X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja to samo u mnie :) Poczatki to byla masakra, leb mi pekal z wysilku. Niby rozumialam ale musialam sie bardzo koncentrowac a i tak 1/3 mi uciekala i juz stres. Po jakims czasie czlowiek sie przyzwyczaja i jest ok ale to serio ciezka praca jest na poczatku, trzeba zacisnac zeby i sie starac do skutku, kiedys nabierze sie wprawy. Ja sie dodatkowo stresuje bo moi koledzy to tacy fajni i inteligentni ludzie, bardzo ladnie sie wyslawiaja i czasem czuje sie jak skonczony kretyn.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze takie zamkniecie jest złe ale ja szlam do pracy a pozniej do dziecka biegłam i nawet nie wiem kiedy minęły te 2 lata. To bylo jak zycie w amoku. Bardzo zaluje ze straciłam tam tyle fajnych okazji do nauki jezyka albo zwiedzania,no ale ja tam wylądowałam bo mnie życie w Pl przycisnęło i to byla raczej walka o przetrwanie tam.
    Teraz pewnie by to inaczej wyglądało.

W mnie hit bo sie okazuje ze zostałam bez położnej środowiskowej. Z zadnej mojej poradni czy to K czy POZ polozna nie ma tego rejonu,ze szkoly rodzenia tez tu nie dojeżdża . Moglabym z mojej pracy polozna wziac z POZ ale jej nie lubię ,typowa stara wiedżma co patrzy co kto ma w domu i jak ma,zyje zyciem innych i ma rady sprzed 30 lat,typu "dziecko musi sie wypłakać" albo ze piersią pluje bo mleko mu nie smakuje.
    Tak wiec nie mam położnej,chyba kibsie szykuje wizyta z MOPS w domu 😂

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    25483ef9cc43d794med.jpg

Nie bijcie, ale zobaczcie co mąż przywiózł 😍 gdybym mogła to bym się podzieliła z Wami, nie jestem w stanie opisać jakie są pyszneeeeee....🤤
    Jezusicku🤩❤

Drobinka91 lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Jezusicku🤩❤
    Nienawidzę Cię za to 🤪🤪

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na bazarku truskawki Łubianka 2 kg za 40 zł,ale nie były tak ładne jak te Drobinki, stwierdziłam , że poczekam jeszcze troszkę.Póki co jem te z marketów hiszpańskie jak trafię, są tańsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:53

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nienawidzę Cię za to 🤪🤪
    To miało być do Drobinki

• mikaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ta polozna jest obowiazkowa? A mozesz wziac ta wiedzme z pracy, ale ugadac sie, zeby nie przylazila po prostu ?:P

KarolaJJJ lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyslilam sie😁

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Karola ta polozna jest obowiazkowa? A mozesz wziac ta wiedzme z pracy, ale ugadac sie, zeby nie przylazila po prostu ?:P
    Nie da rady tak zrobic. Wizyta niby nie jest obowiązkowa ale jak sie nie ma tych 4 wizyt odklepanych to mozna sobie narobić kłopotu. Polozna za wizyte dostaje 6 zł,koszty dojazdu pokrywa sama,a ja nie mam zamiaru płacić prywatnie. I teraz dupa troche

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Nie da rady tak zrobic. Wizyta niby nie jest obowiązkowa ale jak sie nie ma tych 4 wizyt odklepanych to mozna sobie narobić kłopotu. Polozna za wizyte dostaje 6 zł,koszty dojazdu pokrywa sama,a ja nie mam zamiaru płacić prywatnie. I teraz dupa troche

Po znajomosci nie da sie tego odklepac w papierach jedynie?

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze dziewczyny, ze wszystkie jestesmy.w.fizycznym stanie kiepskim ;) Ciesze sie, ze nie tylko ja tak sie czuje ;d Moj maly pasozyt daje dzisiaj niezle o sobie znac, bolesnie sie kreci i kopie, wali w pecherz i gdzie w poboczne rejony, az podskakuje :o
    Bylam dzisiaj u diablo, pochwalila za cukry i sie w nagrode.wybralam na mieso i surowke z kebaba :o zgrzeszylam ale bylo pyszne :p Swoja droga powiedziala mi (jest tez ginem z Żelaznej), ze zalecwnia sa takie, ze ciezarne z cukrzyca na insulinie poeinny byc w szpitalu w 39.tc i miec indukcje, od 35 tc co.tydzien ktg i cos mowila o sprawdzaniu przeplywow raz na dwa tygodnie, ale nie zarejestrowalam od kiedy, bo od polowkowych juz to.robie.
    I tez sie czaje na truskawki! Mam zamiar podjechac na straganik ;p

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, jak to jest z tymi poloznymi? jednym przychodza do domu przed porodem, innym po. U jednych jedt obowiazkowe u innych nie. Od czego to zalezey?

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was nie stoją jeszcze przy drodze z truskawkami? U mnie już tego pełno. 🤔 I naprawdę są super słodkie, pachnące i dojrzałe, widać że swojskie. 🙂

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Po znajomosci nie da sie tego odklepac w papierach jedynie?
    Nie bo jak cos sie stanie to bedzie miała problem, druga sprawa to taka ze nie przepusci okazji zeby powęszyć mi po domu.
    Tk_aa wg przepisów nie jest ale jak jej nie masz to znaczy ze masz cos do ukrycia🙄

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin i diabolo mówią to samo. Jak nie urodze do 39tc to szpital i wywolywanie.

Ja uprasowalam kolejna pralkę 😊 jeszcze 2 i koniec. I np okazuje się że mam 30 bodziakow z krótkim rękawem 😂 dobrze mąż mówił że nie będziemy prać tylko wyrzucać 🤣

I tak sobie pomału wszystko szykuje. Za 2 tygodnie stawiamy łóżeczko i spakuje torbę a czerwiec zostaje na odpoczynek 😊

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 8 czerwca chyba zaczne jezdzic na rowerze :D Mozna ?:D:D haha :D

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja po 8 czerwca chyba zaczne jezdzic na rowerze :D Mozna ?:D:D haha :D
    To ja dołączę 13 czerwca 😜

mikaja lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro skacze na bungee :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    A ja jutro skacze na bungee :D

Uwazaj, zebys Florki nie zgubila :D Wypadnie Ci i co :D

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wypadnie jak xgirl bedzie leciala głową w dół,raczej wlezie jej bardziej pod żebra😂 alebo rzygnie dzieciakiem

p19uqqmzs3gk4a7x.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ