Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola to Hanka ze Stachem sobie mogą piątkę przybić. Hanka łapie czasem lepiej czasem gorzej, ostatnio głównie stopy i do buzi je pcha :p
Emma druga cesarka lepiej. Tak, cięli mnie w innym miejscu ma zewnątrz, mam 2 blizny jedna pod druga - około 2cm odległość jest między nimi. -
nick nieaktualny
-
mikka86 wrote:A do końca rodziłas sn? Mój też był siny jak go wyciągnęli i za kolor skóry zabrali mu punkcik,nie podali mi przyczyny,tętno podobno bylo dobre, ja myślę że to po końskich dawkach oksytocyny ,jakie mi dawali...
-
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa ❤ jesteście niezastąpione!❤
My już po. Zmian neurologicznych nie widzi, odruchy symetryczne, zrobił też usg przezciemiączkowe. Powiedział jak ćwiczyć, jak go podnosić i opuszczać. Mówi że jest w grupie dzieci o zaburzeniach sensorycznych i że trzeba iść w tym kierunku. Tłumaczył, że to są dzieci które potrzebują właśnie takiego mocnego dotyku, stymulowania, mocniejszego uścisku itp. Generalnie mamy go tam zapisać. Z tego co się dowiadywałam wcześniej to można dopiero od 6mż. Napisał na kartce "obserwacje- nadwrażliwość, zaburzenia emocjonalne?".
O tym wykrzywianiu rąk i prostowaniu nóżek mówiłam i powiedział że w nerwach dzieci robią różne rzeczy i jeśli po pół roku czy w okolicach roczku nadal tak będzie, to wtedy jeszcze raz się zgłosić.
Generalnie nic mu się nie dzieje "Z głową ", głupie baby nas tylko nastraszyły, po prostu taki typ. High need baby. Pójdziemy w kierunku zaburzeń sensorycznych no i muszę poczytać jak żyć i jak się obsługiwać takim HNB żeby mu pomóc.
Tak czy siak, kocham Was wszystkie, fajnie że jesteście ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 14:28
Casjopea, LidziA89, Lullaby, mikka86, Lady_Dior, mikaja, JaSzczurek, 33Sylwia, AgaSY, Sylka135, kinga27.30, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Nooo Drobinka91! Jak fajnie, że napisałaś. Chyba każda z nas się martwiła. Mówiłam nawet o Olku mojej mamie i wiesz co powiedziała? "Zobaczysz, że nic nie znajdą. Po prostu taki typ. Wykończy rodziców do roku, a później będzie lepiej" 😜
Drobinka91, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Drobinko to super, że wyszło "tylko" że to HNB
jak już wiadomo co i jak to go ogarnięcie i z czasem będzie lepiej. Mój Mikołaj też niestety jest tym typem i żyjemy
kw dawał mi na początku w kość teraz jest lepiej więc u was też będzie zobaczysz.
Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
A i wczoraj zmieniliśmy trochę wieczorny rytuał, umyliśmy go koło 18, podkarmiłam go i potem jeszcze z nami siedział, mąż go nosił i go wyciszaliśmy. Postawiliśmy wszystko na jedną kartę,szumisia włączyłam tylko do usypiania, na noc był wyłączony i spał do 5 rano! Oczywiście budził się, ale nie musiałam wstawać tylko karmiłam na leżąco, a to już sukces. 🙂 No i nie skakałam na piłce, widzę światełko w tunelu dla mojego kręgosłupa..🙂
Lullaby, mikka86, Casjopea, Lady_Dior, mikaja, 33Sylwia, AgaSY, Sylka135, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
vanilia120 wrote:Przepraszam, że się wtryniam..
jestem obecnie w 23t ciazy, moja szyjka ma 3 cm. W 2018 roku urodziłam synka i całą ciążę przelezalam, szyjka wtedy była jeszcze krótsza. W tej drugiej ciazy szyjka Ci się nie skracala czy mialas cos na nią założone? Niby mówią, że ja się skracala w 1 ciąży to w 2 tym bardziej ale moja narazie trzyma się w miejscu i lekarz mówi że nie muszę leżeć plackiem..ale i tak każdy dzień niesie ze sobą lek.. i wielka niewiadoma.
-
nick nieaktualny
-
Mikołaj po szczepieniu. Płakał tylko przy samym szczepieniu, tak to był ogólnie wszystkim i wszystkimi zachwycony 😁 7200 i 68cm.
Odkryłam fantastyczną funkcję: jak kładę się obok Mikołaja w łóżku to tak jak mówiłam, on natychmiast chce do cyca. I póki co zawsze, niezależnie od pory, przy tym cycu zasypia 😁 Tyle, że musi być stałe podłączony.LidziA89, Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Drobinka91 uff dobrze,że lekarz nie wykrył nic niepokojącego.Teraz kiedy wiesz już,że to hnb to będzie Wam o wiele łatwiej.Poczytacie trochę i z każdym tygodniem będzie Wam lepiej -trzymam kciuki za Was😊
Emma ja daję małej średnio 5-6× na dobę 160ml. czasem do spania 170 😉
Dziś moja Zosia tak pięknie spałaZasnęła 20.15 i o 2 pierwsza pobudka na mleko.Pitem o 6.15 drugą pobudka na mleko i spała jeszcze do 8
Dziś kartofelek kończy 5miesiecy 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 12:55
Lullaby, mikka86, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Karola z tego co woem nie każde dziecko będzie zainteresowane smakowaniem własnej stopeły
Mam wrażenie ze Hanka już cała wieczność jest z nami a dalej taka niemobilna. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić to ze za miesoac już się będziemy szykować do rozszerzzania diety. A ze będzie raczkowała tez - mam wrażenie ze za kolejne milio lat to nastąpi. Młody gdzieś szybciej wszystko łapał pomino ograniczeń z butami.
Nic no. Poczekamynie narzekam bo dziecko anioł.
Drobinka super wieścioby się udało małego okiełznać i mu pomoc. Moja znajoma ma córkę która taka rozdarciucha jest i ona właśnie reaguje na takie mocne przytulenie, objęcie itd. Lekkie bujanie ja tylko bardziej rozwala wiec może faktycznie coś w kierunku terapi SI czy coś. Ale to za jakiś czas pewnie.
-
@LadyDior, 5 miesięcy?!?!?! Kiedy to zleciało 😶 Do kiedy masz macierzyńskie?
Ja już zjadłam wszystkie paznokcie, bo mój koniec urlopu zbliża się nieubłaganie. Tak bardzo nie chcę tam wracać. -
Ja zjadam paznokcie bo mi się płatny macierzyński kończy. Od kwietnia do robotyyy
aczkolwiek liczę ze znajdę jakaś zdalna prace.
Hanka nauczyła się obracać na brzuch i fajnie tylko czemu podczas jedzenia? :p
Koleżanka mnie nastraszyla ze jak zacznie spędzać będzie jeszcze zabawniej -
Ja mam dwa lata macierzynskiego ale juz mysle zeby przedluzyc do 3
Byla tesciowa.. to ja juz wole zeby nie przychodzila. Widac bylo, ze Mala ja denerwuje, tzn jej piski i krzyki. Juz kilka razy miala ochote kazac sie jej zamknac jak swojemu psu niegdys ale sie powstrzymyala. Mi az cisnienie skakalo. Jakby na nia wrzasnela to bym ja wywalila z chaty. -
Jaszczurek mi się macierzyński skończył we wrześniu 😜 Teraz jestem na zasiłku chorobowym-ciekawe ile pociągnę🙄
Nie wiem kiedy zleciało te 5miesiecy ☺ ale poszło szybko-za chwilę roczek😉