X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede ciagnąć kalendarz az dojdzie do 53tygodni :D

Katis, polubiłam za przywitanie nowych mamus, nie za kolki Poli:)

Moi dwaj krolewicze śpią, mamuśka nastawila pranie i moze bezkarnie zalec na kanapie z kawą.
    Pije takie siki, nie kawe, ale zawsze cos.

Dzis znow młodego bede werandowac, a jutro na spacer.

Laureczka, moj tez na pełno gilow w nosku, grunt to nie odciągać za czesto, bo to wzmaga produkcje. My wkrapiamy sol fizjologiczna i czekamy az sam wykicha. No i materacyk wyżej:)

laureczka25 lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ale prawie rym ułożyłaś: Kolki Polki :D :P

No ciocie zobaczcie jak urosłam :) Zdjęcie po lewej jest z czwartku 5 lutego, a po prawej jest z dziś 24 lutego :)

311f5fef709843aamed.jpg

megg, laureczka25, Penelope, Patrycja20, Januszkowa, Sue, Fedra, Suri97, angelstw, Laurka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja pije inke, zwykłej jeszcze nie piłam...
    My już dziś na spacer:)
    Nie wiem jak wytargam wózek z 3 pietra ale oki :) tylko Mlody musi wstać, najeśc sie i najlepiej jak znów zaśnie, bo przy ubieraniu bedzie histeria, a nie bede brac takiego rozdarciucha miedzy ludzi :)
    u mnie tez ma gile, odciagam tą gruszką ale jest beznadziejna, sól mu dziś wkropie do noska:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue, ale prawie rym ułożyłaś: Kolki Polki :D :P

No ciocie zobaczcie jak urosłam :) Zdjęcie po lewej jest z czwartku 5 lutego, a po prawej jest z dziś 24 lutego :)

311f5fef709843aamed.jpg

Jejuuuuu :)
    jaka Kochana :):)
    u nas też spora róznica, widać od razu po rękach, mi już GO ciezko nosić a ma może z 3,5kg :) co bedzie później:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zakończę kalendarz ciążowy to nie wywali mnie z Belly na Ovu????

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    A jak zakończę kalendarz ciążowy to nie wywali mnie z Belly na Ovu????
    Wywali, ale możesz wrócić. Ja mam kalendarz zakończony i jedyna różnica jest taka, że nie mam tych wykresów i nie mam informacji o ciąży. Te info mam w :zakończone kalendarze"

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piję normalną kawę - 1 dziennie :) od pierwszej wizyty położnej czyli od niedzieli 8 lutego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:27

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mam chyba z 10 sztuk tych guzików ze spirytusem bo kupiłam na wszelki wypadek i o nich zapomniałam wiec dziś użyje :)

Sue używamy marimera i materac też unieslismy ale wciaz ma zapchała nosek. Dziś się męczył ponad 3 godziny aby usunąć..nie płakał ale widać było ze to nos mu utrudnia sen.

Laureczka25
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagroda dla tej, która powie mi jak odłożyć ululane dziecko do łóżeczka tak żeby się nie skapnęło i spało nadal....no wiecznie mam ten problem a łapy mi już odpadaja od lulania...

I jeszcze pytanko do dziewczyn karmiących piersią. Wiem , że niektóre z Was odciągaja pokarm i podają dziecku. czy macie jakies wiarygodne informacje ile mniej więcej w jakim wieku ml meka z piersi dzieci zjadają za jednym razem ? Jakiś artykuł, może położna, pediatra Wam mówiła ? Bo musze się wybrać do gina i zostawic mojego D z odciągnietym mlekiem a pojęcia nie mam ile dziecko 5 tygodniowe zjada....

Penelope lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym fotelikiem na przednim siedzeniu? Bo mój mąż zna sie na bezpieczeństwie i mowi ze mozna na przednim siedzeniu, tylem do kierunku jazdy ale z wylaczona poduszka powietrzna. A ja oczywiście matka polka zasiega rady wujka Google a tam tysiąc różnych artykułów i opinii różniących sie od siebie. I teraz zgłupiałam!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, maz ma racje :)

Stokrota, ja swoja lulam na poduszece owinięta kocykiem i jak zaśnie to czekam 15-20 minut i z tym wszystkim ja do lozeczka pakuje albo odkladam na kanapę. Czasem się obudzi, ale czasem się uda ;) wczesniej ja z tej poduszki zdejmowalam, ale teraz zmadrzalam ;)

W ogóle to moja się zrobila taka nieznośna. Ciągle tylko by na cycku wisiala, pociumka z 10 minut i śpi. Tylko ja rusze to wrzask, znowu cycek i historia się powtarza tak w kolko caaaaly dzień. Smoczkiem nie da się oszukać. No i nie ulewa pomimo ciąglego jedzenia. Czy to możliwe ze ona jest az tak glodna? A może macie jakiś sposób na uspokojenie dziecka poza cyckiem? Bo ja powiem Wam, ze po kilku minutach placzu kapituluje i sutek ląduje w jej buzi.

Fedra lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam podczytuje was od dłuższego czasu i się od was uczę.

Fotelik na przednim siedzeniu i nie tylko
    http://www.osk-joanna.pl/przepisy/119-kontrowersyjne-zmiany-w-przepisach-dotyczacych-przewozu-najmlodszych-pasazerow-rozszerzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:46

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cath, maz ma racje :)

Stokrota, ja swoja lulam na poduszece owinięta kocykiem i jak zaśnie to czekam 15-20 minut i z tym wszystkim ja do lozeczka pakuje albo odkladam na kanapę. Czasem się obudzi, ale czasem się uda ;) wczesniej ja z tej poduszki zdejmowalam, ale teraz zmadrzalam ;)

W ogóle to moja się zrobila taka nieznośna. Ciągle tylko by na cycku wisiala, pociumka z 10 minut i śpi. Tylko ja rusze to wrzask, znowu cycek i historia się powtarza tak w kolko caaaaly dzień. Smoczkiem nie da się oszukać. No i nie ulewa pomimo ciąglego jedzenia. Czy to możliwe ze ona jest az tak glodna? A może macie jakiś sposób na uspokojenie dziecka poza cyckiem? Bo ja powiem Wam, ze po kilku minutach placzu kapituluje i sutek ląduje w jej buzi.
    Ja mam to samo...smok dla mojej nie istnieje a takie same mi jazdy robi :/ A nie boisz sie zostawiać jej na poduszce ? Tyle gadają, żeby niby nie kłaść dzieci na poduszce nie wiem , głupieję...też w sumie tak zrobiłam dwa razy ale wtedy położyłam ją na kanapie tak , że ją widzialam cały czas. Inaczej trochę się boje ja zostawić ... :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam sn Syneczka o 11.40 po wielkich bólach,ale dałam radę..choc nie wiem jak ;) Mieszko jest piękny .. Jestem przeszczęśliwa :)

LadyDi, marcela29, Penelope, megg, Bietka, ash, Patrycja20, PatrycjaP, Katiś, Januszkowa, Sue, Sista, Aagnieszkaa, przedszkolanka:), Fedra, kafabi, Suri97, słoneczna 85, angelstw, asia888 lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis mamy takie samo body i skarpetki z h&m;) na moja jeszcze ciut za duze, co do fotelika na przednim siedzeniu to niby mozna, ale ja nie woze, kupilam lusterko do zaglowka takie fajne z melodiami i swiecacymi oczkami i uszami, widze wiec malutka, a do lusterka jest pilot wiec mozna wlaczyc melodie nie zatrzymujac sie;)
    Moja mala tez ma sporo gili, wpuszczam wode morska i odciagam aspiratorem merida, ale polozna wczoraj mowila zeby nie odciagac na codzien bo mozna uszkodzic rzeski wiec juz sama nie wiem, widze ze jak nie odciagne to zle malej oddychac, a polozna kazala wpuscic wode lub sol i przekrecic na brzuch i co ma splynac to splynie

Katiś lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Ja mam to samo...smok dla mojej nie istnieje a takie same mi jazdy robi :/ A nie boisz sie zostawiać jej na poduszce ? Tyle gadają, żeby niby nie kłaść dzieci na poduszce nie wiem , głupieję...też w sumie tak zrobiłam dwa razy ale wtedy położyłam ją na kanapie tak , że ją widzialam cały czas. Inaczej trochę się boje ja zostawić ... :/

Ja mam taka cienka poduszke i ona cala się na niej mieści, wiec nie ma możliwości żeby jej cos się stalo. Na noc klade ja normalnie i o dziwo w nocy mnie tak nie terroryzuje. Ale przez to ze tak wisi na cycu to ciężko mi ja uspac na noc, bo wczesniej ja karmilam i zasypiala i spala kilka godz a teraz skoro karmienie trwa caly dzień to calosc zostala zaburzona. Wczoraj od 19:30 do 23:30 trwalo usypianie a i tak obudzila się chwile po 1 :/
    No to może to jest taki czas wlasnie, ze dzieci zaczynają dorastać i kumac i trzeba to przetrwać.. no nie wiem. Ale strasznie irytujace to jest. Nic nie robię tylko siedze z nią na kanapie. Nawet mój W dla niej nie istnieje, noszenie, mówienie, odkurzacze i inne. Nic! Tylko mama i Cyc. Ja nie wiem, przecież wszystkie dzieci kochają smoczki i jest problem później z odstawieniem tego, a u nas jest odwrotny problem :/

Boroniowka, ogromne gratulacje! Witamy w świecie kup ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:10

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BORONIOWKA, serdecznie gratuluję :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ukladacie dzieci do snu, bo ja zawsze na boku i tyl podpieram zwinieta kolderka, a gdzies czytalam ze na plecach klasc choc boje sie ze sie zakrztusi bo odbijanie nam nie wychodzi a mala ulewa czesto

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikut pępka dziś odpadł :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:07

megg, Patrycja20, Januszkowa, Sue, Fedra, Laurka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka gratulacje!

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ