Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikka86 ja też nie wiem haha🤣🤣🤣
Emma a takie wierzganie nóżkami?? Robi tak często ale to chyba normalne nie??? -
Emma_ wrote:Ja już nie noszę wkładek laktacyjnych od września, czasem coś mi pocieknie jak już pora na odciąganie, ale strumienie to to nie są. 🙂 Jeśli chodzi o libido, to ja mam dokładnie tak samo. Zupełnie straciłam zainteresowanie i opędzam się od męża jak od natrętnej muchy, a on jak na złość jak napalony nastolatek (kiedyś było odwrotnie u nas 🙈).
Ale Ci dobrze 🙂 Czekam z utęsknieniem na ten moment, bo już mam dość mokrych koszulek, kapania na podłogę, spania z wkładkami i przede wszystkim tryskania Olkowi do gardła 🙄
A co do libido, fajnie, że nie jestem sama, bo czuje się trochę źle wobec męża, ale nic nie będę robić na siłę..
A Ty mowiłaś ostatnio, że u Was były seksy i co? Zmusiłaś się ? Czy akurat wtedy libido podskoczyło? 😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
mikka86 wrote:A ja w ogóle nie wiem co to Netflix 🤣🤦🤦 ja to tylko Polsat , TVP i TVN 🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 20:17
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
kinga27.30 wrote:Ja używam wkladek laktacyjnych tylko na noc bo Julka ma różne pory jedzenia. Kilka razy zrobiła sobie przerwę 4-5 godzinną to obudziłam się zalana z twardymi cyckami.
Odnośnie libido... ostatnio nawet Kilka razy nam się zebrało na seksy, ale hmmm, cały czas czuję ból "przy wejściu" (czuję pieczenie blizny po nacięciu) i jakoś nie mogę dobrnąć do orgazmu 🙄 także ten - tyle z przyjemności. Śmiałam się ostatnio ze chyba przez te 5 lat starań wyczerpaliśmy limit 🤣 A tak na serio, zawsze miałam z nim problem, ale teraz to już wyjątkowo Lipnie...
Piona..✋
Mnie też boli jeszcze na dole, może też blizna 🤔 muszę iść do gina w końcu. W ogóle mam wrażenie, że podwozie mi się posypało. A też tą bliznę masz taką twardą ?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka91 wrote:Piona..✋
Mnie też boli jeszcze na dole, może też blizna 🤔 muszę iść do gina w końcu. W ogóle mam wrażenie, że podwozie mi się posypało. A też tą bliznę masz taką twardą ?
Tak też jest taka twarda. Próbowałam ją trochę rozmasować olejkiem przed seksem ale nic nie dało... Ja byłam u gina i powiedział że to może być związane z kp i suchością tym spowodowaną, ale nie sądzę bo to ewidentnie blizna piecze. W sumie suchość swoją drogą ale to nie to.
Kiedyś odbiło mi się o uszy o mobilizacji blizn krocza ale nie pamiętam tematu. Chyba muszę poszukać.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Haha to moja teściowa wczoraj powiedziała, żebym Julce brokuła dosłodziła 🤯🤣
A po chwili że będzie miała zaraz marcheweczkę z rosołku, to może jej dac? 😱🤣🤣🤣
Dosładzać warzywa 😳 nie zamierzam odmawiać małemu słodkosci gdy podrośnie ale bede robiła domowe np bułeczki drożdżowe z domowym dżemem,budyn z kaszy jaglanej z malinami, a czekoladowe łakocie np blok z gorzkiego kakao itp.
Mamy starszaków ,kiedy Wasze dzieci brały się do siadania? Miki przy każdej sposobności pochyla się do przodu, koleżanka powiedziała ze to normalne ze cwiczy miesnie a lekarz ze chve siadac ale to za wczesnie i zeby go nie zachecac.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Cyprian usiadł jak miał pół roku, Monika 7 miesięcy. Mówię o takim prawidłowym siadaniu, z czworaków. Jacek się trochę podnosi jak jest w półleżącej, a jak leży to jakby próbował robić brzuszki albo podciąga się za zabawki. Z tego co kojarzę Staszek od Karoli ma parcie na siadanie "z brzucha".Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Dokładnie, niech robi co chce, ale go nie zachęcac 😀. Jak się wygina do przodu na rękach to dobrze, ćwiczy brzuch, przynajmniej nam tak fizjo powiedziała. Leon pierwszy raz samodzielnie usiadł jak kończył 9 miesięcy. Późno, ale on był gruby, więc mu dłużej zeszło 😁. Jak miał 10 miesięcy to ruszył w czworaki i tak prawie pół roku 😂. Nie sadzalam go, nie stawiałam na nogi, nie prowadzalam za ręce. Tylko cwiczylam z nim wstęp do czworakowania bo to bardzo wazny etap w rozwoju malucha, wzmacnia się kręgosłup i rozwija mózg poprzez koordynację ruchów. Dziecko powinno minimum 6 tygodni czworakowac zanim stanie na nogi, a im dłużej tym lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 20:54
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Anima Anima.. Jest, a wydaje się, że jej ni ma 😁😁
Witaj!
Ale Was dzisiaj pogielo z tym pisaniem, ciężko było nadrobić.
Sylka135 jak relacje Ali i Wiktora? Jest lepiej? Ty się czujesz psychicznie lepiej? 🤗
Ja byłam dzisiaj z dziećmi 2 godz na spacerze wózkiem czołgiem. Poszły z nami 3 psy i 3 koty, wyglądalismy bosko 😂
Mikołaj już bez temp, zobaczymy jak będzie w nocy.
Ha, Izabela dzisiaj pływała z makaronem! Mamy przełom 😁
AgaSY dlaczego nie polecasz Sinlaca? Ja słyszałam, że jest bardzo dobry i sama dodaję go Izie do wieczornego mleka. Tylko proponuję kupować ten bez dodatku cukru.
Kaszki Holle też są super. Też je kupujęEmma_ lubi tę wiadomość
-
Mikołaj usiadł tak porządnie z czworakowania między 6 a 7 miesiącem, chodzić zaczął jak skończył 13 miesięcy.
U mnie nie sprawdziły się żadne kaszki. Teraz Mikołajek akceptuje tylko kasze manne z owocami, na obiad jaglana lub gryczana i Kus Kus. Do picia dostaje głównie wodę i wodę też woli. Czasami daje mu sok 100% lub herbatę z miodem. Co do słodyczy to długo nie dawałam wcale. Teraz daje sporadycznie, raczej gorzką czekoladę, suszone owoce. Teraz jestem zdania że wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem. Jak młody je warzywa, zjada cały obiad to nie widzę problemu żeby czasem zjadł coś słodkiego.
Najlepiej było jak mój brat chciał 1,5 rocznemu Mikołajowi dać cole. Oczywiście w tajemnicy przede mną. I co mój synek zrobił? Wyplul mu tą cole prosto na białą koszulę 😂😂😂 mądre dzieckoAlrauna1987, Aska1994, kinga27.30, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Idac dalej tropem "ciocia dobra rada" usłyszałam " nie pozwól żeby mały Ci raczkował bo mu się tak spodoba że na nogi nie będzie chciał iść, widzisz u sąsiadki synek zaczął chodzić sam w wieku 10 miesięcy i w ogóle nie raczkował , jak miał 7 miesięcy próbował sam stać w łóżeczku"...
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Alrauna ludzie to mają pomysły 🙄 ja zaczęłam chodzić jak miałam skończone 8 miesięcy, zrobiłam to sama mama mnie kładła do skończonych 6 miesięcy żebym nie siadała za szybko. Nie raczkowałam i nie czworakowałam. Do dzisiaj mylą mi się kierunki, mam problem nauczyć się kroków w tańcu i do tego bardzo słaby kręgosłup. Więc niech sobie wsadzą takie wyścigi i rady, bo szybciej wcale nie znaczy lepiej.
Tymuś też się wychyla jak go noszę przodem do świata ale jak leży to na razie nic nie próbuje -
Alrauna kto Ci takie rzeczy opowiada?! Ja wiem, że niektore dzieci zaczynają tak wcześnie chodzić i jest okej, ale ja znam same takie, które potem maja problemy z kręgosłupem, kolanami itp. Nie trzeba mieć fachowej wiedzy, żeby skumac, że czworakowanie ma same plusy.
Casjo nam Sinlac poradziła na noc alergolog jak Leon miał 5 miesięcy (dla alergików, poje sobie to będzie lepiej spał, stanie w banie). Kupiłam, zrobiłam, spróbowałam, słodkie jak ekhm. Podałam kilka razy, oczywiście wypił, czy tam zjadł, nie pamiętam. Ale jak szybko zaczęłam go podawać tak szybko go wyrzucilam. Na necie wszyscy wieszaja na nim psy, do tego nasza pediatra też powiedziała, że są lepszy produkty niż Sinlac zawierający (oprócz zwykłego cukru) maltodekstryne i syrop glukozowy... A zapyvhanie dziecka na noc wcale nie jest zdrowe i nie przynosi efektu.
Ale nie wiedziałam, że jest wersja bez cukru.
Doczytalam, że ta wersja faktycznie nie ma żadnego ww dodatku, brawo 👏.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:31
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Casjopea wrote:Jaka jest różnica między raczkowaniem a czworakowaniem?
Casjopea lubi tę wiadomość
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ja myślałam, że to są synonimiy, moja mama mówi na to jeszcze inaczej: hamkowanie.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Dlatego też ze względu na mój inny system podejścia do dziecka i jego wychowania mam często spięcia z moją mamą 🙄 nie moge się doczekać jak pójdziemy na swoje.
Każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie. Mikołaj trzymanie głowy wyćwiczył podczas odbijania a nie leżenia na brzuszku. W wanience podczas kąpieli uwielbia tą pozycje i pięknie sam trzyma glowe wysoko ale tata asekuruje żeby nie zaliczył dzięcioła w wode 😁 za to na "sucho" musi mieć dobry humor na brzuszek.
Od paru dni jego ulubiona zabawa jest " a kuku " 😁
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Casjo, a z ciekawości czemu dosypujesz Izie Sinlac do mleka? Z tego co pamiętam to nie jest alergiczka i je dużo i chętnie
.
Hamkowanie? Ciekawe. Swoją drogą musisz mieć zajebiste relacje z mamą skóra chcesz jej kupić seksowną koszule nocna na Święta 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:49
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)