Mamy z Sosnowca i okolic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to polecam Mysłowice sama tam niedawno rodziłam, jest bardzo fajnie. Co prawda męczyłam się 17h w skurczach i skończyło się wszystko CC, ale dziewczyny chwaliły sobie położne, które prowadziły porody do końca. KTG częste, położne chcą bardzo pomóc w ulżeniu bólu, warto ich słuchać. ZZO też bez problemu, ale najlepiej mieć wcześniej już zrobioną konsultację z anestezjologiem, aby było szybciej.
CC - lekarz przyjechał błyskawicznie do szpitala, aby odbyć zabieg. Wszystko goi się bez problemu, blizna prawie nie będzie widoczna - fajnie zrobione cięcie przez dr.Włodarczyka. Opieka nad noworodkami i mamami była świetna. Dwa razy dziennie Pani Neonatolog bada maluszki, z chęcią wezmą malucha na noc jeśli mama chcę troszkę odespać. Sale są 3-4 osobowe, możliwość wykupienia VIP-Room, ale nikt nie może być z nami 24h (dlatego zrezygnowałam).
Przyjaźnie nastawione pielęgniarki, lekarze też. Najwazniejsze, że są bardzo pomocni i służą radą. Może szpital z zewnątrz nie jest jakimś full wypasem, ale dla mnie najważniejsza była opieka.Nynusia lubi tę wiadomość
-
Ja z Gałazki byłam zadowolona jako ze specjalisty prowadził mi moją pierwszą ciąze 6 lat temu teraz tez chciałam ale ze jestem na L4 a on zażyczył sobei prywatne wizyty co 2 tyg to jakoś mi sie nie usmiechało płacić 100zł dlatego zmieniłam
ja bede rodzić w sosnowcu w 1 jest ok porodówka fajna nowa sa piłki, drabinki prysznice sale poporodowe tez ok położne super jak leżałm na patologii były naprawde pomocne -
a ja zrezygnowałam z Sosnowca na rzecz Śląskiego Instytutu Matki i Noworodka w Chorzowie... zachęcają każdą pacjentkę do rodzenia w zoo mają kilku anestozjologów więc nie ma obawy że nie dostanie się znieczulenia.. ponadto szybciej zapada dzięki temu decyzja o ewentualnej cesarce.. mają też bezpłatną szkołę rodzenia ..i bardzo dobrze wyposażony oddział neonatologiczny
-
No ja niestety ze szpitalem nr 1 mam same negatywne wspomnienia więc nie zmierzam nawet myśleć o porodzie tam.
Co do Mysłowic to miałam okazję 2 razy przyglądnąć się jak funkcjonuje i jestem pozytywnie nastawiona do tego szpitala więc opinia Angelci mnie tylko w tym utwierdziła oczywiście jeśli wszystko będzie nadal w porządku -
I ja jestem z Sosnowca ale mój synek już jest na świecie mogę podzielić się doświadczeniami Chodziłam do Dudkiewicza ale zmieniłam go na całe szczęście na Adamczyka z Bonifratów i tam rodziłam - jestem zadowolona !
Nynusia lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -