Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:Jeszcze jakiś inny? Myślałam że jest tylko luteina i duphaston
W Polsce jeden lek często występuje pod milionem nazw handlowychWezmy np. taki ibuprofen - https://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=382
zobacz liste na dole
Aczkolwiek Lutinus to chyba jakas wieksza dawka(?), a moze tez czyms sie rozni. Nie weim - nie bralam nigdy. Zostawię to znawczyniomWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:19
-
_Hope_ wrote:No właśnie w prywatnych labach w Wawie trzeba. To badanie mocno obciąża trzustke i nawet za kasę musi być decyzja lekarza.
Idę właśnie do rodzinnej może mi wpisze skierowanie. A Jan nie to poproszę o skierowanie do diabetologa. -
LidziA89 wrote:Idę właśnie do rodzinnej może mi wpisze skierowanie. A Jan nie to poproszę o skierowanie do diabetologa.
-
MiAn wrote:cześć Dziewczyny.
Witam Was i dołączam do grona przyszłych mam Lipiec 2019:)
Witamy serdecznie -
nick nieaktualny
-
Ja mam ciagle ogrom białej wydzielin która zasycha w skorupkę. Ale wymaz ok wiec się nie martwię.
Cześć MIAN, napisz coś o sobiePCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
obecnie jestem na przełomie 11/12 tydzień. Ostatnio robiłam badania prenatalne. USG nic nie wykazało uff , czekam na wyniki z krwi.
Lekarz na podstawie NUb stwierdził ,że raczej dziewczynka , ale z nastawieniem raczej , jednak żebym sukienek nie kupowała jeszcze:)
Czy któraś z Was miałam okreslona płec na podstawie NUB tak wcześnie i się zgodziło aż do porodu? -
Panna Evans tez mam taka. W poprzedniej ciąży tez miałam, gin mówił ze to normalne i dopóki nic brzydko nie pachnie to luz.
Siaty nie mam i ostatnio aż do porodu nie miałamciekawe czy jest jakaś zależność pomiędzy jej występowaniem i nie a szybkością rozkręcenia laktacji.
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
MiAn wrote:obecnie jestem na przełomie 11/12 tydzień. Ostatnio robiłam badania prenatalne. USG nic nie wykazało uff , czekam na wyniki z krwi.
Lekarz na podstawie NUb stwierdził ,że raczej dziewczynka , ale z nastawieniem raczej , jednak żebym sukienek nie kupowała jeszcze:)
Czy któraś z Was miałam okreslona płec na podstawie NUB tak wcześnie i się zgodziło aż do porodu?
Dyskutowalysmy o tym właśnie wczoraj kilka stron do tyluw wątku z Ii trymestrze jest cały post o pomyłkach wiec ja bym jeszcze nie wierzyła do końca
myśle ze szanse ze się sprawdzi mniej więcej 50/50
A na koedy masz dokładnie tp i kolejna wizytę? Dopisze Cię do naszej listy na 1 stronie
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Kolezanki mi opowiadaly, ze mialy w ciazy bardzo mokro. Wiec mysle, ze to ok. I jak dziewczyny pisza dopoki nie smierdzi, swedzi itp to jest w porzadku. Ja mam akurat normalnie jesli chodzi o takie wydzieliny ale czasem cos poleci i juz stres, ze to krew, ale na szczescie ani kropelki nie polecialo ze mnie w tej ciazy.
W ogole prog odstawiony od tygodnia i wszystko ok a troche sie denerwowalam.
Ide zaraz odwiedzic ludzi w pracy, akurat wpadne na obiad hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:35
-
ines. wrote:Dyskutowalysmy o tym właśnie wczoraj kilka stron do tylu
w wątku z Ii trymestrze jest cały post o pomyłkach wiec ja bym jeszcze nie wierzyła do końca
myśle ze szanse ze się sprawdzi mniej więcej 50/50
A na koedy masz dokładnie tp i kolejna wizytę? Dopisze Cię do naszej listy na 1 stronie
Kolejne badania prenatalne mam gdzieś początkiem marca na pomiędzy 18-21 tc.
Też nie nastawiam się na dziewczynkę, bo ja jakos czuje wenętrznie ,że to może być chłopiec:) -
MiAn wrote:termin porodu mam na 25 lipca.
Też nie nastawiam się na dziewczynkę, bo ja jakos czuje wenętrznie ,że to może być chłopiec:)
Tp na KrzysztofaLubie to imię, ale mężowi sie nie podoba
Moj brat krzysiek
-
MiAn wrote:termin porodu mam na 25 lipca.
Też nie nastawiam się na dziewczynkę, bo ja jakos czuje wenętrznie ,że to może być chłopiec:)
Mnie w pierwszej ciąży przeczycie nie myliło. Zobaczymy jak będzie teraza to twoja pierwsza ciąża?
-
Jakbyście miały nadać imię wg tp to jaie by to było?
U mnie 29 czerwca - imininy obchodzą: Beata, Paweł, Piotr oraz Benedykta, Dalebor, Ema, Emma, Iweta, Kasja, Kasjusz, Maria
Nie takie najgorszeJakbym miała wybrać padłoby na Marię, Emmę i Piotra pewnie
Beata w sumie też ładnie - rzadko już sie spotyka to imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:04
-
MiAn wrote:Tak, moja pierwsza. Dlatego na razie stres mnie nie opuszcza. Pomimo mojego wieku i nie dokonca droznymi jajnikami udało się nam za pierwszym razem:) Ale w 2 m-cu ojciec dziecka stwierdził,ze będzie się nami zajmował ale z nami nie będzie...
Przykro mi