X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak fantastyczne wieści!!!!! Nacieszcie sie sobą!!!!
    U nas niezła noc! Co 3 h karmienie i sali spanie. Chwile awantury przed karnieniem bo nie moze złapać cysia, a jak sie juz przyssie to blogi spokój. Wlasnie sie werandujemy. Dzis juz 2 dzien, jutro idzie na taras a jak pogoda pozwoli to w czwartek na spacer! Marzę o tym!!!!!!

Boroniowka powodzenia!!!!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• megg Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka powodzenia. Czekamy na info
    Gosiak super wiadomość
    Bella ja się strasznie boje ze nie bd wiedziala co zrobić w takiej sytuacji

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, super że będziecie razem :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od porodu rzadko mam szansę Was poczytać, bo ogarnięcie dwulatki i tygodniowego maluszka jest ciężkie..póki co mąż mi pomaga ale tylko do piątku ma wolne :(

Mam pytanie do mam po porodzie sn. Urodziłam tydzień temu, wczoraj już miałam brązowe krwawienie, a dziś znów leje się ze mnie zywoczerwona krew. Nic mnie nie boli i nie wiem co to może być..czytałam ze to z przeciążenia..miała któraś z Was coś takiego?

Laureczka25
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak cudowna wiadomość!!!

Boroniówka, powodzenia!!!

U nas w nocy więcej płaczu niż spania. Ostatecznie spałam z nim w łóżku pół nocy, drugie pół mąż. I od szóstej śpi. Nie budzę.

Powiedzcie, która wypisywała półroczny urlop? Bo mnie dyrektorka powiedziała, że mam sobie sama policzyć do kiedy go mam :D I nie mam pojęcia jak to zrobić.

prosze, ja tu liczyłam :)

http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopow-macierzynskich-i-rodzicielskiego,12.html

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka do dzieła ! teraz to już dzielą Was chwile ;)

laureczka25 ja jestem po cc już 3 tygodnie prawie, a nadal ze mnie spływa teraz taka przezroczysta wydzielina z kriwą, o lekkim zabarwieniu ... ale pamietam, że na poczatku tak po tygodniu jak dużo się nałaziłam to też był potok ;P także musisz przystopować... ;)

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, jak mam zakończyc ten kalkulator ciązy ktory mi pokazuje już 41 tydzien :) hehehe bo mnie to drażni strasznie:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Rudasku!

a ja mam najgorzej wieczorem z moim humorem. jak leżę i karmię małego w jego pokoju to się emocjonalnie duszę! chcę żeby szybko był duży!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja też nie umiem tego zakończyć ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Od porodu rzadko mam szansę Was poczytać, bo ogarnięcie dwulatki i tygodniowego maluszka jest ciężkie..póki co mąż mi pomaga ale tylko do piątku ma wolne :(

Mam pytanie do mam po porodzie sn. Urodziłam tydzień temu, wczoraj już miałam brązowe krwawienie, a dziś znów leje się ze mnie zywoczerwona krew. Nic mnie nie boli i nie wiem co to może być..czytałam ze to z przeciążenia..miała któraś z Was coś takiego?

ja też mam raz mniej raz wiecej..w niedziele duzo i bolałomnie krocze bo od rana na nogach (goscie), dzis i wczoraj oki, malo sie leje i nic nie boli...a np ciepły prysznic czy kąpiel wzmaga ilośc :) także stosuj szybkie kąpiele:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, ja zauwazylam, ze u mnie jest tsk po karmieniu. Brzuch mnie boli i troche wlasnie takiej żywej krwi jeszcze leci. Pewnie u każdej kobiety to roznie wyglada, w sumie polog ma trwać 6 tygodni.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Rudasku ja też nie umiem tego zakończyć ;)

No to nie jestem sama:) może któraś umie i nam pomoże :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    dzięki Rudasku!

a ja mam najgorzej wieczorem z moim humorem. jak leżę i karmię małego w jego pokoju to się emocjonalnie duszę! chcę żeby szybko był duży!

Pia, ja wieczorami mam to samo. Wczoraj wyłam mężowi, że leci ze mnie i sie czuje taka nieswoja. Powiem Ci, ze mne pomogło przytulenie. Masz prawo sie czuc przybita czy przytloczona, takiej burzy hormonów to nawet Dalajlama nie ogarnie:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy pomógł mi na te sutki!! Od razu lepiej. Żadne purelany, maltany i inne nany nany:)
    Ciekawe czy na ewentualne kolki u dziecka pomaga :P

Gosiak lubi tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę się zmartwiłam jak tak ze mnie poleciało. Teraz wietrze krocze.

Nasz pępek brzydko się goi, stosuje octanisept ale ale wciąż brzydko pachnie. Dobrze, że dziś po południu mamy wizytę w przychodni. Martwi mnie też ze malutki ma wciąż zatkany nos, nawet w nocy mu oczyszczamy, żeby mu się lepiej spało..bo tak ciężko mu się oddycha.

Laureczka25
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka kup gaziki Leko nasaczone spirytusem. Specjalnie do pępka, u nas bardzo ładnie zasusza.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby zakończyć kalendarz musicie nacisnąć "zakończ mój kalendarz" i wybieracie datę urodzenia dziecka :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak suuuper!!! :)
    my dzisiaj mamy 4 tygodnie :) ale ten czas leci :)
    dzisiaj piękna pogoda czekamy do 12 i lecimy na spaaaacerek :)

Fedra lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pępek uzywalismy gaziki nasączone spirytusem, octenisept nie dawał rady a po gazikach w parę dni odpadł i się nie babrał.
    Wczoraj znów kolka, fakt krótka ale jednak znów był płacz. Jedyne co dobrego może być z tej kołki to to że nie zachowuje się już tak histeryczne, tylko zachowuje spokój a to bardzo ważne. Ale i tak serce mi płacze kiedy Poli łzy lecą :(
    Nasza gwiazda skończyła 3 tygodnie, leeeeci ten czas masakrycznie.
    gratuluję nowym mamusiom, witamy w gronie kup i nocnego karmienia :) Kochane brzuchatki Czekamy na Was po tej stronie mocy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:57

Sue, laureczka25 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Żeby zakończyć kalendarz musicie nacisnąć "zakończ mój kalendarz" i wybieracie datę urodzenia dziecka :)

Dziekuje:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ