Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do kąpieli ziajka,do pupy oliwka . Syn 6lat temu miał oliwkę i zero odparzeń. A na odparzenia w razie czego tormentiolum. Ledwo żyje dziś. Syna odwiozłam do przedszkola miałam sprzątać brak mocy. Zdrzemne się do 12potem wezmę się za robotę. Dziś trzymam dietę. Ula idź do lekarza też bym sprawdziła ewentualnie szpital jak się nie dostaniesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 09:40
-
Gratuluję obron
U nas do kąpieli Hipp i Babydream, do pupy zielony Linomag i coś z cynkiem w razie problemów. Wyprawki kosmetycznej jeszcze nie mam, zamawiam na dniach. Na razie piorę i prasuję ubranka
Mam katar stulecia, nigdy takiego nie miałam. Syn mnie zaraził, na szczęście tylko katar się utrzymał. Nos ciągle zatkany, woda morska, inhalacje, nic nie pomaga.
-
nick nieaktualnyDo pupy mam zielony linomag, najlepszy moim zdaniem i mam maleńkie opakowanie sudocremu w razie gdyby coś się odparzyło.
Dziś już na szczęście spałam, jedna pobudka po 2, wczoraj za to za całą noc moze ze 2 godziny. Upał jest ale wieje, to może nie będzie tak źle. Bliżej weekendu ma być chłodniej i padać ale znów nie poprasuje, bo jedziemy do teściów a w piątek mam fryzjera, wiec 4 godziny z głowy.
-
Etoilka wrote:Gratuluję obron
U nas do kąpieli Hipp i Babydream, do pupy zielony Linomag i coś z cynkiem w razie problemów. Wyprawki kosmetycznej jeszcze nie mam, zamawiam na dniach. Na razie piorę i prasuję ubranka
Mam katar stulecia, nigdy takiego nie miałam. Syn mnie zaraził, na szczęście tylko katar się utrzymał. Nos ciągle zatkany, woda morska, inhalacje, nic nie pomaga.Etoilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a Alantan Maść ten zielony do pupy nada się? Słyszałam o nim dobre opinie.
W takim razie kupuje sudocrem mały i linomag bądź ten Alantan. A do mycia spróbuję coś. HiPP albo babydream kupić.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Etoilka kup sobie nasivin do nosa, chociażby dla dzieci. Momentalnie Ci odetka nos, mi lekarz powiedział by stosować. To dziala miejscowo.
Etoilka lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Dziewczyny a Alantan Maść ten zielony do pupy nada się? Słyszałam o nim dobre opinie.
W takim razie kupuje sudocrem mały i linomag bądź ten Alantan. A do mycia spróbuję coś. HiPP albo babydream kupić.Mam jego całą szafkę, bo mąż stosuje go w kilogramach na świeże tatuaże
i w szpitalu jest nawet wymieniony na liście dla dziecka.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dreamer wrote:Wstajemy dziewczyny
Ula wybierz się do gina niech lepiej sprawdzi. Lepiej dmuchać na zimne.
Apple Lady nie podejmuj w ciąży pochopnych decyzji. Burza hormonów robi swoje. Zobaczycie jak będzie po porodzie. Dziecko wiele zmienia w związku. U każdego inaczej.
Ja dzisiaj wyjazd nad morze. Jak ogarnelyscie strój kąpielowy ? Ja nie chce świecić brzuchem
Ja kupiłam sobie takie poncho plażowe w estetic,cieniutenkie i wszystko ładnie zakrywa,brzuch odsłoniłam po czasie i niestety skórę spaliłam,nie życzę Tobie,bo wtedy bardziej swędzi😉
-
ami_ami wrote:Dziewczyny a Alantan Maść ten zielony do pupy nada się? Słyszałam o nim dobre opinie.
W takim razie kupuje sudocrem mały i linomag bądź ten Alantan. A do mycia spróbuję coś. HiPP albo babydream kupić. -
Witam was z rana.
Gratulacje oczywiście obroń.
My do kąpania mamy olej ze słodkich migdałów i płyn z ziajki. A do pupy alantan masc i krem. A potem zobaczymy.
Dziewczyny od kilku dni mam wrażenie że jak wstaje to biodra mi się rozsypią. Może to oznaczać ze się rozchodzą czy co?
-
Kania85 wrote:Zielony alantan jest najlepszy na wszelkie zmiany odpieluszkowe.Sudocrem stosuj tylko na głębokie odparzenia które trudno się goją i sączą-cynk w nim zawarty wysusza rany,na zwykle odparzenia lekkie nie stosuj sudocremu bo przesuszysz i osłabisz płaszcz hudrolipidowy.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Dziewczyny, czy Wy też jesteście tak wyprute z sił? Miałam coś zrobić, posprzątać. A teraz jak się położyłam to leże i wstać nie mogę. 😒
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Dziewczyny, czy Wy też jesteście tak wyprute z sił? Miałam coś zrobić, posprzątać. A teraz jak się położyłam to leże i wstać nie mogę. 😒
Ale są dni, że w ogóle sił brak.
-
Gratuluję obron!
Na tym etapie musimy na siebie uważać.
U nas w nocy była burza, ciągle pada, aż ulice są pozalewane. Jest 19 stopni a ja i tak się pocę i mi ciągle duszno.
Myślałam, że tylko u mnie taka niemoc. Trochę rano ogarnęłam mieszkanie, zmieniłam pościele i najchętniej bym tylko leżała.
Jeszcze coś od wczoraj kłuje mnie w cewce moczowej.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dziewczyny, gratuluję obron.
Ulaa, też bym pewnie sprawdziła dla spokoju ducha.
Migotka29 wrote:Witam was z rana.
Dziewczyny od kilku dni mam wrażenie że jak wstaje to biodra mi się rozsypią. Może to oznaczać ze się rozchodzą czy co?
Ja tak miałam kilka dni temu, wstaję w nocy do toalety, a tu jak stanęłam, to biodra jakby rozsadziło - podejrzewam, że to miednica się poszerza i więzadła rozciągają.
Też mam dużo mniej energii, jestem bardziej senna i zmęczona.
Co do wyprawki pozamawiałam drobne rzeczy i chyba powoli będę się pakować, aby zorientować się czego brakuje.
Z takich praktycznych rzeczy - czy miałyście np. klapki do szpitala zapakowane wcześniej, w sensie czy to inne niż np. na co dzień w domu używacie? W sumie wolałabym już wszystko co konieczne spakować (nową szczoteczkę, kosmetyki), aby później niczego nie zapomnieć np. szczoteczki do zębów09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
lestaa wrote:Z takich praktycznych rzeczy - czy miałyście np. klapki do szpitala zapakowane wcześniej, w sensie czy to inne niż np. na co dzień w domu używacie? W sumie wolałabym już wszystko co konieczne spakować (nową szczoteczkę, kosmetyki), aby później niczego nie zapomnieć np. szczoteczki do zębów
Teraz kupię specjalnie osobne klapki do szpitala, ze dwa numery większe. Ja planuję mieć spakowaną torbę na 100% 22 lipca i bedzie tam juz wszystko, tak żebym z domu nic zabierać już nie musiała.
lestaa lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
lestaa wrote:Dziewczyny, gratuluję obron.
Ja tak miałam kilka dni temu, wstaję w nocy do toalety, a tu jak stanęłam, to biodra jakby rozsadziło - podejrzewam, że to miednica się poszerza i więzadła rozciągają.
Co do wyprawki pozamawiałam drobne rzeczy i chyba powoli będę się pakować, aby zorientować się czego brakuje.
Z takich praktycznych rzeczy - czy miałyście np. klapki do szpitala zapakowane wcześniej, w sensie czy to inne niż np. na co dzień w domu używacie? W sumie wolałabym już wszystko co konieczne spakować (nową szczoteczkę, kosmetyki), aby później niczego nie zapomnieć np. szczoteczki do zębówlestaa lubi tę wiadomość
-
lestaa wrote:Dziewczyny, gratuluję obron.
Z takich praktycznych rzeczy - czy miałyście np. klapki do szpitala zapakowane wcześniej, w sensie czy to inne niż np. na co dzień w domu używacie? W sumie wolałabym już wszystko co konieczne spakować (nową szczoteczkę, kosmetyki), aby później niczego nie zapomnieć np. szczoteczki do zębów
Ja kupiłam klapki w kik za 4zl do szpitala. Wiem, że w pepco też są takie tanie.
Ja pakuję się w przyszłym tygodniu pewnie. Zrobię sobie standardową checkliste i będę odhaczać Mam w koszyku pododawane wszystkie kosmetyki co potrzebuję. Teraz kwestia kliknięcia by zapłacić 🙂. Wszystko mam już poprasowane. A za tydzień w sobotę organizuje spotkanie ze znajomymi, takie przerobione babyshower. Zrobiłam krzyżówke, wykreslanke i specjalną gre taboo z tematem ciążowym i inne gry. Mam nadzieję, że znajomym się spodoba taka forma.