X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny a teraz niemiłe pytanie - wyszly Wam rozstępy? Moze ktoras z Was czytala o tym gdzies w internecie.. może te dranie pojawiają się dopiero później?

Temat już wałkowałyśmy, ale trzeba uaktualnić :P

To jest bardzo dobre pytanie. Juz od jakiegos czasu sie nad tym zastanawiam. Bo np. od wielu kobiet uslyszalam tekst typu "Ale z Ciebie szczesciara, nogi ci nie puchna. Ja swoje ledwo miescilam w adidasy." A ja na to "Ale ja jestem dopiero w 6. miesiacu!". I caly czas gdzies z tylu glowy mam taka mysl, ze na blizej nieokreslona "koncowke ciazy" dopadna mnie opuchlizny, rozstepy, przyrost 5 kg na tydzien itp. itd.!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A co do ubranek dziecięcych i bycia eko to w aplikacji moja ciąża przeczytalam ciekawe informacje. Napisali ze najlepiej by było kupować ubranka z bawełny organicznej, ale że są drogie to wszyscy kupują ze zwykłej bawełny, która jest bardzo zanieczyszczona i producenci używają bardzo agresywnej chemii żeby ją wybielic, co może być szkodliwe dla dziecka. Dlatego wręcz powinno się mieć jak najwięcej używanych ubranek, bo dopiero po kilkunastu praniach chemia się wyplukuje, a bawełna staje się bardziej miekka :)
    Dokładnie, też to wiem dlatego jestem mega szczęśliwa, że praktycznie wszystko mam używane i jak coś dokupię, to będę szukała z bawełny organicznej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstępy ńie wyszły, nogi też mi nie puchną na razie. Oby tak dalej :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja też ciągle obserwuje brzuch, dłonie, stopy i nie mam ani rozstępa, ani opuchlizny... Nie wiem czy jestem tą "szczęściarą" czy zostanę tygrysią mamą dopiero w niedalekiej przyszłości...

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj kurtkę w Camaieu, mam nadzieję, że zmieszczę się w nią do końca ciąży. Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
    Tutaj zdj.
    http://www.iv.pl/images/26987522627748734223.jpg

Co do prezentów to zawsze sobie robimy pod choinkę, wręczamy na wigilii, w zeszłym roku dostałam od mojej siostry blender, jeszcze nigdy go nie użyłam:) Tak myślę, że przyda się do zupek dla Natalii :)

Aga najładniejsze firany z woalu, ale trzeba prasować.

Juska- ja miałam problem z ubrankami z wilgocią, prałam w 40 stopniach dwa razy każdą serię, niektóre rzeczy też na 60 stopni, później prasowałam na najwyższej temp. żelazka, w proszku Vizir. W dziecięcym będę prać jeszcze raz. Pozbyłam się nieprzyjemnego zapachu.

Choinkę od pierwszych naszych wspólnych świąt po ślubie kupujemy w doniczce, później wystawiamy na balkon, a na wiosnę mąż sadzi ją w ogrodzie :) To nasza tradycja :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na jakim sprzecie przegladacie forum, ale ja moge to robic tylko z komputera, bo moj tablet nie chce go obslugiwac :/ W kazdym razie jak ktos wstawia jakies wielkie zdjecie, to cala strona sie strasznie rozjezdza. A u Was widac normalnie?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie wiem na jakim sprzecie przegladacie forum, ale ja moge to robic tylko z komputera, bo moj tablet nie chce go obslugiwac :/ W kazdym razie jak ktos wstawia jakies wielkie zdjecie, to cala strona sie strasznie rozjezdza. A u Was widac normalnie?
    U mnie normalnie, na kompie, tablecie i na komórce.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Laurko, że zepsułam Ci ładny widok forum:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstępów nie mam, ostatnio jak byłam u teściów to też każdy mi mówił, że oprócz brzucha u mnie nic się nie zmieniło. Zostało jeszcze wg belly 74 dni, więc wszystko może się zdarzyć ;p

Katiś piękne rzeczy:) Ja pieluszki tetrowe kupie chyba tylko białe a flanelowe kolorowe

Januszkowa cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze:) Kurtka świetna! :)

Gosiak a słyszałaś o stronce akademia witalności ? Może ciebie zainspiruje jeżeli jeszcze o niej nie słyszałaś :)

Tu masz link:
    http://www.akademiawitalnosci.pl/dla-nowicjuszy/

Ja o tym myciu warzyw słyszałam, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować.

Co do bycia eko ja uwielbiam wszystko co dostane od mojej mamy ze wsi, bo wiem, że tam chemii nie ma :) teraz np przywiozłam 40 jajek od szczęśliwych kur biegających po podwórku :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Januszkowa Ty psujo jedna! ;]

Bietka nie ma to jak szczesliwe kury biegajace po podworku :] My sami bysmy chcieli miec kilka kurek, coby nam jajka znosily, ale zywy inwentarz do zobowiazanie na calego - ani sie nie da na dluzej wyjechac ani nic, bo przeciez ktos musi tego dogladac.

Bietka, Januszkowa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, to poki co brak, ale słyszałam, że mendy lubią się pojawiać pod koniec, jak brzuch opada :(
    Ja się załamie jak sie u mnie pojadą, jak tylko o tym pomyślę, to chce mi się płakać :( ja wiem, że niekoniecznie mam na to wpływ, ale ciężko mi byłoby sie z tym pogodzić :(
    Modlę się, żeby mnie to ominęło :(

Da się jakoś?

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy? Niestety z wielką przykrością stwierdzam, że już zauważyłam 3 czerwone narazie kropki po lewej stronie brzucha, tak gdzie maluch wypina główkę!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Jak się spało? Ja dzisiaj czekam na kurierów cały dzień - przyjdzie m.in. materacyk do koszyka - kołyski :)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A tu znalazlam alternatywe dla nawilzonych chusteczek (ktorych osobiscie nigdy nie lubilam)
    http://www.amazon.com/Lusa-Organics-Baby-Wipe-Juice/dp/B004GMGLN8/ref=sr_1_130?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1416240616&sr=1-130&keywords=newborn+essentials

+

http://www.amazon.com/Bumkins-Reusable-Flannel-Wipes-Natural/dp/B006J2U4T0/ref=pd_sim_ba_2?ie=UTF8&refRID=0TMGQJG7W164SZKP9KBF
    A ja się może pokuszę i zrobię sama według tego przepisu:

http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dziecka-i-zaoszczedzic-480zl-rocznie/
    I zamiast oliwy z oliwek dam olej kokosowy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj buszowalismy po sklepie dla maluchów ;) i jednak decyzja padła na kołyske coneco.. Posłuży nam do 6 msca życia malca, a potem kupie turystyczne i wszystko ;) także drewniane łóżeczko pomijam ;) wydaje mi się to dobrym pomysłem, wygoda po pierwsze a po drugie maluch cały czas przy mnie bo kolyska jest na kółkach

Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , wymioty wrocily!;( wczoraj wieczorem myslalam ze umre! wymiotowalam dalej niz widzialam ( nie moglam sie zatruc)

czyli 2 noc z rzedu!

a bol krzyza!!! matko kochana!!!!!!!! nie wiedzialam jak mam sie juz zwinac z bolu. rano jak reka odjal..

plakalam z bolu bo nie wiedzialam juz co zrobic! dobrze ze dzis wuzyta bo naprawde sie martwie. a te wymioty to nagle, moment i biegne!
    moze dziecko uciska na zoladek , nie wiem.

:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj w ksiazce W oczekiwaniu na dziecko czytalam o bolach krzyza to napsiane jest zeby klasc sie na poduszke elektryczna na 15 min np.

kurcze no ale nie mam takiej.
    ciepla kapiel ( niezbyt goraca) tez ma niby pomoc.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagała kąpiel na kręgosłup, tylko nie bierz leków paracetamolu czy apapu bo to nic nie daje

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie biore, w ogole ani razu apapu nawet nie bralam - staram sie omijac.

pomagala mi ciepla dlon meza;) jako poduszka:)

martwia mnie te wymioty. jak to ma tak byc do konca wieczorami to ja dziekuje..
    ;( nie dosc ze wymitoowalam bardzo dlugo i ciagle to jeszcze to powraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 08:20

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do żywych! Myślałam, że umieram wczoraj. Jeszcze nigdy, przenigdy w życiu się tak źle nie czułam. Sama nie wiedziałam co mi jest. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca w ogóle, tak mnie od środka coś dusiło i nosiło, że nie mogłam usiedzieć. I do tego biegunka i wymioty naraz. Później jeszcze zgaga. Oblewały mnie zimne poty, a potem nagle uderzenia gorąca. Kilka razy myślałam, że zemdleję, już czułam, że odpływam. Także płakałam, srałam, rzygałam i żegnałam się ze światem. Sorry, że tak dosadnie, ale to i tak nie odzwierciedli tego co wczoraj czułam. Boże, a jak poród jest gorszy to ja nie wiem co to będzie :O

Co do rozstępów to ja już mam.
    Na piersi:
    http://iv.pl/images/04079102800117538851_thumb.jpg
    i na udach po zewnętrznej stronie:
    http://iv.pl/images/50475098279146809329_thumb.jpg

Ostatnio koleżanka mnie pocieszyła, że rozstępy na brzuchu zobaczyła po porodzie, a tak to też się całą ciążę cieszyła, że ją ominęły. Także to się wszystko okaże po ;)

Co do kopniaków, to nagrałam Wam jak się moja Mała ruszała wczoraj, czyli 29+0. Masakra, bo ona tak całymi dniami mi daje. Może to i przez to się tak źle czułam wczoraj, bo mi gdzieś coś naciskała... No nie wiem, ale wiem, że dzień wczorajszy, a raczej wieczór był najgorszym w moim życiu!

https://www.youtube.com/watch?v=0gR9ZJB5HvI&feature=youtu.be

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 08:26

asia888 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ