Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania85 wrote:Moni a ja uważam, że to może Ci pomóc. Ja zdecydowałam się na badanie przy pierwszym poronieniu, to był 9tydz(8tydz zatrzymanie akcji serca)przed zabiegiem podpisujesz umowę w szpitalu na badanie kosmówki.Ważne,że materiał pobierają nie z samego zarodka ale dna kosmówki(to pierwotne łożysko).Jeżeli znajdą w materiale poronnym części zarodka wówczas dzwonią do Ciebie zapytać czy chcesz odebrać do pochówku czy przekazać do Poznania do kremacji i pochówku w masowym grobie dzieci nienarodzonych;-( mam tam już dwa aniołki;-(
Po 2-3tygodniach przyszły wyniki wskazujące abberację chromosomową która zazwyczaj powstaje spontanicznie i nie powtarza się w kolejnych ciążach.Dzięki tej wiedzy poukładałam sobie to wszystko w głowie i przestałam się obwiniać.
Nie zgodzę się absolutnie z Twoim lekarzem, że chore zarodki obumierają wcześniej, u mnie to był niepełny 10tydzień i dzidzia była spora.Wszystko zależy od rodzaju i stopnia mutacji, od tego czy brak całego chromosomu czy tylko nastąpiła jego delacja... -
nick nieaktualnyStrasznie mi przykro. Nienawidzę czytać takich wiadomości.
Ja pół nocy nie spałam, nad ranem jak zasnęłam to obudziłam się przed 12, jak nowo narodzona. Zero mdłości, osłabienia, bóli i oczywiście już się schizuję a tu jeszcze takie okropne wieści. Trzymaj się Moni 😞 -
Moni** wrote:Dziękuję. Właśnie dyskutuje z mężem co robić. Możesz mi powiedzieć jak wyglądał zabieg? Ile się jest w szpitalu?
Ja miałam wtedy zabieg w prywatnej klinice do której przyjechałam na USG kontrolne.Nie chciałam jechać do państwowego szpitala więc zapłaciliśmy za zabieg sporo-nie żałowaliśmy nigdy tych pieniędzy.Osobno płaciliśmy też za badanie kosmówki metodą miqkromacierzy (1800zł).Sam zabieg w krótkiej narkozie, po zabiegu zostaliśmy 2godz na obserwacji i do domu.Ważne aby ustalić mniej inwazyjne oczyszczanie(łyżeczkowanie)tzn żeby nie zaorali endometrium i nie było potem zrostów. -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Hej dziewczyny! U mnie dzis 5t4d czy ktos z Was nie mial jeszcze zarodka wtedy? U mnie tylko pecherzyk ciazowy 14.9mm i pecherzyk zoltkowy 2.7mm.
Pewnie wkrótce się pokaże. Bawi się w chowanego z mamą 5+4 to jeszcze wcześnie, nie martw się na zapasMum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:I znowu zjadłam tort z alkoholem A pytalam, usłyszałam, że nie ma. ((( Czy naprawde robią ciasta tylko alkoholowe?
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
nick nieaktualnyMagu wrote:Ale spokojnie, podobno taka ilość jest porównywalna z ilością alkoholu w kefirze, a tego nikt ciężarnym nie zakazuje.
Dziękuję za pocieszenie. Mam taką nadzieję. Koniec z tortami i ciastami w ogóle.
Piję teraz bardzo dużo wody by to wypłukać. -
Moni** wrote:Niestety najgorsze stało się prawdą. Serduszko przestało bić. Nie wiadomo dlaczego. Dzidziuś był duży bo z OM jest 7+5 a on był jak 8+1. Więc musiało się to stać wczoraj albo dziś. Lekarz nie potrafił mi powiedzieć dlaczego bo mówił że zwykle te chore dzieci są mniejsze nie rozwijają się. Mam skierowanie do szpitala. Bo już za wysoka ciąża i krwawienie by było zbyt duże. Zastanawiam się nad badaniem materiału. Nie mogę uwierzyć dlaczego to mnie spotyka. Jednak musiałam coś zrobić nie tak.
Ja tez nie wiem czego sie dowiem na tej, czy kolejnej wizycie, ale mnie lekarze zawsze mowili wprost, ze przy V Leiden do 12tc to jest loteria, a cieszyc sie bedziemy po 12.
Bardzo mocno Cie sciskam i przytulam. Zycze Ci duzo sily 💜💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Moni, strasznie mi przykro 😢😢 trzymaj się.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Mum2b wrote:A jakie mialas wymiary? Sorki ze pytam, ale sie stresuje:(
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Magu wrote:Pęcherzyk ciążowy 14x8mm, pęcherzyk żółtkowy 4x4mm. Według tego i kolejnych USG to był 5t +2-3 dni. Na kolejnym USG byłam 9 dni później i już było widać bijące serduszko. Musisz się niestety uzbroić w cierpliwość, ale na tym etapie to nie jest nic złego, że jeszcze zarodka nie ma. Nie zamartwiaj się!Corka - 2018
Syn - 2021 -
Magu wrote:Nie zauważyłam. Moja dermatolog kazała mi się zgłosić na kontrolę w pierwszym trymestrze jeśli zaszłabym w ciążę później niż 3 miesiące od ostatniej kontroli. Także jeśli dawno/nigdy nie byłaś to trzeba iść.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Mama Trójki wrote:Pożarłam pół czekolady
Umówiłam się na samo USG blisko domu, na dzisiaj na 18:10. Prywatnie więc powinien być dobry sprzęt. Mam nadzieję, że serducho już będzie.
Po prostu w domu nikt oprócz Męża nie wie o ciąży, a dopytują co mi jest. Więc chciałabym im dzisiaj powiedzieć, jak już wyjdę z gabinetu. Poza tym przede wszystkim chciałabym uspokoić siebie.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto