X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Ciasteczko77 było ale ona powiedziała że jak już poszło to musi iść bo na to nie ma leków nie da się tego zatrzymać :(
    Rety - czego zatrzymać ?
    Pisałam że u mnie wczoraj było widać pęcherzyk :)

milamila lubi tę wiadomość

• Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaH gratulacje!!! :) Chciałabym już nie musieć dłużej czekać. Heh

Dziewczyny z tą betą to teraz uważam, że lepiej chyba nie sprawdzać (chyba, że lekarz zalecił inaczej), bo to tylko niepotrzebny stres.

Izalika mamaginekolog pisała, żeby broń boże nie porównywać wynikow. Kazda z nas będzie miała inne przyrosty bety.

Ciasteczko77 spróbuj tej melisy :) mi ten napar melisa+rumianek ratuje życie.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Rety - czego zatrzymać ?
    Pisałam że u mnie wczoraj było widać pęcherzyk :)
    Sorki źle odczytałam myślałam że pytasz o moja stratę 7msc temu :( kurcze człowiek już zmęczony to i źle na oczy widzi :( wyspie się wkoncu kiedyś ? Sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha- oj - teraz rozumiem...
    No właśnie ja się obawiam że nie było widać serca .. a już bety nie robię - nie mam pojęcia co się dzieje :(

Nowa- melisa i rumianek - pijesz każdego dnia ? Razem czy oddzielnie ?

Mnie cos w nosie kręci/ gardło ... cholera - sezon się zaczyna - w domu mam czosnek w kapsułkach ;) chyba zacznę łykać bo mnie rozłoży ... No i herba z lipy miód cytryna :) Imbir :)

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    No to masz tak jak ja z tarczycą.
    Ostatnio, aż zdębiałam jak zobaczyłam wynik, bo wyszło 3,4 tsh

Angie, też Ci każą (jak już będzie można) usunąć tarczyce albo iść na leczenie jodem radioaktywnym?

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maćka jak na razie to żaden lekarz mi tego nie zaproponował. Każą tylko robić badania TSH, USG no i brać tabletki.

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy wiecie od którego tygodnia jesteśmy chronione prawem kodeksu pracy i pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu?? Nie wiem czy mam czekać z zaświadczeniem do 3msc ciąży czy już 12.09 oddać zaświadczenie i przejść w październiku na l4?? Pamiętam że kiedyś radca prawny mi mówił że jestem chroniona od 1tygodnia ciąży i że pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu ale nie wiem czy teraz też takowe prawo istnieje :( umowę mam do 01.01.19r

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z piciem kawy?
    Pijecie?
    Oczywiście w granicach rozsądku.
    Wiem, że nie można dać się zwariować, ale jednak na wielu stronkach przestrzegają przed piciem kawy.

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Dziewczyny może wy wiecie od którego tygodnia jesteśmy chronione prawem kodeksu pracy i pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu?? Nie wiem czy mam czekać z zaświadczeniem do 3msc ciąży czy już 12.09 oddać zaświadczenie i przejść w październiku na l4?? Pamiętam że kiedyś radca prawny mi mówił że jestem chroniona od 1tygodnia ciąży i że pracodawca ma obowiązek przedłużenia umowy do dnia porodu ale nie wiem czy teraz też takowe prawo istnieje :( umowę mam do 01.01.19r
    Od 1 dnia ciąży :)
    Dokładnie - jak poradził Ci..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z piciem kawy?
    Pijecie?
    Oczywiście w granicach rozsądku.
    Wiem, że nie można dać się zwariować, ale jednak na wielu stronkach przestrzegają przed piciem kawy.
    Pije Max 1 dziennie ... pamiętając że inne produkty też mają kofeinę (np czekolada).
    nie zawsze jednak piję/ tzn nie każdego dnia - polecam kalkulator kofeiny na mamotoja
    Pytałam 3 lekarzy o to :) można troszeczkę ... niby do 200 mg kofeiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:30

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piję 1 dziennie, ale w dni takie jak dziś chyba z wiadro bym wypiła.
    Czekolady nie jem, więc nie grozi mi kofeina w niej :P

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Też piję 1 dziennie, ale w dni takie jak dziś chyba z wiadro bym wypiła.
    Czekolady nie jem, więc nie grozi mi kofeina w niej :P
    :) No ja takiego ciśnienia już nie mam na kawę chyba zacznę pić inkę (zasmakowało mi)...
    Ale Np lubię wypić pół szklanki Coli (rozwadniam) jakoś mi na brzusiu lepiej - choć wiem, że to syf.. ;) mam nadzieje, że dziecku nie szkodzi (???)
    a pijecie czasem Colę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję gazowanych napoi od czasu gdy jestem na diecie i dbam o formę hehe :) przyzwyczailam się do wody chodź jak piłam drinka to Jack z cola oczywiście był :)

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kawa ratuje, bo zazwyczaj mam niskie ciśnienie, plus to jak córa w nocy nie śpi to rano jest masakra.
    Co do coli to nie piję od paru lat.

h4zpyx8di03rzb31.png

zem3df9hktjtbque.png
  • Maćka Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije kawę, jedną dziennie, czasem dwie ale takie najsłabsze, dla mnie dramat bo kocham kawę.

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaH wrote:
    Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
    Czyli chodzi o to że w grudniu bd w 5msc ciąży i musi mi przedłużyć do dnia porodu :) i tym sposobem mogę jej 12.09 położyc zaświadczenie tak???:)

• Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Aha- oj - teraz rozumiem...
    No właśnie ja się obawiam że nie było widać serca .. a już bety nie robię - nie mam pojęcia co się dzieje :(

Nowa- melisa i rumianek - pijesz każdego dnia ? Razem czy oddzielnie ?

Mnie cos w nosie kręci/ gardło ... cholera - sezon się zaczyna - w domu mam czosnek w kapsułkach ;) chyba zacznę łykać bo mnie rozłoży ... No i herba z lipy miód cytryna :) Imbir :)
    Piję codziennie, czasami dwa razy dziennir rano i wieczorem. Zaparzam razem :)

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zgadza się :)

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Mi niestety coraz słabiej przyrasta beta z 7700 na 11800 po 48h i spada progesteron 100 na 80 po 2 dniach.
    Lekarz dopiero we wtorek ale mam zle przeczucie niestety

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ