Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:) jestem drugi tydzien po spodziewanej dacie miesiączki, robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywy. Byłam u lekarza i potwierdził ciąże ale powiedział ze jest jeszcze bardzo wczesna, skierował mnie na badania i 20wrzesnia mam wizytę .
Generalnie martwi mnie ból brzucha i nie wiem czy to normalne. Nie jest to jakiś mocny bol ale przypomina bol w trakcie miesiączki o średnim nasileniu. Jest to dopiero 5tydzien wiec może ten bol brzucha jest związany z powiększaniem się macicy ale nie wiem może mam się martwić a wizyta dopiero za 2tygodnie.
)jak wy miałyście na początku?
Dziękuje za odpowiedzMama dwojki, milamila, KasiaH lubią tę wiadomość
-
Mama dwojki wrote:Zaczyna się okres przeziębień i mnie coś bierze katar gardło i odpukac oby się nie rozwinęło26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
KamKam1100 wrote:Hej dziewczyny:) jestem drugi tydzien po spodziewanej dacie miesiączki, robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywy. Byłam u lekarza i potwierdził ciąże ale powiedział ze jest jeszcze bardzo wczesna, skierował mnie na badania i 20wrzesnia mam wizytę .
Generalnie martwi mnie ból brzucha i nie wiem czy to normalne. Nie jest to jakiś mocny bol ale przypomina bol w trakcie miesiączki o średnim nasileniu. Jest to dopiero 5tydzien wiec może ten bol brzucha jest związany z powiększaniem się macicy ale nie wiem może mam się martwić a wizyta dopiero za 2tygodnie.
)jak wy miałyście na początku?
Dziękuje za odpowiedz26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
nick nieaktualnyNo obu nas to ominęło nie lubię kichać a jeszcze jak bym miała z czerwonym nosem iść do ołtarza to nie za ciekawie by to wyglądało hehe
Co do boli mam też czasem takie biorę nospe i przestaje boleć wizytę mam we wtorek więc muszę jakoś przetrwać
Kamkam jeśli cię to nie pokoi podejdz do niego i zapytaj się o to może cię zbada i zapisze leki trzymam kciuki bd dobrze -
Cześć dziewczęta,
u mnie test pozytywny wyszedł 32dc (18dpo)
Oto moje wyniki, powiedźcie czy martwić się spadkiem progesteronu i wysoką prolaktyną?
4tyg+5dni (20dpo, 34dc) 3113 beta hCG
28,3 progesteron
49,1 prolaktyna
5tyg+0dni (22dpo, 36dc) 6595 beta hGC
24,7 progesteron
49,8 prolaktyna
Dzisiaj (23dpo, 37dc) przestały mnie boleć piersi. Do tej pory były bardzo napiętę, a dzisiaj od rana nagle spokój, martwi mnie to.
Na wizytę do poradni patologii ciąży czekam do 6tyg+5dni (czyli koniec 7tyd). Powinnam przyjmować heparynę od pozytywnego testu, acard odłożyłam - branie leków mnie paraliżuję, boję się tego bardziej niż nie brania. Przed bezpośrednią wyzytą chyba się nie odważę. Ale boję się tego spadku progesteronu (duphaston czeka w szafce po poprzednich poronieniach).
Co myślicie o moich wynikach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:41
ewa1d -
ewa1d wrote:Cześć dziewczęta,
u mnie test pozytywny wyszedł 32dc (18dpo)
Oto moje wyniki, powiedźcie czy martwić się spadkiem progesteronu i wysoką prolaktyną?
4tyg+5dni (20dpo, 34dc) 3113 beta hCG
28,3 progesteron
49,1 prolaktyna
5tyg+0dni (22dpo, 36dc) 6595 beta hGC
24,7 progesteron
49,8 prolaktyna
Dzisiaj (23dpo, 37dc) przestały mnie boleć piersi. Do tej pory były bardzo napiętę, a dzisiaj od rana nagle spokój, martwi mnie to.
Na wizytę do poradni patologii ciąży czekam do 6tyg+5dni (czyli koniec 7tyd). Powinnam przyjmować heparynę od pozytywnego testu, acard odłożyłam - branie leków mnie paraliżuję, boję się tego bardziej niż nie brania. Przed bezpośrednią wyzytą chyba się nie odważę. Ale boję się tego spadku progesteronu (duphaston czeka w szafce po poprzednich poronieniach).
Co myślicie o moich wynikach? -
To moja pierwsza ciąża stad nie wiem co jest normalne a co nie:( a wizyta dopiero za 2tygidnke. Nie chce żeby było ze wymyślam i z każda pierdoła będę latać do lekarza:)
A wy macie jakieś konkretne objawy? Czy raczej mało czujecie ze jesteście w ciąży? -
nick nieaktualnyAngie1212 wrote:Też biorę acard
Objaw ciąży - zależy czasem zemdli, czasem boli brzuch..
płacze i zmiany nastrojów ..
Oglądałam dziś La la land - gdzie nie lubię musicali - i co? ryk na koniec zwariowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 17:41
izalika, milamila, Zajączek :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny