Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KasiaH gratulacje!!! Chciałabym już nie musieć dłużej czekać. Heh
Dziewczyny z tą betą to teraz uważam, że lepiej chyba nie sprawdzać (chyba, że lekarz zalecił inaczej), bo to tylko niepotrzebny stres.
Izalika mamaginekolog pisała, żeby broń boże nie porównywać wynikow. Kazda z nas będzie miała inne przyrosty bety.
Ciasteczko77 spróbuj tej melisy mi ten napar melisa+rumianek ratuje życie.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Rety - czego zatrzymać ?
Pisałam że u mnie wczoraj było widać pęcherzyk -
nick nieaktualnyAha- oj - teraz rozumiem...
No właśnie ja się obawiam że nie było widać serca .. a już bety nie robię - nie mam pojęcia co się dzieje
Nowa- melisa i rumianek - pijesz każdego dnia ? Razem czy oddzielnie ?
Mnie cos w nosie kręci/ gardło ... cholera - sezon się zaczyna - w domu mam czosnek w kapsułkach chyba zacznę łykać bo mnie rozłoży ... No i herba z lipy miód cytryna Imbir
-
nick nieaktualnyDziewczyny może wy wiecie od którego tygodnia jesteśmy chronione prawem kodeksu pracy i pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu?? Nie wiem czy mam czekać z zaświadczeniem do 3msc ciąży czy już 12.09 oddać zaświadczenie i przejść w październiku na l4?? Pamiętam że kiedyś radca prawny mi mówił że jestem chroniona od 1tygodnia ciąży i że pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu ale nie wiem czy teraz też takowe prawo istnieje umowę mam do 01.01.19r
-
nick nieaktualnyMama dwojki wrote:Dziewczyny może wy wiecie od którego tygodnia jesteśmy chronione prawem kodeksu pracy i pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu?? Nie wiem czy mam czekać z zaświadczeniem do 3msc ciąży czy już 12.09 oddać zaświadczenie i przejść w październiku na l4?? Pamiętam że kiedyś radca prawny mi mówił że jestem chroniona od 1tygodnia ciąży i że pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu ale nie wiem czy teraz też takowe prawo istnieje umowę mam do 01.01.19r
Dokładnie - jak poradził Ci.. -
nick nieaktualnyAngie1212 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z piciem kawy?
Pijecie?
Oczywiście w granicach rozsądku.
Wiem, że nie można dać się zwariować, ale jednak na wielu stronkach przestrzegają przed piciem kawy.
nie zawsze jednak piję/ tzn nie każdego dnia - polecam kalkulator kofeiny na mamotoja
Pytałam 3 lekarzy o to można troszeczkę ... niby do 200 mg kofeiny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:30
-
nick nieaktualnyAngie1212 wrote:Też piję 1 dziennie, ale w dni takie jak dziś chyba z wiadro bym wypiła.
Czekolady nie jem, więc nie grozi mi kofeina w niej
Ale Np lubię wypić pół szklanki Coli (rozwadniam) jakoś mi na brzusiu lepiej - choć wiem, że to syf.. mam nadzieje, że dziecku nie szkodzi (???)
a pijecie czasem Colę? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiaH wrote:Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
-
Ciasteczko77 wrote:Aha- oj - teraz rozumiem...
No właśnie ja się obawiam że nie było widać serca .. a już bety nie robię - nie mam pojęcia co się dzieje
Nowa- melisa i rumianek - pijesz każdego dnia ? Razem czy oddzielnie ?
Mnie cos w nosie kręci/ gardło ... cholera - sezon się zaczyna - w domu mam czosnek w kapsułkach chyba zacznę łykać bo mnie rozłoży ... No i herba z lipy miód cytryna Imbir26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad