Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja bede ciagnąć kalendarz az dojdzie do 53tygodni
Katis, polubiłam za przywitanie nowych mamus, nie za kolki Poli:)
Moi dwaj krolewicze śpią, mamuśka nastawila pranie i moze bezkarnie zalec na kanapie z kawą.
Pije takie siki, nie kawe, ale zawsze cos.
Dzis znow młodego bede werandowac, a jutro na spacer.
Laureczka, moj tez na pełno gilow w nosku, grunt to nie odciągać za czesto, bo to wzmaga produkcje. My wkrapiamy sol fizjologiczna i czekamy az sam wykicha. No i materacyk wyżej:)laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Sue ja pije inke, zwykłej jeszcze nie piłam...
My już dziś na spacer:)
Nie wiem jak wytargam wózek z 3 pietra ale okitylko Mlody musi wstać, najeśc sie i najlepiej jak znów zaśnie, bo przy ubieraniu bedzie histeria, a nie bede brac takiego rozdarciucha miedzy ludzi
u mnie tez ma gile, odciagam tą gruszką ale jest beznadziejna, sól mu dziś wkropie do noska:) -
Katiś wrote:
Jejuuuuu
jaka Kochana
u nas też spora róznica, widać od razu po rękach, mi już GO ciezko nosić a ma może z 3,5kgco bedzie później:)
-
ash wrote:A jak zakończę kalendarz ciążowy to nie wywali mnie z Belly na Ovu????Pola
Hania -
właśnie mam chyba z 10 sztuk tych guzików ze spirytusem bo kupiłam na wszelki wypadek i o nich zapomniałam wiec dziś użyje
Sue używamy marimera i materac też unieslismy ale wciaz ma zapchała nosek. Dziś się męczył ponad 3 godziny aby usunąć..nie płakał ale widać było ze to nos mu utrudnia sen.Laureczka25 -
Nagroda dla tej, która powie mi jak odłożyć ululane dziecko do łóżeczka tak żeby się nie skapnęło i spało nadal....no wiecznie mam ten problem a łapy mi już odpadaja od lulania...
I jeszcze pytanko do dziewczyn karmiących piersią. Wiem , że niektóre z Was odciągaja pokarm i podają dziecku. czy macie jakies wiarygodne informacje ile mniej więcej w jakim wieku ml meka z piersi dzieci zjadają za jednym razem ? Jakiś artykuł, może położna, pediatra Wam mówiła ? Bo musze się wybrać do gina i zostawic mojego D z odciągnietym mlekiem a pojęcia nie mam ile dziecko 5 tygodniowe zjada....Penelope lubi tę wiadomość
-
Ej dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym fotelikiem na przednim siedzeniu? Bo mój mąż zna sie na bezpieczeństwie i mowi ze mozna na przednim siedzeniu, tylem do kierunku jazdy ale z wylaczona poduszka powietrzna. A ja oczywiście matka polka zasiega rady wujka Google a tam tysiąc różnych artykułów i opinii różniących sie od siebie. I teraz zgłupiałam!
-
Cath, maz ma racje
Stokrota, ja swoja lulam na poduszece owinięta kocykiem i jak zaśnie to czekam 15-20 minut i z tym wszystkim ja do lozeczka pakuje albo odkladam na kanapę. Czasem się obudzi, ale czasem się udawczesniej ja z tej poduszki zdejmowalam, ale teraz zmadrzalam
W ogóle to moja się zrobila taka nieznośna. Ciągle tylko by na cycku wisiala, pociumka z 10 minut i śpi. Tylko ja rusze to wrzask, znowu cycek i historia się powtarza tak w kolko caaaaly dzień. Smoczkiem nie da się oszukać. No i nie ulewa pomimo ciąglego jedzenia. Czy to możliwe ze ona jest az tak glodna? A może macie jakiś sposób na uspokojenie dziecka poza cyckiem? Bo ja powiem Wam, ze po kilku minutach placzu kapituluje i sutek ląduje w jej buzi.Fedra lubi tę wiadomość
-
Witam podczytuje was od dłuższego czasu i się od was uczę.
Fotelik na przednim siedzeniu i nie tylko
http://www.osk-joanna.pl/przepisy/119-kontrowersyjne-zmiany-w-przepisach-dotyczacych-przewozu-najmlodszych-pasazerow-rozszerzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:46
-
LadyDi wrote:Cath, maz ma racje
Stokrota, ja swoja lulam na poduszece owinięta kocykiem i jak zaśnie to czekam 15-20 minut i z tym wszystkim ja do lozeczka pakuje albo odkladam na kanapę. Czasem się obudzi, ale czasem się udawczesniej ja z tej poduszki zdejmowalam, ale teraz zmadrzalam
W ogóle to moja się zrobila taka nieznośna. Ciągle tylko by na cycku wisiala, pociumka z 10 minut i śpi. Tylko ja rusze to wrzask, znowu cycek i historia się powtarza tak w kolko caaaaly dzień. Smoczkiem nie da się oszukać. No i nie ulewa pomimo ciąglego jedzenia. Czy to możliwe ze ona jest az tak glodna? A może macie jakiś sposób na uspokojenie dziecka poza cyckiem? Bo ja powiem Wam, ze po kilku minutach placzu kapituluje i sutek ląduje w jej buzi.A nie boisz sie zostawiać jej na poduszce ? Tyle gadają, żeby niby nie kłaść dzieci na poduszce nie wiem , głupieję...też w sumie tak zrobiłam dwa razy ale wtedy położyłam ją na kanapie tak , że ją widzialam cały czas. Inaczej trochę się boje ja zostawić ...
-
Urodziłam sn Syneczka o 11.40 po wielkich bólach,ale dałam radę..choc nie wiem jak
Mieszko jest piękny .. Jestem przeszczęśliwa
LadyDi, marcela29, Penelope, megg, Bietka, ash, Patrycja20, PatrycjaP, Katiś, Januszkowa, Sue, Sista, Aagnieszkaa, przedszkolanka:), Fedra, kafabi, Suri97, słoneczna 85, angelstw, asia888 lubią tę wiadomość
-
Katis mamy takie samo body i skarpetki z h&m;) na moja jeszcze ciut za duze, co do fotelika na przednim siedzeniu to niby mozna, ale ja nie woze, kupilam lusterko do zaglowka takie fajne z melodiami i swiecacymi oczkami i uszami, widze wiec malutka, a do lusterka jest pilot wiec mozna wlaczyc melodie nie zatrzymujac sie;)
Moja mala tez ma sporo gili, wpuszczam wode morska i odciagam aspiratorem merida, ale polozna wczoraj mowila zeby nie odciagac na codzien bo mozna uszkodzic rzeski wiec juz sama nie wiem, widze ze jak nie odciagne to zle malej oddychac, a polozna kazala wpuscic wode lub sol i przekrecic na brzuch i co ma splynac to splynieKatiś lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Stokrota :) wrote:Ja mam to samo...smok dla mojej nie istnieje a takie same mi jazdy robi
A nie boisz sie zostawiać jej na poduszce ? Tyle gadają, żeby niby nie kłaść dzieci na poduszce nie wiem , głupieję...też w sumie tak zrobiłam dwa razy ale wtedy położyłam ją na kanapie tak , że ją widzialam cały czas. Inaczej trochę się boje ja zostawić ...
Ja mam taka cienka poduszke i ona cala się na niej mieści, wiec nie ma możliwości żeby jej cos się stalo. Na noc klade ja normalnie i o dziwo w nocy mnie tak nie terroryzuje. Ale przez to ze tak wisi na cycu to ciężko mi ja uspac na noc, bo wczesniej ja karmilam i zasypiala i spala kilka godz a teraz skoro karmienie trwa caly dzień to calosc zostala zaburzona. Wczoraj od 19:30 do 23:30 trwalo usypianie a i tak obudzila się chwile po 1
No to może to jest taki czas wlasnie, ze dzieci zaczynają dorastać i kumac i trzeba to przetrwać.. no nie wiem. Ale strasznie irytujace to jest. Nic nie robię tylko siedze z nią na kanapie. Nawet mój W dla niej nie istnieje, noszenie, mówienie, odkurzacze i inne. Nic! Tylko mama i Cyc. Ja nie wiem, przecież wszystkie dzieci kochają smoczki i jest problem później z odstawieniem tego, a u nas jest odwrotny problem
Boroniowka, ogromne gratulacje! Witamy w świecie kupWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:10
-
A jak ukladacie dzieci do snu, bo ja zawsze na boku i tyl podpieram zwinieta kolderka, a gdzies czytalam ze na plecach klasc choc boje sie ze sie zakrztusi bo odbijanie nam nie wychodzi a mala ulewa czesto"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017