Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dziewczyny pomyślnyslnych wizyt. Między moim synkiem a jego przyszłym rodzeństwem będzie 2 lata 8 miesięcy. Chyba sporo. Zawsze chciałam mniejszej różnicy. Może z trzecim nie będzie ociagania ale za to dziecko mam teraz bardzo fajne. Gadamy sobie dużo, opowiadamy, umie się sam zabawić. 2 latek już jest naprawdę maloproblemowym dzieckiem a może mam szczęście
-
ja chciałam zawsze 2 lata, po zderzeniu z rzeczywistością co najmniej 2,5-3 no ale wyszło jak wyszło i los wysłuchał moje pierwsze życzeniaCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
xgirl wrote:Dziewczyny takie pytanie - spanie na lewym boku jest zalecane podczas calej ciazy czy dopiero pozniej?
To jest mit - mozna spac i na lewym i na prawym. Na plecach tez da sie spac, ale w pewnym momencie jak macica z dzieckiem juz duza i ciezka to mozna miec problemy z oddychaniem - wtedy jednak intuicyjnie sie na plecach nie spi. Chociaz mnie zdarzalo sie i w 9. miesiacu na plecach obudzic. -
Tez nie umiem usnąć inaczej niż na brzuchu.
Ale to będzie koszmar :oPCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Przedstawiam Wam moje malutkie dziecię zaczynam 7 tydzień dopiero, zdjęcie bardzo niewyraźne-mało się starał lekarz- ale serducho jest wszystko wygląda "idealnie " jak na ten wiek. Więc jestem dobrej myśli.Hiszpaneczka, mikka86, xgirl, PannaEvans, LidziA89, Czarna_kawa, kinga27.30, Kamsza, ines., Sylka135 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
E tam koszmar - to przychodzi naturalnie - ja przed ciążą też spałam duzo na brzuchu, a potem kompletnie się oduczyłam. Teraz w tej ciąży mi tak najwygodniej i póki co korzystam, póki mogę
Ale nie ma się co oszukiwać - pod koniec ciąży sen może być różny, bo ciężko się odwrócić, ciężej się oddycha, dziecko uciska na narządy - różnie bywa Ale ja tam nie moge się doczekać