X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak kazda matka ostroznie wprowadza jedzenie, mysli co i jak, zeby bylo eko i zdrowo i w ogole a potem jakby sie o tym zapomina i kazdy dzieciak z batonikiem i chrupkami w rece :( A moze to presja spoleczenstwa? ,,Na swieta jej czekoladek nie dasz?", "Jedna paczka czipsow Mu nie zaszkodzi" itp. A moze dzieci podpatruja U innych? Jak to jest dziewczyny majace juz starsze dzieci?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Jacek ma tak samo. Ostatnia sytuacja z wczoraj. Zasnął niby, mężu stwierdził, że się do mnie podobiera. I pyta, czy się przenosimy, Jacek momentalnie obrót w moją stronę i chwyta cyca 😂😂😂

Hehe. Wladca cyca jest jeden. Kto by tam chciał się dzielić takim skarbem.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala pomagała mi dziś przywiązywać wstążki do bombek :)
    dbd9e08c4470.jpg

xgirl, Aska1994, Czarna_kawa, Lady_Dior, kinga27.30, mikka86, Sylka135, Lullaby, JaSzczurek, Emma_ lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Ania wczoraj dostała 5 łyżeczek tzn marchewka była tylko na czubku łyżeczki a dziś 10. Wydaje mi się że to ta marchewka bo nie zrobiła dziś kupy co jej się raczej nie zdarza. Zrobię dwa dni przerwy i dam jej dynie zobaczymy jak będzie.

Widze ze nie tylko moja taka cycata w nocy normalnie chciałam jej podać dziś na noc mm żeby wkoncu spała bo co godzinę cycek na minutę i dalej śpi ale po akcji z brzuszkiem opuściłam.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cyckowanie co godzinę, to chyba bardziej potrzeba psychiczna niż głód. Nie wiem czy mm by coś dało. U nas raczej nie. A śpisz Lidzia z Anią czy osobno?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl u mnie w domu słodyczy nie ma na co dzień, za to Leon ma zawsze pod ręką musy owocowe. Czasem kupimy jakieś przekąski, ale wybieramy te zdrowe, chrupki z kaszy quinoa, batoniki bez dodatku cukru, suszone owoce. Leon nie jadł jeszcze normalnej czekolady, cukierków, lizakow. Ale jak ktoś do nas przyjdzie,czy jak my jesteśmy w gościach to mu nie zabraniam i zwykle zje kilka ciasteczek i koniec.

xgirl, Emma_ lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia, u nas to samo dzisiaj, wjechała marchewka, od wczoraj nie było kupy, dziś to jedzonko i znowu nie ma, brzuszek coś bolał, jeszcze do tego ząbki i armagedon na wieczór gotowy.

Mikka, specjalnie dla Ciebie dodaje Adę, tym razem w wydaniu podłogowym🤣

url=https://naforum.zapodaj.net/38f6dce172bb.jpg.html]38f6dce172bb.jpg[/url

KasiaLukasia, Lady_Dior, xgirl, Lullaby, mikka86, Sylka135, Emma_ lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy się smaruje żelem dziąsła??? Jak zęby już się przebijają, czy wcześniej??? Ja nie wiem już, czy smarować żelem dziąsła, czy dać paracetamol 🤷🏼‍♀️

Emma wracaj podołujemy się razem 😊

Ja muszę poczytać o tym rozszerzeniu diety, bo do 20 już niedaleko a ja jedyne co w tym kierunku zrobiłam to kupiłam parowar 😂

Emma_, kinga27.30 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Xgirl u mnie w domu słodyczy nie ma na co dzień, za to Leon ma zawsze pod ręką musy owocowe. Czasem kupimy jakieś przekąski, ale wybieramy te zdrowe, chrupki z kaszy quinoa, batoniki bez dodatku cukru, suszone owoce. Leon nie jadł jeszcze normalnej czekolady, cukierków, lizakow. Ale jak ktoś do nas przyjdzie,czy jak my jesteśmy w gościach to mu nie zabraniam i zwykle zje kilka ciasteczek i koniec.
    Super, tez mam taki plan. Chce Malej wyrobic dobre nawyki zywieniowe, nie chce pakowac w nia syfu (poza mm teraz🤦🏻‍♀️😂, trudno juz).

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia Stachu po rozszerzeniu zaczal robic kupy co 2 dni. To jego rozszerzenie to po 5 łyżek pokarmu dziennie wiec bez szaleństw. I daje mu max 3 skladnikowe. Jemu najbardziej smakuje kaszka kukurydziana. Reszta to średnio. Ostatnio dostał banana do ręki to zjadł pół ale bardzo płakał,boje sie czy po mnie alergii na banany nie odziedziczył.
    Ja ogólnie nie jestem .zwolenniczką dawania na początku wielkoskladnikowych obiadów. Ale kto co woli
    Na insta jest tego od zajebania,pelno potraw do blw. Z tym ze polowa z tych lasek i tak karmi lyżeczką cichaczem🤣

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Jaki masz plan?
    Mikołaj budzi się w nocy i idzie sam zrobić siku już. Od 2 tyg tylko raz miał mokra pieluszke ale dzień był wtedy mega intensywny a on padnięty. Planuję jak przy każdej zmianie mu wytłumaczyć, że teraz będziemy już spać bez pieluszki, a na łóżko dać podkłady. Zobaczymy jak b wyjdzie. A Ty jak planujesz?

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady smaruj jak tylko widzisz, że ja bolą, przynajmniej jej ulzysz. Ja tam wolę posmarować dziąsła niż dawać leki przeciwbólowe.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna Ada 😚

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Mikołaj budzi się w nocy i idzie sam zrobić siku już. Od 2 tyg tylko raz miał mokra pieluszke ale dzień był wtedy mega intensywny a on padnięty. Planuję jak przy każdej zmianie mu wytłumaczyć, że teraz będziemy już spać bez pieluszki, a na łóżko dać podkłady. Zobaczymy jak b wyjdzie. A Ty jak planujesz?
    Szczerze to się za to nie zabieram bo mi się nie chce, poczekam aż sam się zacznie budzić na siku albo przestanie w nocy sikac 😂😂😂. Pieluchy raz są suche, a raz wiszą mu po kolana. Kilka razy zdarzyło mu się zrobić siku w nocy i iść spać. Leon budzi mi się w nocy kilka razy i muszę z nim siedzieć nawet pół h i nie uśmiecha mi się jeszcze bardziej rozbudzac go nocnym sikaniem.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po czym poznajcie ból dziąseł? Placz? Uporczywe wgryzanie się we wszystko?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Pewnie tak kazda matka ostroznie wprowadza jedzenie, mysli co i jak, zeby bylo eko i zdrowo i w ogole a potem jakby sie o tym zapomina i kazdy dzieciak z batonikiem i chrupkami w rece :( A moze to presja spoleczenstwa? ,,Na swieta jej czekoladek nie dasz?", "Jedna paczka czipsow Mu nie zaszkodzi" itp. A moze dzieci podpatruja U innych? Jak to jest dziewczyny majace juz starsze dzieci?
    Ja na codzień nie daje Mikiemu słodyczy. I jest ok. W domu też mamy musy owocowe, sama robię ciasteczka zbożowe, suszone i zwykle owoce. Słodycze dostaje przy urodzinach i jakiś zjazdach rodzinnych i to są kontrolowane ilości. Jestem zdania, że wszystko z umiarem. Niestety moja rodzina ostro mnie szykanuje za to i się nabijaja, że taka eko jestem. Na mikolajki usłyszałam, że kupili by mu czekoladę z jarmużem ale nie było. Przy czym ja się ostro nie daje i trwam przy swoim. Nie chcę żeby jedli syf i żeby dawać dobry przykład też tego nie jem. Mikołaj je wszystko to co ja, a że żywie się zdrowo to nue ma problemu żeby jadł kasze, hummus czy grillowane warzywa ;) przykład dużo daje.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Dziewczyny a po czym poznajcie ból dziąseł? Placz? Uporczywe wgryzanie się we wszystko?
    Bardziej marudzenie i jojczenie niż płacz u nas. Ładowanie wszystkiego w buzi, a najbardziej piąstek, wiadomo.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Wielkie zazdro. Ja wyglądam jak swinia. I jezeli nie zmienię czegoś w zarciu, to raczej nie zapowiada się na szybką zmianę.
    Na pewno nie wyglądasz to po pierwsze. Śliczna jesteś a schudnąć możesz zawsze pamiętaj! Niektóre z facjata nic nie zrobią poza chirurgiem a Ty jesteś rasowo piękna. Sama widziałam😍😉 także wszystko w swoim czasie. Po pierwszej ciąży dopiero 8 miesięcy po doszłam do normalnej figury. Teraz zapierniczam sama za 2 dzieci i nie mam kiedy jeść, a jak już jem to Miki mi z talerza zabiera😜 Przy czym napisałam, że wyglądam jak człowiek czyli jest ok. Wiadomo jakiś mały fald pociazowy na brzuchu jest ale ogólnie się sobie podobam.

Emma_ lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale Ci dopiekli ta czekolada z jarmuzem 😂😂😂. Moi teście starają się zdrowo odżywiać i tu nie mam problemu, teściowa jak przychodzi to przynosi Leonowi np orzechy nerkowca, czy awokado. Moja mama uważa, że "trochę cukru też musi zjeść", ale nie kupuje mu syfu tylko np chipsy z jabłek czy sok 100 %.
    Włos mi się na głowie zjeżył jak mama mojej przyjaciółki dała swojemu wnukowi (miesięcy wtedy jakieś 7-8 ) cukierka michalka, bo "złapał do ręki, przecież nie będę mu z buzi odbierać". Dla mnie nie do pomyślenia, a moja przyjaciółka nic. Mały jest ponad rok młodszy od Leona, a zna cały przekrój sklepowych półek że słodyczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 20:59

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko na pewno od czasu do czasu będzie jadło słodycze,żeby wymagać od dziecka żeby ich nie jadło, musiało by nie być ich w ogóle w domu a tym samym nikt z domowników musiał by ich nie jeść ,no bo to trochę słabe ,żeby np chować się z batonikiem przed dzieckiem,a ja lubię wszamac jakieś słodycze, jem też chipsy od czasu do czasu albo paluszki. No i lody w lato,nie wyobrażam sobie w lecie np na wakacjach nie kupić dziecku loda czy gofra, no i ja nie uważam czekolady za syf.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
‹‹ 2403 2404 2405 2406 2407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ