Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Wiem, że był już temat o nosidłach, ale średnio się wtedy tym interesowałam. Polecacie tulę? Jest coś jeszcze wartego uwagi?
My mamy ergobaby i jestem baaardzo zadowolna. Kupilam na olx uzywke za jakies 150zl (nie pamietam za ile dokladnie). Do noszenia po domu nadaje sie tez baby slings. Mam, a nie używam, jak chcesz to mogę Ci wysłać.
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Emma ja np.jak ściągam o 22 i będę ściągać o 1w nocy to oczywiście idę spać.Kazda minuta jest cenna ☺️
Kinga27_30 brawa dla dzielnej Julki - jest bardziej wyćwiczona niż my matki ☺️ Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień 😘kinga27.30, Emma_ lubią tę wiadomość
-
Emma_ wrote:JaSzczurek, a jednak też się złamałaś i zaczęłaś wcześniej! 😁 Któraś w ogóle wytrwała do szóstego miesiąca? Bo że Lullaby czeka, to wiem, ale u nich się nie liczy. 😀
złożyło się na to kilka czynników - tutaj mam dynie, którą mama zamroziła 2 miesiace temu, w Norwegii nie. Do tego wieczne jęczenie matki, że ona nie będzie przy rozszerzaniu i żeby mu coś dać. I co najwazniejsze - przeczytałam jeszcze raz wszystkie artykuły przez które chciałam czekać do 6ego miesiąca i tam jest "około" 6 miesiąca
https://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/ A do tego, że wazniejsze jest to czy dziecko jest gotowe, niż czy ma 5.5 czy 6.5 miesiąca. I że sporo 5.5 miesięcznych dzieci już jest gotowych. Dodać do tego, że Tom jest 2 tygodnie przenoszony a do tego hop do przodu no i stwierdziłam, że co mi tam 😂 Ale później mi się żal Starego zrobiło.
Emma_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Jaszczurek ja sie nie chcialam odzywac ale w tym fanatyźmie zaleceń malo kto widzi,ze malo sensowne jest to ze 5 mies dziecko nic nie moze jesc bo nie jest gotowe a w 6 moze jesc wszystko,łącznie z kako,jajkiem i cytrusami.
Emma a wodzisz sie jak nosisz dziecko i sciagasz pokarm? Albo jak wychodzisz na pare godzin z nosidlem?
Nie ma opcji wg mnie. Jedyne co przemawia za Tulą to to ze jest ladna -
Emma ja pierwszy posiłek dałam małej równo w 6miesiącu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 23:15
Drobinka91, mikka86, anngelikamartaa, Casjopea, kinga27.30, LidziA89, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ ja się nie zgodzę, tula jest zajebista! Służy mi już drugie dziecko i nadal jestem tak samo zadowolona 😊 Wprawdzie żadne z moich dzieci nie jest na tyle wymagające, żeby nosić je po domu, ale na wyjsciach czy wyjazdach, szczególnie gdy nie trzeba nosić puchowej kurtki, rzecz niezastąpiona.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, wymacalam wczoraj u naszego sylwestrowego ocalałego kota czip. A ta babka, co go chciała uśpić znalazła go na ulicy. Oznacza to, iż owy kot miał kiedyś na tyle odpowiedzialnych właścicieli, że go zaczipowali, a co za tym idzie może wciąż na niego gdzieś tam czekają. Już oczyma wyobraźni widzę to wielkie reunited 😇
-
KarolaJJ wrote:No Jaszczurek ja sie nie chcialam odzywac ale w tym fanatyźmie zaleceń malo kto widzi,ze malo sensowne jest to ze 5 mies dziecko nic nie moze jesc bo nie jest gotowe a w 6 moze jesc wszystko,łącznie z kako,jajkiem i cytrusami.
Bo zalecenia to "dobre rady" a nie bezwzględny nakaz. Mają na celu wskazanie drogi, nie trzeba się ich kurczowo trzymać. A przynajmniej takie jest moje zdanie.
-
Casjopea wrote:Wiecie co, wymacalam wczoraj u naszego sylwestrowego ocalałego kota czip. A ta babka, co go chciała uśpić znalazła go na ulicy. Oznacza to, iż owy kot miał kiedyś na tyle odpowiedzialnych właścicieli, że go zaczipowali, a co za tym idzie może wciąż na niego gdzieś tam czekają. Już oczyma wyobraźni widzę to wielkie reunited 😇
Albo zaliczył już biedak wcześniej schronisko. Wszystkie moje schroniskowe zwierzaki miały/mają czipy. Ale trzymajmy się optymistycznej wersji
-
KasiaLukasia wrote:Albo zaliczył już biedak wcześniej schronisko. Wszystkie moje schroniskowe zwierzaki miały/mają czipy. Ale trzymajmy się optymistycznej wersji
Nie psuj mojej wizji proszę 😂😜
-
Casjopea wrote:Lady_Dior polubiłam nie tylko za sam akt spożycia, ale przede wszystkim za Twój nowy styl. Myślałaś już o zmianie nicku? 😂😂😂😂
No fakt Dior to tu na pewno nie pasuje😂😂😂 Hmmm może Madam-rozczochrana😂😂😂 -
nick nieaktualnyCasjopea wrote:KarolaJJJ ja się nie zgodzę, tula jest zajebista! Służy mi już drugie dziecko i nadal jestem tak samo zadowolona 😊 Wprawdzie żadne z moich dzieci nie jest na tyle wymagające, żeby nosić je po domu, ale na wyjsciach czy wyjazdach, szczególnie gdy nie trzeba nosić puchowej kurtki, rzecz niezastąpiona.
-
nick nieaktualny
-
Mikka86 ja do tej pory raz podałam słoiczek-bardziej z własnej ciekawości a tak to gotuję cały czas ale ze słoiczków na pewno skorzystam nie raz.