X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama DHA Premium + / na stronie Pana Tabletki jest fajna analiza witamin dla kobiet w ciąży

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi zawsze możesz powiedzieć, ze jesteś w ciąży i wejść bez kolejki ;)

U mnie dziś 101 dzień ciąży ❤️❤️❤️

Ciążowa_Gapsy, Zniechecona lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ze względu na to, że mam wysoki poziom witaminy d3 to biorę wszystkie tabletki oddzielnie- jodid, folian i pregna DHA. Generalnie wszystkie zestawy witamin dla kobiet w ciąży mają witaminę D, więc lekarz nie miał innego wyboru jak zalecić mi wszystko osobno. Jutro chcę powtórzyć badanie witaminy i zobaczymy....
    Z tymi trymestrami to jest tak jak Roksi pisze, bo też ostatnio szukałam informacji na ten temat :)

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
    22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
    7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
    9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
    NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
    13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz kupilam Prenafolin II + DHA, a poziej w szafce znalazlam jeszcze prawie cale opakowanie Mama DHA premium plus, wiec najpierw zjem tą Mame, ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia, bo nie odczuwam roznicy w samopoczuciu. Moze dzidzius odczuwa, ale nic nie mowil ;) tez czekam na ruchy. Raz mi sie wydawalo ze to chyba to, ale wiecej sie nie powtorzylo, wiec nie mam porownania.
    Moja wczorajsza morfologia bez szału, takze zobaczymy co doktorek jutro powie :)

Milego dnia dziewczynki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 09:06

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zwracam się do Was po raz kolejny, bo po prostu nie mam się komu wyżalić. Podczytuje biernie Wasz wątek, a sama jestem w ciąży z datą porodu na marca. W zeszłym tygodniu byłam na prenatalnych, wszystko ok i dzidziuś tak pięknie się ruszał, że z mężem opuściły nas wszelkie obawy i zaczęliśmy się cieszyć. Jednak dzień później zauważyłam rano lekko pomarańczowy śluz. Pojechałam na kontrolę, jest krwiak. Co prawda mały, ale dostałam leki na podtrzymanie i nospe. I niestety się zaczęło. Podłamało mnie to psychicznie, bo jak nagle ze zdrowej ciąży, zrobił się stan poronienia zagrażającego. Leżenie wykończa mnie psychicznie jeszcze bardziej :( Czuje się też nie najlepiej. Ćmi mnie brzuch jak na okres plus chwilami ciągnie mocno. Ja gdzieś podświadomie czuje,że to może być koniec :( nie wiem czy zgłosić się do szpitala czy takie delikatne bóle to jeszcze nic złego. Stresu też mam przez to wszystko dużo, więc może on ma wpływ ? boję się najgorszego po zgłoszeniu do szpitala i odrzucam od siebie pojechanie tam bo po prostu wolę być w domu i mieć jeszcze nadzieję póki nie ma krwiawienia ani plamienia. Ale brzuch jednak pobolewa :( czy duphaston, który biorę może mieć jakiś wpływ na taki ból? Czy jakieś pokuwania są normalne czy raczej zwrócić się jak najszybciej do lekarza i są szanse, że skończy się ok?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, jeśli miałabym jakieś wątpliwości, to pojechalabym do lekarza sprawdzić, czy wszystko jest dobrze i ewentualnie otrzymać pomoc medyczna a nie siedziałabym w domu żeby się zamartwiać i zastanawiać czy jest okej, czy nie okej. Trzymajcie się z maluszkiem! Pewne bóle brzucha w ciąży są normalne, ale żadna z nas przez internet Ci nie powie czy u Ciebie to nie jest coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 10:12

Pomarańczowa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, nie jestem lekarzem i nie chcę Ci doradzać :( Wiem jak bardzo się stresujesz, sama miałam krwiaka w 7tc i na szczęście Duphaston i oszczędzanie się pomogło. Bądź dobrej myśli i przede wszystkim nie stresuj się bo to tylko szkodzi! Jeśli Cię to uspokoi, to jedź do lekarza żeby zrobił Ci USG, sprawdził tętno płodu, mnie zawsze taka wizyta uspokajała.
    Gdzie był umiejscowiony krwiak?

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedziała gdzie. Jak patrzę na USG to mam wrażenie, że między łożyskiem a dzieckiem. Lekarka mówiła, że teoretycznie ma ujście gdyby chciał wypłynąć. Te bóle mnie martwią :( ale najbliższy szpital mam 60 km od domu, więc decyzja też nie jest łatwa

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, ja pisałam kila dni temu, że mnie non stop boli macica. Ciągnie, kłuje i bóg wie co. Po tygodniu zauważyłam ogromną zmianę w wielkości brzucha. Może zwyczajnie rośnie?
    PS teraz też mnie boli jak na okres

cmllp2.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wydaje mi się, że ostatnio pisałaś podobny post? Żadna z nas nie weźmie odpowiedzialności za to żeby Ci napisać w internecie, że takie bóle są ok. Mnie też prawie ciągle coś tam boli i ciągnie, wg mojej wiedzy to jest normalne bo jednak ta macica musi się bardzo rozciągnąć, bez ciąży jest malutka. Jeśli się martwisz to najlepszym rozwiązaniem będzie konsultacja z lekarzem bo takie stresy nie są dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka.

Ja biorę prenatal classic + osobno dha.

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy byłaś gdzieś to konsultować? Ból nie jest bardzo dużo, ale po prostu czuję, że coś tam Ćmi. Mam czasem wrażenie, że to właśnie powiększająca się macica bo nawet jak więcej zjem czy mam zaparcia to wtedy te bóle są częstsze. Tak jakby się rozpychalo wszystko

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja chyba już czułam, głowy nie dam ale wspaniałe uczucie❤️

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za rady ❤ wiadomo, że nie liczę, że ktoś weźmie odpowiedzialność ale same słowa wsparcia dają otuchę i poczucie, że też czasem coś odczuwacie. Poczekam na rozwój sytuacji. Dostałam informacje od swojej lekarki żeby spróbować z silniejszą nospą. Jeśli to nie pomoże i będzie gorzej, to zgłoszę się na ip. Pozdrawiam Was i dziękuję ❤

Mikaaa92 lubi tę wiadomość

• Tyśka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, jeśli Cię coś niepokoi to podjedź do lekarza i sprawdzić, żadna z nas nie napisze Ci że wszystko jest ok, baa nawet lekarz bez badania Ci tego nie powie...

preg.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, przytulam Cię mocno i rozumiem to poczucie rozczarowania i zawodu - tez tak mi się zrobiło po ostatniej wizycie na IP z plamieniem. Niby wszystko u mnie jest dobrze, ale ten niepokój raz zasiany - pozostaje. Zgadzam się z głosami dziewczyn, że odpowiedzialność w "radzeniu przez Internet" jest za duża i zawsze to lekarz ma decydujące zdanie. Jestem też zdania, że zawsze lepiej pojechać i chuchać na zimne niż nie pojechać i żałować. Czasem intuicja podpowiada, co robić, ale czasem w tym lęku i niepokoju nie wiadomo, co jest intuicją. Może być tak, że to rośnie macica i nie zwróciłabyś uwagi na ten ból bez wcześniejszych przygód. Ale może lepiej to jednak sprawdzić?

Wysłany: 13 września 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za wszystkie głosy dotyczące medykalizacji porodu. Sprostuję - ja tez rodzę w szpitalu, choć przed tym porodem nie mam już takiego zdania, że poród w domu (z dobrą położną i możliwością transferu, oczywiście) to szaleństwo. Ale jednak wybieram szpital. Z naturalnością i medykalizacją miałam na myśli to, czy brak znieczulenie cyz spróbować go uniknąć i pójść np. w tensy. Wiem, że nie jest to obojętne dla dziecka i dla nas. Mój pierwszy poród na oksytocynie był króciutki i to było w nim dobre (3,5 h wszystkiego), to dodało mi sił. Ale teraz chciałabym dać szansę naturze zadziałać, zeby to nie było wywoływane, żeby mogło się zacząć w domu, a nie w szpitalu z kroplówką. Jaką część mnie też fascynuje, jak to jest. Wiem, że dla niektórych to może być dzikie i pewnie to trochę wpływ bańki, w której siedzę, ale chciałabym doświadczyć siły naturalnego porodu, tych skurczy - wciąż pozostając bezpieczna przy położnej/lekarzu.

Wysłany: 13 września 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów - czułam tuż przed skończeniem... 14 tygodnia. Naprawdę, nie jestem w stanie tego pomylić z niczym innym. Jestem bardzo szczupła, łożysko jest na tylnej ścianie i wysoko, no i to druga ciąża, więc... :))

• BoboBolek Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej! Zazdroszczę wam, że już czujecie ruchy 😜
    U mnie dzisiaj 14+6. Żadnych ruchów jeszcze nie czuje.
    Jestem szczupła (tj. byłam przed ciążą), ciąża druga, łożysko na ścianie tylnej…
    Hmmm
    Mam nadzieję, że już niedługo!
    😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:48

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa przesylam duzo wsparcia i dobrej energii ❤️
    Tak jak dziewczyny wyzej - no nie powiem Ci, czy te bole sa normalne i zdrowe czy nie. Moge tylko z wlasnego doswiadczenia powiedziec, ze mnie tez boli, zwlaszcza jak duzo sie smieje. Niemniej ja tez wychodze z takiego zalozenia, ze lepiej przyjechac na 10 wizyt za duzo niz na 1 za malo.
    Niestety potwierdzam tez, ze raz zasiana niepewnosc(u mnie zywa krew ze skrzepami) zostaje w glowie bardzo mocno i jak tylko czuje, ze cos leci to jak nienormalna lece sprawdzic, czy to nie krew. Na poczatku myslalam, ze musze wyluzowac, bo zwariuje, ale z czasem doszlam do tego, ze przeciez chce jak najlepiej i jezeli to sprawdzanie pomogloby mi zareagowac chociaz pol godziny wczesniej to po prostu bede to robic.
    Trzymaj sie i panietaj, ze kazda watpliwosc warto przedstawic lekarzowi.

A i na lezenie(tez mialam przymusowe przez jakis czas) polecam ulubione podcasty, ksiazki, seriale i to wlasnie niekoniecznie o tematyce ciazowej tylko swojego ulubionego gatunku, zeby uspokoic i zrelaksowac mysli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 11:49

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝

Wysłany: 13 września 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się uczę tego bardzo trudnego balansu pomiędzy "zwariowaniem" a dbaniem o siebie. Byłam dziś rano u kosmetyczki, teraz poleguję, później pójdę po synka do przedszkola. Powtarzam sobie, że biorę tę luteinę, szyjka jest długa, mam się oszczędzać, a nie leżeć, i jakoś idzie :)

Mój lekarz prowadzący nie odebrał telefonu, chyba ma urlop... Wróciłam do przepisanej przez niego dawki leku i idę w czwartek na prywatną konsultację.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ