Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak fantastyczne wieści!!!!! Nacieszcie sie sobą!!!!
U nas niezła noc! Co 3 h karmienie i sali spanie. Chwile awantury przed karnieniem bo nie moze złapać cysia, a jak sie juz przyssie to blogi spokój. Wlasnie sie werandujemy. Dzis juz 2 dzien, jutro idzie na taras a jak pogoda pozwoli to w czwartek na spacer! Marzę o tym!!!!!!
Boroniowka powodzenia!!!!!!! -
Od porodu rzadko mam szansę Was poczytać, bo ogarnięcie dwulatki i tygodniowego maluszka jest ciężkie..póki co mąż mi pomaga ale tylko do piątku ma wolne
Mam pytanie do mam po porodzie sn. Urodziłam tydzień temu, wczoraj już miałam brązowe krwawienie, a dziś znów leje się ze mnie zywoczerwona krew. Nic mnie nie boli i nie wiem co to może być..czytałam ze to z przeciążenia..miała któraś z Was coś takiego?Laureczka25 -
Pia Gizela wrote:Gosiak cudowna wiadomość!!!
Boroniówka, powodzenia!!!
U nas w nocy więcej płaczu niż spania. Ostatecznie spałam z nim w łóżku pół nocy, drugie pół mąż. I od szóstej śpi. Nie budzę.
Powiedzcie, która wypisywała półroczny urlop? Bo mnie dyrektorka powiedziała, że mam sobie sama policzyć do kiedy go mamI nie mam pojęcia jak to zrobić.
prosze, ja tu liczyłam
http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopow-macierzynskich-i-rodzicielskiego,12.html -
Boroniówka do dzieła ! teraz to już dzielą Was chwile
laureczka25 ja jestem po cc już 3 tygodnie prawie, a nadal ze mnie spływa teraz taka przezroczysta wydzielina z kriwą, o lekkim zabarwieniu ... ale pamietam, że na poczatku tak po tygodniu jak dużo się nałaziłam to też był potok ;P także musisz przystopować...laureczka25 lubi tę wiadomość
-
laureczka25 wrote:Od porodu rzadko mam szansę Was poczytać, bo ogarnięcie dwulatki i tygodniowego maluszka jest ciężkie..póki co mąż mi pomaga ale tylko do piątku ma wolne
Mam pytanie do mam po porodzie sn. Urodziłam tydzień temu, wczoraj już miałam brązowe krwawienie, a dziś znów leje się ze mnie zywoczerwona krew. Nic mnie nie boli i nie wiem co to może być..czytałam ze to z przeciążenia..miała któraś z Was coś takiego?
ja też mam raz mniej raz wiecej..w niedziele duzo i bolałomnie krocze bo od rana na nogach (goscie), dzis i wczoraj oki, malo sie leje i nic nie boli...a np ciepły prysznic czy kąpiel wzmaga ilośctakże stosuj szybkie kąpiele:)
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:dzięki Rudasku!
a ja mam najgorzej wieczorem z moim humorem. jak leżę i karmię małego w jego pokoju to się emocjonalnie duszę! chcę żeby szybko był duży!
Pia, ja wieczorami mam to samo. Wczoraj wyłam mężowi, że leci ze mnie i sie czuje taka nieswoja. Powiem Ci, ze mne pomogło przytulenie. Masz prawo sie czuc przybita czy przytloczona, takiej burzy hormonów to nawet Dalajlama nie ogarnie:)
-
Dzięki dziewczyny, trochę się zmartwiłam jak tak ze mnie poleciało. Teraz wietrze krocze.
Nasz pępek brzydko się goi, stosuje octanisept ale ale wciąż brzydko pachnie. Dobrze, że dziś po południu mamy wizytę w przychodni. Martwi mnie też ze malutki ma wciąż zatkany nos, nawet w nocy mu oczyszczamy, żeby mu się lepiej spało..bo tak ciężko mu się oddycha.Laureczka25 -
My na pępek uzywalismy gaziki nasączone spirytusem, octenisept nie dawał rady a po gazikach w parę dni odpadł i się nie babrał.
Wczoraj znów kolka, fakt krótka ale jednak znów był płacz. Jedyne co dobrego może być z tej kołki to to że nie zachowuje się już tak histeryczne, tylko zachowuje spokój a to bardzo ważne. Ale i tak serce mi płacze kiedy Poli łzy lecą
Nasza gwiazda skończyła 3 tygodnie, leeeeci ten czas masakrycznie.
gratuluję nowym mamusiom, witamy w gronie kup i nocnego karmieniaKochane brzuchatki Czekamy na Was po tej stronie mocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:57
Sue, laureczka25 lubią tę wiadomość
Pola
Hania