X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maćka ja tak miałam też, lekkie brązowe plamienie w terminie @. Lekarz nic nie wykrył, wszystko ok. Ale każdy jest inny i każdą "nieprawidłowość" lepiej sprawdzić, dla świętego spokoju :)

Szczęśliwa Mamusia, Maćka lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Kirde zaczął mnie martwić ten krwiak jak zaczęłam czytać w internecie:( miałyście kiedyś?

Krwiaki same się wchłaniają, a gin co Ci mówił i nie czytaj nie potrzebnie netu ;-) :-).

Chusy Mnie od lat bark boli i niestety proszki nic nie pomogą sam mi ten ból minął chociaż czasami jednak mnie boli B-) . Ja na ból głowy jak byłam w mojej 5 ciąży brałam paracetamol , zawsze to z gin konsultowałam.

Maltusia Kciuki za betę ;-) :-).

Ogromnie się cieszę z waszych wizyt jej do mojej tak daleko B-).

izalika Kciuki za wizytę ;-).

Jej już mam dość tych zawrotów głowy B-) nic nie mogę zrobić jak ostatnio rano wstałam to mi się tak trochę kręciło , a wczoraj to porażka do obiadu nic nie mogłam zrobić , Ania nie u siedzi 5 minut mąż mój w pracy , i nie może sobie ciągle pozwolić na wolne a na pomoc kogoś z rodziny nie mam co liczyć, z resztą moje 2 siostry pracują kolejna ma dzieci itp itd tata mój pracuje i to ponad 100 km więc na pewno by jakby co nie pomogli dam jakoś sobie radę mam też ogromne wsparcie w mężu :-* :-* :-* .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    To ja jestem przypadkiem na który lekarze nie mają wytłumaczenia skąd te plamienia wczoraj różowo dziś znów w brąz a krwiaków,polipów itp nie mam czysta macica niby żylaki są tylko...
    Ja to ogólnie od 11.09 oswajam się z myślą o najgorszym były dwa pęcherzyki jest jeden nadal pusty a powinnam witać się w 7 TC a 8od om a tu niby wczesna ciąża wcześna ciąża to ile ta wczesna ma trwać masakra jakaś.... Tak naprawdę teraz mam mętlik w głowie i bym chciała już to wszystko zatrzymać i zakończyć bo ile można żyć w takiej nieświadomosci :( zobaczymy w poniedziałek mam to USG od gina z przychodni u mnie wtedy ma być 6t2d o jeśli jajo bd puste odstawie leki i dam działać naturze...
    Życzę wam udanych wizyt i dużo serduszek <3

Są takie kobiety co miały np dwa tygodnie później lub wcześniej owulację i np mają ciążę młodszą nawet o tydzień , może gdzieś tam jest nadzieja :-) ;-) może mają tam lipny sprzęt u mnie w szpitalu mają sprzęt do USG ale co z tego nic tam nie widać , ten sprzęt wyobraź sobie że ma 30 lat :O :O , więc nie dziwię się że potem mój Pan gin chce u siebie w prywatnym gabinecie prowadzić ciąże . A to dobry gin ten z przychodni co masz mieć USG , nie da rady jakoś szybciej do niego się dostać , życzę Ci moja droga jak najlepiej nie poddawaj się :-*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:08

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)
    Mdłości ciąg dalszy . Już zapomniałam jak to jest wstać bez zwrotów głowy. Ogórkowa sie gotuję:) taka chec mnie neciala na kwasne. Jutro wizytuje,ale nie bede miala usg . :( zycze miłego dnia wam i kropkom:P

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Są takie kobiety co miały np dwa tygodnie później lub wcześniej owulację i np mają ciążę młodszą nawet o tydzień , może gdzieś tam jest nadzieja :-) ;-) może mają tam lipny sprzęt u mnie w szpitalu mają sprzęt do USG ale co z tego nic tam nie widać , ten sprzęt wyobraź sobie że ma 30 lat :O :O , więc nie dziwię się że potem mój Pan gin chce u siebie w prywatnym gabinecie prowadzić ciąże . A to dobry gin ten z przychodni co masz mieć USG , nie da rady jakoś szybciej do niego się dostać , życzę Ci moja droga jak najlepiej nie poddawaj się :-*.
    Powiem ci że dobry do niego są kolejki i czasem czekasz dłużej niż miałaś wchodzić ja mam na 14 a pewnie wejdę o 15 bo tak tam u niego bywa
    Nie mogę sobie przypomnieć jak my się zbliżaliśmy napewno wiem że 14 bez zabezpieczenia ale 19 już z a jeśli miałaby ovu być później to przecież plemniki nie wytrzymaly by od 14 do 21 bo to nierealne jest nie wiem może się aż tak nie znam
    No cóż w pn się dowiem całej prawdy :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniki 7 dni dadzą radę, a najnowsze badania wykazywały,ze nawet 10 dni. Więc uszy do góry! Ja z bliźniakami zaszłam dzień przed okresem, taką miałam dziwną owulację i też mnie straszyli,że najpierw nie ma pęcherzyka, potem,ze zarodka, a potem jak wyskoczyły na USG bliźniaki, to lekarz zbierał szczękę z podłogi hahaha

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 20 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    plemniki 7 dni dadzą radę, a najnowsze badania wykazywały,ze nawet 10 dni. Więc uszy do góry! Ja z bliźniakami zaszłam dzień przed okresem, taką miałam dziwną owulację i też mnie straszyli,że najpierw nie ma pęcherzyka, potem,ze zarodka, a potem jak wyskoczyły na USG bliźniaki, to lekarz zbierał szczękę z podłogi hahaha
    Wwooww nieźle!

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hejo ;)
    Mdłości ciąg dalszy . Już zapomniałam jak to jest wstać bez zwrotów głowy. Ogórkowa sie gotuję:) taka chec mnie neciala na kwasne. Jutro wizytuje,ale nie bede miala usg . :( zycze miłego dnia wam i kropkom:P

Może tam podpytaj się na wizycie ;-) o to USG ja tak robiłam ;-) .

Mamo dwójki Mocno trzymam kciuki za USG ;-) :-).

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko i Pomarańczka - ja córki rodziłam w Poznaniu. Mogę wam szczerze polecić szpital św. Rodziny. Kameralnie, położne na poziomie i jakby coś się działo z dzieckiem to matkę zostawiają tak długo jak dziecko, a nie wypisują ze szpitala jak już z nią lepiej. Poza tym jest nowy oddział i jak rodziłam drugą córkę to czułam się jak w prywatnej klinice. Sala porodowa z łazienką i warunki naprawdę na wysokim poziomie. Teraz przeprowadziłam się do Wrocławia i nie wiem kompletnie gdzie rodzić. W Pzn już wiedziałam wszystko co i jak,a tutaj jestem kompletnie zielona w temacie.

Mama dwojki może idź do prywatnego ginekologa? Niepotrzebnie teraz biegasz po tych z NFZ i się stresujesz. Wiadomo, że co ma być to będzie, ale jeśli chodzisz z nierozwijającą się ciążą (czego Ci nie życzę) to też nie jest to dla Twojego organizmu dobra sytuacja. Niepotrzebnie faszerujesz się lekami. Mam nadzieję, że faktycznie masz ciążę młodszą i za chwile okaże się, że wszystko u Ciebie prawidłowo się rozwija :)

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hejo ;)
    Ja w ciągu dwoch dni zjadlam 5 porcji zupy ogorkowej...:) i dziś mama się miala zlitowac i mi zrobić. Takze piateczka:)

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekam już do tego poniedziałku ostatecznie skoro już tak długo czekam to nie zbawi mnie czekać jeszcze te kilka dni wtedy wszystko się wyjaśni i będziemy wiedzieć na czym stoimy... Byłam prywatnie i wiesz co lepiej mnie ten z przychodni potraktował aniżeli ten prywatnie dlatego ostatecznie czekam do 24 i się wyjaśni
    Wiem że ta sytuacja jeśli ciąża się nie rozwija jest dla mnie niekorzystną ale ginekolodzy zapewniają mnie że ciąża młodsza bo gdyby widzieli że się faktycznie zatrzymała to by mi powiedzieli już dawno a tak mówią że 7dni różnicy niż od om i że termin im wychodzi na 18.05 a z om na 11.05 dlatego ja już się nastawiłam na to że może się okazać że muszę odstawić leki i dać naturze działać ale mogę się jeszcze zdziwić tak jak pisze domi1906 no cóż czas nam pokaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:01

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. To ja mam zupełnie inne doświadczenie. No to Ty już wiesz u kogo było Ci najlepiej :)

Mama dwojki wrote:
    No poczekam już do tego poniedziałku ostatecznie skoro już tak długo czekam to nie zbawi mnie czekać jeszcze te kilka dni wtedy wszystko się wyjaśni i będziemy wiedzieć na czym stoimy... Byłam prywatnie i wiesz co lepiej mnie ten z przychodni potraktował aniżeli ten prywatnie dlatego ostatecznie czekam do 24 i się wyjaśni

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki trzymam mocno kciuki za Ciebie !

Mama dwojki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo dwójki Zobaczysz będzie wszystko dobrze :-* ;-). Trzymam mocno kciuki :-) :-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ja w ciągu dwoch dni zjadlam 5 porcji zupy ogorkowej...:) i dziś mama się miala zlitowac i mi zrobić. Takze piateczka:)
    Oooooo zjadłabym :D

cookiemonster lubi tę wiadomość

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Ponoć jak na kwaśne to na dziewczynkę ;-) :-P .

Ja mam trzy córeczki i w żadnej z tych moich 3 ciąż nie kusilo mnie na kwaśne zjadłam bułki z serem a najlepiej to cały dzień w cukierni bym siedziała :-P ;-).

Przy mojej pierwszej ciąży to hadlam dużo wędlin bardzo dużo mięsa na nic nie mogłam patrzeć tylko te wędliny :-P.

W tej mojej obecnej 6 ciąży to ogólnie mam duży apetyt jem z głową , najbardziej to mnie właśnie ciągnie do mięs i fasfoodów a szczególnie do słodkiego , przy mojej 5 ciąży to jadłam dużo serków i też mnie ciągnęło na frytki itp itd.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Haha, czyli możemy klub ogorkowej założyć:)
    SzczesliwaMamusia - w ciąży z Młodą tylko słodkie, nic innego. Mieso - brrrr.

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 20 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Może tam podpytaj się na wizycie ;-) o to USG ja tak robiłam ;-) .

Mamo dwójki Mocno trzymam kciuki za USG ;-) :-).
    To wizyta na nfz . Nawet nie mam na co liczyc ,ona nie ma sorzetu w gabinecie . 1pazdz mam swojego lekarza;p licze na to ,ze przy okazji pobiore sobie odpisy pierwszych badan i nie bede musiala robic prywatnie ,chociaz tyle pozytywu z tej wizyty:P

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 20 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ha ha :P takze obiad z glowy ?:)

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ