X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Jak Twoja pochwa nie zostanie skalana baloninami,palcami lekarza czy czym tam innym to będziesz😅
    Emma mam takiego samego tygryska ale za 30 zl był wtedy niby juz na promo😡
    Urodzę sama, potrzebuje po prostu trochę więcej czasu. Tak z 4 tygodnie jeszcze.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kawa jeszcze rodziła ekspresowo naturalnie i chyba kinga. Danio jak masz możliwość to wybierz najlepszą opcje dla siebie bo nastawienie w sn ma duże znaczenie a indukcja tak naprawdę z natura malo ma co wspólnego

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg. Tętno +-150, skurcze małe.. wróciłam do domu za 2 dni znowu. Chyba, że coś się zacznie dziać.

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie też dupa,nic się nie dzieje...

Messy92 lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Urodzę sama, potrzebuje po prostu trochę więcej czasu. Tak z 4 tygodnie jeszcze.
    4 tygodnie w porywach do 8...
    Mikka to zapomnij o ciąży to moze sie zacznie😁Albo sobie zaplanuj na cos bardzo ważnego na jakiś dzień,ale to bardzo ważnego i jeszcze zeby stracic kase przez to. Własnie w ten dzień urodzisz

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, wydepilowalam się dzisiaj kremem i teraz moje łono wygląda jak broda jakiegoś zula 🙈

xgirl, Messy92, Casjopea lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy opwiedz coś więcej

AgaSY lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    AgaSy opwiedz coś więcej

😂😂😂 Ale spoko, wieczorem poprawie maszynka i mogę od jutra świecić nagoscia :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Czyli az dwie rodzily 100% naturalnie👶
    Adria ty nie mów na głos ze planujesz bo wiesz...po co kusić los

Czarna_kawa też urodziła ekspresowo i bez gmerania :D

Ja zaczęłam rodzić bez ingerencji, ale no :P Jest jak jest :D

Młoda dzisiaj zarządziła zwiększoną produkcję - 4h wisiała mi na rękach, na cyckach - masakra. Teraz przysnęła, ale już widzę, że się kręci więc pewnie zaraz znowu hop na ręce... meh.
    Ta glukoza wczoraj chyba ją pojechała, bo gazuje, ulewa nadal :/ Zła jestem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zwyczajnie zaczela ulewać i to ze po glukozie to tylko przypadek. W Was czas i pora na ulewanie

• mikaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może. Ona ulewala od początku ale mało. Młody tez tal ulewal, ba, on to chlustał. Także nihil novi dla mnie :p

I znowu na rękach spi. Pospi trochę, mi cycki odpoczną i muszę wygrzebać chustę bo to tak być nie będzie :p

• xgirl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie kazdy noworodek ulewa ? 😁

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Jak dziewczynki mówią, ja 100%naturals ledwo dowieziona do szpitala. Mam napisane w karcie, że mój porod trwał 6 min 🙊

Gratuluję Drobinka, Asia!!!

Mikka, mocne kciuki za Ciebie!

KasiaLukasia, dawaj z tymi sznurami tam, rozkręcaj ten bal!!!

Ja w mega niedoczasie, bo Ada cycuje, a ja robię wszystko, żeby wygoic jedna brodawke, nauczyć małą jeść z nakładką w tym czasie z tego jednego cyca, zbieram drugiego cyca z podłogi już, bo prawie odpadł o i tak🤪 Mira daje czasu dosłownie, płacze jak Ada kwili i to załącza taka syrenę, że trzeba ją z pokoju wyprowadzać. Gdyby nie teściowa i moja mama to psychiatryk murowany 🤐🤫 ale dzisiaj jest mały postęp, bo nawet dotknęła jednym palcem główki Ady, żeby ją pogłaskać... No powiem wam, że ciężkie mam to dziecko starsze, widać teraz, że 100%uwagi było posiwecane jej i ma teraz problem, ale daj Boże jako wyprostujemy te sytuację.

Casjopea, jak twoja sraczka dziewczyno?!

Sylka, a ty jak się czujesz?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Mira mała jeszcze, mało rozumie. Mój chociaż tyle, że tyle miesięcy do żłobka chodził, to zawsze to inaczej. Większość czasu jednak ma wywalone na siostrę i raczej zajęty jest skupianiem a sobie uwagi wszystkich - głównie ukochanej babci, która go rozpuszcza trochę.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza noc w domu taka sama jak dwie poprzednie w szpitalu, bezsenna 😁 ja nie wiem skąd biorę energię. Dziś rano przy karmieniu na siedząco opadała mi głowa non stop, nigdy tak nie miałam. 🙈
    Mały ma problemy z brzuszkiem, boli Go i pierdzi cały czas, więc co się nabujamy to nasze. U mnie laktacja pełną parą, cieszę się, że nie mam problemu z pokarmem póki co. A brzucha prawie już nie mam 🙈
    Mały jak już się wypierdzi to jest złotym dzieckiem, a te Jego miny - bezcenne❤ Wciąż do mnie nie dociera że jestem mamą..
    Powiem Wam, że porodu naprawdę nie da się do niczego porównać, nie tylko bólowo, ale te wszystkie emocje, to co się dzieje z kobietą jest nie do opisania. A po wszystkim jak się dostaje na klatkę takiego ciepłego kluska, wszystko co złe mija🥰

Casjopea, Kamsza, Sylka135, Emma_, Danio, Eluska lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa bądź dzielna dziewczyno! W końcu jakoś to się chyba unormuje..

Sraczka przeszła, kal o konsystencji prawidłowej - nieporodowej 😋

Ale przyszedł mój zestaw do pobrania krwi pępowinowej, więc czuję się już gotowa na poród. Aby być jeszcze bardziej gotowa odbyłam zakupy, obeszlam 4ha pastwisk dla koni i ponaprawialam wszędzie pastucha (kilka dni nie był podłączony do prądu i konie tam zrobiły masakre), powbijalam nowe słupki, potem wzięłam psy na spacer, poznosilam dla nich karmę do domu i podpisałam, żeby stary wiedział co dla kogo, następnie wykonałam prasowanie, mycie podłóg oraz obiad, a teraz zaległam w wannie, bo moja mama przyjechała do młodej.

Jedyny efekt jaki póki co osiągnęłam to ból pleców, dupy i spojenia lonowego od ciągłego kucania i wstawania. Skurczy zero, Mikołaj sobie harcuje w brzuchu jakby nigdy nic.
    Ale zrobiłam co mogłam 😌

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Hej ho! Jak dziewczynki mówią, ja 100%naturals ledwo dowieziona do szpitala. Mam napisane w karcie, że mój porod trwał 6 min 🙊

Gratuluję Drobinka, Asia!!!

Mikka, mocne kciuki za Ciebie!

KasiaLukasia, dawaj z tymi sznurami tam, rozkręcaj ten bal!!!

Ja w mega niedoczasie, bo Ada cycuje, a ja robię wszystko, żeby wygoic jedna brodawke, nauczyć małą jeść z nakładką w tym czasie z tego jednego cyca, zbieram drugiego cyca z podłogi już, bo prawie odpadł o i tak🤪 Mira daje czasu dosłownie, płacze jak Ada kwili i to załącza taka syrenę, że trzeba ją z pokoju wyprowadzać. Gdyby nie teściowa i moja mama to psychiatryk murowany 🤐🤫 ale dzisiaj jest mały postęp, bo nawet dotknęła jednym palcem główki Ady, żeby ją pogłaskać... No powiem wam, że ciężkie mam to dziecko starsze, widać teraz, że 100%uwagi było posiwecane jej i ma teraz problem, ale daj Boże jako wyprostujemy te sytuację.

Casjopea, jak twoja sraczka dziewczyno?!

Sylka, a ty jak się czujesz?
    I jak oceniasz taki poród? W sensie głównie bólowo ciężko było znieść? Ja sobie wmówiłam, że muszę naturalnie, bo naturalnie na pewno ból nie będzie taki nie do zniesienia, będą przerwy itp.

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:

Zobaczymy, moze ja do was dzisiaj dołaczę. Jadę do szpitala na 17 ze skierowaniem do hospitalizacji. Jednak co sie zadzieje to cholera wie... jakos jestem mega zrezygnowana. Zly humor na porod chyba.

Casjo jak tam? Twone plany co do rodzenia jutro aktualne? Moeisz ze myslisz, ze do 16 nie dotrwasz?
    Nic już sama nie wiem.. Nie nakręcam się, po prostu czekam. Dzisiaj tak jak pisałam wyżej, dałam sobie ostro w dupe pod względem fizycznym, więc jeśli nawet to nie ruszy mojego małego gnoma to chyba niestety porodu jutro nie będzie ;)
    Ale przemyślałam wszystko i wybacze Ci jeśli Ty urodzisz 😁 Pod jednym warunkiem.. Chcę natychmiast zdjęcie! Będę sobie mogła wyobrażać jak mój maluch wygląda, w końcu jesteśmy na takim samym etapie ❤️

tka_aa lubi tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo! Mysle, ze ja tez tak szybko sie nie rozdwoje. Chociaz mowia inaczej. Dzisiaj w ogole moja mala to sie wierci jak nie wiem, kolezanka stwierdzila ze moze sie napedza do wyjscia ;)

Casjopea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo nie mowi sie kal o konsystencji prawidlowej tylko uformowany🤣Przez to gastro od córki to słowo za mna chodzi😁
    Drobinka głowa leci niestety z niewyspania ale spoko ,jeszcze jakies 50 lat i bedziesz sie wysypiać.

Drobinka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ