X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My bylismy dzisiaj na spacerze na bulwarze w gdyni. Spacer prawie 1,5h bo była super pogoda. No i niestety z przystankiem na karmienie bo tak sie wydarł że nie dało rady jechać. Mocno go opatuliłam więc chyb anie było mu żle z podwieczorkiem na dworze :-)

Jutro mamy wizyte patronażową u pediatry w przychodni. Troszke sie boję.
    Powinnismy dostac skierowanie na usg bioderek. Mały juz miał mniejszy katar i znowu sie pogorszyło. Teraz czasmi charczy jak oddycha. Zamówiłam inny aspirator nie fride i może da radę. Kurcze - wyciagnęłam dzisiaj zielonego gila - mamnadzieje że to nie żaden katar wirusowy ani nic............
    Rano dałam Grzesiowi kropelki na kolkę i jest troszkę lepiej. Smoka ssie więc nie wisi non stop na cycach. Kupiłam rurki windi - do odgazowania. Wkłada sie do dupki. Znajomi przetestowali i są zachwyceni :-)
    No i mały zrobił mi sie marydny, ciagle chce byc na rękach. Chetnie bym go nosiła ale boje się, że to będzie mój koniec :-)

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Czy waszym dzieciom też zdarza się zezować?

Tak, mojemu się zdarza. Podobno na tym etapie to nic niepokojącego

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już nie daję rady. Kuba trzeci dzień ciągle się drze :( Generalnie albo je albo się drze aż w końcu zaśnie. Nie wiem jak ja tak długo pociągnę

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Hej!
    My bylismy dzisiaj na spacerze na bulwarze w gdyni. Spacer prawie 1,5h bo była super pogoda. No i niestety z przystankiem na karmienie bo tak sie wydarł że nie dało rady jechać. Mocno go opatuliłam więc chyb anie było mu żle z podwieczorkiem na dworze :-)

Jutro mamy wizyte patronażową u pediatry w przychodni. Troszke sie boję.
    Powinnismy dostac skierowanie na usg bioderek. Mały juz miał mniejszy katar i znowu sie pogorszyło. Teraz czasmi charczy jak oddycha. Zamówiłam inny aspirator nie fride i może da radę. Kurcze - wyciagnęłam dzisiaj zielonego gila - mamnadzieje że to nie żaden katar wirusowy ani nic............
    Rano dałam Grzesiowi kropelki na kolkę i jest troszkę lepiej. Smoka ssie więc nie wisi non stop na cycach. Kupiłam rurki windi - do odgazowania. Wkłada sie do dupki. Znajomi przetestowali i są zachwyceni :-)
    No i mały zrobił mi sie marydny, ciagle chce byc na rękach. Chetnie bym go nosiła ale boje się, że to będzie mój koniec :-)
    jakich kropelek na kolkę używasz?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to normalne wyczytałam ze można to smarować ale niestety czasem długo to się utrzymuje ale nic złego to niejest...
    ash wrote:
    Ja nie mam wagi wiec nie wiem. Brzuch prawie spadł, od dzis nosze pas poporodowy.
    Nadal mam opuchnięte stopy i kostki. Ciekawe kiedy to zejdzie.
    Boroniówka wielkie gratulacje!!!!!!

Dziewczyny po cc, macie bądź mialyscie takie zgrubienie/opichniecie nad blizna? Ja wlasnie wczoraj zauważyłam i sie zastanawiam czy to normalne. Na kontroli przy zdjęciu szwów tego nie było.

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście.

Sue a Tomusiowi się podoba leżenie na brzuszku? Długo tak leżakuje? U nas jest wtedy ryk.

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układam na plecach moja ulewa nonstop i zawsze ma głowę na boku i nic jej nie jest a podobno układanie na plecach jest dużo lepsze i zmniejsza się wtedy ryzyko śmierci łóżeczkowej...
    marcela29 wrote:
    A jak ukladacie dzieci do snu, bo ja zawsze na boku i tyl podpieram zwinieta kolderka, a gdzies czytalam ze na plecach klasc choc boje sie ze sie zakrztusi bo odbijanie nam nie wychodzi a mala ulewa czesto

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, ja też mam spuchnięte stopy, kostki, nawet łydki.

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doły z innego powodu niestety moja chyba bedzie mieć kołki bo już ma tego objawy a niestety kołki ujawniają się po 4 tyg :/

Moja wagę mam w nosie spadła o 11 kg i stoi w miejscu jeśli w poniedziałek gin powie ze już jest ok to cos zacznę ćwiczyć ale tylko dlatego ze wykańcza mnie noszenie na rękach Młodej ;)

Tak wiec trzeba sobie jakoś z tym poradzić i nie dawać się złym myślą ;)
    megg wrote:
    powiem wam ze tez mam doły jakies, kocham mojego skarba ale nie wiem czy mam juz taki pelny instynkt maciezynski
    poza tym zostalo mi 10 kg, po cc nie za bardzo moge zaczac juz cos z tym robic i czuje sie nieaktrakcyjna

ehh

jakies pomysly mamy karmiace na smaczne obiadki?

megg lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesteś pewna ze to kolka? Ja byłam pewna ze moja ma kołki a podobno to za wcześnie na kołki i okazało się ze moja ma problem z gazami dopiero jak puści bąka przestaje płakać...
    Na problemy z qupka podaje słaba herbatkę z rumianku a na gazy herbatkę z kopru na razie niechęć mojej podawać żadnych leków...
    A i na problemy Ala kolkowe pomogło ograniczenie jedzenia ;)
    Katiś wrote:
    My na pępek uzywalismy gaziki nasączone spirytusem, octenisept nie dawał rady a po gazikach w parę dni odpadł i się nie babrał.
    Wczoraj znów kolka, fakt krótka ale jednak znów był płacz. Jedyne co dobrego może być z tej kołki to to że nie zachowuje się już tak histeryczne, tylko zachowuje spokój a to bardzo ważne. Ale i tak serce mi płacze kiedy Poli łzy lecą :(
    Nasza gwiazda skończyła 3 tygodnie, leeeeci ten czas masakrycznie.
    gratuluję nowym mamusiom, witamy w gronie kup i nocnego karmienia :) Kochane brzuchatki Czekamy na Was po tej stronie mocy :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Nawet nie mów ja już w ciąży leżałam w szpitalu i był to koszmar.. Nie chcę żeby mnie tam niepotrzebnie trzymali. No i w ogole wolałabym już małą mieć przy sobie

Na kiedy masz termin? I czy to z OM czy USG?

kasianadine
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jak kulami to otulam kocykiem i jak już widzę ze odpadła to najpierw odkładam pupę i chwile trzymam pod główka rękę jeśli spi dalej to wtedy odkładam główkę i otulam mocniej kocykiem :)
    Stokrota :) wrote:
    Nagroda dla tej, która powie mi jak odłożyć ululane dziecko do łóżeczka tak żeby się nie skapnęło i spało nadal....no wiecznie mam ten problem a łapy mi już odpadaja od lulania...

I jeszcze pytanko do dziewczyn karmiących piersią. Wiem , że niektóre z Was odciągaja pokarm i podają dziecku. czy macie jakies wiarygodne informacje ile mniej więcej w jakim wieku ml meka z piersi dzieci zjadają za jednym razem ? Jakiś artykuł, może położna, pediatra Wam mówiła ? Bo musze się wybrać do gina i zostawic mojego D z odciągnietym mlekiem a pojęcia nie mam ile dziecko 5 tygodniowe zjada....

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gratuluje :)
    Boroniówka wrote:
    Urodziłam sn Syneczka o 11.40 po wielkich bólach,ale dałam radę..choc nie wiem jak ;) Mieszko jest piękny .. Jestem przeszczęśliwa :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dałam radę nadrobić tylko dzisiejszy dzień...
    Wiec z góry przepraszam...

My wczoraj skończyliśmy miesiąc i wczorajszy dzień to armagedon niestety moja nie radzi sobie z gazami i bólem brzucha, dotego najprawdopodobniej czeka Nas wizyta u neurologa ehh...

I taka rada odemnie dla Mam które dzieci maja problem z odbijaniem jeśli moja nie odbije w pionie to kładę ja sobie na płatne ale nie w pionie tylko opieram się o poduszkę Młoda jest w pozycji na brzuszku ale nie tak całkiem wtedy jej się odbija praktycznie zawsze a jak ma cos ulać to właśnie wtedy...

Bela czytałam Twoja historie z ulewaniem współczuje ze musiałaś to przejść...

Gosiek super ze już będziesz z Janeczka :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kolkę dałam infacol. Na razie dałam tylko raz :-). Od rana nie ma potrzeby bo sam Ładne puszcza baki i teraz śpi. Czy to kolka to na razie chyba jeszcze nie ale miał problem z gazami, bo miał napięty brzuszek, podkurczał nózki i napinał sie mocno. Jak walnął baka to był spokojny
    Jutro jeszcze zapytam pediatre. Teraz mam zamiar przejśc na ścisła jałowa diete tj ryz marchewka i kurczak i to wszytsko gotowane. Zobaczymy. MOże ostatnio jadłam bardziej ciężkostrawne rzeczy albo za duzo - nie wiem. Staram sie uważac na to co jem, ale może cos zaszkodziło - bo takie jazdy mamy od czwartku.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie leżymy na brzuszku - oczywiście ryk :(

agaaa - u nas podobnie - mały albo je, albo płacze, albo śpi (tylko mało). Nie wiem czy to normalne. Myślałam, że on ma jakieś chwile dłuższego spokoju.
    Jedyne czym potrafie go uspokoić to cyc. Nie wiem dlaczego.

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to może spróbuj z herbatka z kopru jeśli to problem z gazami co by malucha nie przyzwyczajać do kropli a je zostawić na gorsze czasy oczywiście zeby one nie nadeszły...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, kąpiecie w przegotowanej wodzie dzieci, czy normalnej?

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna ciepła woda z kranu...

A skąd pomysł by kapać w wodzie przegotowanej? Pytam z ciekawości...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z kraju. Nie w przegotowanej.

FREDA a ile tego kopru? Jak parzyć? Kiedy podawać? Przed jedzeniem czy po?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ