Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KarolaJJ wrote:Sylwia bo nie wiem czu nadążyłam. Z tą ciaza bylo ok i nagle urodziła w sklepie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 22:40
-
Sylwia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Casjo biedactwo zdrowiej szybko!
Ale macie ładne awatary. Też sobie jutro zrobię a co 😁
Dobranoc 😘 -
33Sylwia kciuki,żeby dziecko przeżyło 😞 Strasznie mną wstrząsają takie historie...
Ja się doję,mała dalej śpi obżarłam się ze stresu jak świnia🐷 Dziś muszę maseczke na noc na dłonie nałożyć,bo od tego mycia części laktatora to mam skórę jak papier ścierny🙄 -
Sylwia myślami jestem z Tobą i żoną kuzyna. No i oczywiście z maleństwem. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze. Takie sytuacje są po prostu straszne. Nawet nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić.
Jak byłam w ciąży z Tymkiem to u mnie w rodzinie jeszcze bratowa i kuzynka były w ciąży w tym samym czasie. Kuzynka miała termin na kwiecień, ja na lipiec, a bratowa na sierpień. Kuzynki dziecko zmarło przy porodzie. Moje i bratowej urodziło się zdrowe. Czysta loteria ehhh.
Do tego jeszcze ta koleżanka, o której wspominałam. Urodziła bliźniaki, dwóch chłopców w 24 tyg. Jeden zmarł zaraz po urodzeniu, a tego drugiego musi cały czas rehabilitować. Po roku jest już lepiej i idzie ku dobremu. Oby i u Sylwii udało się uratować maluszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 23:13
-
Sylwia, trzymam kciuki za maleństwo i rodziców. 28 tc to już spore szanse na przeżycie.
Straszne to, że przedwczesnego porodu często nie da się przewidzieć.Na pocieszenie - moja kuzynka jest z 28 tc, ważyła niecałe 900 gram jak się urodziła. Dziś jest zupełnie zdrową 16-latką.
33Sylwia lubi tę wiadomość
-
Ja też! Ja też! 😁😁
Antek śpi jakoś od 19, wypił całą flache 200ml😶
A mnie rwą kości na zmianę pogody. Starość nie radość (😂😂😂)
Kurde Casjo.. Zdrówka
Aśka a używa jakichś kosmetyków? Może jakiś zestaw z kosmetyczka, są takie ładnie zapakowane
Choć kosmetyki to takie oklepane hmm🤔
Drobinka91, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
33Sylwia wrote:Mi pomaga na wszystko mikstura z cebuli, goździków, imbiru czosnku i miodu + plukanki na zatoki jeśli dochodzi katar.
Aśka, jakiś fajny bieżnik na stół, albo serwetę jeżeli kwadratowy...?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Sylwia, teraz doczytałam... współczuję tej kobiecie.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnySylwia bardzo współczuję i trzymam kciuki za maleństwo i mamusie✊
Lullaby straszna tragedia spotkała Twoja kuzynkę 😪 moja młodsza siostra straciła córeczkę w 34tygodniu. Może przez te wszystkie tragedię dookoła nie umiałam cieszyć się ciąża...
Tkaa też tęskniłam. Tym bardziej że nasze"bombelki"są z tego samego dnia 😉 mój w końcu leży na brzuszku ale obroty zdarzają mu się bardzo sporadycznie, więc podejrzewam, że to przez przypadek 😉 taki mały leniuszek 😉 -
nick nieaktualnyEmma a jak Emilka? Strasznie wysoka miała ta temperature.
AgaSy jak Twoje chlopaki? Miłoszowi lekarz przepisał coś na to gardelko? A Leon jeszcze gorączkuje? Moja Ala dzisiaj też dostała gorączkę, ale bardzo szybko jej spadła po nurofenie. Nawet połknęła syrop ✋ i obyło się bez wymiotów 😉AgaSY lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strasznie smutne to z tym dzieciaczkiem z wątku o hipotrofii. Kibicowałam im już w maju. Okropnie przykre, że nawet po tak długim czasie ta historia nie znalazła szczęśliwego zakończenia. Przykro, że ludzi spotyka taka tragedia. U mnie w rodzinie zmarła trójka małych dzieci - siostra mojej babci spadła z rowerka mając 2-3 lata i zginęła, siostra dziadka umarła na jakieś zapalenie też w podobnym wieku, a 8-miesięczna córeczka kuzyna umarła w łóżeczku kilka lat temu, podobno miała źle dobraną dawkę antybiotyku...
-
Matko Jaszczurek taki błąd lekarski w tych czasach🙄😪?? To jakaś paranoja.Rozumiem jeszcze x lat temu ale teraz??? Mój miał siostrę,która zmarła na zapalenie płuc w szpitalu ale to było 40lat temu.Ahhh dobra już lepiej nie piszmy o przykrych sytuacjach,bo są strasznie dołujące
Moja królewna przespała ciągiem prawie 8godz.bez paru min.-proszę zatem o brawa😁😁😁
Która poza mną i Emmą podłącza się dojarki?? Mikka86, Anngelikamarta,Adria,Xgirl-mmcała ą reszta zarzuca cyca??? 😉?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 03:42
Emma_, Anima lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze zarzucam cyca! 😁
Olek już przywitał dzień i to nie krzykiem
a guganiem 🥰 i dał mi dziś pospać 2-2,5h i miał tylko 3 albo 4 pobudki! 😍 wszyscy lepiej spaliśmy, a to dlatego że zmieniliśmy położenie łóżka, także polecam, spróbujcie przemeblowania 😁😉Emma_, Sylka135, 33Sylwia, KasiaLukasia, Czarna_kawa, Casjopea, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖