sie cieszyć 😁Mąż dobrze prawi!
Monika33 5 miesięczny maluch na pokładzie i już kolejna ciąża? 😲 Ale szaleństwo! 😀
liwka Aaaaa, super! Gratulacje!❤️ Jest maluszek na pokładzie, niech teraz ładnie rośnie ❤️
No tak powiem że taka delikatna wpadka 🤣 tyle miesięcy było starań o każdą ciążę i jak w zegarku wszystko musiało być a tu nagle jedno szaleństwo i ciąża 🤣także będzie szaleństwo oj szaleństwo 😁ale bardzo się cieszę, nie powiem że załamana jestem, zaskoczona bardziej 😉Firest lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Jej to masz spory bagaż doświadczenia i tego dobrego i tego przykrego, tym razem musi się znowu udać ❤️
Swoje przeszliśmy z mężem ale nie żałuję żadnej walki 😁starsza córkę miałam szans 50/50 że donoszę bo krwotoki miałam jak z kranu ale leżałam dwa miesiące plackiem i urodziła się w 40 tygodniu 😉😁Acmvj, Firest lubią tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Oo jaaaa. Szaaaaloni rodzice❤️ Malutka chociaż jest łaskawa i przesypia nocki? Ile lat ma starsza córeczka? 😃
Mała jest jak jej siostra od początku od urodzenia potrafiła spać prawie całą noc bez butelki i potem butelka i do 10 rano spala a teraz zasypia 19-20 i wstaje 7-7.30 rano ale jest bez smoczka, co my przeszliśmy walki ze smoczkiem i lipa. Starsza ciągnęła i było lepiej jej spać ale tutaj nie mam co narzekać. Starsza ma w październiku 5 latek.
Córcia co zmarła miałaby w październiku 23- 2 latka. Także różnica duża teraz między starsza a młodsza.
Uwierz mi że ja czułam że chyba ciąża i mówię zrobię test przed miesiączką bo może będzie negatywny i przestanę zastanawiać się a tu patrzę dwie krechy i szok😁jak widać lekarz to był mi zbędny do ciąży 🤣 wystarczyło na luzie, bez presji 🤣Lila777 lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Mała jest jak jej siostra od początku od urodzenia potrafiła spać prawie całą noc bez butelki i potem butelka i do 10 rano spala a teraz zasypia 19-20 i wstaje 7-7.30 rano ale jest bez smoczka, co my przeszliśmy walki ze smoczkiem i lipa. Starsza ciągnęła i było lepiej jej spać ale tutaj nie mam co narzekać. Starsza ma w październiku 5 latek.
Córcia co zmarła miałaby w październiku 23- 2 latka. Także różnica duża teraz między starsza a młodsza.
Uwierz mi że ja czułam że chyba ciąża i mówię zrobię test przed miesiączką bo może będzie negatywny i przestanę zastanawiać się a tu patrzę dwie krechy i szok😁jak widać lekarz to był mi zbędny do ciąży 🤣 wystarczyło na luzie, bez presji 🤣
Mój synek też zmarł w 2023. U nas bez pomocy lekarzy praktycznie szanse na ciążę są zerowe. Biorąc pod uwagę, że to jest moja druga ciąża w ciągu 5 lat starań, gdzie 3 spędziliśmy w klinikach.
Liczę, że tym razem los się do nas jednak uśmiechnie 😁🤞
A Ciebie mega podziwiam, że tak super sobie radzisz 👌Monika33 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️
-
Cześć. I ja też nieśmiało dołączam. Podczytywałam stary wątek i ten od początku. Wizytę u lekarza mam zaplanowaną już od miesiąca na 22.09. Będzie to wg kalendarza 5+4 i teraz się zastanawiam czy zostawiać tą wizytę czy przekładać. Może już coś będzie widać?
Ogólnie jestem bardzo zlękniona - jestem typem nerwicowca z somatami, nie to żeby non stop, ale często. Nawet każde wyjście do toalety to strach czy nie zobaczę znów plamień itp. Lubię pić mięte i melisę- też się boję czy mogę bo to w końcu zioła. Codziennie mam jakieś uczucie kolek, wzdecia, delikatne skurcze - nie trwają cały czas, są krótkie i napadowe. Opryszczka na pół wargi i chyba na ten moment bez innych objawów ciążowych.
Wewnętrznie z mężem bardzo się cieszymy, ale staramy się być ostrożni. Najmłodsza nie jestem. Po niedzieli skoczę jeszcze na betę.Lila777, KurtynaMileczenia, anilewe lubią tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
07.09. - ⏸️
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 🩺 -
Monika33 jak mała już daje wam się wysypiać to myślę że spokojnie dacie rade z takim rok po roku ❤️❤️
Moja przyjacióła zaliczyła podobną wpadkę, gdy synek miał 4 miesiące. Raz poszli na całości i niespodzianka. Gdzie o synka starali sie 1.5 roku. Z tym że synek łaskawy nie był. Jak nie kolki, to zęby jak nie zęby to coś innego i nie dał się mamusi wyspać. Gdy urodziła się córeczka to oni budzili sie na zmianę 🫣 Teraz aktualnie synek ma 3 latka a jej córka 2. Ale oni nadal nocami wstają i spać nie chcą. Jej marzenie posiadania minimum 4 dzieci szybko legło bo ma zwyczaje dosyć od zmęczenia 🫣Monika33 lubi tę wiadomość
-
Milunia wpiszę cię na listę, podaj tylko termin z ostatniej miesiączki jak wypada?
Co do tego czy będzie widać to myślę że jakiś pęcherzyk juz powinien być ale czy serduszko to wątpię. To zależy od tego jak rośnie beta. Ja wolałam na tą pierwszą wizytę umówić się później moja pierwsza wizyta będzie 7t1d. Skurcze i czucia jak na miesiączkę też miałam. W sumie czasami nadal mam ale już nie tak często. Rośnie macica to jest normalne, dzidzia robi sobie miejsce. Najgorszy ból mam w trakcie kichania lub nagłej zmiany pozycji. Co wiem że też nornalne bo w każdej ciąży to przechodziłam z tym że zawsze działo się to w późniejszym etapie ciąży. Podejrzewam że skoro to trzecia ciąża to różne obajwy mogą zaczynać się już wcześniej i wiem żeby nie panikować.
Swoją drogą nie wiem czy to może miec znaczenie czy nie. Ale ja w pierwszej ciąży strasznie panikowałam. Bałam sie wszytskiego. Że mogę zaszkodzić. Przed porodem panikowałam że nie dam rady sobie z takim norowodkiem. I to wszystko miało wpływ na moją bezsenność. I gry urodziła sie A. Razem z męzem mieliśmy prawdziwy egzamin małżeństwa. Nasze dziecko było bardzo nerowe i niespokojnie. Do tego prowadziło tryb nocny. Miałam wrażenie że sama do tego doprowadziłam przez moją bezsenność. Bo zamiast spać w nocy to spałam w dzień. Nie były łatwe te nasze początki macierzyństwa. Może nie bez powodu mówi się żeby przyszła mamusia się nie denerowwała bo dzidzia w brzuszku to czuję i przejdzie na nią?
Przy drugiej ciąży podeszłam już na luzie. Przesypiałam noce nornalnie. Nawet problemy z cukrem udało mi sie w miare ogarnąć i dieta zaczęła mnie cieszyć bo w ciąży przybrałam zaledwie 5/6 kg i ogólnie czułam się bardzo dobrze. Zupełnie inaczej jak w tej pierwszej ciąży co zapomniałam dodać. Pierwsza ciąża skończyła się komplikacjami. Kto wie czy moją "panika" wtedy też nie zaszkodziła.
Spróbuj myslec pozytywnie, czarne myśli niech szybko odchodzą. Masz jakies wątpliwości zapisuj sobie na kartce. Pójdziesz do lekarza o wszytsko zapytaj. Nie czytaj internetów. Głowa do góry i ciesz się ciążą bo to naprawde jednen z najpiękniejszych momentów życia ❤️ Powodzenia, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼🤞🏻 i wiesz co. Będzie dobrze!💪🏼Milunia, Firest lubią tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Mój synek też zmarł w 2023. U nas bez pomocy lekarzy praktycznie szanse na ciążę są zerowe. Biorąc pod uwagę, że to jest moja druga ciąża w ciągu 5 lat starań, gdzie 3 spędziliśmy w klinikach.
Liczę, że tym razem los się do nas jednak uśmiechnie 😁🤞
A Ciebie mega podziwiam, że tak super sobie radzisz 👌
Dziękuję ♥️♥️ bardzo mi przykro ❤️wiem doskonale co przeszłaś po stracie, my kobiety jesteśmy bardzo silne żeby przejść tyle rzeczy i się nie poddać 💪ta ciąża była zaskoczeniem ale bardzo pozytywnym i oby wszystko było dobrze 😉i Tobie też tego życzę ♥️ -
Martt95 wrote:Monika33 jak mała już daje wam się wysypiać to myślę że spokojnie dacie rade z takim rok po roku ❤️❤️
Moja przyjacióła zaliczyła podobną wpadkę, gdy synek miał 4 miesiące. Raz poszli na całości i niespodzianka. Gdzie o synka starali sie 1.5 roku. Z tym że synek łaskawy nie był. Jak nie kolki, to zęby jak nie zęby to coś innego i nie dał się mamusi wyspać. Gdy urodziła się córeczka to oni budzili sie na zmianę 🫣 Teraz aktualnie synek ma 3 latka a jej córka 2. Ale oni nadal nocami wstają i spać nie chcą. Jej marzenie posiadania minimum 4 dzieci szybko legło bo ma zwyczaje dosyć od zmęczenia 🫣 -
Monika33 wrote:O matko teraz to mnie pocieszyłas😛no póki co nie ząbkuje ale bardzo jest grzeczna, jak spala u kuzynki to byli wszyscy w szoku że ona budzi się w nocy i nie płacze tylko słychać jak nóżkami się bawi i kopie , ona ogólnie bardzo jest grzeczna póki co oczywiście 🤣
Moja przyjaciółka uwierz ze ma wyjątkowe dzieci. Nawet 5 minut nie usiedzą bez mamy bo zaraz ją szukają. Możesz byc spokojna, takie dzieci raczej nie zdarzają się często 😅🤣Monika33 lubi tę wiadomość