Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
powiem wam ze tez mam doły jakies, kocham mojego skarba ale nie wiem czy mam juz taki pelny instynkt maciezynski
poza tym zostalo mi 10 kg, po cc nie za bardzo moge zaczac juz cos z tym robic i czuje sie nieaktrakcyjna
ehh
jakies pomysly mamy karmiace na smaczne obiadki? -
Megg, ja się jutro zważę, bo na ginekologii nie ma wagi a na poporodowym jest. Dwa dni po CC też mi zostało 10kg na plusie - bo w sumie dobiłam do +20, ale byłam jeszcze mocno opuchnięta. Teraz ta opuchlizna schodzi, więc liczę na dodatkowe 2-3 kg mniej. Chyba musimy uzbroić się w cierpliwość...
megg lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam wagi wiec nie wiem. Brzuch prawie spadł, od dzis nosze pas poporodowy.
Nadal mam opuchnięte stopy i kostki. Ciekawe kiedy to zejdzie.
Boroniówka wielkie gratulacje!!!!!!
Dziewczyny po cc, macie bądź mialyscie takie zgrubienie/opichniecie nad blizna? Ja wlasnie wczoraj zauważyłam i sie zastanawiam czy to normalne. Na kontroli przy zdjęciu szwów tego nie było. -
A i mój Kubuś też jest ostatnio mega nieznośny. Jak zabiorę go od cyca to zanim zdążę go odbić już ryczy i chce do cyca. Generalnie to jak wiem, że już jest najedzony, to staram się go mimo wszystko odłożyć spać do łóżeczka bo boję się, że potem sobie z nim nie poradzę. Poza tym mąż od poniedziałku do pracy i zostanę sama.
Ktoś pytał o metody usypiania. Nam pomaga trochę zawijanie metodą Karpa, szum suszarki i smok razem. To zawijanie pomaga zapaść w głębszy sen, bo maluchy mają jeszcze odruchy jak ten Moro i one je wybudzają. -
nick nieaktualny
-
moj wczoraj anioł był, dzis maruda..i tez non stop cyc, oszukuje GO smokiem, poki co ssie. Nie daje mu cyca czesciej niz co 2h bo wczoraj dostał i na koncu zwymiotował a potem jeszcze ulał troszke, wiec miał za duzo- tak mi sie wydaje, tym bardziej jak wisi na cycu min 10 min to wydaje mi sie ze jest najedzony, a potem tylko sie wireci, pierdzi przy czym sie tak wygina i ciagnie mojego sutka ze ja widze na zielono . do usypiania nie mam metody i tez szukam...na rakach zasypia ale na chwilke, zaraz znów oczy jak 5zł...mama mi moiwla zeby jak najmniej nosić o potem bedzie przewalone, wiec kłade do łozeczka czasem zasnie, czasem cos pogada, poplacze i zasnie...ale zalezy od dnia!
-
angelcia wrote:U mnie jeszcze 8,5kg do wagi sprzed, ale chciałabym schudnąć więcej. Najgorzej będzie z rozstępami, sa potworne, ale już o tym nie mysle...
Jak wyszlo Wam USG bioderek w szpitalu? Mojej Adzie zalecili szerokie pieluchowanie.
ja jeszcze nie robiłam usg, jutro zadzwonie do przychodni i zapytam o termin!poki co zaklepałam szczepienie, oj sie bedzie dzialo
-
Boroniówka, gratuluję syneczka!!! Dużo sił!
Mąż pojechał z papierami do mojej pracy. Potem do siebie do pracy popracować chwilkę i wróci.
Mały śpi.
Ja na dzień dzisiejszy mam brzuszek taki jak przed ciążą, ale to raczej flaczek, bez mięśni, bo tamten mogłam wciągnąć, a tego nie wciągnę :] Zastanawiam się czy w tym przypadku kupować pas poporodowy czy sobie darować. Na razie smaruję kremem zapobiegający rozstępom z serii Macierzyństwo od Pharmaceris o olejkiem migdałowym.
Zaczynają mnie ciągnąć szwy w kroczu. A wcześniej było ok. Nie wiem czy to efekt gojenia się czy nie.
-
Pia Gizela wrote:Boroniówka, gratuluję syneczka!!! Dużo sił!
Mąż pojechał z papierami do mojej pracy. Potem do siebie do pracy popracować chwilkę i wróci.
Mały śpi.
Ja na dzień dzisiejszy mam brzuszek taki jak przed ciążą, ale to raczej flaczek, bez mięśni, bo tamten mogłam wciągnąć, a tego nie wciągnę :] Zastanawiam się czy w tym przypadku kupować pas poporodowy czy sobie darować. Na razie smaruję kremem zapobiegający rozstępom z serii Macierzyństwo od Pharmaceris o olejkiem migdałowym.
Zaczynają mnie ciągnąć szwy w kroczu. A wcześniej było ok. Nie wiem czy to efekt gojenia się czy nie.
Pia ja mam tak samo z brzuszkiem, wydaje mi sie ze tu pas nic nie da, ze trzeba go po prostu ujędrnić, ja zaczynam robić brzuszki i takie inne cwiczenia na brzuszek, ale to jeszcze z 2-3 tygogolnie wygladam jak przed ciązą, zreszta w ciazy wygladałam tak jakbym w niej nie była, albo non stop w 5 mcu
heheh
-
http://www.iv.pl/images/97122231016822099708.jpg
Pozdrawiamy wszystkie mamuśki i ich śliczne dzieciaczki))
Rudasek, LadyDi, angelcia, Katiś, Januszkowa, Sue, kasia_1988, kasia_1988, Fedra, Penelope, Suri97, kafabi lubią tę wiadomość