Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
33Sylwia wrote:AgaSy ja też bym wybrała wyjazd do rodziny, w takim gronie ciężko się spotkać teściów domyślam się że masz na wyciągnięcie ręki, powinni zrozumieć.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Alisia wrote:Pytanie o rozszerzanie diety : na początek dajecie tylko na spróbowanie potem mleko czy jak ? Możecie mi to napisać bo ja tego nie ogarniam 🙄🙄🙄🙄
Kiedy zastępujecie mleko posiłkiem ???.
Emma_ lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
33Sylwia wrote:
Adria super te kartki, Ty to wycinasz? Na zwykłym papierze wydrukowalas czy na fotograficznym. Chyba poleci Ci zamówienie od nas 😁 pomysl o cenniku 😁
-
wiersz nie mojego autorstwa ale całkiem fajny !
Kto ty jestes? - madka polka
Jaki znak twój? -żyje jak patolka
Gdzie ty mieszkasz? - w socjalnej kamienicy
Z czego zyjesz? - z MOPSowej krwawicy
Co twym sukcesem? - moje Brajany
Co z nich masz? - wózek i komputer dejowany
Co twym szczęściem? - karmie cycusiem
Czym to wspomagasz? - chesterfildem i piwusiemmikka86, LidziA89 lubią tę wiadomość
-
LidziA89 wrote:Ania krzyczała przez godzinę chyba z bólu brzucha ale ciężko stwierdzić. Dałam jej pedicetamol bo aż się zanosiła biedna teraz zasnęła. To pewnie po tej marchewce 😭 nie wiem co robić dalej z tym rozszerzaniem diety? Dać spokój parę dni? Czy dać inne warzywo?
-
Alisia wrote:Pytanie o rozszerzanie diety : na początek dajecie tylko na spróbowanie potem mleko czy jak ? Możecie mi to napisać bo ja tego nie ogarniam 🙄🙄🙄🙄
Kiedy zastępujecie mleko posiłkiem ??? -
Ja dążę do tego, żeby koło roku jadł już mniej więcej to co my i pożegnać się z modyfikowanym mlekiem.
Lidzia, ja bym zrobiła ze 2 dni przerwy, potem spróbowała dać inne warzywo i jak znowu Anię będzie bolał brzuszek to bym odpuściła na 2-3 tygodnie i znowu spróbowałaAgaSY lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja mniej więcej po godzinie, czasami po dwoch od mleka daje jedzenie... czasami zje wszystko, czasami tylko kilka łyżeczek. wczoraj np wypila 120 ml zupki (ziemniak, marchewka, groszek na wodzie), a dzisiaj tylko 2 łyżki stołowe śliwek. Plus oczywiście woda.
Ja daje 1 x dziennie. Póki co, po każdym posiłku chce mleko (wczoraj tylko kilka łyków Ale dzisiaj opróżniła całą pierś).KasiaLukasia lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KarolaJJ wrote:No i super! Kiedy macie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:31
KasiaLukasia, AgaSY, Drobinka91, Casjopea, kinga27.30, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Co do rozszerzania diety, to jakoś boję się tego 🤷♀️ chciałabym to zrobić z głową i tak żeby nie zaszkodzić małemu. W koncu to nówka sztuka, nie chce pakować tam byle czego. Ściągnęłam sobie nawet e-booki na tel "rozszerzanie diety dla początkujących ", "rozszerzanie diety w 6 krokach" i najlepsze "jadłospis dla niemowlaka na 30 dni", tam są różne przepisy, produkty które należy wprowadzać po kolei, a które są zabronione, listy zakupów i można to sobie fajnie wydrukować 😊
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Lidzia a ile zjadla tej marchewki? Przepraszam jak pisałaś, mogło mi umknąć. Może za dużo? Też zrobilabym chyba przerwę po takiej reakcji. Wiem, ze synka koleżanki bardzo zatykalo po marchewce, miał problemy z kupą. Z innymi pokarmami radzil sobie za to calkiem dobrze. Ale może to po prostu taka jednostkowa reakcja byla. Przytulaski dla Ani.
-
KasiaLukasia wrote:Wielkie zazdro. Ja wyglądam jak swinia. I jezeli nie zmienię czegoś w zarciu, to raczej nie zapowiada się na szybką zmianę.
Kasia, niechlubna piona. Trza się jeszcze więcej ruszać. I ograniczyć Pepsi 😭Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Właśnie, Casjo- co z Tobą? Jak zdrówko? 😘
Bo mój mąż trochę lepiej, ale strasznie się czuje po tym antybiotyku, niesmak( jak uprzedzałaś) nudności, biegunka, bóle brzucha 🙄 jak nie urok to sraczka 😅🤦♀️
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Ala juz śpi. W ogole przesunelismy dostawke na srodek łóżka, i mam pufe pod ramię. Teraz wygodniej mi zarzucac cycka. A jak biorę ją do siebie, to już nie będę się martwić, ze mi gdzies spadnie jak mocno zasne, bo w razie czego wturla się z powrotem do swojego łóżka
Sen ma ostatnio moje dziecię bardzo niespokojny. Budzi się w nocy milion razy, po to tylko, zeby upewnić się, ze jestem z cyckiem gdzies obok. Taki mega przytulas z tego mojego ssaczka.
-
Jacek ma tak samo. Ostatnia sytuacja z wczoraj. Zasnął niby, mężu stwierdził, że się do mnie podobiera. I pyta, czy się przenosimy, Jacek momentalnie obrót w moją stronę i chwyta cyca 😂😂😂
KasiaLukasia, kinga27.30, Lullaby lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥