WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli ziajka,do pupy oliwka . Syn 6lat temu miał oliwkę i zero odparzeń. A na odparzenia w razie czego tormentiolum. Ledwo żyje dziś. Syna odwiozłam do przedszkola miałam sprzątać brak mocy. Zdrzemne się do 12potem wezmę się za robotę. Dziś trzymam dietę. Ula idź do lekarza też bym sprawdziła ewentualnie szpital jak się nie dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 09:40

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 aio, 9 otulaczy i z 15 tetry plus 5 różnych wkładów (jakieś z burtami, prefoldy - brałam po 1 na próbę przy okazji innych zamówień).

Marcia86 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję obron :)

U nas do kąpieli Hipp i Babydream, do pupy zielony Linomag i coś z cynkiem w razie problemów. Wyprawki kosmetycznej jeszcze nie mam, zamawiam na dniach. Na razie piorę i prasuję ubranka :)

Mam katar stulecia, nigdy takiego nie miałam. Syn mnie zaraził, na szczęście tylko katar się utrzymał. Nos ciągle zatkany, woda morska, inhalacje, nic nie pomaga.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pupy mam zielony linomag, najlepszy moim zdaniem i mam maleńkie opakowanie sudocremu w razie gdyby coś się odparzyło.
    Dziś już na szczęście spałam, jedna pobudka po 2, wczoraj za to za całą noc moze ze 2 godziny. Upał jest ale wieje, to może nie będzie tak źle. Bliżej weekendu ma być chłodniej i padać ale znów nie poprasuje, bo jedziemy do teściów a w piątek mam fryzjera, wiec 4 godziny z głowy.

• Magu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Gratuluję obron :)

U nas do kąpieli Hipp i Babydream, do pupy zielony Linomag i coś z cynkiem w razie problemów. Wyprawki kosmetycznej jeszcze nie mam, zamawiam na dniach. Na razie piorę i prasuję ubranka :)

Mam katar stulecia, nigdy takiego nie miałam. Syn mnie zaraził, na szczęście tylko katar się utrzymał. Nos ciągle zatkany, woda morska, inhalacje, nic nie pomaga.
    Lekarka przepisała mi nasometin na katar. Jest też dostępny bez recepty. Poza tym używałam takiego indyjskiego balsamu eukaliptusowego dla dzieci do smarowania czoła i pod nosem. Może coś podobnego dostaniesz.

Etoilka lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Alantan Maść ten zielony do pupy nada się? Słyszałam o nim dobre opinie.

W takim razie kupuje sudocrem mały i linomag bądź ten Alantan. A do mycia spróbuję coś. HiPP albo babydream kupić.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka kup sobie nasivin do nosa, chociażby dla dzieci. Momentalnie Ci odetka nos, mi lekarz powiedział by stosować. To dziala miejscowo.

Etoilka lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Dziewczyny a Alantan Maść ten zielony do pupy nada się? Słyszałam o nim dobre opinie.

W takim razie kupuje sudocrem mały i linomag bądź ten Alantan. A do mycia spróbuję coś. HiPP albo babydream kupić.
    Ja będę stosować Alantan zielony na pupę :) Mam jego całą szafkę, bo mąż stosuje go w kilogramach na świeże tatuaże :D i w szpitalu jest nawet wymieniony na liście dla dziecka.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Kania85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Wstajemy dziewczyny :)
    Ula wybierz się do gina niech lepiej sprawdzi. Lepiej dmuchać na zimne.
    Apple Lady nie podejmuj w ciąży pochopnych decyzji. Burza hormonów robi swoje. Zobaczycie jak będzie po porodzie. Dziecko wiele zmienia w związku. U każdego inaczej.
    Ja dzisiaj wyjazd nad morze. Jak ogarnelyscie strój kąpielowy ? Ja nie chce świecić brzuchem

Ja kupiłam sobie takie poncho plażowe w estetic,cieniutenkie i wszystko ładnie zakrywa,brzuch odsłoniłam po czasie i niestety skórę spaliłam,nie życzę Tobie,bo wtedy bardziej swędzi😉

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:

Zielony alantan jest najlepszy na wszelkie zmiany odpieluszkowe.Sudocrem stosuj tylko na głębokie odparzenia które trudno się goją i sączą-cynk w nim zawarty wysusza rany,na zwykle odparzenia lekkie nie stosuj sudocremu bo przesuszysz i osłabisz płaszcz hudrolipidowy.

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana.

Gratulacje oczywiście obroń.

My do kąpania mamy olej ze słodkich migdałów i płyn z ziajki. A do pupy alantan masc i krem. A potem zobaczymy.

Dziewczyny od kilku dni mam wrażenie że jak wstaje to biodra mi się rozsypią. Może to oznaczać ze się rozchodzą czy co?

16udskjox3u389a0.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alantan i linomag to prawie to samo.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania85 wrote:
    Zielony alantan jest najlepszy na wszelkie zmiany odpieluszkowe.Sudocrem stosuj tylko na głębokie odparzenia które trudno się goją i sączą-cynk w nim zawarty wysusza rany,na zwykle odparzenia lekkie nie stosuj sudocremu bo przesuszysz i osłabisz płaszcz hudrolipidowy.
    Dzięki 😁

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też jesteście tak wyprute z sił? Miałam coś zrobić, posprzątać. A teraz jak się położyłam to leże i wstać nie mogę. 😒

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
  • Magu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też jesteście tak wyprute z sił? Miałam coś zrobić, posprzątać. A teraz jak się położyłam to leże i wstać nie mogę. 😒
    Różnie - zazwyczaj najwięcej siły mam o bladym świcie ok. 5-6 rano albo późnym wieczorem. :) Ale są dni, że w ogóle sił brak. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję obron!

Na tym etapie musimy na siebie uważać.

U nas w nocy była burza, ciągle pada, aż ulice są pozalewane. Jest 19 stopni a ja i tak się pocę i mi ciągle duszno.
    Myślałam, że tylko u mnie taka niemoc. Trochę rano ogarnęłam mieszkanie, zmieniłam pościele i najchętniej bym tylko leżała.

Jeszcze coś od wczoraj kłuje mnie w cewce moczowej.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję obron.
    Ulaa, też bym pewnie sprawdziła dla spokoju ducha.
    Migotka29 wrote:
    Witam was z rana.
    Dziewczyny od kilku dni mam wrażenie że jak wstaje to biodra mi się rozsypią. Może to oznaczać ze się rozchodzą czy co?

Ja tak miałam kilka dni temu, wstaję w nocy do toalety, a tu jak stanęłam, to biodra jakby rozsadziło - podejrzewam, że to miednica się poszerza i więzadła rozciągają.

Też mam dużo mniej energii, jestem bardziej senna i zmęczona.
    Co do wyprawki pozamawiałam drobne rzeczy i chyba powoli będę się pakować, aby zorientować się czego brakuje.
    Z takich praktycznych rzeczy - czy miałyście np. klapki do szpitala zapakowane wcześniej, w sensie czy to inne niż np. na co dzień w domu używacie? W sumie wolałabym już wszystko co konieczne spakować (nową szczoteczkę, kosmetyki), aby później niczego nie zapomnieć np. szczoteczki do zębów :)

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:
    Z takich praktycznych rzeczy - czy miałyście np. klapki do szpitala zapakowane wcześniej, w sensie czy to inne niż np. na co dzień w domu używacie? W sumie wolałabym już wszystko co konieczne spakować (nową szczoteczkę, kosmetyki), aby później niczego nie zapomnieć np. szczoteczki do zębów :)
    W poprzedniej ciąży wzięłam męża klapki, bo tak mi poradziły położne i nogi mi się nie zmieściły, takie były spuchnięte :D Teraz kupię specjalnie osobne klapki do szpitala, ze dwa numery większe. Ja planuję mieć spakowaną torbę na 100% 22 lipca i bedzie tam juz wszystko, tak żebym z domu nic zabierać już nie musiała.

lestaa lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Magu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:

Ja tak miałam kilka dni temu, wstaję w nocy do toalety, a tu jak stanęłam, to biodra jakby rozsadziło - podejrzewam, że to miednica się poszerza i więzadła rozciągają.

Co do wyprawki pozamawiałam drobne rzeczy i chyba powoli będę się pakować, aby zorientować się czego brakuje.
    Jedne pod prysznic mam takie, których nie używam na co dzień, więc spakuję wcześniej. Ale drugie to takie, których używam na co dzień, więc one będą do dopakowania w ostatniej chwili. Po myślałam, że sobie kartkę nakleję na walizkę co trzeba będzie wrzucić w ostatniej chwili.

lestaa lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:

Ja kupiłam klapki w kik za 4zl do szpitala. Wiem, że w pepco też są takie tanie.
    Ja pakuję się w przyszłym tygodniu pewnie. Zrobię sobie standardową checkliste i będę odhaczać Mam w koszyku pododawane wszystkie kosmetyki co potrzebuję. Teraz kwestia kliknięcia by zapłacić 🙂. Wszystko mam już poprasowane. A za tydzień w sobotę organizuje spotkanie ze znajomymi, takie przerobione babyshower. Zrobiłam krzyżówke, wykreslanke i specjalną gre taboo z tematem ciążowym i inne gry. Mam nadzieję, że znajomym się spodoba taka forma.

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ