X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    To wezcie odpieluchujcie te dzieci i juz😁

😂 Nawet nie wiesz, jak bardzo chętnie bym to zrobiła. Ale córa ma mój charakter, więc uparta jak osioł.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Adria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:

Nasze mialy cos w tym stylu,nawet skromniejsze
    Karola faktycznie skromne .u nas maja tez byc cos w tym stylu lecz ja kasy juz wydawac nie zamiezam bo po uja mi dwie alby.zreszta uwazam ze to nie ubior jest najwazniejszy a czystosc serca .dziecko moze miec nawet worek jutowy ubrany i tyle.

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Alisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Alisia gdzie stacjonujecie? :)

Okolice Wrocławia.

a31il5w.png

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ kiedy zjeżdżacie do Wlkp?

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    my używaliśmy trzy tygodnie jak Tom miał miesiąc, teraz w ogóle nie używamy chyba, że akurat dopadnie go babcia i mu wciśnie do buzi BO ON NA PEWNO CHCE SMOCZKA!!@!!! Na co mój syn krzywi się jakby gówno dostał i pluje 😉
    Hahaha wyobrazilam sobie jego minę, uwielbiam takie sugestywne porównania. :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryj! Właśnie ulepilam 200 pierogów, zrobiłam paszteciki, upieklam szynkę itd.... Wypije karmi i idę spać.

My używamy smoczka do zasypiania w ciągu dnia i czasami jak bardzo płaczę tak to nim pluje.

Paszteciki można mrozić moja babcia robi tak ck roku.

Aska1994 lubi tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria jakbys zarzucila temat wczesniej to bym Ci caly komplet łącznie z butami i etola odpalila za grosze . Lezy mi to w szafie tyle lat.
    Casjo ciezkie pytanie, nie znam odpowiedzi a co? Tesknisz?😜

KasiaLukasia w sumie smieszny ten motyw z kutasem,pewnie sama był tak zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 22:10

• Adria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    😂 Nawet nie wiesz, jak bardzo chętnie bym to zrobiła. Ale córa ma mój charakter, więc uparta jak osioł.
    Na to tez jest sposob bo moja zuzia tez odpieluchowywalam ja jak miala 2.5 roku na wakacje chodzilam za nia z nocnikiem jak pojebana .ale ona w momencie odpieluchowywania tak uparta byla ze ja skapitulowalam i wtedy wkroczyl on ubrany caly na bialo 😂moj maz i przejol paleczke 😄😄i po tyg bylo ok ale zdarzyly jej sie momenty ze sie cofla srala mi w gacie
    Prozby grozby nieskutkowaly .Noi matka wymyslila taka glupote ze bedziecie sie smiac narysowalam nocnik jaki mam w domu z kupa w srodku i przykleilam na lodowke.wyjasnilam ze jak zrobi kupe to bedziemy tam przyklejac kupy magnesikami .noi spodobalo jej sie to .i udalo sie .

KasiaLukasia, AgaSY, Aska1994, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:

Alisia jak.minela poroz

Myślałam że będzie gorzej , momentami było ciężko ale daliśmy radę 🙂🙂🙂

W Norwegii bardzo mało jeździmy autem , Lena od urodzenia może 10 razy była w foteliku samochodowym 🤪🤪🤪

a31il5w.png

• Adria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Adria jakbys zarzucila temat wczesniej to bym Ci caly komplet łącznie z butami i etola odpalila za grosze . Lezy mi to w szafie tyle lat.
    Casjo ciezkie pytanie, nie znam odpowiedzi a co? Tesknisz?😜

KasiaLukasia w sumie smieszny ten motyw z kutasem,pewnie sama był tak zrobiła
    Ja dostalam ta albe od meza siostry z lubelskiego

qdkk3e5e17wj0gq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria kumam. A sposob z magnesami super.

mikka86, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Adria kumam. A sposob z magnesami super.
    Zawsze jest jakis sposob im durniejszy tym lepszy jesCze na papiwrze malowalismy rysunki toaletowym i wkladalismy przed szczochem.zrobila siku i patrzyla jak sie kolorowa woda robi od mazakow i obrazek sie rozmazuje

KasiaLukasia, kinga27.30, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny ale smoczek to wcale nie jest jakieś wielkie zło. Dziecko rodzi się z potrzeba ssania - jedno z większą, jedno z mniejszą. I żeby ta potrzebę zaspokoić podaję się smoczek. Z wiekiem ta potrzeba się zmniejsza i sztuka jest zauważyć ten moment i nie dopuścić do przyzwyczajenia. Jestem w szoku jak widzę 3 czy nawet 4 łatki chodzące że smoczkiem w buzi. Ale to chyba z lenistwa rodziców, tak myślę.

Podpisuję się obiema rękami. Ala miała bardzo silny odruch ssania, smoczek był jej pocieszycielem od samego początku. Jak nie miała smoczka to rozpaczliwie ssała mi koszulę, prześcieradło, no wszystko. Widać było, że smoczek to dla niej ogromna przyjemność. Martwiłam się tylko, że jak przyjdzie kiedyś do odstawiania to będzie dramat. Ale udało mi się wyłapać moment kiedy pierwszy smoczek był już za mały i przestał ją bawić, zaczęła się na niego złościć i wypluwać. I wtedy nie zmieniłam go na większy. Mogła dalej bawić się za małym ale nie chciała. I odsmoczkowała się właściwie sama bezstresowo. Dostała grzyba z sutkami, teraz bardziej je żuje niż ssie i jest okeczka. Chociaż dalej wieczorami wysysa staremu maliny na ramionach jak ją nosi zanim pójdziemy się usypiać do łóżka :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria Twoje sposoby na odpieluchowanie są cudowne <3 Na pewno je kiedyś spróbuję wykorzystać.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a dużo tych oczek zostało do końca? Biedulka. Wiem, że taki maluch ma całkiem inną rozciągliwość, ale ciężko mi to sobie wyobrazić. Oby szybciutko się przyzwyczaiła.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy smoczek i ułatwia nam on życie w ciężkich dniach, w tych lepszych prawie jest nie zauważalny, ważne by był na usypianie.

Udało mi się dziś wyrwać na dwie godzinki z przyjaciółką! Cóż za uczucie wolności 😁

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to ja chyba mam niezdrową potrzebę, żeby być z dzieckiem non stop. Chociaż mnie to męczy. Pozwalam ją tylko chłopu zabierać na samotne spacery. Nie potrafiłabym wyjść bez niej.I tak obsesyjnie bym o niej myślała. Jestem psycholem.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Wiecie to ja chyba mam niezdrową potrzebę, żeby być z dzieckiem non stop. Chociaż mnie to męczy. Pozwalam ją tylko chłopu zabierać na samotne spacery. Nie potrafiłabym wyjść bez niej.I tak obsesyjnie bym o niej myślała. Jestem psycholem.
    Ja wychodzę bardziej z rozsądku niż z potrzeby. Uwielbiam być z Leonem, coraz bardziej czuje ze jest to właśnie to najważniejsze, że to nasz jedyny i niepowtarzalny czas mimo zmęczenia itd... Doszło do tego ze po wyjściu po chleb miałam wyrzuty sumienia, że został z tatą... I trochę z tym walczę... A dziś pierwszy raz odkąd urodziłam naprawdę się odprężylam

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Zazdroszczę też, że masz jakichś fajnych ludzi wokół. Ja jestem sloikiem, moje prawdziwe przyjaciółki widuję raz na sto lat. Rozjechaly się po świecie. W Warszawie mam znajomych glownie z pracy. Z nimi jakoś nie mam ochoty się widywac.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka ja zamrozilam

Aska1994 lubi tę wiadomość

‹‹ 2497 2498 2499 2500 2501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ