Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:tak tak, nie dość że płeć to jeszcze tp by sobie chciały wybierać taaa na pewno
dzieci same sobie wybiorą 
Ja jej tylko sugeruje datę
a ona zrobi tak jak jej będzie pasować
-
O, dzięki, tantum verde lubię, przeważnie mi pomagał, a tym gównem jak sobie psiknęłam to od razu miałam odruch wymiotny. Poza tym nie będę tego używać skoro wyraźnie jest napisane że kobiety w ciąży nie mogą tego przyjmować.PannaEvans wrote:Moja laryngolog zawsze jest przeciwna orofarowi max. Mowi ze zle wplywa na sciane przyeklu i zoladek, tak jak inne znieczulajace, ona zawsze poleca laryng up ale nie wiem jak w ciazy. Na pewno w ciazy wolno Ci tantum verde ale to tez znieczula.
Nie wiem jak u normalnych ludzi ja mam przepukline przelykowa, latwo wpadam w zapalenie zoladka i mam refluks wiec u mnie calkowicie tego typu bajery odpadaja.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Casjopea wrote:Serio serio?
Będzie dwóch Mikołajów? 
Serio serio
imię po śp.dziadku, tacie mojego męża. Artystyczna dusza z niego była. Był aktorem i muzykiem. Potrafił wszystko zagrać ze słuchu

Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏

-
Alrauna1987 wrote:Serio serio
imię po śp.dziadku, tacie mojego męża. Artystyczna dusza z niego była. Był aktorem i muzykiem. Potrafił wszystko zagrać ze słuchu 
Tez mamy takiego pra-dziadka artystę, architekta, pilota ale był Bolesław wiec odpadało
Nie wiem co zrobimy z imieniem dla córki, mąż tak okropnie się na tą Ewę upiera....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 09:53
Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]

Synek
10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]

-
Emma_ wrote:Ines, a jak ma Twój synek na imię?
Filip, a na drugie Jerzy po dziadkach
Córcia

Synek

-
nick nieaktualnyZaczynam się martwić
dzisiaj weszłam na wage a tam tylko 600 g na plusie w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam już 3 kg więcej mimo ze nie miałam apetytu a teraz jem dużo i nawet w nocy czasami muszę dojesc bo jestem głodna. Czy któraś z Was też tak wolno tyje?
-
Sylka135 wrote:Zaczynam się martwić
dzisiaj weszłam na wage a tam tylko 600 g na plusie w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam już 3 kg więcej mimo ze nie miałam apetytu a teraz jem dużo i nawet w nocy czasami muszę dojesc bo jestem głodna. Czy któraś z Was też tak wolno tyje?
W pierwszej ciąży tak wolno tyłam
super sprawa, do porodu szlam z +10kg, ze szpitala wróciłam tylko z +3kg, a dwa miesiące po porodzie byłam na zero z waga.
Teraz jest o wiele gorzej mimo ze nie jem jakoś więcej niż wtedy
także tylko się cieszyć a nie martwić 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 09:51
Córcia

Synek

-
Ja na minusie 2 kgSylka135 wrote:Zaczynam się martwić
-
nick nieaktualny
-
Ja przytyłam 5kg , dziś się ważyłam . teraz u mnie 18+1 tc.
W 2 ciąży w 20 tc byłam 17kg na plusie. A w dniu porodu +30kg od wagi przed ciążą
A w pierwszej ciąży do 20tc nie przytyłam nic. za to jak zaczęłam tyć po 20tygodniu to w dniu porodu miałam +30kg na wadze...
Także nie martw się , jeszcze zdążysz mieć więcej kg na wadze
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ja mam na imię Monikapoliś wrote:Ines o nie
wszystko moja wina ... ok termin porodu 5 lipiec, córeczka - Monika, połówkowe 21 luty..
Sorry dziewczynki
i nigdy za bardzo nie lubiłam tego imienia, a w podstawówce w klasie były 4 , później w liceum też chyba 3 ,no ale teraz już rzadko kto nadaje to imię , więc może Twoja córeczka będzie bardziej zadowolona
url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url] -
Ja jakoś półtora tygodnia temu też już miałam +4 kg od tamtej pory się nie ważyłam, wiem , że co najmniej połowa tego to od jedzenia bo jem dużo, tak jak na początku nie jadłam prawie nic,tak teraz mogłabym ciągle siedzieć w lodówce i właśnie weekendy jak jestem w domu jest najgorzej bo w pracy to na szczęście nie mam takiej możliwości,no cóż po ciąży dieta.url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url] -
Dziewczyny tylko sie cieszyc, jak sie malo tyje, ja nie mam tu wagi i sprawdze 8 lutego ale mam nadzieje, ze jak najmniej chociaz widze ze mnie tluszczyk troche obrosl tu i tam i ubolewam bo wcale nie mam ochoty na niskokaloryczne jedzenie tylko cukierki, czedkoladki, jakies burgery, pizze itp i musze chyba przystopowac.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy
-
Poliś, imię bardzo ładne i bardzo rzadko spotykane teraz wśród dzieci. Moja córka ma Monika, wybór męża, do samego końca nie byłam przekonana, ale jak się Mała urodziła zaczęły mi się podobać zdrobnienia tego imienia
i musiałam mężowi przyznać rację, że ładne wybrał.
PannaEvans, mnie też teraz okropnie ciągnie do słodyczy i fastfooda. Jak nigdy nie jadłam w McDonalds, tak teraz mam ochotę na żarcie stamtąd, ale mąż olewa tę zachciankę kompletnie
poliś lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Termin się waha jeszcze (10 lipca) , ale poki co córka Alicja, połówkowe 5 marca.ines. wrote:ok na pewno brakuje mi terminu: AgaRydz, Drobinka91, Xgirl -(jeśli jeszcze się pojawi)
ines. lubi tę wiadomość
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
A w ogóle z rana usłyszałam dobry żarcik. Że teściowa na wakacje chce wziąć do nas 12 i 8 latka. I może jeszcze 2,5 latka. Dawno się tak nie ubawiłam, bo ja początek ich wakacji ogarniam chatę na cito, potem Idę do szpitala na cc, nie wiem ile tam będę, a potem zamierzam poświęcić czas SWOJEJ rodzinie. (A jak ich przywozi, to ja muszę się nimi zajmować, gotować im itd, także została okrutnie wyśmiana, bo w te wakacje żadnych dodatkowych dzieci prócz moich nie będzie)
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualny
-
Aska1994 wrote:A w ogóle z rana usłyszałam dobry żarcik. Że teściowa na wakacje chce wziąć do nas 12 i 8 latka. I może jeszcze 2,5 latka. Dawno się tak nie ubawiłam, bo ja początek ich wakacji ogarniam chatę na cito, potem Idę do szpitala na cc, nie wiem ile tam będę, a potem zamierzam poświęcić czas SWOJEJ rodzinie. (A jak ich przywozi, to ja muszę się nimi zajmować, gotować im itd, także została okrutnie wyśmiana, bo w te wakacje żadnych dodatkowych dzieci prócz moich nie będzie)
Ja pierdole, ale masz atrakcje.
Ale w sumie jak to jest Wy mieszkacie u niej czy ona u Was? Bo jak Wy u niej to do swojego domu może sprowadzać kogo chce. Nie hejtuje Was, rozumiem Twoja reakcje bo każda kobieta by sie wkurwiła, zwłaszcza, że z noworodkiem będziesz mieć kupe roboty.PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy