Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super, gratuluje Ladne paznokcie
A ja czuje jak mi sie na rzyga zbiera pomalu.. jezu nie znosze tego.. te kawaleczki jedzenia w gardle bleeee Niby w ktorym tyg wymioty i mdlosci slabna?Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję wizyt dziewczyny!! ja jutro zaczynam 9tc (8+0) więc niebawem umawiam się na badania prenatalne a wizytę u gina mam 20 grudnia, więc jeszcze troszkę czekania. Wczoraj wyszłam z domku na miastowa imprezę, byłam dosłownie pół godziny zmarzly mi stopy i dziś bach ciągle latam siusiu i pęcherz pobolewa. Zaczęłam kuracje żurawina mam nadzieję, że pomoże
-
właśnie przypomniało mi się,że w lato jak byłam w przychodni to wparowała dziewczyna w zaawansowanej ciąży,że oddychać nie może i jej słabo, lekarka wyszła ,zbadała ją i stwierdziła,że dziecko jest już tak duże że uciska właśnie tam na coś i stąd te problemy,ale ogólnie to nic złego się nie dzieje,jejku to musi być straszne,bo właśnie człowiek jak ma problemy z oddychaniem,to zaczyna jeszcze bardziej panikować,taka naturalna reakcjaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
No w pozniejszym etapie moze uciskac na tetnice - dlatego spanie na brzuchu czesto odpada, bo po prostu sie czlowiek dusi - ucisk tez jest na przepone. Przed porodem - jak brzuch opada, to jest o wiele latwiej. A to fajnie czuc, bo po tygodniach dyszenia nagle mozna zaczerpnac pelny oddech Ja bardzo mile to wspominam
-
mikka86 wrote:a czy można w którymś momencie ciąży,czuć się super,tak jak by się wcale w ciąży nie było??
Mnie się nie zdarzyło Nie no fizycznie mialam tak od 14 do 25 tygodnia gdzies. Oczywiscie brzuch byl, ruchy juz tez, ale czulam sie spoko.
Ale to jest u kazdej kobiety inne - tzn moze byc inaczej. Ja akurat mialam dosc ciezka ciaze, bo po tym 25 tygodniu zaczelam miec takie mocne napinania w macicy i nie moglam chodzic. Po przejsciu 100m mialam macice jak kamien i blalo mnie wszystko ponizej. Nikt nie wie do dzis, co to bylo, ale bylam uziemiona. Nie byly to jakies niebezpieczne skurcze, bo szjka mi sie nie skracala. Taka chyba moja fizjologia - zobaczymy tym razem. -
xgirl wrote:Jak bede miec do konca ciazy to sobie chyba w leb strzeleurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Cześć dziewczyny , miałam już tu wam nie zaśmiecać wątku, ale ktoś zapytał wiec napisze. Niestety ten najgorszy scenariusz. Byłam w czwartek na usg i zarodek po 10 dniach nic nie urósł, tętna brak. Do dzis nie mam żadnych plamien wiec kazali zgłosić się do szpitala na chybione poronienie. Życzę wszystkim o wiele więcej szczęścia, spokoju i wielkiej radosci w lipcu :*
-
Nie dość żeby jest chujowo z samopoczuciem to jeszcze jak zobaczyłam ile mam prac do napisania w najbliższym czasie to się popłakałam. Jestem tak mega rozkojarzona ze nie rozumiem o czym mam pisać. Niektóre prace na 2000 słów + grafiki, rysunki, wykresy itp. I serio nie rozumiem tematów. Ani poleceń.
A do końca stycznia łącznie 5 prac. Później do końca marca drugie tyle i jeszcze licencjat do końca kwietnia.
Siedzę i płacze. Głowa mnie boli wiec nawet się do biblioteki nie wybieram.
I wiszę gdzieś pomiędzy: jestem głodna i niedobrze mi.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Biegającą_mama wrote:Cześć dziewczyny , miałam już tu wam nie zaśmiecać wątku, ale ktoś zapytał wiec napisze. Niestety ten najgorszy scenariusz. Byłam w czwartek na usg i zarodek po 10 dniach nic nie urósł, tętna brak. Do dzis nie mam żadnych plamien wiec kazali zgłosić się do szpitala na chybione poronienie. Życzę wszystkim o wiele więcej szczęścia, spokoju i wielkiej radosci w lipcu :*
Jejku jaka przykra wiadomość tule bardzo mocno. Trzymaj się!PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Biegającą_mama wrote:Cześć dziewczyny , miałam już tu wam nie zaśmiecać wątku, ale ktoś zapytał wiec napisze. Niestety ten najgorszy scenariusz. Byłam w czwartek na usg i zarodek po 10 dniach nic nie urósł, tętna brak. Do dzis nie mam żadnych plamien wiec kazali zgłosić się do szpitala na chybione poronienie. Życzę wszystkim o wiele więcej szczęścia, spokoju i wielkiej radosci w lipcu :*
Bardzo mi przykro -
PannaEvans wrote:Nie dość żeby jest chujowo z samopoczuciem to jeszcze jak zobaczyłam ile mam prac do napisania w najbliższym czasie to się popłakałam. Jestem tak mega rozkojarzona ze nie rozumiem o czym mam pisać. Niektóre prace na 2000 słów + grafiki, rysunki, wykresy itp. I serio nie rozumiem tematów. Ani poleceń.
A do końca stycznia łącznie 5 prac. Później do końca marca drugie tyle i jeszcze licencjat do końca kwietnia.
Siedzę i płacze. Głowa mnie boli wiec nawet się do biblioteki nie wybieram.
I wiszę gdzieś pomiędzy: jestem głodna i niedobrze mi.
Współczuję. Co studiujesz? -
-
Biegającą_mama wrote:Cześć dziewczyny , miałam już tu wam nie zaśmiecać wątku, ale ktoś zapytał wiec napisze. Niestety ten najgorszy scenariusz. Byłam w czwartek na usg i zarodek po 10 dniach nic nie urósł, tętna brak. Do dzis nie mam żadnych plamien wiec kazali zgłosić się do szpitala na chybione poronienie. Życzę wszystkim o wiele więcej szczęścia, spokoju i wielkiej radosci w lipcu :*url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
mikaja wrote:Współczuję. Co studiujesz?
International marketing with Business.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy