Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaja to samo u mnie Poczatki to byla masakra, leb mi pekal z wysilku. Niby rozumialam ale musialam sie bardzo koncentrowac a i tak 1/3 mi uciekala i juz stres. Po jakims czasie czlowiek sie przyzwyczaja i jest ok ale to serio ciezka praca jest na poczatku, trzeba zacisnac zeby i sie starac do skutku, kiedys nabierze sie wprawy. Ja sie dodatkowo stresuje bo moi koledzy to tacy fajni i inteligentni ludzie, bardzo ladnie sie wyslawiaja i czasem czuje sie jak skonczony kretyn.
-
Ja wiem ze takie zamkniecie jest złe ale ja szlam do pracy a pozniej do dziecka biegłam i nawet nie wiem kiedy minęły te 2 lata. To bylo jak zycie w amoku. Bardzo zaluje ze straciłam tam tyle fajnych okazji do nauki jezyka albo zwiedzania,no ale ja tam wylądowałam bo mnie życie w Pl przycisnęło i to byla raczej walka o przetrwanie tam.
Teraz pewnie by to inaczej wyglądało.
W mnie hit bo sie okazuje ze zostałam bez położnej środowiskowej. Z zadnej mojej poradni czy to K czy POZ polozna nie ma tego rejonu,ze szkoly rodzenia tez tu nie dojeżdża . Moglabym z mojej pracy polozna wziac z POZ ale jej nie lubię ,typowa stara wiedżma co patrzy co kto ma w domu i jak ma,zyje zyciem innych i ma rady sprzed 30 lat,typu "dziecko musi sie wypłakać" albo ze piersią pluje bo mleko mu nie smakuje.
Tak wiec nie mam położnej,chyba kibsie szykuje wizyta z MOPS w domu 😂 -
U mnie dzisiaj na bazarku truskawki Łubianka 2 kg za 40 zł,ale nie były tak ładne jak te Drobinki, stwierdziłam , że poczekam jeszcze troszkę.Póki co jem te z marketów hiszpańskie jak trafię, są tańsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:53
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikaja wrote:Karola ta polozna jest obowiazkowa? A mozesz wziac ta wiedzme z pracy, ale ugadac sie, zeby nie przylazila po prostu ?
-
KarolaJJJ wrote:Nie da rady tak zrobic. Wizyta niby nie jest obowiązkowa ale jak sie nie ma tych 4 wizyt odklepanych to mozna sobie narobić kłopotu. Polozna za wizyte dostaje 6 zł,koszty dojazdu pokrywa sama,a ja nie mam zamiaru płacić prywatnie. I teraz dupa troche
Po znajomosci nie da sie tego odklepac w papierach jedynie? -
Widze dziewczyny, ze wszystkie jestesmy.w.fizycznym stanie kiepskim Ciesze sie, ze nie tylko ja tak sie czuje ;d Moj maly pasozyt daje dzisiaj niezle o sobie znac, bolesnie sie kreci i kopie, wali w pecherz i gdzie w poboczne rejony, az podskakuje :o
Bylam dzisiaj u diablo, pochwalila za cukry i sie w nagrode.wybralam na mieso i surowke z kebaba :o zgrzeszylam ale bylo pyszne :p Swoja droga powiedziala mi (jest tez ginem z Żelaznej), ze zalecwnia sa takie, ze ciezarne z cukrzyca na insulinie poeinny byc w szpitalu w 39.tc i miec indukcje, od 35 tc co.tydzien ktg i cos mowila o sprawdzaniu przeplywow raz na dwa tygodnie, ale nie zarejestrowalam od kiedy, bo od polowkowych juz to.robie.
I tez sie czaje na truskawki! Mam zamiar podjechac na straganik ;p -
mikaja wrote:Po znajomosci nie da sie tego odklepac w papierach jedynie?
Tk_aa wg przepisów nie jest ale jak jej nie masz to znaczy ze masz cos do ukrycia🙄 -
Moja gin i diabolo mówią to samo. Jak nie urodze do 39tc to szpital i wywolywanie.
Ja uprasowalam kolejna pralkę 😊 jeszcze 2 i koniec. I np okazuje się że mam 30 bodziakow z krótkim rękawem 😂 dobrze mąż mówił że nie będziemy prać tylko wyrzucać 🤣
I tak sobie pomału wszystko szykuje. Za 2 tygodnie stawiamy łóżeczko i spakuje torbę a czerwiec zostaje na odpoczynek 😊 -
mikaja wrote:Ja po 8 czerwca chyba zaczne jezdzic na rowerze Mozna ?:D haha
mikaja lubi tę wiadomość